Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Η Κυπριακή Αστυνομία ενήργησε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ - Πόρισμα ανακριτών: Παράνομες οι συλλήψεις των μελών του ΚΕΑ

Εξεδόθη πρόσφατα το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, οι οποίοι ανέλαβαν τη διερεύνηση των παράνομων συλλήψεων μελών και στελεχών του Κινήματός μας, στις οποίες προέβη το καθεστώς Χριστόφια, κατά την παρέλαση της 1-ης Οκτωβρίου 2008.
Σχετική δημοσιογραφική αναφορά δημοσιεύεται στην χθεσινή (10/07/2009) έκδοση της εφημερίδος ΄΄Φιλελεύθερος’’.


Το πόρισμα φαίνεται να εισηγείται την πειθαρχική δίωξη 4 μελών της Αστυνομίας (οι οποίοι ενήργησαν παρανόμως).
Πρόκειται περί αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι αυθαιρέτησαν, προπηλάκισαν και παρανόμως συνέλαβαν τα στελέχη μας συμπεριλαμβανομένου και του δικηγόρου Παναγιώτη Κλεοβούλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια των γεγονότων ενεργούσε ως δικηγόρος των μελών και στελεχών του Κινήματός μας.


Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι εν λόγω αστυνομικοί εκδήλωσαν την κτηνώδη συμπεριφορά τους διότι ως ΄΄όργανα΄΄ που είναι, ενεργούσαν απονενοημένα.
Ηθικοί αυτουργοί όμως είναι: αυτός τούτος ο κ. Χριστόφιας, ο τότε ανεκδιήγητος υπουργός δικαιοσύνης κ. Χρυσοστομίδης, ο οποίος μετά την υπόθεση Κίτα παραιτήθηκε λόγω ανεπάρκειας, το φερέφωνο του καθεστώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς και διάφοροι κομισάριοι του ΑΚΕΛ, οι λεγόμενοι και ,,όργανα περιφρούρησης του καθεστώτος’’, οι οποίοι εσχάτως, (εξ’ όσων λέγεται) επάνδρωσαν την ΚΥΠ και οι οποίοι κατ’ εκείνη την ημέρα ετελούσαν σε αναβρασμό.

Σημειώνουμε ότι τα καθεστώς Χριστόφια παρόμοια συμπεριφορά εκδήλωσε και το Μάιο του 2009, την επαύριον του Συλλαλητηρίου για την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2004, όταν εκάλεσε τα στελέχη μας στην αστυνομία και τους κατηγόρησε ότι εξύβριζαν τον κ. Χριστόφια και τον σφαγέα του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ.


απόσπασμα από την
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Έλληνα της Κύπρου!
Σήμερα καλείσαι να γιορτάσεις την ημέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.
Μίας ανεξαρτησίας, η οποία ποτέ δεν υπήρξε διότι η Μεγάλη Βρετανία ουδέποτε εγκατέλειψε την Κύπρο και μέχρι σήμερα συνεχίζει να ασκεί τον έλεγχο του Νησιού μας.
Όμως στον ένδοξο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59 οι Έλληνες της Κύπρου πολέμησαν για ΕΝΩΣΗ με την ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ και όχι για κολοβή «ανεξαρτησία».

(...)

Αδελφέ Έλληνα,


Θα σου πουν για να σε πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη οδός εκτός από αυτήν της υποταγής και του «συνεταιρικού κράτους» με τους «τουρκοκύπριους».
Θα σου πουν ότι κάθε μέρα που περνά είναι εις βάρος της υπόθεσης μας.
Θα σου πουν ότι η «επανένωση» (στην ουσία διζωνική) θα φέρει ειρήνη και ευημερία στην Κύπρο.
Θα σου πουν ότι όλοι όσοι αντιτίθενται στην ρατσιστική αυτή λύση είναι ακραίοι εθνικιστές.
Όμως μόνο οι ηλίθιοι και οι τυφλοσoύρτες των κομμάτων μπορούν να πιστέψουν τέτοιους ισχυρισμούς. Οι θιασώτες αυτής της πολιτικής με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατάντημα με τον πρόεδρο Χριστόφια να έχει αποδεχθεί τούρκο πρόεδρο και 50,000 εποίκους.
...

