Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Κηδεύονται την Κυριακή 10 Μαϊου 2009. Δολοφονήθηκαν από νεαρούς Τουρκοκυπρίους το 1974

Αναγνωρίστηκαν και κηδεύονται την Κυριακή,πέντε ακόμα θύματα (μέλη της ίδιας οικογένειας), των Τουρκικών σφαγών του '74 στην Κύπρο.

Τα αδέλφια Πέτρος και Κώστας Σουππουρής, από το Παλαίκυθρο της Κύπρου, κηδεύουν την Κυριακή 10 Μαΐου στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία πέντε από τα έξι μέλη της οικογένειας τους, τα οποία δολοφονήθηκαν από νεαρούς Τουρκοκύπριους το πρωί του Σαββάτου της 17ης Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της μαζικής σφαγής άμαχων Ελληνοκυπρίων στο κατεχόμενο χωριό Παλαίκυθρο της επαρχίας Λευκωσίας.

Tα λείψανα των...
  • Ανδρέα Σουππουρή (πατέρας, 48 ετών),
  • Αρετής Σουππουρή (μητέρα, 39 ετών),
  • Δημητράκη Σουππουρή (αδελφός, 6 ετών)
  • Ιουλίας Σουππουρή (αδελφής, 2 ετών)
  • και Θέκλας Σουππουρή (θείας, 47 ετών)
εντοπίστηκαν πρόσφατα σε ομαδικό τάφο στο Παλαίκυθρο μαζί με άλλα δώδεκα άτομα που δολοφονήθηκαν στο ίδιο περιστατικό και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA στα πλαίσια των εργασιών που διεξάγει η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).

Η κηδεία της ερχόμενης Κυριακής δεν θα αποτελέσει ωστόσο τον επίλογο της τραγωδίας για την οικογένεια Σουππουρή καθώς στον ομαδικό τάφο βρέθηκαν όλα τα λείψανα των θυμάτων της σφαγής του Παλαίκυθρου εκτός από ένα. Του εννιάχρονου τότε Γιάννη Σουππουρή, αδελφού του Πέτρου και του Κώστα..

μεθαύριο,
Κυριακή 10 Μαΐου 2009
στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία

2 σχόλια:

Θέμης είπε...

Αυτή είναι σε 5 γραμμές, η Τραγωδία του Ελληνισμού της Κύπρου...

Anonymous είπε...

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ:ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕΣΩ DNA ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ.
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ.

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΣΟ "ΚΑΛΑ" ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ" ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΝΟΧΑ ΣΙΩΠΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