Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Επιδρομή Ελληνοκύπριου στρατιώτη σε τουρκικό φυλάκιο στη Λευκωσία


Το γεγονός:
Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός (στρατιώτης) που υπηρετεί σε φυλάκιο της γραμμής αντιπαράταξης στην Λευκωσία, μετά από επιδρομή σε τουρκικό φυλάκιο του Αττίλα υφάρπαξε τούρκικες σημαίες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Ο στρατιώτης συνελήφθηκε από την ελληνοκυπριακή στρατονομία και κρατείται. Τα λάφυρα επιστράφηκαν στους τούρκους μέσω των Ηνωμένων Εθνών.
Συγκεκριμένα, ο Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, επωφελούμενος του σκότους και της πυκνής βλάστησης που επικρατεί στην περιοχή και χωρίς να γίνει αντιληπτός ούτε από τους συναδέλφους του, πέρασε τη διαχωριστική τάφρο, που χωρίζει τα δύο αντίπαλα φυλάκια και κατευθύνθηκε στο φυλάκιο του Αττίλα.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, το κατοχικό φυλάκιο εκείνη την ώρα ήταν αφύλακτο και αυτό φαίνεται πως το γνώριζε ο εθνοφρουρός, όπως ο ίδιος ομολόγησε αργότερα. Ωστόσο, οι κινήσεις του εθνοφρουρού έγιναν αντιληπτές από παρακείμενο παρατηρητήριο της Ειρηνευτικής Δύναμης, άνδρες του οποίου μετέβησαν στο κατοχικό φυλάκιο, χωρίς ωστόσο να προλάβουν τον εθνοφρουρό, ο οποίος επέστρεψε στο φυλάκιο της Μονάδας του φορτωμένος με λάφυρα, τούρκικες σημαίες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης, αφού ειδοποίησαν τις κατοχικές αρχές, οι οποίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, στη συνέχεια άρχισαν σειρά διαβουλεύσεων με τις ελληνοκυπριακές για επιστροφή των υφαρπαγέντων.
Οι διαβουλεύσεις κράτησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, αφότου επιτεύχθηκε συμφωνία για επιστροφή των λαφύρων, ενώ όλο αυτό το διάστημα και οι ελληνοκυπριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης τελούσαν σε μερική επιφυλακή.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή και στο συγκεκριμένο φυλάκιο, η Εθνική Φρουρά μετρά επτά νεκρούς εθνοφρουρούς που δολοφονήθηκαν από τους Αττίλες.
Για το επεισόδιο ενημερώθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος έδωσε οδηγίες για το χειρισμό του θέματος. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση του εθνοφρουρού περίπου 25 άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο όπου κρατείται.

Η βλακεία
Ο Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός συνελήφθηκε για την επιδρομική ενέργεια που έκανε απέναντι στους ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ της χώρας του. Και ο τίτλος της εφημερίδας «Πολίτης»: “Εισβολή Ε/κ στρατιώτη σε τουρκικό φυλάκιο”!
Δηλαδή χαρακτηρίζετε εισβολή την επιδρομή ενάντια στο φυλάκιο ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ?
ΕΛΕΟΣ!!!!

6 σχόλια:

Anonymous είπε...

NEVERHAPPENED - Διαψεύδει ο κατοχικός στρατός, το συμβάν της προηγούμενης βδομάδας με τον Ε/κ εθνοφρουρό που επέδραμε σε μη επανδρωμένο τουρκικό φυλάκιο στην περιοχή των Κεντρικών Φυλακών και κατέβασε την τουρκική σημαία. Όπως μεταδόθηκε χθες, από τα κατεχόμενα, το «γραφείο τύπου» του «αρχηγείου» του κατοχικού στρατού δήλωσε πως «όλες οι σημαίες κυματίζουν κάτω από την αποτελεσματική και ντε-φάκτο φροντίδα», των κατοχικών δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, ο 19χρόνος οπλίτης, που κατέβασε την τουρκική σημαία, τιμωρήθηκε με 20ήμερη φυλάκιση σε στρατιωτικά κρατητήρια, ενώ αναμένεται να περάσει και από στρατοδικείο.

Thessaloniki Fighter είπε...

Το παλικάρι (στρατιώτης) δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το χρεός του Απέναντι στο διεθνές δίκαιο (τα δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ που μιλάνε για εισβολή του τουρκικού στρατού και που τον καλούνε να αποχωρήσει) και απέναντι στην πατρίδα του η οποία είναι ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ.


Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ βρίσκεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ τοποθετημένη στον ιστό (ως πράξη παράνομης εισβολής και κατοχής εδαφών) και συνεπώς ο στρατιώτης της εθνοφρουράς είχε κάθε λόγο αλλά και υποχρέωση να την υποστείλει.Το ίδιο και για τον οπλισμό (εξαρτήσεις κράνη) που πήρε μαζί του. Ο εξοπλισμός ανήκει σε στρατός που ΠΑΡΑΝΟΜΑ εισέβαλε και κατέχει τμήμα της Κύπρου και συνεπώς ο εθνοφρουρός είχε κάθε λόγο να επιδιώξει "σαμποτάζ" στον εχθρό.

Αυτά που δεν κάνουν οι πουλημένοι πολιτικοί ... κάθε απόχρωσης, τόλμισε να τα κάνει ένα παλικάρι

Εθνοφρουρέ
εσύ έκανες το χρέος σου.

Xwrikos είπε...

“Άδικα προσπαθούν! Οι πονοκέφαλοι τέτοιου είδους θα είναι μόνιμοι, γιατί οι Έλληνες αυτού του τόπου δεν έχουν καμία διάθεση να παραδοθούν αμαχητί. Ας το βάλουν κι αυτό καλά, στα ηττημένα μυαλά τους.
Πανίκος Ελευθερίου

Τούτον παννικκούδην ποτέ θα πάει να κάμει καμίαν καταδρομικήν αφού δεν έσhει καμία διάθεση να παραδοθεί αμαχητί?
Ατε οργανωθείτε τζαι εσείς μαζί του τζαι κάμετε ένα σώμα εθελοντών ήντα ξαρκάτε ρε???

Thessaloniki Fighter είπε...

"Χωρικέ"
απ ότι βλέπω στο προφίλ σου, δεν διαβάζεις βιβλία.

Αντίθετα σ αρέσουν οι τσόντες (barely legal στις ταινίες σου).

άντε λοιπόν να δεις καμιά τσόντα.

Μην το σκέφτεσαι,
Εσύ δεν θα γίνεις ποτέ ΠΑΛΙΚΑΡΙ.
Άφησε μας εμάς.Άφησε και τον Πανίκο. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας.

Στρίψε τώρα από την άλλη μεριά
και συνέχισε να κοιμάσαι.

Θεόδωρος είπε...

Χωρικέ, ή πιο κυκριακά "΄χώρκατε" αφού απ' ότι φαίνεται ούτε δυό λέξεις στη σειρά δεν μπορείς να βάλεις σωστά, άσε τις ειρωνίες και τις "εξυπνάδες".

Γιατί αν αρέσει σε σένα να σκύβεις στους Τούρκους, δεν σημαίνει ότι πρέπει ν' αρέσει σε όλους. Μην ξαφνιάζεσαι λοιπόν !

Και οι καταδρομικές, όταν θα πρέπει να γίνουν, να είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν ανάμεσα μας παλλικάρια που θα τρέξουν και θα γίνουν.

Εύγε παλλικάρι μας Εθνοφρουρέ.

Αίσχος και Ντροπή στους ηγέτες μας, που τιμωρούν την παλλικαριά και επιβραβεύουν την ηττοπάθεια και την μεμψιμοιρία.

Anonymous είπε...