Αδελφέ μας,
Εάν ακόμη είσαι εθνικά ζωντανός σήκω όρθιος, οργανώσου, αντιστάσου!
Αντιστάσου με κάθε νόμιμο τρόπο!
Αναλογίσου ότι εσύ θα σώσεις την πατρίδα.

Ξεκίνα τώρα!
Μην το αναβάλλεις! Αύριο θα είναι αργά.
Μην τους αφήσεις να κλέψουν την πατρίδα των παιδιών σου! Ακόμη δεν χάθηκαν όλα.
Ενημερώσου, ενημέρωσε!
Οργανώσου στις ομάδες αντίστασης!
Ένωσε τις δυνάμεις σου μαζί μας!
Να στήσουμε ένα τείχος Ελληνικής Αντίστασης εμπόδιο στα σχέδια αφελληνισμού και τουρκοποίησης της Κύπρου!

(...)
1η Οκτωβρίου 2008



Τα γεγονότα της ημέρας καταγράφονται στην επιστολή του δικηγόρου κ. Π. Κλεοβούλου, ημ. 10/10/2008. Βάσει αυτής της επιστολής ξεκίνησε η έρευνα των ποινικών ανακριτών για να καταλήξει στο συγκεκριμένο πόρισμα.




Ακολουθεί η επιστολή -καταγγελία του δικηγόρου:

Διά της παρούσης καταγγέλλω την ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης διότι, ως έγινε ήδη γνωστό από τα ΜΜΕ, συμφώνως οδηγιών των, Αστυνομικά Όργανα με συνέλαβαν στο χώρο της στρατιωτικής παρέλασης της 1ης Οκτωβρίου περί ώρα 11:00.
Η σύλληψη μου έγινε κατά την ενάσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων.

Αφού συνελήφθην, τα αστυνομικά όργανα μου έθεσαν χειροπέδες, με κακοποίησαν, με μετέφεραν στο ΤΑΕ, το οποίο εδρεύει στην Πύλη Πάφου και με κράτησαν εκεί μέχρι τις 12:30 όπου με άφησαν ελεύθερο μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Δώρου Ιωαννίδη.
Τόσο πριν από τη σύλληψη μου αλλά και κατά τη σύλληψή μου προπηλακίστηκα από τα Αστυνομικά Όργανα ενώπιον πελατών μου και παρισταμένων πολιτών.

Στον χώρο της σύλληψής μου παρευρέθη τυχαία και η συνάδελφος Πηνελόπη Ερωτοκρίτου Ευαγγέλου από τη Λεμεσό, η οποία ειδοποίησε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου για τη σύλληψή μου.
Η Συνάδελφος έγινε μάρτυρας της σύλληψής μου και προσπάθησε να την οπτικογραφήσει με το κινητό τηλέφωνο της αλλά την παρεμπόδισαν τα αστυνομικά όργανα.

Αξιώνω όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος:

1. Καταδικάσει την επαίσχυντη ενέργεια της Αστυνομίας.

2. Παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Παραπόνων για διερεύνηση των γεγονότων, και της αποκάλυψης της ταυτότητας των αστυνομικών οργάνων, τα οποία εμπλέκονται στις παρανομίες, ώστε να μπορέσω να κινηθώ δικαστικά εναντίον τους.

3. Απαιτήσει εξηγήσεις από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος έσπευσε με ψευδή μέχρι γελοία επιχειρηματολογία να καλύψει τις παρανομίες των αστυνομικών και στο εγχείρημα του με εξέθεσε ασυστόλως, προφασιζόμενος ότι συνελήφθην διότι συμπεριφέρθηκα απρεπώς προς τα αστυνομικά όργανα και ότι παρεμπόδισα το έργο τους.

