Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ανθελληνική πρόκληση της UEFA εναντίον του ΑΠΟΕΛ!


Το γεγονός
Η UEFA παραπέμπει τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ στη δικαστική επειδή στον αγώνα του Champions League απέναντι στην Πόρτο, οι οπαδοί του ανέβασαν στο γήπεδο χιλιάδες ελληνικές σημαίες!
Η πρόκληση γίνετε ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ΈΛΛΗΝΕΣ οπαδοί του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας, σήκωσαν τη σημαία της εθνότητας τους και κατηγορούνται για αυτό την ίδια στιγμή που σε όλα τα στάδια του κόσμου ανεμίζουν λογής - λογής σχετικές και άσχετες (ακόμα και παράνομες) σημαίες χωρίς κανένας από την επίσημη UEFA να δείχνει ότι ενοχλείται.


Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ: "Ο ΑΠΟΕΛ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα"!
Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ ανακοινώνει ότι έχει παραλάβει αργά χθες το απόγευμα νέα καταγγελία της UEFA κατά του ΑΠΟΕΛ, η οποία αφορά τον πρόσφατο αγώνα με την Πόρτο στο ΓΣΠ και την ανάρτηση Ελληνικών σημαίων από τους φίλους και οπαδούς της ομάδας μας στη Δυτική και στην Ανατολική κερκίδα του σταδίου ΓΣΠ.

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΤΔ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι η πρόθεση μας ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA θα είναι η μη παραδοχή της κατηγορίας, την οποία σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε ως νομικά αβάσιμη.
Επιθυμούμε επίσης να διασαφηνίσουμε ότι η ανάρτηση των εν λόγω σημαίων αποτέλεσε μέρος του εορταστικού κλίματος στον αγώνα της ομάδας μας στο Champions League, αφού η ανάρτηση σημαίας στις κερκίδες σταδίων δεν απαγορεύεται.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους φίλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ότι προτιθέμεθα να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, σε όλα τα αρμόδια Δικαστικά σώματα και σε όλα τα επίπεδα, για προστασία της ιστορίας του Σωματείου μας.


Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου ΕΛΛΗΝΩΝ Λευκωσίας (ΑΠΟΕΛ) εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για την ανιστόρητη και αψυχολόγητη ενέργεια της UEFA να κατηγορήσει το Σωματείο μας για ανάρτηση Ελληνικών σημαιών στους αγώνες του CHAMPIONS LEAGUE. Η UEFA όφειλε όχι μόνο να διασφαλίσει τα οικονομικά συμφέροντα της, αλλά να γνωρίζει την ιστορία και καταβολές του κάθε σωματείου που συμμετέχει στις διοργανώσεις της.Η Ελληνικότητα του ΑΠΟΕΛ είναι συνυφασμένη με την ίδια του την ιστορία και είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι, θα διαδηλώνεται παντού με τους πιο ενθουσιώδεις τρόπους. Το Σωματείο μας έγινε ΘΡΥΛΟΣ, όχι μόνο χάρις στην πρωταγωνιστική διαχρονική πορεία των αθλητικών του τμημάτων, αλλά εξίσου λόγω της πρωταγωνιστικής του παρουσίας σε κάθε εθνικό αγώνα του τόπου αυτού.Αν κάποιοι στα δώματα της UEFA είναι ανιστόρητοι και ασπόνδυλοι, εμείς εδώ στην εσχατιά του Ελληνισμού, είμαστε εθνικά υπερήφανοι για την ιστορία, καταβολές και ιδανικά μας. Είναι τα ιδανικά που γαλούχησαν ολόκληρες γενεές, είναι τα ιδανικά που οδήγησαν στο ικρίωμα της αγχόνης αθλητές του ΑΠΟΕΛ όπως τον Μιχαλάκη Καραολή.
Τα ιδανικά του ΑΠΟΕΛΙΣΜΟΥ, η Ελληνικότητα του Σωματείου μας, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.Στις εποχές που ζούμε τα ωφελήματα από τη παρουσία μας στις διοργανώσεις της UEFA αποτελούν την κινητήρια δύναμη πάνω στην οποία ο ΑΠΟΕΛ θα οικοδομήσει τη περαιτέρω πορεία του. Χίλιες φορές όμως όχι στην UEFA αν θεωρεί ότι με τα όσα μα προσφέρει, και που αποτελούν κατακτήσεις του ΑΠΟΕΛ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, θα μπορεί να μας ρυμουλκήσει σε δρόμους αναξιοπρέπειας και ξεπουλήματος των ιδανικών μας.Αποτελούμε αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνισμού, είμαστε εμποτισμένοι με τις αξίες και ιδανικά του και αν νομίζει η UEFA ότι θα μας υποχρεώσει να κάνουμε εκπτώσεις στα όσα πιστεύουμε, τότε πλανάται πλάνη οικτρά. Καλούμε όλα τα αρμόδια σώματα όπως συμπαραταχθούν με το σωματείο μας στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων του, και άμα χρειαστεί, ας έρθει και η ΚΟΠ αρωγός, πληρώνοντας τα όσα προστίματα επιβάλει η UEFA.Τα τερτίπια της UEFA και των όσων την υποκινούν σε αποφάσεις που προσβάλουν την ιστορία μας δεν θα περάσουν».

Αδιαπραγμάτευτη η Ελληνικότητα της Κύπρου από τον ΑΠΟΕΛ
Απόλυτος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων σε δηλώσεις στη τηλεόραση Σίγμα που θα προβληθούν στο αποψινό δελτίο είδησεων. Ο Φοίβος Ερωτοκρίτου τόνισε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί την ελληνικότητα του ΑΠΟΕΛ και πως θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα μετά από αυτή την περίεργη καταγγελία από την Ουέφα. Οι δηλώσεις του:
"Εντελώς ξαφνικά χθες πήραμε μια νέα καταγγελία. Μας κατηγορούν για χρήση ελληνικής σημαίας στην ανατολική και δυτική κερκίδα. Το παράδοξο είναι ότι ήδη μας είχαν κατηγορήσει για τρία μπουκάλια την προηγούμενη Δευτέρα. Άρα αν αυτό συμπεριλαμβανόταν στην έκθεση του παρατηρητή του αγώνα η χρήση δηλαδή της ελληνικής σημαίας, οι κατηγορίες θα έρχονταν μαζί. Άρα είναι πασιφανές ότι κάτι έγινε μετά την Δευτέρα. Κάποιοι ή κάποιος έχει παρέμβει για μας προσαχθεί αυτή η απαράδεκτη κατηγορία.
Εμείς από την πλευρά μας επειδή δεν έχουμε δικαίωμα να παρουσιαστούμε ενώπιον της επιτροπής, μας έχει ζητηθεί από την ΟΥΕΦΑ να δώσουμε τις απόψεις μας και απλά ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ αλλά και της Κύπρου, ότι πρόθεση μας είναι να μην παραδεχθούμε την κατηγορία γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το εθνικό μας σύμβολο.

