Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ - Αίσχος: Το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης της Θεσσαλονίκης διακινεί βιβλία με φιλοσκοπιανή προπαγάνδα. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΩΡΑ

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/blog-post_15.html
το ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ εναντίον του βιβλιοπωλείου ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
Για ιστορικούς λόγους διατηρούμε την παρούσα ανάρτηση:



Α Ι Σ Χ Ο Σ
.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη (λίγα μέτρα πάνω από την πλατεία Ναυαρίνου) ένα από τα πιο κεντρικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης το "Μαλλιάρης παιδεία" αναπαράγει την πιο άθλια ανθελληνική φιλοσκοπιανή προπαγάνδα διαθέτοντας προς πώληση το ΕΛΛΗΝΟ"ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΛΕΞΙΚΟ του Βασκου Καρατζά.

Διαβάστε πως παρουσιάζουν το "Λεξικό" οι γνωστοί ανθέλληνες του Ουράνιου Τόξου στη σελίδα τους ( http://www.florina.org/news/2009/may22c_g.asp ) :

Η μακεδονική γλώσσα (μακεντόντσι) αποτελεί μία από τις σύγχρονες γλώσσες των Βαλκανίων. Αποτελεί τη μητρική γλώσσα των Μακεδόνων στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και των εθνικών μακεδονικών μειονοτήτων που κατοικούν σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία.


Μάλιστα,
"Μακεδονική γλώσσα(μακεντόνσκι)",
"Δημοκρατία της Μακεδονίας" και
"εθνική μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα λοιπόν.

Ο γνωστός προασπιστής του Ουράνιου τόξου Δημήτρης Λιθοξόου γράφει σχετικά με το "Λεξικό" αυτό στη σελίδα του ( http://lithoksou.net/leksiko.html ):
"Η έκδοση ενός ελληνομακεδονικού λεξικού αποτελούσε τακτικό στόχο του οργανωμένου μακεδονικού κινήματος εδώ και δώδεκα χρόνια. Ο στόχος αυτός διατυπώθηκε στο μανιφέστο του Ουράνιου Τόξου, που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 1997..."

Μπήκαμε στο βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης παιδεία" και φωτογραφίσαμε ένα από τα βιβλία που βρίσκονται στο διάζωμα με τα Λεξικά (μπαίνοντας μέσα, και κατεβαίνοντας τα σκαλιά, αριστερά, πίσω από το γκισέ).



Επειδή
  • το εν λόγω "Λεξικό" στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας και ακρίβειας και το μόνο που πετυχαίνει είναι να αναπαράγει (ενδεικτικά στον πρόλογό του) την άθλια σκοπιανή προπαγάνδα
  • η προώθηση τέτοιων απόψεων πέρα από κατάπτυστες αντίκεινται στους νόμους και στις διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος (προσπαθούν να δημιουργήσουν "εθνικές" μειονότητες στην πατρίδα μας)
  • στο βωμό του κέρδους δεν είναι δυνατόν να προσβάλλεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ταυτότητά μας
Γι αυτό
Καλούμε τώρα
σε άμεσο ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ
στο βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης-παιδεία"

Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113

μέχρι να αποσύρει το ψευδεπίγραφο Λεξικό που εξέδωσαν οι γνωστοί ανθέλληνες Βοσκόπουλος-Παρίσης.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/blog-post_15.html
το ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ εναντίον του βιβλιοπωλείου ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ.
Για ιστορικούς λόγους διατηρούμε την ανάρτηση που μόλις διαβάσατε.

16 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Μπράβο σας παιδιά!!!!!!!! Ούτε μολύβι από το συγκεκριμένο (μαγαζί) της προδοσίας.ΓΚ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πλάκα κάνετε;
Και πως θα το ξέρει ο κόσμος ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο έχει το ψευδολεξικό γιά να κάνουν μποϋκοτάζ; επειδή το γράφουν μερικά blogs;
Καλύτερα όσοι μένουν εκεί κοντά να προχωρήσουν σε κάτι πιό δυναμικό.
Σε πρώτη φάση να τοιχοκολλήσουν σε όλη την οδό, και κυρίως έξω από το μαγαζί, αφίσσες. Έτσι όλοι θα ξέρουν τι πουλάει ο εν λόγο έμπορας.
Καλό είναι κάποιοι να συναντηθούν από κοντά με το κύριο και να του πουν να ξηλώσει την "παιδεία" από την ταμπέλα του καταστήματος, διότι αυτό που εμπορεύεται δεν έχει σχέση με την παιδεία.
Και τέλος, εάν πρόκειται γιά κάποιο φιλοσκοπιανό - και όχι γιά έναν απλά αμόρφωτο βλάκα - ΤΟΥ ΤΑ ΣΠΑΣ, γιατί με τις ηλιθιότητές τους μας έχουν σπάσει τα νεύρα.
Όποιος δεν προτιμάει τα σπασίματα επειδή δεν είναι πρέπον κ.λ.π. υπάρχει και η λύση της φωτιάς.

