Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Tο Κυπριακό έχει πάψει πλέον ν’ αποτελεί εθνική υπόθεση για την Ελλάδα κ. Πάγκαλε;


«Αφήστε τους Κυπρίους μόνους ν’ αποφασίσουν για τα εθνικά τους ζητήματα» αναφώνησε από τα έδρανα της Ελληνικής Βουλής ο δεύτερος στην ιεραρχία (αντιπρόεδρος) της Ελληνικής ΠΑΣΟΚικής Κυβέρνησης απαντώντας σε αναφορά του Αντώνη Σαμαρά για το «αλήστου μνήμης» Σχέδιο Ανάν.


Η περιεκτική αυτή φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου δίνει πολλαπλά μηνύματα:


«Αφήστε τους κύπριους μόνους…» Επιβεβαιώνεται η υποψία μας ότι πρόθεση της κυβέρνησης Γιώργου Παπαντρέου είναι να αφήσει τους κύπριους μόνους τους και να μην αναμειχθεί σοβαρά με το κυπριακό (εκτός και αν έρθει κανένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν, οπότε θα αμοληθούν να μας πείσουν να το δεχτούμε – ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα έχει ο ελληνισμός της Κύπρου - μπας και κλείσει για αυτούς ο πονοκέφαλος που ονομάζεται «κυπριακό»).


«…ν’ αποφασίσουν για τα εθνικά ΤΟΥΣ ζητήματα» Ώστε το Κυπριακό είναι εθνικό ζήτημα των Κυπρίων και όχι εθνικό ζήτημα όλων των Ελλήνων! Το επόμενο που έμεινε να ακούσουμε είναι ότι το Μακεδονικό είναι πρόβλημα μόνο των Μακεδόνων!


Σήκω Ανδρέα από τον τάφο, εσύ που έφτιαχνες Ενιαία Αμυντικά Δόγματα, να δεις τους νεοΠΑΣΟΚους πως κατάντησαν το κόμμα και την πατρίδα σου!


----------------------------------------------------------------------------------

Αναλυτικά η είδηση όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Σημερινή 25/12/2009:


Αφήστε μόνους τους Κυπρίους...


Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξ. αντιπολίτευσης στη Βουλή των Ελλήνων



Η αναφορά του Α. Σαμαρά στο σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτήρισε ως «αλήστου μνήμης», προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος υπέδειξε πως πρέπει να αφεθούν «μόνοι οι Κύπριοι να αποφασίσουν για τα εθνικά τους ζητήματα». Η αποστροφή του κ. Πάγκαλου γεννά σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά την προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης στο Κυπριακό.



Δύο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες για το Κυπριακό ανεφύησαν κατά την προχθεσινή συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε αποστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, για το σχέδιο Ανάν - το οποίο χαρακτήρισε ως «αλήστου μνήμης», προειδοποιώντας, ταυτόχρονα, πως την ίδια κατάληξη θα έχει κι ένα παρόμοιο σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, εφόσον και όταν έρθει -, υπέδειξε πως επαφίεται στους ίδιους τους Κυπρίους ν’ αποφασίσουν για τα εθνικά τους ζητήματα. «Αφήστε τους Κυπρίους μόνους ν’ αποφασίσουν για τα εθνικά τους ζητήματα», επέπληξε τον κ. Σαμαρά ο Θ. Πάγκαλος.



Σοβαρά ερωτήματα




Η τοποθέτηση του δευτέρου τη τάξει της ελληνικής κυβέρνησης, και μάλιστα από του επισημότατου βήματος της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με πολιτικές εκτιμήσεις προκαλεί το λιγότερο απορίες όσον αφορά την προσέγγιση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για το εθνικό μας πρόβλημα και τη στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει, καθώς έρχεται σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το Κυπριακό, κατά την οποία, μάλιστα, η τουρκική διπλωματία βρίσκεται σε πλήρη δράση προωθώντας παντού, και δη στον ευρωπαϊκό χώρο, τις τουρκικές θέσεις, ενώ όλο και πυκνότερα προβάλλει την ιδέα περί διεξαγωγής Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό.