Η ελληνική σημαία καθορίζεται ή επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από το σύνταγμα μας το οποίο λέει ότι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας δικαιούνται να χρησιμοποιούν το εθνικό τους σύμβολο, δηλαδή ελληνική, τουρκική και κυπριακή σημαία.
Είμαστε διατεθειμένοι να πάμε μέχρι το τέλος. Ας μας καταδικάσουν και δεν αποσύρουν. Ελπίζω να λογικευτούν και να αποσύρουν αυτή την γελοία κατηγορία. Αλλιώς θα κάνουμε έφεση. Είμαι σίγουρος ότι δεν μπορεί να σταθεί τέτοιο πράγμα. Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να μας απαρνηθεί ότι είμαστε Έλληνες."

Ο ελληνοκύπριος αντιπρόεδρος της UEFA 100% υπέρ του ΑΠΟΕΛ!
Έκπληκτος έμεινε ακόμα και ο αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης, για την απαράδεχτη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να παραπέμψει στην δικαστική τον ΑΠΟΕΛ, λόγω του ότι ανύψωσε στο παιγνίδι με την Πόρτο Ελληνικές σημαιές. Ο κ. Λευκαρίτης μιλώντας στο «ράδιο Πρώτο», τόνισε:
«Με μεγάλη μου έκπληξη το πληροφορήθηκα και ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αυτή η παραπομπή. Ειλικρινά δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Συμπλέω με τον ΑΠΟΕΛ 100%. Το θέμα είναι σοβαρό αλλά αν είπα κάτι ή αν θα πω στην UEFA δεν μπορώ να το πω αυτή την στιγμή»

Πολλοί Ελλαδίτες θέλουν να γίνουν μέλη του ΑΠΟΕΛ!

Ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ ο Πανίκος Χατζηλιασής σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα http://www.sigmalive.com/, ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει την συμπαράσταση από τους Ελλαδίτες αδελφούς. Αποκάλυψε ότι πολλοί Έλλαδίτες κάθε ηλικίας εξέφρασαν πρόθεση να γραφτούν μέλη του ΑΠΟΕΛ! Συγκεκριμένα ανέφερε τα ακόλουθα: «Συγκινητική , καθολική και απόλυτη είναι η συμπαράσταση από τους Έλληνες αδελφούς. Θεωρούν απαράδεχτη , ακατανόητη , υπερβολική , χωρίς ίχνος λογικής την νέα παραπομπή της ομάδας μας στην Ουέφα για τις Ελληνικές σημαίες.

Μας προτρέπουν να μην σκύψουμε το κεφάλι , στους οποιουσδήποτε καλοθελητές. Μας διαβεβαιώνουν ότι θα μας συμπαρασταθούν μέχρι το τέλος. Αρκετοί τηλεφώνησαν στα γραφεία της εταιρείας και ήταν συγκινησιακά φορτισμένοι επικροτώντας την στάση μας για το αδιαπραγμάτευτο της Ελληνικής ταυτότητας και ιστορίας της ομάδας μας.

Πολλοί Έλληνες αδελφοί κάθε ηλικίας , εκφρασαν πρόθεση να γραφτούν ως μέλη της ομάδας μας στους κατά τόπους συνδέσμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που θέλουν να εξασφαλίσουν εισιτήρια διαρκείας . Καταλήγοντας μας ξεκαθάρισαν επίσης ότι θα στηρίξουν τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας στο ιστορικό και κρίσιμο παιχνίδι με την Ατλέτικο στις 25 του μήνα.»

UEFA μελέτα ιστορία




31 σχόλια:

gregoris είπε...

οι αποελίστες δικαιούντε να αυτο-αποκαλούνται έλληνες. όμως σε καμιάν περίπτωση εν δικαιούντε να επιβάλλουν τον ελληνισμό τους σε άλλους. το "η κύπρος είναι ελληνική" προσβάλλει άλλους κυπραίους που θεωρούν τους εαυτούς τους μη έλληνες αλλά κυπραίους ή τούρκους. μπράβο στην ουεφα που διά μάθημα σεβασμού των άλλων πολιτικών ταυτοτήτων στους αποελίστες.

Ανώνυμος είπε...

μάθε πρώτα Ελληνικά παιδί μου και μετά να κάνεις σχόλια για την Ελληνικότητα της πατρίδας σου (δικαιούνται και όχι δικαιούντε).

Ο Ελληνισμός είναι η Κύπρος ανιστόρητε ερυθρό πρόβατο! Βγάλε τα χαλινάρια που σου βάλανε και δες την αλήθεια! Η Κυπρός είναι κομμάτι του Ελληνισμός και για αυτό ούτε η Ουεφα ούτε ο κάθε Κίσινγκερ μπορεί να αποβάλει απο εμάς τον Ελληνισμό.

Η Κύπρος αυτή είναι και αν δεν σου αρέσει η Τουρκία δεν είναι μακρύα!

gregoris είπε...

εφροντίσαν καποιοι ομοιδεάτες σας πριν 40 χρόνια να έρτει ακόμα πιο κοντά η Τουρκία.
επεράσαν οι εποχές σας ρεεεεε...
είσαστεν εκτός τόπου τζιαι χρόνου.
η Κύπρος ανήκει στον λαό της. να μάθετε να σέβεστε τζιαι τους άλλους που ζιουν δαμέ - τζιαι τους Κυπραίους τζιαι τους Τούρκους

Ανώνυμος είπε...

