Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ελπιδοφόρα η αντίσταση του κυπριακού λαού



Σήμερα γιορτάζοντας την ηρωική επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ του ελληνικού λαού, δημοσιεύουμε ένα κείμενο που μας έστειλε κάποιος φίλος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το οποίο αφορά μια άλλη αντίσταση του ελληνισμού και ένα άλλο μεγάλο ΟΧΙ:


Πολύ ενδιαφέροντα τα αποτελέσματα της χθεσινής τηλεψηφορίας του ΡΙΚ.

Διζ.Δικ.Ομοσπονδία 28.8%, Διχοτόμηση 16% Άλλη λύση 55%.

Είναι πασιφανές ότι ο λαός (9500) που ψήφισαν, ψηφίζοντας είχαν υπ’ όψη την συγκεκριμένη, την κυοφορούμενη, την επερχόμενη «λύση» με τα όσα λίγα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η σημασία αυτού του αποτελέσματος για να αξιολογηθεί σωστά πρέπει συνυπολογιστεί μέσα στο πολιτικό περιβάλλον που έζησε και ζει ο λαός τους τελευταίους 18 μήνες:

1 Οι λέξεις και οι αρχές έχουν χάσει τη σημασία τους

2 Οι πολιτικοί ηγέτες χωρίς όραμα και ελπίδα πανικοβάλλουν το λαό σε κάθε τους λόγο

3 Η θεσμική αντιπολίτευση έχει καταργηθεί

4 Ο μόνος αληθινός αντίλογος επαφίεται στον πατριωτισμό και το πολιτικό θάρρος μεμονωμένων στελεχών της κυπριακής κοινωνίας

5 Δαιμονοποιούνται οι όποιοι φορείς λεν τη αλήθεια στο λαό

6 Σφυροκοπείται αυτός ο λαός με συνεχείς προπαγανδιστικές καμπάνιες του Προεδρικού, των ΗΕ, των ξένων πρεσβειών, των ηγεσιών των μεγάλων κομμάτων και τους «θεατρινισμούς» του Βιλντ, για ένα μοναδικό σκοπό. Πώς να πειθαναγκαστεί να λυγίσει και να πει ναι σε ψεύτικες υποσχέσεις, απειλές εκβιασμούς και διαστρεβλώσεις για να περάσει το μήνυμα της αποδοχής της οποιασδήποτε «λύσης» ακόμα και Τουρκικής.

Τέτοιες δημοσκοπήσεις γίνονται τακτικά και συστηματικά, ιδιαίτερα από τους προαναφερόμενους ξένους που καραδοκούν για να ξέρουν πώς να «συμβουλεύσουν» και να μεθοδεύσουν πρόσωπα και καταστάσεις εν μέσω του ανοχύρωτου λαού. Για να επιλέξουν τη στιγμή που θα αποτολμήσουν να θέσουν ξανά το ΑΝΑΝικό έκτρωμα με χρυσόχαρτα περιτυλίγματα στην κρίση του λαού και να τον ξεγελάσουν.

Οι μέχρι στιγμής δικές τους δημοσκοπήσεις συμφωνούν με την ανωτέρω δημοσκόπηση του ΡΙΚ και αυτός είναι ο μόνος λόγος που άρχισαν να αφαιρούν το Χριστουγεννιάτικο ένδυμα που του φόρεσαν για να του ετοιμάσουν ανοιξιάτικο ή φθινοπωρινό ανάλογα και πάλι με τις «δημοσκοπήσεις τους».

Η συνέχιση αυτής της αντίστασης του λαού δεν μπορεί παρά να τους υποχρεώσει σε αλλαγή σχεδίων που να είναι αποδεκτά από αυτό τον λαό. Αυτή η πολιτική της λαϊκής αντίστασης πρέπει να υιοθετηθεί και να γίνει η εθνική μας πολιτική για να έχουμε μέλλον σε αυτό τον τόπο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οντως, ψήφισα και εγώ 10 φορές. Και η άλλη λύση που είχα στο μυαλό μου ήταν η ένωση με τη Συρία!