4. Να λάβει μέτρα με σκοπό την καταστολή των αυθαιρεσιών της Αστυνομίας και να θέσει αυστηρό φραγμό στη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τους δικηγόρους.

Σημειώνω και στηλιτεύω την απελπισμένη προσπάθεια τόσο του Υπουργού όσο και των λοιπών κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι για να δικαιολογήσουν την παρανομία της Αστυνομίας μετήλθαν γελοίας επιχειρηματολογίας.
Αναφέρθησαν σε προληπτικές συλλήψεις και σε προσαγωγή στην Αστυνομία για εξακρίβωση των στοιχείων.
Αναφέρθησαν επίσης σε απαράδεκτο, πολιτικά, περιεχόμενο το φυλλαδίου.
Οι εν λόγω ισχυρισμοί συνιστούν έωλα προσχήματα αλλά παράλληλα αναδεικνύουν την ασύμμετρη κρατική αυταρχικότητα, την απρέπεια και ασέβεια προς τους θεσμούς και το Σύνταγμα.

Η επικαλούμενη από τους εν λόγω αξιωματούχους, εξουσία της Αστυνομίας για προληπτική σύλληψη, κινείται εκτός λογικής και έννοιας ευνομίας. Ομοίως και η προσχηματικώς προβαλλόμενη δικαιολογία της προσαγωγής για εξακρίβωση στοιχειών.
Η εν λόγω αντίληψη βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την έννοια του αστυνομικού κράτους.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο η Αστυνομία στόχευσε να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας στους πολίτες, οι οποίοι απλά και μόνο ενασκούσαν το δικαίωμα της έκφρασης γνώμης και μετάδοσης πληροφοριών, το οποίο βρίσκει απόλυτη κατοχύρωση στο άρθρο 19 του Συντάγματος.
Στα πλαίσια της εν λόγω λογικής η Αστυνομία συνέλαβε τους συγκεκριμένους πολίτες και τους οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα και επέβαλε σ’ αυτούς σιωπή καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης.
Παράλληλα στέρησε από αυτούς την ελευθερία για όλο αυτό το διάστημα και τους επέβαλε τρομοκρατία με σκοπό να καταστείλει την διάθεση τους να επαναλάβουν παρόμοια συμπεριφορά, δηλαδή να ασκήσουν κριτική προς το κυβερνών καθεστώς.
Περαιτέρω η Αστυνομία με μεθοδευμένο τρόπο κατέγραψε και φακέλωσε τα στοιχεία των πολιτών που συνέλαβε.
Οι συγκεκριμένοι πολίτες συμπεριλαμβανομένου και εμού, τόσο πριν αλλά πολλώ μετά το επεισόδιο παρακολουθούνται από την Αστυνομία.
Η προσβολή των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και εμού είναι μία από τις πολλές παραμέτρους του συγκεκριμένου επεισοδίου. Η άλλη παράμετρος αφορά την προσβολή του δικηγορικού θεσμού τον οποίον υπηρετώ.

Η αδίστακτη και η περιφρονητική προς το άτομο μου συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, τα οποία έκαναν χρήση, εκτός της αστυνομικής βίας, και χυδαίων εκφράσεων όπως « δεν μπορείς να κάμεις τίποτε γιατί την έχω μεγάλη » με αποκορύφωμα την αποτρόπαια ενέργεια τους να μου θέσουν χειροπέδες και να με διασύρουν, δεν στρέφεται μόνο εναντίον εμού αλλά εναντίον του θεσμού τον οποίον υπηρετώ.
Η θρασύτατη ενέργεια τους να κακοποιήσουν έναν Δικηγόρο ο οποίος απετόλμησε να υπερασπισθεί την παραβιασθείσα Συνταγματική τάξη, απηχεί και ανάλογη συμπεριφορά προς το Δικηγορικό Σώμα και κατ’ επέκταση προς τη Δικαιοσύνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η αντιμετώπιση των παρανομησάντων αστυνομικών οργάνων θα πρέπει να είναι αμείλικτη.
Παρόμοια θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση του παρεκτραπέντος Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος αντί να απολογηθεί και να διατάξει έρευνα, έσπευσε να δώσει κάλυψη στα όργανα του και να εκθέσει τον Δικηγόρο, ο οποίος κατά τον εν λόγω Υπουργό, «παρεμπόδισε το έργο της Αστυνομίας».
Σε άλλα, πολιτισμένα κράτη σε τέτοια περίπτωση ο Υπουργός παραιτείται.
Δεν στήνεται μπροστά στα μικρόφωνα και με αμήχανες χασμωδίες να προσπαθεί να καλύψει τους παράνομους, διασύροντας τους πολίτες και έναν Δικηγόρο, ο οποίος προσπάθησε να περιφρουρήσει τη νομιμότητα.