Ρε gregori γαμώ τον "κυπριωτισμό" σας και το Κυπριακό πανί που έχετε για σημαία. Εμάς σημαία μας είναι η Ελληνική, όπως όλων των Ελλήνων και είτε σας αρέσει είτε όχι θα την βλέπετε ΠΑΝΤΟΥ στην Ελληνική Κύπρο. Στην Κύπρο ζουν 80% Έλληνες και 20% τούρκοι όπως λέει και το σύνταγμα της Κυπριακής δημοκρατίας που τόσο υπολήπτεσαι. Δικαιούσαι κι εσύ να διαλέξεις σε ποιά πλευρά ανήκεις(έτσι βλάκας που είσαι μακάρι να διαλέξεις το δεύτερο) για "Κυπραίους" αποκλειστικά και μόνο δε λέει πουθενά, ούτε υπάρχει τέτοιο πράγμα.

gregoris είπε...

οι Κυπραίοι εν τζίνοι που εν μοιράζουνται τες εθνικές σας φαντασιώσεις είτε μιλούν ελληνικά είτε τούρτζικα. εν τζίνοι που θεωρούσιν ότι η Κύπρος έννεν ούτε ελληνική ούτε τούρτζικη, τζιαι είμαστεν πολλοί, τζιαι βόρεια τζιαι νότια που την διαχωριστική γραμμή που οι ομοιδεάτες σας επιβάλαν στην χώρα μας. εν θα μου επιβάλεις να θκιαλέξω πάντα στην εθνοτική σύγκρουση. το ζητούμενον εν η υπέρβαση της σύγκρουσης τζιαι η επανένωση της χώρας, στο πείσμα των εθνικιστών τζιαι των -ισμών τους βόρεια τζιαι νότια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκα στην Κύπρο ζουν Έλληνες της Κύπρου και Τούρκοι της Κύπρου. Οι Έλληνες υπερτερούν αριθμητικά και όσο και να προσπαθείτε να μας κάνετε 50-50 δε θα τα καταφέρετε. "Κυπραίοι" εν οι βλάκες οι κομμουνιστές της Κύπρου τα πρόβατα του ακέλ που είπαν τους μια μέρα οτι ενεν Έλληνες, μπεεεεεε.
Οι τούρκοι της Κύπρου και εμείς έχουμε μεγάλες διαφορές σε πολιτιτιστικό, ιστορικό και σε άλλα επίπεδα. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό και είναι μάλιστα αποδεκτό, αλλά χωρίς την επιβολή της ψευτοκυπριακής ταυτότητας σε όλους μας. Δικαιούμαστε να είμαστε Έλληνες, όπως κι αυτοί τούρκοι. Αν μπορείς να το αποδεκτείς αυτό αποδέξου το, αλλά μην προσπαθείτε να μας κάνετε όλους κάτι πλαστό μόνο και μόνο για να μετριάσετε τις αγεφύρωτες διαφορές που μας χωρίζουν απ'αυτούς. Ποτέ δεν είμασταν και ποτέ δε θα γίνουμε ίδιοι, γι'αυτό πάντα τσακωνόμασταν και γι'αυτό πάντα αυτοί...οι τουρκο"κύπριοι" συνέπρατταν με όποιον κατακτητή καταπάταγε την Κύπρο. Αν ήταν όντως Κύπριοι κι ένιωθαν έτσι δε θα συνεργάζονταν με τους άγγλους το 55-59, ΗΛΙΘΙΕ. Όταν εμείς πολεμούσαμε για την απελευθέρωση της Κύπρου από τους εγγλέζους, αυτοί τους βοηθούσαν. ΒΛΑΚΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ, ΑΝΩΜΑΛΟΙ!!

Lastixon Kathoumenon είπε...

ΑΡΘΡΟΝ 4



1. Η Δημοκρατία έχει ιδίαν σημαίαν ουδετέρου σχεδίου και χρώματος, την οποίαν επιλέγουσιν από κοινού ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας.



2. Αι αρχαί της Δημοκρατίας και οιονδήποτε νομικόν πρόσωπον δημοσίου δικαίου ή οργανισμός κοινής ωφελείας ιδρυόμενος δια ή συμφώνως τω νόμω της Δημοκρατίας αναρτώσι την σημαίαν της Δημοκρατίας και έχουσι το δικαίωμα να αναρτώσι κατά τας εορτάς ταυτοχρόνως ομού μετά της σημαίας της Δημοκρατίας την ελληνικήν και την τουρκικήν σημαίαν.



3. Αι κοινοτικαί αρχαί και τα ιδρύματα αυτών έχουσι το δικαίωμα, να αναρτώσι κατά τας εορτάς ταυτοχρόνως ομού μετά της σημαίας της Δημοκρατίας την ελληνικήν ή την τουρκικήν σημαίαν.



4. Πας πολίτης της Δημοκρατίας ή οιαδήποτε οργάνωσις αποτελούσα ή μη νομικόν πρόσωπον, εξαιρουμένων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, της οποίας τα μέλη είναι πολίται της Δημοκρατίας, έχουσι το δικαίωμα να αναρτώσιν επί της κατοικίας ή του καταστήματος αυτών την σημαίαν της Δημοκρατίας ή την ελληνικήν ή την τουρκικήν σημαίαν, άνευ οιουδήποτε περιορισμού.
Τούτον εν το σύνταγμα της χώρας σου ρε φασιστόμουτρον..Αν δεν σου αρέσκει σήκου φύε..αλλά την ελληνική σημαία αέιςτην ήσυχη γιατί έν πρεσβεύει την δήθεν ελληνικότητα σας (τον φασισμό σας δηλαδή). Δεν πληρείτε κανέαν από τα ιδανικα που πρεσβέυει αυτή η σημαία..για αυτό σταμάτατε να την ξεφτιλίζετε..


ΑΡΘΡΟΝ 5



Η ελληνική και η τουρκική κοινότης δικαιούνται να εορτάζωσι τας ελληνικάς και τας τουρκικάς εθνικάς εορτάς αντιστοίχως.

gregoris είπε...

όπως εσύ εν θέλεις να σου επιβάλλουν την κυπριακή ταυτότητα, να μάθεις να σέβεσαι τζιαι τους άλλους συμπατριωτες σου που εν θέλουν να τους επιβάλλεις την ελληνική ταυτότητα.
άλλον να λαλείς ότι είσαι έλληνας (δικαίωμα σου στον αυτοπροσδιορισμό) τζιαι άλλον να λαλείς ότι η κύπρος εν ελληνική (προσβολή στους μη έλληνες κύπριους).