Ταυτόχρονα, η ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο συναπόφασης και όχι μόνο συνεννόησης, καθίσταται αίτημα όλων σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα, που υποδεικνύουν πως οι δύο χώρες πρέπει να βαδίσουν μαζί για την αντιμετώπιση των εθνικών ζητημάτων και ιδιαίτερα του κυπριακού προβλήματος. Πολιτικοί αναλυτές, σχολιάζοντας τα σύντομα, αλλά ουσιώδη, πεπραγμένα της προψεσινής συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για το Κυπριακό, διατείνονται πως, ενδεχομένως, να βρισκόμαστε ενώπιον μιας ολικής μετατόπισης της Ελλάδας όσον αφορά τη διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος, μέσα από την επιλογή της «εθνικής αυτοϋπεξαίρεσης» όσον αφορά το Κυπριακό, προκρίνοντας το ρόλο του απλού συμπαραστάτη και όχι του ουσιαστικά εμπλεκομένου.



Τονίζουν, ταυτόχρονα, πως η προχθεσινή σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για το Κυπριακό, προοιωνίζεται έντονες αντιπαραθέσεις στη συνέχεια όσον αφορά τα εθνικά θέματα, δεδομένων των έντονων και διαφορετικών προσεγγίσεων του κ. Σαμαρά αναφορικά με το Σκοπιανό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τον ευρωατλαντικό προσανατολισμό της χώρας.


Εκφράζουν, τέλος, την απορία, κατά πόσο το Κυπριακό, έχει πάψει πλέον ν’ αποτελεί εθνική υπόθεση για την Ελλάδα.



Η αντιπαράθεση Σαμαρά - Πάγκαλου




Μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, έφερε ως παράδειγμα υπέρβασης των έσχατων γραμμών υποχώρησης στα εθνικά θέματα το σχέδιο Ανάν, επισημαίνοντας ότι αν επανέλθει παρόμοιο σχέδιο, «θα καταλήξει κι αυτό στον κάλαθο των αχρήστων». «Όταν μιλάμε για κόκκινες γραμμές, εννοούμε τις έσχατες γραμμές υποχώρησής μας σε κάποιο μεγάλο θέμα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, υπομιμνήσκοντας την τύχη του σχεδίου Ανάν, το οποίο απερρίφθη γιατί εκρίθη ολέθριο για το εθνικό συμφέρον.
Προειδοποίησε, δε, ότι «αν κατατεθεί παρόμοιο με το προηγούμενο, τότε θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων».


Η τοποθέτηση του Προέδρου της Ν.Δ. προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, που ακολουθώντας στο βήμα της Βουλής τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης, επέπληξε τον Αντώνη Σαμαρά, υποδεικνύοντάς του να αφήσει τους Κύπριους μόνους τους να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τα εθνικά τους ζητήματα. «Αφήστε τους Κυπρίους μόνους ν’ αποφασίσουν για τα εθνικά τους ζητήματα», υπέδειξε ο κ. Πάγκαλος, δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, και το στίγμα της προσέγγισης της νέας ελληνικής κυβέρνησης για το εθνικό μας πρόβλημα.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, πως ενώ η αναφορά του κ. Σαμαρά για το σχέδιο Ανάν έγινε στην τελευταία αποστροφή της ομιλίας του, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ανεβαίνοντας στο βήμα, απάντησε αμέσως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναψηλάφηση του θέματος, και δη με επιτιμητικό τρόπο.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρικολακιάζει ο Ανδρέας!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Τα ίδια έλεγαν οι γνωστοί αριστεριστές-ανθέλληνες και για τους Πομάκους της Θράκης:
"αφήστε τους Πομάκους να αυτοπροσδιοριστούν".

1)Από τη μια το Τουρκικό Προξενείο
έχει στήσει ολόκληρο δίκτυο πρακτόρων σε κάθε χωριό
, που απειλεί όποιον Πομάκο τολμάει να χρησιμοποιήσει τη λέξη "Πομάκος" (κ όχι Τούρκος),

2)Οι Τούρκοι ιμάμηδες (κυριολεκτικά-έρχοναι από την Τουρκία, λεοφορεία με Τούρκους ιμάμηδες στις περιόδους των ραμαζανιών) κάνουν κηρύγματα μίσους από τα μεγάφωνα των τζαμιών


3)έξω από τα τζαμιά αναρτούσαν τα ονόματα των Πομάκων που ίδρυσαν τον Πομακικό σύλλογο στην Ξάνθη (ως προτροπή για να αποκλειστούν κοινωνικά , να μην ψωνίζουν από αυτούς και να μην τους μιλάει κανένας)

αλλά εμείς εκεί
σταθερά
"αφήστε τους Πομάκους να αυτοπροσδιοριστούν"
Αντί η ελλάδα να στηρίξει όσους (ελάχιστους) Πομάκους τολμούνε να αντιδράσουνε στην τουρκική προπαγάνδα, τους αφήνουμε μόνους, ανυπεράσπιστους απέναντι στους βιαστές τους.