Τα γεγονότα έχουν ως ακολούθως:

1. Την 1η Οκτωβρίου 2008 συνόδευα αριθμό πολιτών, οι οποίοι προσήλθαν στον χώρο της παρέλασης με σκοπό να διανείμουν φυλλάδια με αντικατοχικό περιεχόμενο αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται ως τεκμήριο 1 και να χρησιμοποιήσουν δύο πανό με συνθήματα «Έλληνα ξύπνα. Η νέα Τουρκοκρατία έρχεται» και «Η Κύπρος θέλει λευτεριά δεν θέλει νόθο λύση».

2. Οι εν λόγω πολίτες είναι μέλη και φίλοι του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης (ΚΕΑ), το οποίο δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Προσωπικά τυγχάνω Αντιπρόεδρος του Κινήματος αλλά κατά τον ουσιώδη χρόνο και υπό τις περιστάσεις ενεργούσα ως δικηγόρος των εν λόγω πολιτών, οι οποίοι ανέθεσαν τόσο σε μένα όσο και σε τρεις άλλους Δικηγόρους, μέλη του Κινήματος, την νομική περιφρούρηση των καθ’ όλα νομίμων ενεργειών των. Σημειώνω ότι προβλέψαμε την αντίδραση της αστυνομίας διότι είχαμε αντιληφθεί παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μας.

3. Καθώς είχα αποβιβασθεί του αυτοκινήτου μου, το οποίο στάθμευσα σε χώρο πλησίον του δρόμου, στον οποίο θα παρήλαυναν τα Στρατιωτικά Τμήματα, αντιλήφθηκα άντρες με πολιτικά, να είχαν απλώσει επί του οδοστρώματος το ένα εκ των δύο πανό το οποίο μετέφεραν μέλη του ΚΕΑ.

4. Αντιλήφθηκα ότι τα πρόσωπα με τα πολιτικά θα ήσαν αστυνομικοί ή επροσποιούντο τους αστυνομικούς και ότι απαγόρευσαν την μεταφορά του πανό στον χώρο της παρέλασης και καθώς είχα πλησιάσει και δήλωσα την ταυτότητα μου τους παρετήρησα ότι δεν μπορούσαν να απαγορεύσουν την χρήση του πανό διότι τέτοια απαγόρευση προσκρούει στο Σύνταγμα.

5. Τα εν λόγω πρόσωπα με αγνόησαν και απλά μου δήλωσαν ότι δεν ήμουν σε θέση να τους υπαγορεύσω τι θα έπρατταν.

6. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες μελών του ΚΕΑ και στη σκηνή επενέβησαν και άλλοι άντρες με πολιτικά, οι οποίοι δήλωσαν αστυνομικοί και άρχισαν να προκαλούν με τις φράσεις «Είστε Ελληναράες;» «Εσείς εφέρετε τους Τούρκους»! «Πηγαίνετε ρε ποτζιεί να τους πολεμήσετε αφού είστε Ελληναράες»!

7. Μπροστά στην προκλητικότητα των οργάνων δήλωσα την ταυτότητα μου, παρατήρησα ότι η συμπεριφορά τους δεν άρμοζε σε αστυνομικούς και ζήτησα την ταυτότητα δύο από αυτούς, οι οποίοι ήσαν και οι προκλητικότεροι.