Ανώνυμος είπε...

Θα σεβαστώ το δικαίωμα των άλλων κατοίκων της Κυπρου να είναι τούρκοι γιατί αυτές οι δύο Εθνότητες κυριαρχούν στο νησί, η Ελληνική και η τουρκική. Έχεις το δικαιώμα να δηλώνεις τούρκος, κανένα πρόβλημα αλλά όχι αποκλειστικά και σκέτο Κύπριος γιατί απλώς αυτό το πράγμα δεν υφίσταται, είναι γελοίο και ζει μόνο στα αρρωστημένα μυαλά των wannabe κομμουνιστών. Για το η Κύπρος είναι Ελληνική, σου το ξαναείπα, η κυρίαρχη Εθνική οντότητα στο νησί είναι η Ελληνική, επιπλέον τόσα χρόνια ιστορίας αποδεικνύουν περίτρανα την Ελληνικότητα της Κύρπου(ΠΟΤΕ εμφανίστηκαν οι λεγόμενοι "τουρκοκύρπιο"??). Δεν είναι ούτε σύνθημα, ούτε ιδιοτροπία, είναι ιστορική αλήθεια. Εξάλλου σε όλες τις χώρες του κόσμου ζουν και άλλες εθνικές οντότητες αλλά δεν είδα καμιά χώρα να αμφισβητεί την εθνικότητα της για να μην "προσβάλει" τους άλλους λαούς. Αλλά εσείς μάνα μου τι καλοί που σέβεστε τους και πονάτε τους όλους, οι πως αν ελαλούσαμε εμείς η κύπρος είναι τουρκική, εσείς θα λέγατε οτι είναι Ελληνική. Κιστιμένα κοΜΟΥΝΙΑ.

Γιώργος είπε...

Φίλε gregoris, είτε είσαι εξωγήινος είτε είσαι πολύ ανιστόρητος που έχει υποβληθεί σε πλύση εγκεφάλου.

Λυπάμαι που εκφράζομαι έτσι, διότι σέβομαι κάθε άποψη (εξάλλου στη δημοκρατία, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει), όμως οι θέσεις σου δεν μου αφήνουν περιθώρια. Διότι αποδεικνύεις, αυτό που πολύ σωστά είπε ο Γ. Σεφέρης, πως «όταν μπει σε κίνηση η βλακεία κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει».

Στην Κύπρο οι άνθρωποι φίλε gregoris δεν εβλαστήσασιν όπως τα αγγρέλια. Μετοίκησαν εδώ από την Μητροπολιτική Ελλάδα, και έφτιαξαν 12 πόλεις-βασίλεια. Η Κύπρος ήταν, παρέμεινε και παραμένει μέρος του ευρύτερου ελληνικού κόσμου για χιλιάδες χρόνια. Ακόμα και οι σημερινοί ΤουρκοΚύπριοι, είναι στην πλειοψηφία τους εξισλαμισμένοι Έλληνες.

Έπειτα, πρέπει να ξέρεις, ότι δεν υπάρχει εθνική ταυτότητα "Κυπριακή". Ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει. Περισσότερο δε, επειδή έτσι το θέλει μια θλιβερή μειοψηφία εγκεφαλικά νεκρών, μικρής μερίδας του ΑΚΕΛ. Του ΑΚΕΛ, που σου θυμίζω ότι μέχρι και μια μέρα πριν την βάρβαρη Τουρκική Εισβολή, δήλωνε ταγμένο και πιστό στο αγώνα της Ένωσης της Κύπρου μετά της μητρός Ελλάδος.

Είτε λοιπόν σου αρέσει είτε όχι, είσαι Έλληνας Κύπριος. Και σημαία σου είναι τόσο αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας (και εύχομαι αυτή να παραμείνει και μετά τη λύση του Κυπριακού, αν και πολύ το αμφιβάλλω) όσο και η Ελληνική. Για την Ελληνική μάλιστα πρέπει να ξέρεις, ότι χύθηκε πολλή μα πάρα πολλή Ελληνικό Κυπριακό αίμα.

Παναγιώτης είπε...

Μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ που υπερασπίστηκε το δικαίωμα μας να αναρτούμε τα εθνικά μας σύμβολα, όπως εξάλλου επιτρέπει και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα επιθυμούσα όμως, σαν ΑΠΟΕΛίστας, να δώ και μια μεγάλη Κυπριακή σημαία. Γιατί είναι αυτή που τώρα κινδυνεύει. Κινδυνεύει να σβηστεί από την ιστορία, με τις συνομιλίες Προέδρου Χριστόφια - Κου Ταλάτ. Η Κυπριακή σημαία, είναι το σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας:
1. του νομικού μας οχυρού για την αντιμετώπιση της Τουρκικής προσπάθειας για διχοτόμηση,
2. της χώρας μέλους της ΕΕ που πρέπει να αποτελέσει φραγμό στην πορεία της Τουρκίας προς σ' αυτήν,
3. της έστω κουτσουρεμένης αυτοδιάθεσης που κατακτήθηκε με το αίμα των ηρώων της ΕΟΚΑ.

Και εάν κάποιος είναι πραγματικά πατριώτης, πρέπει πρώτα να υπερασπιστεί την Κυπριακή Δημοκρατία και την Κυπριακή σημαία, και αφού την σώσει, τότε να προστρέξει να την εντάξει στον υπόλοιπο εθνικό κορμό.

ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΑ

ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ

gregoris είπε...