Σε μια Εθνική Φρουρά η οποία έχει γίνει όργανο της προδοτικής διχοτομικής πολιτικής των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων, η οποία μέρα με τη μέρα ευνουχίζεται και ο στόχος της στην ΓΚΠ περιορίζεται στο να επιβλέπει τους ανώμαλους που παν για φτηνές πόρνες, για καζίνο και πούρα στα κατεχόμενα ενώ οι πολιτικοί διαπληκτίζονται γα το ποιος θα την διαλύσει πιο γρήγορα, πράξεις σαν και αυτές, παρότι μεμονωμένες, δείχνουν ότι αν είχαμε άξια ηγεσία η Εθνική Φρουρά θα ήταν ένα υπολογίσιμο αξιόμαχο Σώμα αποτροπής. Με κίνδυνο της ζωής του Εθνοφρουρός επέδραμε σε τουρκικό φυλάκιο κοντά στις Κεντρικές Φυλακές στην Λευκωσία και απέσπασε την τουρκική σημαία, όπλο και άλλα λάφυρα. Στην ίδια περιοχή είχαν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από τους Τούρκους επτά εθνοφρουροί από το 1974 μέχρι σήμερα. Ο εθνοφρουρός, επωφελούμενος του σκότους και της πυκνής βλάστησης που επικρατεί στην περιοχή και χωρίς να γίνει αντιληπτός ούτε από τους συναδέλφους του, πέρασε τη διαχωριστική τάφρο, που χωρίζει τα δύο αντίπαλα φυλάκια και κατευθύνθηκε στο φυλάκιο του Αττίλα. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, το κατοχικό φυλάκιο εκείνη την ώρα ήταν αφύλακτο και αυτό φαίνεται πως το γνώριζε ο εθνοφρουρός, όπως ο ίδιος ομολόγησε αργότερα. Ωστόσο, οι κινήσεις του εθνοφρουρού έγιναν αντιληπτές από παρακείμενο παρατηρητήριο της Ειρηνευτικής Δύναμης, άνδρες του οποίου μετέβησαν στο κατοχικό φυλάκιο, χωρίς ωστόσο να προλάβουν τον εθνοφρουρό, ο οποίος επέστρεψε στο φυλάκιο της Μονάδας του φορτωμένος με λάφυρα, τούρκικες σημαίες, όπλο, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης, αφού ειδοποίησαν τις κατοχικές αρχές, οι οποίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, στη συνέχεια άρχισαν σειρά διαβουλεύσεων με τις Ελληνικές αρχές για επιστροφή των υφαρπαγέντων.
Οι διαβουλεύσεις κράτησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, αφότου επιτεύχθηκε συμφωνία για επιστροφή των λαφύρων, ενώ όλο αυτό το διάστημα και οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης τελούσαν σε μερική επιφυλακή. Ο εθνοφρουρός όπως αναμενόταν οδηγήθηκε στο ΓΕΕΦ όπου έδωσε κατάθεση και ενδέχεται να μετατεθεί δυσμενώς προς παραδειγματισμό. Βλέπετε οι χέστηδες που έχουν τοποθετηθεί από τους πολιτικούς στα ανώτατα αξιώματα της Εθνικής Φρουράς θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο για να παίζουν χαρτιά στους υπολογιστές της υπηρεσίας μέχρι να έρθει η ώρα τους να σχολάσουν ή να διαπληκτίζονται σαν τις κότες με τους συναδέρφους τους για τις προαγωγές. Το πολύ πολύ αν πλήξουν από την μονοτονία του γραφείου βγαίνουν για καμιά επιθεώρηση κατά την οποία νομίζουν ότι είναι οι αυτοκράτορες του σύμπαντος. Κύριοι αξιωματικοί. Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο μικρή κάνετε την ΕΦ, τόσο πιο μικροί και άχρηστοι γίνεστε κι εσείς. Πράγμα που όπως φαίνεται είναι επιδίωξή σας. Μην ξεχνάτε επίσης ότι όσο επικρατεί αυτή η πλασματική ηρεμία στο νησί, ενισχύεται το επιχείρημα της Τουρκίας ότι μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» του Ιουλίου 1974 έχει αποκατασταθεί η τάξη στο νησί. Οι πολιτικοί κανουν την δουλειά τους και ενδίδουν συνεχώς μπροστά στον Τούρκο. Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η ίδια λογική έχει αλώσει την Εθνική Φρουρά και η σκέψη ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να δράσει, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ελάχιστες μόνο μονάδες θα είναι σε θέση να το κάνουν μα προκαλεί ανησυχία.

Υ.Γ. Σε καμιά περίπτωση δεν ενθαρρύνουμε και άλλους στρατιώτες να πράξουν το ίδιο γιατί ο στρατιώτης παρότι γνώριζε ότι το φυλάκιο ήταν αφύλακτο, αν γινόταν αντιληπτός από παρακείμενο τουρκικό φυλάκιο σίγουρα σήμερα θα τον θρηνούσαμε.
Αυτό όμως δεν ακυρώνει την τόλμη, την γενναιότητα και την λεβεντιά του. Αντιθέτως, την υπογραμμίζει. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση του εθνοφρουρού περίπου 25 άτομα πραγματοποίησαν ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο όπου κρατείται.