8. Ο ένας εξ’ αυτών μου είπε: «Εν σου διώ ρε την ταυτότητα μου». Ο άλλος, δυστυχώς για εκείνο έφερε πλακίδιο στο στήθος και άρχισα να καταγράφω τα στοιχεία του. Το πλακίδιο ανέγραφε 1380, Νεόφυτος Αντωνίου. Ωστόσο αυτός δεν αξιολόγησε, ίσως, ορθά την αποφασιστικότητα μου και αποτόλμησε να μου εκστομίσει την φράση «Γράψε ρε αλλά εν μπορείς να μου κάμεις τίποτε, γιατί την έχω μεγάλη»!!!

9. Στη συνέχεια ένιωσα να με τραβολογούν δύο άλλοι και ο ένας να μου λεει «Έλα δα εσού, να σε ερευνήσουμε». Του δήλωσα ότι δεν είχε τέτοιο δικαίωμα και ότι όφειλε να μου δείξει ταυτότητα αφού δήλωνε αστυνομικός. Αυτός μου απάντησε: «Εν σου δείχνω ταυτότητα και λαλούν με Ηλία Χατζιηευτύχιο, αρ. 4717». Ακολούθως το εν λόγω άτομο με ακόμη ένα άδειασαν παρά τη θέληση μου, το περιεχόμενο της τσάντας μου, δήθεν για να την ερευνήσουν και συνέχισαν να αρνούνται να μου επιδείξουν ταυτότητα παρά την επιμονή μου και παρά το γεγονός ότι εγώ τους επέδειξα την ταυτότητα μου.

10. Το γεγονός το κατήγγειλα, δια τηλεφώνου, στον αξιωματικό υπηρεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Λευκωσίας, σε κάποιο Υπαστυνόμο νομίζω ονόματι Μενέλαο Ηρακλέους, ο οποίος όμως ουδέν έπραξε και στη συνέχεια όταν επιχείρησα να επικοινωνήσω ξανά μαζί του δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Κατά την διάρκεια της προσπάθειας μου κάποιος από τους αστυνομικούς επιχείρησε να μου αρπάξει το κινητό.

11. Ακολούθως έλαβα τηλεφώνημα από άλλη ομάδα πολιτών, οι οποίοι ευρίσκοντο δέκα μέτρα πιο κάτω και με πληροφορούσαν ότι είχαν προβλήματα με την αστυνομία. Πλησίασα το σημείο και αντιλήφθηκα τους πολίτες, οι οποίοι ευρίσκοντο περικυκλωμένοι από αστυνομικούς με πολιτικά και πλησίον τους ένας ένστολος υπαστυνόμος ονόματι Καλογήρου Παναγιώτης, ο οποίος κρατούσε, ανά χείρας, δέσμη φυλλαδίων.

12. Ρώτησα τον Υπαστυνόμο τι συμβαίνει και με πληροφόρησε ότι τέσσερα άτομα, γνωστοί μου και πελάτες μου, ήσαν υπό σύλληψη διότι διένειμαν φυλλάδια. Πήρα ένα φυλλάδιο και τον κάλεσα να μου υποδείξει που έγκειτο η παρανομία. Αυτός δεν μου απάντησε παρά μόνο επέμενε ότι οι πολίτες ήσαν υπό σύλληψη και δεν θα μου έδινε αναφορά.

13. Τότε έθεσα σε λειτουργία την ηχογράφηση του κινητού τηλεφώνου μου, τον προειδοποίησα ότι ηχογραφώ την συζήτηση μας και τον κάλεσα να μου απαντήσει για ποιο αδίκημα συνελήφθησαν οι πελάτες μου. Αυτός αρχικά με αντιμετώπισε με το σχόλιο: «δεν είσαι δικηγόρος» και στη συνέχεια μου έλεγε με χαζοχαρούμενο ύφος: «…δε το αεροπλανούι…» «…δε τα άρματα….».Κατά την διάρκεια της προσπάθειας μου να τον ηχογραφήσω κάποιοι από τους αστυνομικούς προσπάθησαν πάλι να μου αρπάξουν το κινητό.