ανώνυμε δεν θα μου πεις πως θα αυτοπροσδιορίζομαι. τζιαι γω μπορεί να σου πω ότι δεν είσαι έλληνας, αλλά δεν σου λαλώ. σέβουμαι την φαντασίωση σου τζιαι περιμένω που σένα να σεβαστείς την δική μου.
Γιώργο,
1. σύμφωνοι. δεν υπάρχει κυπριακή εθνική ταυτότητα. υπάρχει όμως κυπριακή αεθνική ταυτότητα βασισμένη στον κοινό αγώνα για την ειρηνική συνύπαρξη τζιαι την ανεξαρτησία της χώρας
2. τα έθνη εν σύγχρονες ιστορικές κατασκευές των αστικών κρατών που στην προσπάθεια τους να νομιμοποιηθούν ιδεολογικά επινοούν παραδόσεις. αν θέλεις να μάθεις πέντε πράματα για το έθνος που επικαλείσαι μπορώ να σου δώσω βιβλιογραφία.
2. πριν να εποικιστεί η Κύπρος που αρχαιοελληνικές πόλεις υπήρχεν αυτόχθονας πληθυσμός τζιαι πολιτισμός δαμέ. αν θέλεις να παίξουμεν παιχνίδι προγονοπληξίας παίζουμεν.
ο Ηρόδοτος λαλεί για την κυπριακή εθνολογία
"αυτών των κυπρίων πάλι είναι τόσες εθνότητες, άλλοι κατάγονται από τη Σαλαμίνα και τες Αθήνες, άλλοι από την Κύνθο, άλλοι από τη Φοινίκη κι άλλοι από την Αιθιοπία όπως αυτοί οι ίδιοι οι Κύπριοι λεν"

Ο γεωγράφος Σκύλαξ στον Περίπλουν γράφει
"κατά τη Κυλικία είναι η νήσος Κύπρος και πόλεις σ' αυτήν οι εξής- η Σαλαμίς ελληνική, η Καρπασία, η Κερύνια, η Λάπηθις των Φοινίκων, οι Σόλοι..το Μάριον ελληνικές, η Αμαθούς (οι κάτοικοι της είναι ντόπιοι αρχαίοι...υπάρχουν κι άλλες στο εσωτερικό μη ελληνικές
(Χατζηιωάννου, Η Κύπρος στις αρχαίες ελληνικές πηγές)
παναγιώτη,
το πουλλίν της Κυπριακής Δημοκρατίας επέτασεν...

Ανώνυμος είπε...

Grigori συνεχίζεις να επιμένεις με τούτο το Κύπριος, πετάσσοντας σπόντες ποτζι ποδά και χωρίς να απαντάς ουσιαστικά. Τουλάχιστον κάτι είναι που παραδέχεσαι οτι είναι φαντασία, συνεχίστε λοιπόν να ζείτε με ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό. Έτσι κι αλλιώς μα αυτό σας ταίζουν κουτόχορτο οι του ακελ και τους ψηφίζετε.

Όσο για τον αυτόχθονα πληθυσμό της Κύπρου επίσης δεν εβλάστησε αλλά από κάπου προήλθε κι αυτός. Η επιχειρηματολογία σου για την κυπριακή ταυτότητα εξαντλείται στους 20-30 κάτοικους πριν έρθουν οι αχαιοί, μπράβο, έπεισες μας!

Τέλοσπαντων, είπαμε μπορείς να δηλώνεις οτι θέλεις, Άγγλος, Γάλλος, τουρκος, μόγγολος κτλ κτλ, διάλεξε μιαν καινούργια εθνική ταυτότητα αφού δεν σου αρέσει η ελληνική, πάντως Κύπριος δεν μπορείς να δηλώνεις διότι δεν υπάρχει πουθενά έτσι πράμα,απλώς ΔΕΝ υπαρχει.

Παναγιώτη, διαφωνώ για την Κυπριακή "σημαία". Η κυπριακή "σημαία" δεν συμβολίζει, ούτε σημαίνει τίποτα για τους Έλληνες της Κύπρου. 'Η μάλλον συμβολίζει τον ενταφιασμό της ένωσης, την ασέβεια στον αγώνα της ΕΟΚΑ και τη θυσία τόσων Ελλήνων και την επιβολή μιας "ανεξαρτησίας" και ενός άδικου συντάγματος που ποτέ δε ζητήσαμε. Για να μην αναφέρουμε οτι τη σχεδίασε τούρκος. Προτιμώ την Ελληνική που ποτίστηκε με το αίμα τόσων Ελλήνων της Κύπρου.
Μακάρι να μην δω ποτέ κυπριακό πανί σε αγώνες του ΑΠΟΕΛ γιατί θα απογοητευτώ πολύ.

ΑΠΟΕΛ-Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ναί, είμαστε έλληνες, έτσι μας είπε ο παπάς μας τζαι η μάμα μας τζαι η ιστορία μας τζαι το σωματείο μας. Αποέλ ρεε

Ίδας είπε...

Μπράβο στη Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ που κέρδισε αυτή τη μάχη!

Στον επόμενο αγώνα κάντε και πάλι το γήπεδο γαλανόλευκο!

APOELfire - Ίδας είπε...

Και στη Β κατηγορία να μας βάλουν να παίζουμε, θα αγωνιζόμαστε με την Ελληνική σημαία στο χέρι!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΕΛ (και σε όποιον αρέσει)!

ΥΓ: Αδέλφια Ελλαδίτες σας ευχαριστούμε για την στήριξη!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αποσύρεται ο ΑΠΟΕΛ από το κύπελλο; Απαγορέυει η ΟΥΕΦΑ την άναρτηση της ελληνικής σημαίας; Ας αποχωρήσει ο ΑΠΟΕΛ. Θα δημιουργήσει μεγάλη είδηση και θα αναρωτηθούν οι ξένοι. Θα σκεφτόυν, ναι στην Κύπρο είναι πράγματι Έλληνες... Αλλά ο ΑΠΟΕΛ προτιμά να πουλήσει τα ιδανικά του σωματείου για λίγα ευρώ......

Ανώνυμος είπε...

