Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Φοιτητικές εκλογές και ΦΑΣΙΣΜΟΣ μέσα στα Παν/μια

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις έφθασαν. Οι υποψήφιοι και οι γονείς τους αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν τα παιδιά τους να περάσουν στο Πανεπιστήμιο.

Ας δούμε όμως τι εικόνα επικράτησε εχθές στις φοιτητικές εκλογές.
Μας καταγγέλθηκε πλήθος περιστατικών βίας ενάντια στην φοιτητική παράταξη ΦΩΣ.
Περιστατικά έκδηλου "φασισμού" και "ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ" από τους κατά τα άλλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και τους (ροπαλοφόρους) συνοδοιπόρους τους.

Φυσικά το ιστολόγιό μας δεν υποστήριξε και δεν ταυτίστηκε ποτέ με κάποιο πολιτικό κόμμα. Κάθε συνηδειτοποιημένος Έλληνας μπορεί να πάρει μόνος του την απόφαση για το κόμμα στο οποίο θα ενταχθεί ή θα ψηφίσει. Δεν μπορούμε όμως να μην καταδικάσουμε την ΒΙΑ που ασκείται μέσα και έξω στο ελληνικό Παν/μιο.

Διδασκαλίες που διακόπτονται ξαφνικάγια να γίνει Γενική Συνέλευση φοιτητών (ειδικά όταν "μας βολεύουν" οι συσχετισμοί και υπάρχουν αρκετοί φοβισμένοι πρωτοετής μέσα), Γεν.Συνελεύσεις που διακόπτονται με την απειλή βίας από κρανοφόρους αναρχικούς, κάλπες που καίγονται, τραπεζάκια και αφίσες καταστρέφονται και νεαροί φοιτητές απειλούνται, τραυματίζονται και ληστεύονται.
Αυτή δυστυχώς είναι η μία όψη του συνδικαλισμού στο Ελληνικό Παν/μιο.
Η άλλη όψη έχει να κάνει με δοσοληψίες των παρατάξεων με καθηγητές/μεταπτυχιακά κλπ
Δεν ξέρουμε τι από τα δύο είναι χειρότερο ...

Ακολουθεί απόσπασμα από τις καταγγελίες της ΦΩΣ (προσέξτε την τελευταία παράγραφο που έτυχε μάλιστα θερμής αποδοχής από το indymedia:Αφού (προφανώς αναρχικοί) ξυλοκόπησαν δύο φοιτητές τους πήραν τα πορτοφόλια και τα κινητά.


Δελτίο Τύπου της Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού

Τελικώς οι «δημοκράτες» της ΔΑΠ με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της Αριστεράς και Ακροαριστεράς και με τους φοβισμένους ΠΑΣΠίτες απέδειξαν για άλλη μία φορά και επισήμως πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

  • Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τις παρατάξεις ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ και ΑΡΕΝ) δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση της Φ.Ο.Σ. για συμμετοχή στις εκλογές, αποκλείοντας με εντελώς παράνομο τρόπο το ψηφοδέλτιό της.
  • Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου σύσσωμο ψήφισε τον αποκλεισμό της Φ.Ο.Σ., ακολουθώντας μία εντελώς αντικαταστατική διαδικασία, στην οποία επέμεινε παρά την παρέμβαση του Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. αρνούνται έως στιγμής να παραδώσουν υπογεγραμμένη την απόφαση καθώς φοβούνται τις νομικές συνέπειες.
  • Στην Νομική Αθηνών τραμπούκοι έβγαλαν έξω από το προεκλογικό Δ.Σ. τον εκπρόσωπο της Φ.Ο.Σ. με την απειλή 20 αναρχικών.
  • Στα ΤΕΙ Κοζάνης η ίδια ακριβώς διαδικασία με την κινητοποίηση 30 αναρχικών και την εκδίωξη των εκπροσώπων της Φ.Ο.Σ. Την προηγούμενη εβδομάδα 50 αναρχικοί μπήκαν στην Γενική Συνέλευση της σχολής και ανακοίνωσαν πως αν μιλήσει εκπρόσωπος της Φ.Ο.Σ. θα διαλύσουν την συνέλευση.
  • Στα ΤΕΙ Καβάλας τα ίδια.
  • Στις 14:00, το μεσημέρι των εκλογών, ομάδα 20 αναρχικών επιτέθηκαν σε τρεις φοιτητές που φορούσαν μπλουζάκια της Φ.Ο.Σ. και οι οποίοι κατευθύνονταν από την Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποτέλεσμα: Δύο φοιτητές της Φ.Ο.Σ. στο νοσοκομείο, ο ένας με ράμματα στο κεφάλι, ο άλλος με μώλωπες και θλάσεις. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφού πρώτα έκλεψαν κινητά και πορτοφόλια από τους χτυπημένους φοιτητές.
Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα τις διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών, είναι πλέον σαφές πως δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση των φοιτητικών εκλογών που έχουν πλήρως χουντοποιηθεί από τους φοιτητοπατέρες και τους εξωπανεπιστημιακούς αναρχικούς τραμπούκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: