Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Γράμμος- Αύγουστος 2009. 1949-2009: 60 χρόνια από την νίκη της Ελλάδας

το Βίτσι και ο Γράμμος
είναι γιορτές ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ στους ήρωες που θυσιάστηκαν.
είναι γιορτές ΧΡΕΟΥΣ και ΘΥΣΙΑΣ.
είναι ένα τελευταίο τρισάγιο
για τις ΨΥΧΕΣ όσων αναπαύονται ακόμη στα ματωμένα ηρωικά βουνά.

Στο Βίτσι και στο Γράμμο είχαμε τη μάχη Ελλήνων (των απλών παλικαριών που υπηρετούσαν σαν οπλίτες ή αξιωματικοί στον ελληνικό Στρατό) με προδότες που καθοδηγούμενοι από ξένα κράτη ήθελαν να διαλύσουν την πατρίδα μας.
Τα σχέδια των κομμουνιστών για την περιοχή γνωστά:
Η δημιουργία κομμουνιστικού κράτους στην περιοχή της Ηπείρου-Μακεδονίας.

Στρατευμένοι υποχρεωτικά με τον κατ' όνομα "Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος(Δ.Σ.Ε.)" οι χιλιάδες ανήλικοι που μαζεύτηκαν με νέο παιδομάζωμα (παρά την θέληση των γονιών τους φυσικά) και που τους τοποθετούσαν στην πρώτη γραμμή του πυρός. Όσοι απ' αυτούς γλίτωσαν και επέζησαν, κατέληξαν στην καλύτερη περίπτωση σε ορφανοτροφεία του πρώην ανατολικού μπλοκ ή σε καταναγκαστικά έργα μέχρι και της Σιβηρία.

Είναι χρέος της πατρίδας μας να τιμάει τους χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας. Μπορεί άραγε κανείς να αναρωτηθεί πως θα ταν σήμερα η πατρίδα μας αν σ εκείνες τις μάχες νικούσε ο κομμουνισμός; Αλλά η επίσημη ΝΔ για μία ακόμη φορά απούσα (μόνον στο Αη-Στράτη καταδέχεται να πάει ο πρωθυπουργός...).


Βρεθήκαμε μαζί με αρκετές εκατοντάδες Ελλήνων στον ηρωικό Γράμμο
την Κυριακή 30 αυγούστου 2009
(αρκετοί άλλοι βρέθηκαν στο άλλο ηρωικό βουνό, το Βίτσι την ίδια ημέρα).
εκεί, στο χωριό Βούρμπιανη
στον περίβολο της εκκλησίας,
μπροστά σε ένα απέριττο μνημείο,
χοροστατούντος του μαχητή μητροπολίτη
Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.Ανδρέα
(άξιου διαδόχου του μακαριστού Σεβαστιανού),
εψάλλει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων. Όσων τα οστά κείτονται στις χαράδρες και στα βουνά. Όλων όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να 'μαστε εμείς ελεύθεροι.


Καμαρώσαμε:
1) τον Κρητικό παππού που ήρθε ζωσμένος με τα μαχαίρια και τις πιστόλες από τα Χανιά για να τιμήσει την επέτειο. Και μάλιστα ήρθε με αρκετά μέλη της οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων και των 2 μικρών εγγονών του (οι μικρές Κρητικοπούλες που βλέπετε στην φωτογραφία).
2) τα δεκάδες στεφάνια από Συλλόγους της περιοχής αλλά και από όλη την Ελλάδα, ένδειξη ότι 60 χρόνια μετά, σε πείσμα πολλών, κανείς δεν ξεχνά την θυσία
3) τον λόγο του μητροπολίτη που κυριολεκτικά τα είπε έξω από τα δόντια απευθυνόμενος κυρίως στην πολιτική εξουσία της Ελλάδος. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα εγκληματικά λάθη της ΝΔ (μείωση της στρατιωτικής θητείας, αποχριστιανικοποίηση και ανθελληνισμός στην εκπαίδευση, εξαγγελίες για σεξουαλική αγωγή στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων , πλήρη υποχωρητικότητα σε ζητήματα εθνικής εξωτερικής πολιτικής κλπ).
4) εξαιρετικοί και οι υπόλοιποι ομιλητές που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.
5) εντυπωσιακή η παρουσία εκατοντάδων νέων

Είναι στ' αλήθεια παρήγορο νέοι που έμαθαν για τις ηρωϊκές μάχες διαβάζοντας πιθανότατα από το διαδίκτυο ή αναζητώντας πληροφορίες από βιβλία Ιστορίας, να παίρνουν την απόφαση να παραβρεθούν για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις αυτές.





Τέλος θυμίζουμε:
ΓΡΑΜΜΟΣ.jpg
ΕΤΣΙ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ
ΕΛΕΥΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΚΕ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ!
Για όσους το ξέχασαν... Η απάντηση από τους κατοίκους του Νομού Ιωαννίνων στα σημερινά εγκαίνια της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη από τους συμμορίτες.Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή Βίγλα Κονίτσης, στο δρόμο προς τον ηρωικό και ΕΛΛΗΝΙΚΟ Γράμμο. Και δεν είναι και η μοναδική! Εύγε συνέλληνες
από την σελίδα ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ο πατέρας του γνωστού Κόκκαλη (μεγαλοεπιχειρηματία- πρόεδρου του Ολυμπιακού-για να έχει λαϊκή βάση-, και πρώην πράκτορα της ΣΤΑΖΙ όσο ζούσε στην ανατολική Γερμανία).

Και μετά προσπαθεί να μας πείσει το ΚΚΕ ότι δεν έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα. Και δεν αφήνει να ελεγχθούν τα οικονομικά βιβλία του κόμματος! Γιατί άραγε!

Ανώνυμος είπε...

ti να πεισει το ΚΚΕ?
κατα διαβολου παει μαζι με το συριζα