Ελεος, δηλαδή! Κάνετε λίγο εμβολιασμό με IQ! Θα σας κάνει καλό!

ManoWAR είπε...

Στροβολιότη, αν μαντέψω τι ψήφισες 10 φορές τι κερδίζω?

Ο λάος ξύπνησε ρε!!!!!!!!

:)

Μη ελληνίδα κυπραία είπε...

ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ???

κατά τον κοινόν νου αλλά τζε τους διεθνείς κανονισμούς το σύνθημα σου αγαπητέ είναι ρατσιστικό.

"Αυτά που θεωρούν μερικοί στην Κύπρο ως «αυτονόητα», «πραγματικότητες», «φυσιολογικά», «ιστορικά», «δίκαια» και δεν ξέρω τι άλλο, στη διεθνή αρένα θεωρούνται παραδείγματα ρατσισμού και φανατισμού."

Ανώνυμος είπε...

βλέπε περιπέτειες ΑΠΟΕΛ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

τι γλώσσα μιλούσανε από την αρχαιότητα στην Κύπρο ρε Στροβολιότη;

Ελληνικά ή άλλη γλώσσα;
Είδες αρχαίες επιγραφές σε άλλη γλώσσα;
(Για τα τουρκικά δεν ρωτάω καθόλου, θα λυθεί κόσμος στα γέλια στην έκφραση "τουρκική αρχαία επιγραφή"!!!)

Αφού λοιπόν Ελληνικά μιλούσατε πάντα, και ελληνική πολιτιστική παράδοση και παιδεία είχατε τι σχίζεστε τώρα να μας πείσετε ότι είστε ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ;
Δημιουργήσατε ξαφνικά νέα εθνικότητα τώρα;

Ξυπνήστε προβατάκια του ΑΚΕΛ.
Δεν καταλαβαίνετε ότι στηρίζετε τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων με τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες για "ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΘΝΟΣ";
Δεν καταλαβαίνετε ότι θέλουνε να "διχάσουν" και να "μοιράσουν" σε κομματάκια την πατρίδα μας με διάφορα προσχήματα;

θα ακούνε οι πρόγονοί σας και θα τρίζουν τα κόκαλά τους ρε.
Δεν ντρέπεστε;

Ίδας είπε...

@Strovolioti, σεβόμαστε απόλυτα τη θέληση σου για ένωση με τη Συρία. Είναι πάντως πολύ καλύτερη λύση από την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία!

@ «Μη Ελληνίδα Κυπραία», κατάγγειλε μας αν θέλεις για ρατσισμό! Πραγματικά διερωτώμαι τι σε ενόχλησε περισσότερο. Το Κύπρος Ελεύθερη ή το Κύπρος Ελληνική (μάλλον και τα 2…)

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα υπέγραψε με την Τουρκία το Φεβράρη του 1959 τη Συμφωνία Ζυρίχης, όπου απαγορέυτηκαν συνταγματικά η Ένωση με την Ελλάδα και η διχοτόμηση. Οι Ελληνοκύπριοι διεφώνησαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν. Αλλά μετά από πιέσεις υπέγραψαν. Ο Καραμανλής είπε, 'η Ελλάς είναι αποφασισμένη είτε το θέλουν οι Κυπριοι έιτα όχι να σεβασθεί την υπογραφήν της' Σκεφτείτε τώρα ότι οι Ελληνοκύπριοι από την Ένωση βρέθηκαν τώρα να υποστηρίζουν σε ποσοστό 16% τη Διχοτόμηση, που ήταν πάντα ο πόθος των Τούρκων!! Το δημοσιευμένο κείμενο περί δήθεν αντίστασης του κυπριακού λαού είναι εντελώς άστοχο. Και εξηγούμαι. Ούτε λέξη για το 16% που υποστηρίζει την τούρκικη θέση της διχοτόμησης. Ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα Διζ.Δικ.Ομοσπονδίας (28.8%). Καμία ανάλυση για το τι μπορεί να είναι η Άλλη λύση (55%).