14. Αντιλήφθηκα τότε ότι επιβίβασαν στο περιπολικό, το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, τρεις από τους συλληφθέντες. Έτρεξα προς το περιπολικό το σταμάτησα και ζήτησα από τον λοχία που τους συνόδευε να μου εξηγήσει τον λόγο της σύλληψης αλλά δεν έλαβα καμία απάντηση και καθώς επέμενα με άρπαξε αριθμός αστυνομικών, άκουσα μια φωνή να λέει «βάλτε του χειροπέδες και πάρτε τον» και αμέσως μου τοποθέτησαν χειροπέδες και με τα χέρια πίσω με έσυραν σε ένα από τα περιπολικά χτυπώντας με στο κεφάλι και στομάχι.

15. Την στιγμή της σύλληψής μου άρχισα να φωνάζω: «συλλαμβάνουν τον Δικηγόρο» και «γιατί με συλλαμβάνετε;» και τότε η συνάδελφος Πηνελόπη Ερωτοκρίτου – Ευαγγέλου, η οποία τυχαία βρέθηκε στη σκηνή προσέτρεξε σε βοήθεια μου και της είπα να φωτογραφίσει την σύλληψή μου και να ειδοποιήσει τον Δικηγορικό Σύλλογο.

16. Εξ όσων η συνάδελφος μου ανέφερε εκ των υστέρων, με φωτογράφισε αλλά οι αστυνομικοί επιχείρησαν να της αρπάξουν το κινητό. Κατάφερε όμως να τους ξεφύγει. Κάποιοι εξ’ αυτών την απείλησαν ότι θα τη συνελάμβαναν για εξακρίβωση στοιχείων και την άφησαν μόνο αφού η Συνάδελφος τους επέδειξε την άδεια οδηγού.

17. Στη συνέχεια με τοποθέτησαν σε άλλο περιπολικό, το οποίο ήταν με κλειστούς υαλοπίνακες και αρνήθηκαν να μου ανοίξουν τους υαλοπίνακες να αναπνέω παρά τη δυσφορία που ένιωθα. Άνοιξα την πόρτα για να μπορώ να αναπνέω και ένας εξ’ αυτών ονόματι Κωστάκης, όπως αργότερα μου δήλωσε, μου πίεζε το χέρι στην προσπάθεια του να κλείσει την πόρτα για να μου αποκλείσει τον αέρα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής μέχρι τον αστυνομικό σταθμό αυτός ο Κωστάκης αρνήθηκε να μου αφαιρέσει τις χειροπέδες και προκάλεσε ζημιά στο κινητό μου καθώς εγώ προσπαθούσα να αποστείλω μήνυμα στην οικογένεια μου να την καθησυχάσω ότι δήθεν είμαι καλά, διότι ανησυχούσαν.

