Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Προβληματισμοί για τον ΛΑ.Ο.Σ. και ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ για την υποψηφιότητα Ψινάκη




Όταν πριν λίγα χρόνια ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωνε την ίδρυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και μάλιστα με ημέρα ίδρυσης την ημέρα γιορτής της Υψώσεως του Σταυρού, έδινε την εντύπωση ενός κόμματος με ιδανικά (Πατρίδα, Οικογένεια, Ορθοδοξία).
Αρκετοί εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τις αληθινές προθέσεις του κ. Καρατζαφέρη και για το αν αληθινά ήθελε να ιδρύσει ένα κόμα με ιδανικά ή απλά αποσκοπούσε σε εκμετάλλευση εθνικών και θρησκευτικών ψήφων.

Πέρασαν κάποια χρόνια, ο ΛΑ.Ο.Σ. κατόρθωσε να ανέβει σε ποσοστά και δείχνει να συνεχίζει να έχει αρκετή δυναμική (εξ αιτίας και της απογοήτευσης από τα δύο μεγάλα κόμματα).


Οι εκλογές πλησιάζουν και τα μηνύματα που παίρνουμε από το ΛΑ.Ο.Σ. αρχίζουν να μας προβληματίζουν:

1) Μάθαμε από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Καρατραφέρης συναντήθηκε με τον κ Ψινάκη και μάλιστα όταν ρωτήθηκε, ο κ.Καρατζαφέρης απέφυγε να απαντήσει αφήνοντάς ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ.Ψινάκης να είναι υποψήφιος του ΛΑΟΣ.
Η συνάντηση φυσικά δεν ήταν τυχαία.
Είχαν κληθεί τηλεοπτικά κανάλια και την επόμενη μέρα το ΤΗΛΕΑΣΤΥ έπαιζε συνεχώς το βίντεο με τη συνάντηση.
Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε και στον κ.Αυτιά για το θέμα (δήλωση που επίσης έπαιξε επανελλημένα το ΤΗΛΕΑΣΤΥ) και δήλωνε και ξαναδήλωνε ότι "οι Έλληνες πρέπει κάποτε να αποβάλλουμε τον ρατσισμό" και "πόσο χρήσιμο είναι να αξιοποιηθούν άτομα με ιδιαίτερα ταλέντα και ικανότητα στην επικοινωνία".
Ειλικρινά ντραπήκαμε (όπως πιστεύουμε ντράπηκε και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Λα.Ο.Σ)


2) Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στελέχη του ΛΑΟΣ πιέζουν τον πρόεδρο του κόμματος να μην έχουν συνυποφήφιους στην εκλογική τους περιφέρεια άτομα του πατριωτικού χώρου (για να μην κινδυνεύσουν να χάσουν την εκλογή-επανεκλογή τους).
Μία τέτοια περίπτωση αφορά τον κ. Αποστολάτο Βαϊτση, ο οποίος απ' ότι μαθαίνουμε προσπαθεί να "αποκλείσει" την παρουσία του κ. Χαρίτου από την Α' Πειραιά.

Μία αντίστοιχη περίπτωση αφορά προσπάθεια να "αποκλειστεί" από τα ψηφοδέλτια της Α' Θεσσαλονίκης ο γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά θέματα κ. Κουργιανίδης Γιάννης. Για τον κ. Κουργιαννίδη θα αρκεστούμε να αναφέρουμε ότι εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη παίρνοντας μετάθεση για τη Θράκη, όπου και έδρασε για χρόνια στηρίζοντας τους Πομάκους (άρθρα του σχετικά με τους Πομάκους και τις διώξεις που υφίστανται από το Τουρκικό προξενείο δημοσιεύσαμε στο παρελθόν και στο Ιστολόγιό μας).


3) Προβληματισμός σε άτομα του πατριωτικού χώρου επικρατεί και σχετικά με τις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι τελικά υποψήφιος ο κ. Καρατζαφέρης.
Εκφράζονται ανησυχίες ότι θα προσπαθίσει να είναι είτε υποψήφιος στην Α' Θεσσαλόνίκης είτε σε άλλο νομό της Μακεδονίας "κόβοντας" από κάποιο πατριώτη την βουλευτική έδρα.