Επειδή πολλοί εδώ μέσα αναλύουν περί ελληνικότητας/ ένωσης/ ελευθερίας, ακόμη και ιστορίας, θα σας παραθέσω ορισμένα ιστορικά στοιχεία: Στην αρχαιότητα η Κύπρος δεν ήταν ένα άδειο νησί που το αποίκησαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Ο τοπικός πλυθησμός αναμείχθηκε με Έλληνες έποικους και εξελληνισθη. Υπήρχαν όμως και πολλά βασίλεια Φοινίκων (Αμαθούντα, Κίτιον, Μαριον). Το 691 ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός Β, αρμενικής καταγωγής διέταξε την μετοικεσία του κυπριακού πλυθησμού στη Νεα Ιουστινιανή, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. (Γι'αυτό και ο αρχιεπίσκοπος μας ειναι πάσης Κύπρου και Νεας Ιουστινιανής). Τότε αδειασε το νησί και χάθηκε η γενεαλογική συνέχεια από την αρχαιότητα...Αυτοί που εποίκισαν το νησί αργότερα, δεν ήταν οι ίδιοι με αυτούς που έφυγαν... Ψάξτε το!! Αλλά αν υποθέσουμε ότι ένας λαός είναι αυτό που νοιώθει τότε έχουμε: 20% τουρκοκύπριοι που δεν νοιώθουν Έλληνες (αν και πολλοι ειναι εξισλαμισθεντες). Το 33% ΑΚΕΛ επί των υπολόιπων που δεν νοιώθουν ¨Ελληνες (αρα 33% το 80%= 26.4% του συνόλου). Αρα ΤΚ και ΑΚΕΛ=46%. Αν προσθέσουμε και ένα ποσοστό των υπολοίπων που δεν νοιώθουν Έλληνες και προσθέσουμε και τους Μαρωνίτες, Λατίνους και Αρμένιους, όπως και τους νόμιμους ξένους που δεν νοιώθουν Έλληνες, τότε στο νησί οι περισσότεροι κάτοικοι δεν νοιώθουν Έλληνες!! Και όλα αυτα πριν λάβουμε υπόψη τους 250,000 έποικους που πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια, και όπως οι Αρχαίοι Ελληνες εξελλήνιζαν την Κύπρο, αυτοί εκτουρκίζουν το βορρά! Η Κύπρος ήταν ελληνική. Όπως και ο Λιβανος και η Συρία κατα την ελληνιτική περίοδο. Πλέον ομως....

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σταμάτα τζαι γίνεσαι ρεζίλι. Το πιο πάνω εγκεφαλικά νεκρό δημιούργημα του ακελ συγκρίνει την Κύπρο με το λίβανο και τη Συρία!!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! Μάλιστα...
Πε του μάστρου σου να σου πει άλλα "επιχειρήματα" να μας πεις γιατί τούτα εν μαλακίες.

ανώνυμε 12:12, ποιός πουλιέται για λίγα ευρώ ρε?? Εσύ μιλάμε είσαι στον κόσμο σου! Δεν άκουσες τις διαμαρτυρίες του ΠΑΝΣΥΦΙ, της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ και της ΚΟΠ?? Δεν άκουσες επίσης οτι αποσύρθηκε η καταγγελία τελικά??
Που ήταν όμως η Ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να μας στηρίξει στο θέμα της Ελληνικής σημαίας?? Για ακόμα μια φορά ΑΠΟΝΤΕΣ, με τους Έλληνες της Κύπρου να πολεμούν για την Ελληνική σημαία μας!! Αλλά πότε ελλαδική ομάδα σήκωσε Ελληνική σημαία?? ΠΟΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

βεβαίως και συγκρίνεται η περίπτωση της Συρίας. Η Αντιόχεια της Συρίας ήταν η δέυτερη πιο μεγάλη πόλη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, έδρα ορθόδοξου πατριαρχείου και εκεί έζησε και μεγαλούρφησε ο Χρυσόστομος ο Μέγας. Μετά επικράτησε το Ισλαμ και τώρα είναι μέρος της Τουρκίας. Στο Λιβανο και στη Συρία κατα τους ελληνιστικους χρόνους η επίσημη γλώσσα ήταν η ελληνική και πριν 1500 χρόνια το 90% του πλυθησμού ηταν ορθόδοξοι. Δεσ τι έγινε εκεί και τι γινεται τώρα στα κατεχόμενα....

Ανώνυμος είπε...

Ρε μαλάκα τωρά σοβαρομιλάς τζαι θέλεις μάλιστα να δώσουμε σημασία στις πίππες που λαλείς?? Δηλαδή οι εγγλέζοι που εγάμησαν σχεδόν ούλλο τον κόσμο με τις αποικίες τους, οι οποίες εδιαλύθηκαν πριν 60 τόσα χρόνια σημαίνει οτι τζίνες οι αποικίες εν το ίδιο με την Αγγλία επειδή ΚΑΠΟΤΕ υπήρξαν αγγλικές?? τζαι τι μου λαλείς εσύ για 1500 χρόνια πρίν?? Στην Κύπρο μιλούμε Ελληνικά μέχρι σήμερα ρε. Ως πριν λία χρόνια ήταν να γίνει ΕΝΩΣΗ ρε με την Ελλάδα, βλάκα ε βλάκα.
Έλεος ρε κουμπάρε, έλεος. Πέρκι να πιστεύκεις τούτα που λαλείς γαμώτο κέρατο μου. Τζαι είπα να μεν ξανασχολειθώ με εγκεφαλικά νεκρούς τζαι πάλε ασχολούμε γαμώτο.

Γιώργος είπε...

Φίλε gregoris:
1ο: Τα περί αυτόχθονων Κύπριων, είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Πριν τον μαζικό εποικισμό της Κύπρου από τους Αχαιούς περί το 2.000 πΧ, για 4.000 χρόνια πριν, δεν εντοπίζεται να υπάρχει πουθενά ζωή.
2ο: Η Χειροκοιτία και διάφορα άλλα είναι πολύ προγένεστερα (6.000 πΧ). Ακόμα όμως και αυτοί, ανήκαν σε αρχαία Ελληνικά φύλα, που μετανάστευσαν από τη Θεσσαλία και την Μακαδονία, για να φτάσουν στα Νότια παράλια της Μικράς Ασίας και απ' εκεί στην Κύπρο.
3ο: Τα περί Φοινίκων, είναι ένα ακόμη μεγάλο παραμύθι. Οι Φοίνικες, εγκαταστάθηκαν για 300 περίπου χρόνια και μόνον (900-600πΧ) στο εγκαταλελημμένο λόγω επιχωμάτωσης λιμάνι της Μυκηναϊκής πόλης του Κιτίου (κτίσθηκε πρίν το 1200πΧ από Μυκηναίους). Ακόμη και ο Ζήνων ο Κιτιεύς, που αν ζούσε σήμερα θα το βάφτιζαν κάποιοι εθνικιστή, έζησε την περίοδο που οι Φοίνικες χρησιμοποιούσαν το λιμάνι του Κιτίου, και ουδεμία σχέση με Φοινικες είχε. Εξάλλου τους Φοίνικες, εν αντιθέση με εμάς τους Έλληνες, αυτό που κυρίως τους απασχολούσε ήταν το εμπόριο και όχι η εξάπλωση-αποικισμός.
4ο: Το αν είσαι ή όχι Έλληνας, δεν σηκώνει συζήτηση, διότι είσαι είτε το θέλεις είτε όχι. Το ότι έχεις το δικαίωμα να λες ότι είσαι ότι θέλεις, επίσης το έχεις. Όπως το έχει ένα μικρό παιδί που λεέι ότι είναι ο "σούπερμαν", ή όπως ένας σχιζοψυχασθενής που λέει ότι είναι "ο θεός" ή "ο βασιλιάς" κτλ.