Αληθινή υποκρισία
(υπάρχουνε βέβαια και τα ανταλλάγματα, οι ψήφοι όσων μουσουλμάνων ελέγχονταια από το Τορκ. Προξενείο).
Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η Μπακογιάννη πήρε 90% στην Θράκη ενώ ο Σαμαράς μόλις 10%

Έτσι και τώρα
αφήστε τους Κυρίους μόνους τους ...
Είναι δυνατόν να είναι αυτό στάση της μάνας Ελλάδας;;;
Δεν πρέπει η μάνα να στηρίζει τα παιδιά της;;;

Πάνος είπε...

Καλά ρε παιδιά τώρα καταλάβατε τι σημαίνει Πάγκαλος;;; Όταν έλεγε στους Αμεριακανούς "...θα φυσήξει αέρας και θα πάρει τη σημαία από τα Ίμια...", δεν καταλάβατε;;; Ή μήπως μετά που πούλησε τον Οτσαλάν, αλυσοδεμένο στους Αμερικανούς, πάλι δεν καταλάβατε;;;

Είναι ένας από τους πιο κατάπτυστους πολιτικούς, ΚΡΙΜΑ γιατί είναι στο κόμμα που ίδρυσε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Κρίμα, γιατί θα τρίζουν τα κόκκαλα του...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ (ΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΎ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ) ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ.

Γόρδιος είπε...

Πολύ προχωρημένη η άποψη του κ. Πάγκαλου, αλλά δεν πρέπει να παραξενεύει, κοιτάξτε απλά τι λέει ο Πρόεδρος Χριστόφιας "Λύση για από τους κύπριους για τους κύπριους", αυτά λέει επισήμως ο Πρόεδρος και μετά έχουμε παράπονο.

Πουθενά το θέμα εισβολής-κατοχής από την Τουρκία, διεθνοποίηση, ενός ευρωπαϊκού προβλήματος που το υποβίβασε ο ίδιος ο πρόεδρος του κράτους-θύματος σε τοπικό δια-κοινωτικό...

από την άλλη που είναι το εθνικό κέντρο;;; να δώσει διόρθωση στην ομολογουμένως στρεβλή του πορεία..

εύγε κ. Σαμαρά και σύντομα πρωθυπουργός!

Χρήστος είπε...

Gordios έχεις απόλυτο δίκαιο. Χωρίς να θέλω να παίξω στο παιγνίδι επίρριψης ευθυνών, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη στην αποστασιοποίηση της Ελλάδος από το Κυπριακό, φέρουν οι ίδιοι οι Κύπριοι.

Ας μην ξεχνάμε, και δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί από το κόμμα του νυν προέδρου της Κύπρου, εκδηλώνουν σχιζοφρενή συμπεριφορά, κατά την οποία αποποιούνται της Ελληνικής τους ταυτότητας, για να έρθουν τάχατες πιο κοντά με τα αδέλφια τους, τους Τουρκοκύπριους ή για να εκδικηθούν έτσι τη Χούντα των Αθηνών που έκανε το 1974 το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Εθνάρχη Μακαρίου.

Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία των περιπτώσεων, την προδοτική συμπεριφορά του κ.Πάγκαλου, αφού πρόκειται για καθαρή εγκατάλειψη εθνικού εδάφους αλλά και ομοεθνών μας, στον ορκισμένο μας εχθρό, την Τουρκία.

Εύγε ξανά κ. Σαμάρα. Ας ελπίσουμε να καταρρεύσει το τσίρκο του Γιωργάκη πριν τεθεί η ταφόπλακα στον Κυπριακό Ελληνισμό, κι ας σε δούμε ηγέτη και Πρωθυπουργό.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις κεντρικές πλατείες των δήμων, ώσπου να διώξουμε τον θρασύδειλο Παπατζή και τους γενιτσάρους του!