18. Κατέληξα στον αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου. Η είσοδος του Σταθμού ήταν πλήρης από συλληφθέντες, οι οποίοι μοίραζαν φυλλάδια στον χώρο της παρέλασης. Ακολούθως μου αφαίρεσαν τις χειροπέδες αφού με έθεσαν υπό κράτηση σε ένα από τα γραφεία.. Ο οδηγός του περιπολικού, ονόματι Μάριος, ο οποίος, καθ’ όλον το χρόνο που ήταν μαζί μου, ήταν άψογος και ως αστυφύλακας και ως άνθρωπος και τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω δια τούτο, μου έφερε νερό και μου επέτρεψε να επικοινωνήσω με την οικογένεια μου και με συναδέλφους μου δια του τηλεφώνου της Αστυνομίας. Το κινητό μου το κρατούσε ο άλλος αστυνομικός ονόματι Κωστάκης και προφανώς επενέβη σε αυτό είτε ο ίδιος είτε άλλος αστυνομικός διότι διεγράφη η ηχογράφηση της στιχομυθίας που είχα με τον υπαστυνόμο Καλογήρου στο χώρο της παρέλασης. Στον Αστυνομικό Σταθμό παρέμεινα μέχρι την έλευση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δώρου Ιωαννίδη ο οποίος προσήλθε ευθύς μόλις είχα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και τον ευχαριστώ. Εξ όσων ο κ. Ιωαννίδης με πληροφόρησε, μόλις έλαβε το μήνυμα από την συνάδελφο κ. Πηνελόπη Ευαγγέλου ότι συνελήφθην, νομίζοντας ότι η σύλληψη έγινε στην Λεμεσό έδωσε την πληροφορία στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού, ο οποίος εξ όσων πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, μετέβη προς αναζήτηση μου στον Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού, πλην ματαίως, διότι εγώ κρατούμουν στον Αστυνομικό Σταθμό Πύλης Πάφου. Αφέθηκα ελεύθερος περί ώρα 12:30 και ουδεμία καταγγελία μου απηγγέλθη.

19. Κατά την απόλυση μου ζήτησα και έλαβα παραπεμπτικό σημείωμα, βάσει του οποίου εξετάσθηκα στο Νοσοκομείο και αντίγραφο των αποτελεσμάτων των εξετάσεων επισυνάπτω ως τεκμήριο 2.

20. Η ώρα 15:00 περίπου μετέβην στον Αστυνομικό Σταθμό Στροβόλου όπου με κατάθεση μου εξέθεσα το παράπονο μου εναντίον των Αστυνομικών Οργάνων.

21. Καθώς έδινα την κατάθεση μου έλαβα τηλεφώνημα από το ΤΑΕ της Πύλης Πάφου εάν ήθελα να εξετασθώ από ιατροδικαστή και συγκατατέθηκα όπως εξετασθώ η ώρα 19:00.

22. Στις 19:00 εξετάσθηκα στο Σταθμό της Πύλης Πάφου από την ιατροδικαστή κ. Ελένη Αντωνίου.

23. Στις 19:30, αφού στο μεταξύ η είδηση περί των συλλήψεων μας διεδόθη μέσω των ΜΜΕ, και αφού ήδη από το μεσημέρι δήλωσα την πρόθεση μου ότι θα κινηθώ με κάθε νομικό μέσο εναντίον της αστυνομίας και αφού το μεσημέρι με απέλυσαν χωρίς να μου απαγγείλουν κατηγορία, στις 19:30 μου απήγγειλαν και τις συνήθεις κατηγορίες για αντίσταση, για ανάρμοστη συμπεριφορά, παρεμπόδιση και για επίθεση εναντίον αστυνομικών οργάνων.

24. Τη σύλληψή μου προσπάθησε να την οπτικογραφήσει ένας εκ των συλληφθέντων, πριν την σύλληψή του, ο φίλος Μιχάλης αλλά δεν το επέτρεψαν τα αστυνομικά όργανα.

25. Τη σύλληψή μου την οπτικογράφησε άλλος φίλος, ο Λουκάς, αλλά μεταγενέστερα τα όργανα, αφού του άρπαξαν το κινητό, διέγραψαν τη μαγνητοσκοπημένη λήψη.



Συναδελφικά



Παναγιώτης Κλεοβούλου


Το ιστολόγιό μας συγχαίρει τον δικηγόρο Παν.Κλεοβούλου για την ανένδοτη προσπάθειά του.

Η Δημοκρατία και ο Ελληνισμός ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ σε πείσμα των φασιστικών και αντιδημοκρατικών μεθόδων τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

΄΄Η προσβολή των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών και εμού .΄΄

΄΄
Τότε έθεσα σε λειτουργία την ηχογράφηση του κινητού τηλεφώνου μου, ΄΄

Φάσκετε κι΄αντιφάσκετε κύριε Κλεοβούλου,αλλά ούπς...ξέχασα, είστε ...Δικηγόρος