Δεν μπορείς όμως να αυτοπροσδιορίζεσαι ως εθνικότητα "Κύπριος" διότι δεν υπάρχει. Διάλεξε κάτι άλλο, υπαρκτό. Είναι όπως να λέει ένας Λευκωσιάτης, ότι επειδή δεν χωνεύει του Λεμεσιανούς, και επειδή δεν θέλει να είναι στο ίδιο καζάνι με αυτούς, αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικότητα "Λευκωσιάτης" και λέει "εγώ φίλε μου δεν είμαι Κύπριος, είμαι ΛΕΥΚΩΣΙΑΤΗΣ". Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι με το παράδειγμα καλύτερα το σχιζοφρενικό της θέσης σου. Εξάλλου αν θέλεις να σε παίρνουν οι άλλοι στα σοβαρά, θα πρέπει να είσαι πιο λογικός και λιγότερο συναισθηματικός και αντιδραστικός.


Φίλε "ανώνυμε", στους υπολογισμούς σου λες για 33% του ΑΚΕΛ, και τους υβρίζεις λέγοντας ότι δεν είναι Έλληνες. Αλήθεια, ποιός σου έδωσε αυτό το δικαίωμα; Τα άτομα που έχουν τέτοιες απόψεις στο ΑΚΕΛ, είναι μια θλιβερή μειοψηφία, που ανήκουν κυρίως στους ανήλικους και άμυαλους. Στους ενήλικες, δεν θα ακούσεις τέτοιους πελλάρες, όπως ούτε από σοβαρούς έφηβους. Εξάλλου, να σου επισημάνω, πως όταν δοκίμασαν ορισμένοι να περάσουν τέτοια μηνύματα στη θύρα 9, περιθωροποιήθηκαν και απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους.

gregoris είπε...

Γιώργο
1. αγνόησες την ουσία του τι σου είπα, μάλλον τα εθνικιστικά καλούπια στα οποία εν εγκλωβισμένη η σκέψη σου εν σε αφήνουν καν να αντιληφτείς έναν μη εθνικιστικό προσδιορισμό της έννοιας του έθνους. έτσι εκατέφυγες στο γνωστό μονοπάτι της προγονοπληξίας. επειδή όμως κάμνεις μιαν προσπάθεια να επιχειρηματολογήσεις πέραν που την συνθηματολογία, εννά σου την δώσω την βιβλιογραφία έτσι σαν δώρο που έναν μη εθνοταυτοποιημένο συμπατριώτη σου
1. Μπένετιγκτ Αντερσον, φαντασιακές κοινότητες
2. Ερνεστ Γκέλλνερ, Έθνη και εθνικισμός
3. Έρικ Χόμπσπαουμ, Η επινόηση της παράδοσης
4. Ε. Κεντούρη, Εθνικισμός
5. Μάικλ Χέχτερ, Περιορίζοντας τον εθνικισμό
6. Τζον Μπρουιλι, Εθνικισμός και κράτος
7. Πασχάλης Κιτρομιλήδης (άρθρο) Οι φαντασιακές κοινότητες και το εθνικό ζήτημα στα Βαλκάνια,
στες κοινωνικές τζιαι τες πολιτικές επιστήμες εν συντριπτικά επικρατούσα η θέση ότι
α) το έθνος εν σύγχρονη κατασκευή των τελευταίων 2 αιώνων
β) το κράτος προηγείται τζιαι κατασκευάζει το έθνος
γ) η κατασκευή της "ιστορίας" του έθνους αποτελεί προιόν της εθνικιστικής ιδεολογίας
2. για την αρχαία ιστορία της Κύπρου εγώ έδωσα σου πηγές.
εσύ προβάλλεις αυθαίρετες θέσεις χωρίς τεκμηρίωση. η συνήθης θέση των εθνικιστών για τους αυτόχθονες Κυπραίους εν η λογοκρισία τζιαι η σιωπή. η ιστορία του νησιού ξεκινά μετά τον ελληνικό εποικισμό. άμαν στριμωχτούν λλίον λαλούν ντάξει ήταν δαμέ αλλά εξελληνιστήκαν. τωρά εσύ όμως επήες ένα βήμα πάρακατω. ότι τελικά ήταν τζιαι τζίνοι έλληνες...αχ αχ.
μάθε ότι οι αυτόχθονες κύπριοι είχαν γλώσσα τζιαι η γραφή.
τζιαι μετά τον ελληνικό εποικισμό πάλε η κύπρος δεν μέρος του ελληνικού χώρου αλλά αυτόνομη περιοχή που αλληλεπιδρούσεν μαζί του όπως βέβαια τζιαι με την γύρω περιοχή. οι Φοίνικες είχαν ουσιαστική παρουσία στην Κύπρο τζιαι όπως τους έλληνες αναμιχτήκαν τζιαι τζίνοι με τον ντόπιο πληθυσμό.
γενικά η ιστορία της ανθρωπότητας που την αρχαιότητα ως σήμερα εν ιστορία ανάμιξης πληθυσμών τζιαι (ανα)δημιουργίας πολιτιστικών ταυτοτήτων. μόνον στο αρρωστημένο μυαλό των εθνικιστών υπάρχει η έννοια της εθνικής καθαρότητας
3. η επιμονή σου να με εθνοταυτοποιήσεις εν προσβλητική τζιαι η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύεις στην πολιτική μου θέση (με την ειρωνική απαξίωση τζιαι τον χαρακτηρισμό της ως παιδικότητας ή ως τρέλλας) όζει φασισμού τζιαι εν καλό να το προσέξεις τούτον. φιλική συμβουλή.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 6:11 που μόνο να βρίζεις ξέρεις αντί να αντιπαραθέτεις στοιχεία (ίσως να είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής σου ανατροφής από την οικογένεια σου ή από την ελληνική σου παιδεία). Βρίζεις, ανέχομαι σε μια φορα, απαντώ σου κόσμια τσιαι μετά ξαναβρίζεις: απορριπτείς το γεγονός ότι η Αντιόχεια ήταν η δεύτερη πιο μεγάλη πόλη του Βυζαντίου; Έπεσε ή όχι στα χέρια των Τούρκων; Δεν είναι αναλογία με το τι έγινε στην Κύπρο; Μετά λες ότι ήταν να γίνει ένωση με την Ελλάδα. Το ήταν να γίνει εφυτέψαν το αλλά εν εβλάστησε...Όχι μόνο δεν έγινε, αλλά 15 χρόνια μετά που ήταν να γίνει επιάσαν μας το μισό νησί οι Τούρκοι... Συγνώμη, άκυρο ότι σου είπα για την ελληνική σου παιδεία. Βλέπω αρέσκει σου να μιλάς Τούρκικα. Προδόθηκες από τα λεγάμενα σου. Η λέξη 'πέρκι' που χρησιμοποίησες είναι τούρκικη. Προέρχεται από την λέξη belki=ίσως. Κάποια πρόγονος σου θα την έμαθε από κανεναν Τουρκο και σου τη μετάδωσε.....εκτός τσιαι αν είσαι Τουρκούι...

