Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η Αντιπαρακμή για μία ακόμη φορά στο πλευρό της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου



Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε στους φίλους της Αντιπαρακμής ότι καταδικάστηκε και στο εφετείο ο μουσουλμάνος κάτοικος του Μ.Δέροιου ο οποίος είχε προκαλέσει κάταγμα στο χέρι της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου στα πλαίσια της προσπάθειας εκφοβισμού της πριν από δύο χρόνια περίπου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών και 20 ημερών, με τριετή αναστολή. Συνεπώς αναγνωρίστηκε τελεσίδικα η προσπάθεια εκφοβισμού της.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν δεκάδες άτομα, κάθε ηλικίας και επαγγέλματος με κοινό τους χαρακτηριστικό το ότι δεν ήθελαν να επαναληφθεί ότι συνέβει στο προηγούμενο δικαστήριο (το οποίο αναβλήθηκε) δηλ η παρουσία εκατοντάδων μουσουλμάνων που προσπαθούσαν να επηρεάσουν την έκβαση του δικαστηρίου.

Εκ μέρους της Αντιπαρακμής, μεταβήκαμε 4 αυτοκίνητα από Θεσσαλονίκη με κόσμο που προερχόταν αποκλειστικά από Χριστιανικές Ορθόδοξες προσπάθειες της πόλης μας. Φυσικά ΔΕΝ μπορούσαμε να αφήσουμε την ηρωική δασκάλα μόνη της για να κυριαρχήσει μία ακόμη φορά το κλίμα τρόμου που καλλιεργεί το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη.


Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε κατ' αποκλειστικότητα, και είναι ίσως οι μοναδικές που υπάρχουν, η σύζυγος του κατηγορουμένου ενώ καταθέτει και ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας.

7 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Μπράβο σας ρε παλληκάρια. Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν Έλληνες σαν εσάς. Έλληνες που αντιστέκονται στα σχέδια των Αγγλο-Αμερικανών και των υποχείριων τους, των Τούρκων, με σκοπό να καταστρέψουν την Ελλάδα μας.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Παλικάρι αποδείχθηκε μόνον η ηρωική ΔΑΣΚΑΛΑ.
Η οποία παρά τις επιθέσεις και τις απειλές που δέχθηκε, συνεχίζει και παραμένει στα πομακοχώρια και δεν αφήνει να περάσει η προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου.

Όλοι οι υπόλοιποι απλά μπορούμε να συμμετέχουμε ή να διοργανώνουμε δράσεις στην πόλη που ζούμε για να προασπίζουμε όταν χρειάζεται τα εθνικά μας θέματα.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

Στους ηρωικούς δασκάλους ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
Μια Υπόκλιση που ΟΛΟΙ πρέπει να δουν και να διαβάσουν

Ανώνυμος είπε...

Παλληκάρι είναι και ο Ψωμιάδης, μην τον ξεχνάμε αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Ναί ρε μεγάλε! Κι ο Ψωμιάδης! Θα μας τρελάνεις τώρα; Βάζεις τον Ψωμιάδη δίπλα στη Χαρά Νικοπούλου ρε γελοίε; Ποιο το συγκριτικό τους κριτήριο; Βρήκες τρόπο να περάσεις μέσα στο blog τα νεοδημοκρατικά σου σύνδρομα; Ντροπή σου!

stefel είπε...

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρουπόλεως είναι μία μικρή δικαίωση στον δύσκολο και ηρωικό αγώνα της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, γιατί η μεγαλύτερη δικαίωση και ηθική ανταμοιβή για την ηρωική δασκάλα είναι η Αγάπη και η Λατρεία των μαθητών της, η αγάπη και ο θαυμασμός όλων των Ελλήνων απανταχού στη Γη, υποκλινόμενη στο μεγαλείο της. Η τελεσίδικη καταδίκη του Οσμάν Κασάικα είναι ηχηρό ράπισμα για τον ίδιο και τους υποκινητές του. Ακόμη και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου οι προκλήσεις τους δεν βρήκαν αντίκρυσμα, δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αλλά κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος, παρά τις λυσσαλέες, ξεδιάντροπες και προκλητικές προσπάθειες τόσο του κατηγορουμένου όσο και της πληρεξουσίας δικηγόρου του, σπιλώσεως με κάθε τρόπο και χωρίς αιδώ της τιμής και της αξιοπρέπειας της Χαράς Νικοπούλου, της οικογένειάς της και της δικαιοσύνης. Η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου είναι ένα ακόμη ληθαράκι δικαίωσης στον δύσκολο δρόμο που βαδίζει και χαράζει αγέρωχα η Χαρά Νικοπούλου....

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κανένας συσχετισμός μεταξύ Ψωμιάδη και Χαράς Νικοπούλου.
Προφανώς ο ανώνυμος που πήγε να κάνει το συσχετισμό προσπαθεί να μαζέψει ψήφους για τον κ.Ψωμιάδη.

Η Χαρά Νικοπούλου, κόρη του εν ενεργεία προέδρου του Αρείου Πάγου τότε, διάλεξε να πάει σε ένα απομακρυσένο πομακοχώρι, στο νομό Αλεξανδρούπολης, για να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ. Ανειδιοτελώς, με ώρες εθελοντικής εργασίας (έκανε μαθήματα δωρεάν στα παιδιά ακόμη και τα απογεύματα, χορωδίες κλπ, αλλά και μαθήματα ελληνικών και στις μητέρες τους).
Αυτό ήταν που εξόργισε το Τουρκικό Προξενείο και λύσαξε εναντίον της.


Επίσης η Χαρά Νικοπούλου επεδίωξε την αφάνεια και δεν εξαργύρωσε ποτέ το έργο της κ τον αγώνα της.


Ο κ. Ψωμιάδης, σίγουρα έχει λαϊκό προφίλ και βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους θεσσαλονικείς.
Αλλά ήρωας δεν έγινε.
Εξάλλου κάθε κίνησή του μπορεί να καταλογιστεί ότι γίνεται για να πετύχει πολιτικά οφέλη.

Οπότε ας σταματήσει εδώ κάθε προσπάθεια συσχετισμού.