Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Πόσα χρόνια θα συζητούμε για τη διακυβέρνηση;


Ο Χριστόφιας διεκδίκησε την προεδρία σκάβοντας τον λάκκο του Τάσσου, γιατί αυτός... "μπορούσε καλύτερα". "Δίκαιη λύση, δίκαιη κοινωνία". Με απίστευτη αφέλεια μπήκε φουριόζος σε συνομιλίες, με το σύνθημα "πρόεδρος λύσης", εφόσον θεωρούσε ότι η λύση δεν ερχόταν λόγω του αδιάλλακτου Τάσσου. Με την απίστευτη εκτροπή της 23ης Μαϊου 2008 θεώρησε ότι συμφώνησε με τον σύντροφο (του) Ταλάτ το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, δηλαδή ΔΔΟ, με μια κυριαρχία κλπ κλπ. Όπως διαφάνηκε με τις άρτι κατατεθείσες τουρκικές προτάσεις, ακόμα μια φαντασίωση του Χριστόφια κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, με πολλαπλές συνέπειες.

Παρόλα αυτά, εδώ και ενάμιση χρόνο ο Χριστόφιας και ο Ταλάτ συνομιλούν. Κυρίως επί του κεφαλαίου της διακυβέρνησης. Ολοκληρώθηκε ήδη και το πρώτο τριήμερο των εντατικών διαπραγματεύσεων, κατά το οποίο, ξανά και ακατανότητα, αντί να προταχθούν τα κεφαλαιώδη ζητήματα, ούτως ώστε να διαφανεί η τουρκική αδιαλλαξία και κακοπιστία, η συζήτηση περιστρέφεται εμμόνως στο θέμα της διακυβέρνησης. Δηλαδή αντί να συζητηθούν κατά προτεραιότητα το περιουσιακό, οι εγγυήσεις, η ασφάλεια και οι έποικοι, συζητείται το λιγότερο επώδυνο κομμάτι του κυπριακού. Ξανά και ξανά. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πολλά, εις βάρος της ΕΚ πλευράς και προς όφελος της Τουρκίας και των ΤΚ:

-Δίνεται το τέλειο άλλοθι στην Τουρκία να προβάλλει στο εξωτερικό "συγκλίσεις", ούτως ώστε να μην πιέζεται για μια πιο εποικοδομητική στάση. Έτσι πέρασε και η Τουρκία αβρόχοις ποσίν από την αξιολόγηση του Δεκέμβρη. Άλλη ιστορία βέβαια αν η κυβέρνηση, περνώντας μας για κάφρους, μας παρουσίασε την ΗΤΤΑ του Δεκέμβρη ως, περίπου, νίκη υπό τας περιστάσεις!!

-Συντηρείται το περιβόητο "καλό κλίμα", αναβάλλοντας για (όσο γίνεται) αργότερα τα φοβερά αγκάθια. Δίνεται δηλαδή στην Τουρκία όλο το χρονικό περιθώριο να ασκήσει την πολιτική της, εντός και εκτός της ΕΕ, να κάνει δηλαδή παιχνίδι μόνη της. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα ο ηγέτης της τουρκικής διπλωματίας, ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, συγκάλεσε 5ήμερη σύσκεψη 200 Τούρκων πρέσβεων για απανταχού συντονισμό και προβολή των τουρκικών θέσεων επί όλων των ζητημάτων.

-Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται ο μεγαλύτερος προεκλογικός σύμμαχος του Ταλάτ, αναδεικνυόμενος στον καλύτερό του επικοινωνιολόγο! Καθ΄ ομολογίαν του ίδιου του προέδρου μας, στην προσπάθειά του να ... βοηθηθεί ο Ταλάτ στις επικείμενες ουτωκαλούμενες "εκλογές" στα κατεχόμενα, αποφεύγει να ασκήσει πιεστική (όσο γίνεται...) πολιτική.

-Εάν επιτευχθούν κάποιες συγκλίσεις στη διακυβέρνηση, θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο επιβολής μιας απαράδεχτης συμφωνίας, έστω κι αν διαφανεί το τεράστιο χάσμα στα υπόλοιπα κεφάλαια. Το λογικό είναι να συζητούνται ΠΡΩΤΑ τα δυσκολότερα και μετά τα ευκολότερα, για να μπορούν να χτίζονται οι συνομιλίες σε γερά θεμέλια, κι όχι να συμφωνούνται πράγματα που κατόπιν ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ, αλλά θα είναι πλέον δεσμευτικά.

[Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι οι οποίες συγκλίσεις επιτεύχθηκαν με αποκλειστικά ΕΚ παραχωρήσεις, ενώ οι Τούρκοι όχι μόνο δεν μετακινούνται ούτε ίντζα προς τα πίσω, αλλά αποθρασύνονται τόσο με την κατευναστική πολιτική του Χριστόφια, ώστε προβάλλουν ακόμα πιο απαράδεχτες θέσεις.]

-Και όπως είναι φυσικό, εάν τελικά δεν επέλθει συνολική συμφωνία στο κυπριακό, και παρόλο που "τίποτα δεν θεωρείται συμφωνηθέν αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία", οι πολλαπλές παραχωρήσεις στις οποίες έχει προβεί η ΕΚ πλευρά, θα καταχωρηθούν ως κεκτημένα για την τουρκική πλευρά και θα κεφαλαιοποιηθούν με πολλαπλή απόδοση για την Τουρκία. Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλαπλώς.

Επιτέλους, κ. Πρόεδρε, κάνε σοβαρές συνομιλίες! Σταμάτα να κάνεις χάρες στον κατοχικό Ταλάτ, στις πλάτες του αντικατοχικού αγώνα! Προσπάθησε επιτέλους να ΕΚΘΕΣΕΙΣ την Τουρκία! Θέσε επί τάπητος, επιτέλους, τα μεγάλα αγκάθια! Η Τουρκία δεν πείθεται με χάδια, ούτε το κυπριακό λύνεται με παρακάλια και κατευναστική πολιτική! Εκλέγηκες υποσχόμενος να "γωνιάσεις την Τουρκία", αλλά μετατράπηκες στον ντελάλη του Ταλάτ!

ΘΥΜΗΣΟΥ: ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!


Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

shieretoumen...ma giati allaksete kouentan? Eimai o Giannis A kai molis eteliosa. Ma pou exathikan o stephanos, o fighter, o koullas kai ta alla paidia?

To loipon lebentes mou tora pou ksefouskosan ta stithia sas kai pou stegnosan ta matia sas afou i ethniki sas perifania toumpare pano stin pragmatikotita kamete autokritiki anti na krupsete mesa stin petsia sas.

En to metaksu...akoua to proi ton mentora sas ton lazaro pou edikaiologitoun opos to moro pou antegrapse sto diagonisma kai anakalupsan ton...

Giati upoballete ton eauto sas se tetoies peripeties? Eisaste ta arnia tis pio bromikis eksousias re...oi propagandistes oi pio athlioi tou katestimenou kai tis parakmis.

Giannis A

Ανώνυμος είπε...

@Giannis A, an exyhniases tin ypothesi me ti dolofonia tou Hatzikosti dose kai se emas to porisma na krinoume poso dikaiomenos ise!
kai afou grafeis kato apo auto to arthro sholiase mas kai tin politiki Christofia (an theleis).

Ανώνυμος είπε...

file anonume, ego eimai o GiannisA.

Ma pou exathikan ta kala paidia autou tou blog pou mou aradiazan logis logis kourades pano stin geniki euforia?

epian ston polemo? En mesto xarakoma akoma, en epiran prefa nampou eginin?
Pou einai? mipos ekrupsan mesa stin petsia tous?

Den niotho dikaiomenos file, apla to skotadistiko paralirima tis pareas edo pera bgike sto fos kai perimeno na do ti politiko tharros exoun gia na anagnorisoun to lathos tous. Oxi pros emena aparaitita alla kai pros tous eautous tous. Koita file anonume, an den exoun auto to stoixiodes tharros tote kalutera na afisoun ta politika kai na asxolithoun me ton fourpo.
Entometaksu fantazomai inta omada enei, mallon apoelloulles enei.Tha mporousan eukola na einai xoxo, exoun tin arnisia idiosugkrasia, alla...en peirazei to idio enei.

Loipon file anonume, me rotas na sou po gia tin politiki xristofkia. Loipon to tragoudi i kota egennise ena augo ksereis to?

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

μερικά άτομα είναι τόσο ελεεινά και συμπεριφέρονται τόσο αδερφίστικα που δεν καταδέχομαι ούτε να τους φτύσω.

GiannisA,
κακόμοιρε,
Έχεις γεμίσει κάθε ανάρτηση με τις ανοησίες σου ηλίθιε.
Το έμαθες το copy-paste έτσι;
Δεν σου φτάνει αυτή η ανάρτηση πρέπει να αντιγράφεις το ίδιο σχόλιο και στις υπόλοιπες;

Εσύ δεν έλεγες ότι δεν θα ξαναγράψεις στο ιστολόγιό μας; (ειλικρινά τέτοια σοφία δεν το αντέχαμε να την χάσουμε).
Ε λοιπόν κανένας δεν σε υποχρεώνει να μπαίνεις 2 φορές την ημέρα και να μας βομβαρδίζεις με ανοησίες και να τις επαναλαμβάνεις για να τις εμπεδώσουμε.
Πέρασε η εποχή της "κασέτας" που σας έβαζαν να ακούτε στο κόμμα.


Δεν θα θελήσεις ποτέ να ξυπνίσεις και να ψάξεις την αλήθεια.
Συνέχισε να κοιτάς το δέντρο μπροστά σου (δηλ τους τυπικούς εκτελεστές) και άφησε σε άλλους να ψάξουνε τι κρύβεται από ππίσω.
Έτσι κι αλλιώς άντρας δεν θα γίνεις ποτέ.
Πάντα σαν σκουλικάκι θα γυρνάς από δω και από κει μεταφέροντας λάσπη.



Διάβασε και το παρακάτω κείμενο.
Μπας και αρχίσεις να πονηρεύεσαι λίγο.
Εκτός αν θεωρείς και τη zougla "αρνιά" και "πατριώτες".
Ακολουθεί το κείμενο και η πηγή.

Οι παροικούντες την πρωτεύουσα του νησιού επιμένουν πως η Έλενα Σκορδέλη, η μυστηριώδης γυναίκα, είναι πολύ «μικρό ψάρι», για να έχει αποφασίσει και διατάξει μια τέτοια δολοφονία. Πιστεύουν πως κάτι πολύ σοβαρότερο κρύβεται πίσω από την κοντόκανη καραμπίνα με την οποία πυροβολήθηκε ο εκδότης. Άλλωστε, και οι εκτελεστές του είναι «μικρά ψάρια», για να αναλάβουν ένα τόσο βαρύ έγκλημα και για να συλληφθούν σχεδόν αμέσως.

«Ψάχνουν τις σκιές και τρέμουν τι θα αντικρίσουν» έλεγε χαρακτηριστικά στη «zougla.gr» διευθυντικό στέλεχος γνωστού Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης της Κύπρου που δεν κρύβει την αγωνία του για το πού θα φθάσει και τι θα αποκαλύψει η έρευνα «αν συνεχιστεί ή αν την αφήσουν να συνεχιστεί», κατέληξε με έντονη ειρωνική διάθεση. «Μέχρι τώρα, βολεύει τους πάντες να εμφανίζεται μία παρουσιάστρια της τηλεόρασης και τρία χωριατόπαιδα να έχουν δολοφονήσει μόνοι τους τον Χατζηκωστή» ήταν η τελευταία του κουβέντα.

zougla.gr

http://www.inout.gr/showthread.php?p=328249



Κατάλαβες ηλίθιε GiannisA;
Αν μία μυστική υπηρεσία ήθελε να ξεφορτωθεί κάποιον θα φρόντιζε προηγουμένως να στραφούνε οι έρευνες αλλού.
Και κάτι χαζοί σαν και σένα με τα πρώτα "τεκμήρια" θα "χαιρόταν" ότι βρήκανε τη λύση.

Προφανώς οι εκτελεστές πληρώθηκαν.
Πολύ πιθανό να ήξεραν ότι θα τους ανακάλυπταν (ειδικά σε τέτοιο σημείο που επέλεξαν να δολοφονήσουνε).
Ίσως πληρώθηκαν με πάρα πολλά χρήματα όχι μόνο για να εκτελέσουνε αλλά και για να το αναλάβουνε.

Επίσης πριν ακόμη τη δολοφονία,οι διοργανωτές της, είχαν πληροφορηθεί ποιος είχε οικονομικές-επαγγελματικές διαφορές με το θύμα και φρόντισαν να τους φορτώσουν τη δολοφονία (αν δεν συνενοήθηκαν και μαζί του, ώστε όταν με το καλό αποφυλακισθεί και αυτός να έχει ανταμοιφθεί αρκετά και να άξιζε η "ανάληψη της ηθικής αυτουργίας" της εκτέλεσης).

Stavros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Α εν ο μόνος νουσιμος δαμεσα, οι υπολοιποι εισαστε φασίστουδκια του νηπιαγωγείου

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Όταν μάθετε να γράφετε και κανα επιχείρημα (εκτός από απόδοση χαρακτηρισμών) τα σχόλια του κατά τ άλλα "φασιστικού" ιστολογίου μας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας.
Γράψτε και καμιά σκέψη.
Δεν είναι τόσο δύσκολο.

Απλά μην παπαγαλίζετε όλοι σας το ίδιο και με τις ίδιες εκφράσεις.
Πέστε στο κόμμα σας να σας δίνουνε διαφορετικά χαρτάκια στον καθένα.