Ανώνυμος είπε...

Gregori επιάστηκες μέσα!! Είπεν σου τα καλά καλά ο Γιώργος και εσύ "απάντησες" και καλά με γενικολογίες και μουρμούρες. Σιώπα καλύτερα, εν σε παίρνει. Την βιβλιογραφία να την μπήξεις του κώλου σου. Η αλήθεια δεν βρίσκεται στα προπαγανδιστικά βιβλία.
Εγώ πάντως τωρά που το σκέφτουμαι, είμαι μόνο Λευκωσιάτης οι Κυπραίος. Δικαιούμαι να...αυτοπροσδιορίζομαι, ενεν???

Ανώνυμε είσαι βλάκας, τζαι επειδή σε ένα ΒΛΑΚΑ εν μπορούν να υποδείξουν τη βλακεία του, σταματώ να ασχολούμαι μαζί σου. Αν θέλεις συνέχισε μόνος σου το παραμιλητό.

gregoris είπε...

ανώνυμε
η βιβλιογραφία που επαράθεσα αποτελείται που καταξιωμένους επιστήμονες ανά το παγκόσμιο.
αν είσιες υπόβαθρο στες κοινωνικές τζιαι πολιτικές επιστήμες θα τους έξερες.
άμαν δεν σε παίρνει να κάμεις σοβαρή συζήτηση, παρέτα καλλίττερα

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσύ θεωρείς πως κάμνεις σοβαρή συζήτηση και είσαι σοβαρός άνθρωπος λέγοντας οτι είμαστε μόνο Κύπριοι και αναζητώντας την εθνική σου ταυτότητα στον αυτοπροσδιορισμό??
Ασε ρε..

Εν μου είπες αν δικαιούμαι να είμαι μόνο λευκωσιάτης???

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, 11:36, για σένα τι προσδιορίζει εθνική ταυτότητα;

Ανώνυμος είπε...

Εθνική ταυτότητα είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών ενός λαού που παραπέμπουν σε ένα συγκεκκριμένο Έθνος. Είναι πολλά αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά τα κυριότερα είναι η κοινή ιστορία, οι κοινοί αγώνες, η γλώσσα, η θρησκεία, η κουλτούρα και άλλα πολλά. Ελπίζω να σε κάλυψα τζαι αν έσιεις έστω και λίγο νου να σκεφτείς εμείς ως Κύπριοι σε ποίο Έθνος ανήκουμε. Για να δούμε αν το βρεις...

Πανάος είπε...

Από την πιο πάνω συζήτηση, ελπίζω ο gregoris, να καταλάβει τουλάχιστων ένα πράγμα: Ότι ακραίες και προκλητικές θέσεις όπως η δική του, του τύπου "δεν είμαι Έλληνας, μονον Κύπριος", μόνον ζημιά προκαλούν. Τόσο στον ίδιο αφού τον περιθωροποιούν όσο και στο σύνολο αφού προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν κόντρες και αχρείαστες αντιπαραθέσεις, και εν τέλει τρέφουν τον εθνικισμό, που υποτίθεται στόχο έχει να πλήξει.

Υ.Γ.: Σοβαρά, κι εγώ δεν γουστάρω να με λεν Κύπριο και να είμαι στο ίδιο καζάνι με τον κάθε άχρηστο. Είμαι μονον ΛΕΥΚΩΣΙΑΤΗΣ.

Γιώργος είπε...

Φίλε gregoris, το να έχεις αντίληψη του τι είσαι και που ανήκεις, όπως στην περίπτωση μας το να ξέρεις ότι είσαι Έλληνας-Κύπριος, δεν έχει καμία σχέση με εθνικισμό. Οπότε η βιβλιογραφία που παραθέτεις, δεν μου χρειάζεται.

Το θέμα είναι τόσο απλό και το κάνεις τόσο δύσκολο. Προφανώς έχει γαλουχηθεί με τέτοιου τύπου ιδέες αλλά αν έχεις και υπόβαθρο σε πολιτικές επιστήμες όπως λές, είναι καιρός να τα ξεπεράσεις όλα αυτά. Γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να βασανίζεις τον εαυτό σου. Χαρακτηριστική, είναι και η προσπάθεια σου να μην γράφεις εις την κοινή ελληνική, νομιζόμενος ότι έτσι "αφελληνίζεσαι".

Δες τα πράγματα πιο χαλαρά. Άλλο εθνικισμός, ναζισμός κτλ και άλλο, πολύ απλά να ξέρεις ότι είσαι Έλληνας-Κύπριος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι το ίδιο με έναν Έλληνα-Αθηναίο, Πατρινό κτλ. Όπως δεν είναι το ίδιο οι Κύπριοι-Λευκωσιάτες με τους Λεμεσιανούς, τους Παφίτες και του Κοκκινοχωρίτες.

Χαλάρωσε...