Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μικρά και μεγάλα καθημερινά σοκ ενός αφελούς πολιτικού…


Μικρά αλλά και μεγάλα καθημερινά σοκ παθαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας συνειδητοποιώντας με ποιους πραγματικά έχει να κάνει και βλέποντας την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα (αυτή του ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥ παιδιού) να καταρρέει.

Λύση από τους κύπριους για τους κύπριους ήθελε ο Χριστόφιας πιστεύοντας ότι θα τα «βρει» με τον σύντροφο του Ταλάτ λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο (στην περίπτωση μας χωρίς τον εισβολέα – Τουρκία). Έλα όμως που ο σύντροφος αποδείχτηκε μαριονέτα της Άγκυρας? Το πρώτο σοκ για τον Χριστόφια ήταν όταν ο Μεχμέτ Αλη Ταλάτ του απαγόρευσε να τον αποκαλεί σύντροφο!

Τα δώρα του Χριστόφια

Πριν καν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο πρόεδρος Χριστόφια αποφάσισε να κάνει κάποια «δώρα» όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε προς την τουρκική πλευρά πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα τους συγκινήσει… Τους έδωσε λοιπόν, έτσι για να έχουν α) την παραμονή 50.000 παράνομων τούρκων εποίκων (η παραμονή των οποίων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι έγκλημα πολέμου) και β) εκ περιτροπής προεδρία!!! Τους έδωσε μάλιστα και ένα τρίτο δώρο έξτρα, έτσι για να τους ενισχύσει την οικονομία και για να τους απαλλάξει από το στίγμα της διαίρεσης της Λευκωσίας – τους άνοιξε την οδό Λήδρας για να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται εύκολα και τα κατεχόμενα και να αφήνουν τον οβολό τους… (Η συμφωνία για παράλληλη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη ακόμα περιμένει…).

«Γύρισε ο κόσμος του ανάποδα» μας δήλωσε ο Χριστόφιας όταν άκουσε από τον πρώην σύντροφο του (Ταλάτ) να του ζητά ίση μεταχείριση τούρκων και ελλαδιτών πολιτών! Με λίγα λόγια, ο Ταλάτ απαίτησε όπως τα 70 εκατομμύρια τούρκων πολιτών, να έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της Ελλάδας (ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση, δικαίωμα εργασίας)! Άσχετα αν η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και η Τουρκία όχι…

Την κατάρρευση της πολιτικής του ο Χριστόφιας – έξυπνος είναι – πρέπει να άρχισε να την υποψιάζεται εδώ και καιρό… Την επιβεβαίωση όμως την πήρε στη Νέα Υόρκη. Εκεί όπου ενώ περίμενε από τον ΟΗΕ και τους «μεγάλους» να πέσουν πάνω στην Τουρκία για να κάνει υποχωρήσεις στο κυπριακό (αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο μας εμείς ότι ήταν να δώσουμε το έχουμε δώσει) είδε με έκπληξη του, όλους να στρέφονται προς το μέρος της δικής μας πλευράς ζητώντας και νέες υποχωρήσεις!!!!

Την εφαρμογή του ψηφίσματος 550 του 1984 και την επιστροφή της Αμμοχώστου σε «ένδειξη καλής θέλησης από μέρους της Τουρκίας» ζήτησε ο Χριστόφιας από τον Ερτογάν εκλιπαρώντας τον επίσης να ανοίξει τα λιμάνια της χώρας τους στα κυπριακά πλοία αναγνωρίζοντας μια από τις 27 χώρες της ΕΕ στην οποία θέλει να γίνει μέλος… Ο Ερτογάν αγνόησε επιδεικτικά τον Χριστόφια χαρακτηρίζοντας τη δική μας πλευρά ως αδιάλλακτη και παριστάνοντας το θύμα (οι καημένοι οι τουρκοκύπριοι που ζουν απομονωμένοι και η καημένη η Τουρκία που δεν μπορεί να προχωρήσει στην ΕΕ λόγω του κυπριακού…).

Και εκεί που έβγαζε μέχρι τώρα την Τουρκία έξω από το παιχνίδι απενοχοποιώντας την (προσπάθεια να «τα βρούμε» με τον ομοϊδεάτη Ταλάτ – λες και τα κατοχικά στρατεύματα τα διατηρεί ο Ταλάτ και όχι η Άγκυρα) κάνει τώρα στροφή 180 μοιρών δηλώνοντας ότι «αγωνιζόμαστε να κάμψουμε την αδιαλλαξία των ξεροκέφαλων της Άγκυρας» και να πείσουμε τον Ταλάτ να λειτουργήσει ως Κύπριος, ανεξαρτήτως των οδηγιών της Άγκυρας!!!

1 σχόλιο:

Καφετζής είπε...

Καινούρια συζήτηση στο κυπριακό καφενείο: Ελληνικές εκλογές!

http://kypriakokafeneio.blogspot.com