Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η βία δεν είναι απλά τυφλή, έχει και αχρωματοψία…


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Το γεγονός:
Βανδαλισμό στο σπίτι του ιστορικού ηγέτη του ΑΚΕΛ Εζεκία Παπαϊωάννου στη Λευκωσία, το οποίο λειτουργεί ως Μουσείο του κόμματος, καταγγέλει το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το ΑΚΕΛ, «νυκτοβάτες επέδραμαν κατά του σπιτιού του Εζεκία Παπαϊωάννου στην Λευκωσία, που λειτουργεί ως Μουσείο του ΑΚΕΛ. Εγραψαν αισχρά συνθήματα στους τοίχους και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Παπαϊωάννου, που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι «η ενέργεια αυτή συνιστά υπόσκαψη της πολιτικής κουλτούρας στον τόπο μας και ταυτόχρονα προσπαθεί να εισαγάγει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου».

Τα σχόλια μας:
Συμφωνούμε απόλυτα με την καταδίκη των βανδαλισμό ιστορικών μνημείων (και όχι μόνο) του τόπου μας.
Έχει απόλυτο δίκαιο ο Άντρος Κυπριανού όταν λέει ότι οι ενέργειες αυτές συνιστούν υπόσκαψη της πολιτικής κουλτούρας του τόπου. Εκεί που ο Άντρος Κυπριανού έχει άδικο, είναι όταν ισχυρίζεται πως η συγκεκριμένη ενέργεια (βανδαλισμός προτομής Εζεκία Παπαϊωάννου) «εισαγάγει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου».

Θα ήμασταν όλοι πιο ειλικρινείς αν καταδικάζαμε τέτοιους βανδαλισμούς όποτε αυτοί γινόντουσαν και από όποιους γινόντουσαν. Γιατί, δυστυχώς, ο βανδαλισμός της προτομής του Εζεκία Παπαϊωάννου δεν είναι ο πρώτος βανδαλισμός! Ακολουθεί τους βανδαλισμούς του αγάλματος του Γρίβα στη Λεμεσό, του Μακαρίου και του Γρίβα έξω από το οίκημα του Αγωνιστών στο Στρόβολο, τον βανδαλισμό του αγάλματος του Γρίβα στη Χλώρακα, τους βανδαλισμούς προτομών άλλων ηρώων της ΕΟΚΑ και τις «εξαφανίσεις» ελληνικών σημαιών από σχολεία και άλλα κτίρια…
Αν λαμβάνονταν σοβαρά μέτρα και καταδικάζονταν όπως έπρεπε όλα τα πιο πάνω περιστατικά ίσως να μην φτάναμε ποτέ στον τελευταίο βανδαλισμό.
Επειδή, όπως πολύ εύστοχα είπε και ένας πολιτικός μας, η βία δεν είναι απλά τυφλή, έχει και αχρωματοψία…

Όταν ανέχεσαι τους βανδαλισμούς που σε «συμφέρουν» , την μια μέρα θα βανδαλστούν τα μνημεία τα οποία τιμούν οι άλλοι, αλλά αύριο θα βανδαλίστούν και τα μνημεία που τιμάς εσύ!

3 σχόλια:

Thessaloniki Fighter είπε...

Τα ίδια δεν κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Όταν πριν 8 χρόνια έκαψαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έναν αντίτυπο βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη (το οποίο βλασφημούσε ιερά πρόσωπα της Ορθοδοξίας) οι "αριστεροί" μιλούσαν για σκοταδιστές.

Όταν καίγονται όχι μόνον ένα βιβλίο αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΑ βιβλιοπωλεία πχ του Αδ.Γεωργιάδη ή άλλα βιβλιοπωλεία πατριωτικών εκδόσεων (Νέα Θέσις, Πελασγός κλπ) τότε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ καταδίκης από τους κατά τ' άλλα ευαίσθητους θολοκουλτουριάρηδες.


Τι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...

Anonymous είπε...

Να ρωτήσω κάτι?
Γιατί ειναι τόσο σημαντικό να υπάρχουν σύμβολα και ινδάλματα? Έτυχε να γεννηθούμε όλοι πανω σε αυτόν τον πλανήτη, με ελέυθερες τις πλάτες μας. Γιατί συνεχίζουμε να κουβαλούμε αυτά τα πράγματα αφού προκαλούν τόσο μίσος και διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων?

Χρήστος είπε...

Φίλε ανώνυμε: Αυτό που λές "Έτυχε να γεννηθούμε όλοι πανω σε αυτόν τον πλανήτη, με ελέυθερες τις πλάτες μας", ισχύει ακριβώς διότι πριν από εμάς έζησαν κάποιοι, όπως λές "΄σύμβολα και ινδάλματα", που δεν έτυχε να γεννηθούν με "ελεύθερες τις πλάτες" τους.Αλλά πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για να την έχεις εσύ κι εγώ, σήμερα.

Η προσπάθεια υποδούλωσης της μάζας του λαού δεν σταμάτησε και δεν σταματάει ποτέ. Και η υποδούλωση αυτή, να ξερεις ότι μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, είτε φυσική υποδούλωσης, είτε πνευματικής υποδούλωσης. Και θα πετύχει αν πέσουμε στην παγίδα να πιστεύουμε πως δεν χρειάζονται πρότυπα και ινδάλματα. Γιατί τότε θα έχουν πέσει και τα τελυταία οχυρά αντίστασης.

Και τότε κινδυνευουμε ακόμα περισσότερα να μην έχουμε πια αυτές τις "ελεύθερες πλάτες"...