4) Προβληματισμός τέλος υπάρχει και σε μια σειρά θέσεων του κ.Καρατζαφέρη.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μην απογοητευτούμε για τις για τον επαινετικές δηλώσεις τουκ.Χριστόφια.
Αλλά ούτε και την επιμονή του κ.Καρατζαφέρη για το "σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης" και τα άθλιες προσπάθειες να μας πείσει χρησιμοποιοώντας απλοϊκά παραδείγματα με τον Τάκη, τον φίλο του κλπ"



Στο ιστολόγιό μας αποφεύγαμε πάντα εμπλοκές και αναφορές σε πολιτικά κόμματα. Άτομα με ευαισθησίες στα εθνικά θέματα υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Επίσης δεν καταφερθήκαμε ποτέ εις βάρος όσων επέλεξαν το ΛΑΟΣ για να μπούνε στη Βουλή αν το κίνητρό τους ήταν η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.
Για το ιστολόγιό μας σημασία έχει η συνειδητή ζωή μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία και η αγάπη για την Πατρίδα μας, ειδικά τώρα που κινδυνεύει από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.


Όταν χρειαζόταν στιγματίσαμε την Κυβέρνηση για τις εγκληματικές παραλείψεις της. Ενδεικτικά για τις διαταγές για μη επέμβαση της αστυνομίας (σε πορείες αναρχικών και ενώ συνέβαιναν λεηλασίες και καταστροφές σε παρεκκλήσια) αλλά και για την εγκληματική αδιαφορία και υποχωρητικότητα της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα.


Στην παρούσα φάση αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε τον φόβο μας ότι ο κ.Καρατζαφέρης "χρησιμοποίησε" την δυναμική παριωτικών δυνάμεων και τα συνθήματα για Ελλάδα και Ορθοδοξία για να αποκτήσει ένα αρχικό ποσοστό το κόμα του. Και ότι τώρα πιθανώς αποσκοπεί στο να "πετάξει" σταδιακά όσους διακρίνονται για τις ειαισθησίες τους για τα εθνικά θέματα.

Ταυτόχρονα ο κ.Καρατζαφέρης δείχνει να απεμπολεί τον ίδιο τον τίτλο του κόματός του αλλά και όσα έλεγε ότι πρεσβεύει το κόμμα του για Ορθοδοξία, Ελλάδα, ιδανικά και οικογένεια.
Αντ' αυτού βλέπουμε Υποψήφιους της showbiz, μασώνους στην ηγεσία του κόματός , ομοφυλόφιλους, αρχαιοελληνιστές και γενικά "ότι να ναι" αρκεί να μας δώσουν ψήφους.

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του κ.Καρατζαφέρη.
Αν και θεωρούμε τις φήμες για υποψηφιότητα Ψινάκη απλά επικοινωνιακό κόλπο για πιο "light" προφίλ (ακόμη και έτσι, απόλυτα καταδικαστέες).
Αν τελικά ο κ. Ψινάκης είναι υποψήφιος, είμαστε σίγουροι ότι ένα πλήθος πατριωτών θα εγκαταλείψει αυτόματα το κόμμα του (και ανάμεσά τους και σημερινοί βουλευτές του).
Στην περίπτωση υποψηφιότητας Ψινάκη και "αποκλεισμού" υποψηφίων με εθνικές ευαισθησίες η ρήξη θεωρούμε ότι θα είναι οριστική. Αν ο κ. Καρατζαφέρης θέλει να κάνει το κόμμα του "άχταρμά" για να κρατηθεί στην ηγεσία ας προχωρίσει μόνος του.


Τα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ θα ανακοινωθούν σύντομα.
Ιδού η Ρόδος ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.

ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Κ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΟΘΙ ΤΟΥ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ...

ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΟΙ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ) ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΖΩΝΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΕΣΜΟ ΟΥΤΕ ΤΑ 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ. ΑΚΟΜΗ Κ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Κ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ Κ ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΣΟΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ.

ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟ ΛΑΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ "ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ" ΚΑΙ "ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ" ΚΑΙ "ΚΑΤΙΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗΣ ΖΩΝΗΣ";

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕΣ, ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ).
ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.
ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Τελικά αρκετά άτομα με γνωστή δράση σε εθνικά θέματα (όπως οι δύο που αναφέρθηκαν) συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ.

Επίσης ο κ. Ψινάκης τελικά δεν συμπεριλήφθηκε.

Σίγουρα δεν μας ευχαριστεί το ότι τέθηκε θέμα υποψηφιότητας ατόμων της showbiz όπως ο κ. Ψινάκης.
Δεν είναι αυτό το πρότυπο της πολιτικής παρουσίας από κάθε άποψη.
Και μόνο η σχετική συζήτηση δείχνει κάποια έκπτωση στις αξίες ενός κόμματος.

Θεωρούμε σωστό το ότι εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας ακόμη και αν (με τα σημερινά δεδομένα) δεν επαληθεύτηκαν