Τώρα βέβαια όλα αυτά είναι απλά η γνώμη μου και δεν παρακινώ κανέναν να κάνει τίποτα, και ούτε πρόκειται να κάνει και κανένας τίποτα διότι έχουμε μπουχτήσει από καταγγελίες και αγωνιστές του διαδικτύου αλλά από πράξεις κυριαρχεί η μετριότητα.
To να μην αγοράσεις μολύβια και ξύστρες από τον έμπορα πιστεύω είναι και γαμώ τις επαναστατικές ενέργειες...έλεος! όποιος δεν μπορεί να αγωνιστεί στα σοβαρά γιά αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας καλύτερα να παλουκωθεί στον καναπέ του και να βλέπει τα σκουπίδια της τηλεόρασης.

Όταν λέμε φωτιά και τσεκούρι εννοούμε ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

"Ανώνυμε" άσε τις εξυπνάδες γιατί περισσότερο για προβοκάτορας μου φαίνεσαι.

Το ιστολόγιό μας έχει ταυτότητα, ύφος και αρχές.
Δεν καλούμε σε καμία ΒΙΑΙΑ σπασίματος και πολύ περισσότερο σε εμπρησμό.

Αποφασίσαμε κατ αρχήν να δημοσιοποιήσουμε το ζήτημα.
Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μαγαζιού το ξέρει εδώ και καιρό (έφθασαν τα μηνύματα στον παραλήπτη με διάφορους τρόπους) αλλά προτιμάει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Ξεκινάμε με εμπορικό "μποϋκοτάζ".
Πιστεύουμε ότι θα το σκεφθεί και θα αποσύρει και τα τελευταία αντίτυπα.
Η επιλογή είναι δική του.

Ο αγώνας της δημοσιοποίησης του θέματος, αγώνας του καθενός μας.
Και δεν θα τελειώσει παρά μόνο ΝΙΚΗΦΟΡΑ.

Δημήτρης είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Thessaloniki Fighter αν και καμιά φορά ισχύει το "όπου δεν πίπτει ο λογος, πίπτει η ράβδος...".

Θα πρέπει άμεσα όλοι οι Θεσσαλονικείς να μάθουν για το σχετικό βιβλιοπωλείο και να του γίνεται μποϋκοτάζ, ώσπου να του πέσουν τα μαλλιά !!!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο...προβοκάτορας! 3.28
Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι προβοκάτορας;
Γιά ποιές αρχές μου τσαμπουνάς; όταν οι άλλοι μεταχειρίζονται τους πιό δόλιους τρόπους γιά να πετύχουν τον σκοπό τους, εσύ νομίζεις ότι πηγαίνοντας "με τον σταυρό στο χέρι" θα κάνεις κάτι; θα αποσύρουν τις προκλητικές ενέργειές τους; ίσα - ίσα που τους δίνεις λαβή γιά τα χειρότερα. Απλά θα σκεφτούν ότι απέναντι τους έχουν λαπάδες που τραγουδάνε γιά νομιμότητα, αρχές και άλλες ωραία που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και μόνο. Ή αποδέχεσαι ότι έχεις πόλεμο (συγκεκριμένα μία μορφή πολέμου, δεν εννοώ με όπλα αν με καταλαβαίνεις) ή όλα αυτά αποτελούν απλές ειδήσεις γιά να γεμίζουν τα blogs και τίποτα παραπάνω. Δεν είναι κάποια θεωρία όλα αυτά που υποστηρίζω αλλά απλές και κατανοητές αλήθειες που έχουν αποδειχτεί άπειρες φορές στο παρελθόν.
Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι δεν λέω και πολύ περισσότερο δεν κάνω "εξυπνάδες" σε αντίθεση με κάτι δήθεν πατριωτικά, δήθεν εθνικιστικά και δήθεν αγωνιστικά ιστολόγια που ξεχειλίζουν από "αγώνα" αλλά όταν έρθει η στιγμή να γίνει κάτι αρχίζουν αυτά τα περί "να το δούμε", "ψυχραιμία" "σύνεση". Δηλαδή εδώ ο κόσμος χάνεται και το μ.... χτενίζεται. (δεν εννοώ το δικό σας απλά κάνω μία γενική διαπίστωση τα τελευταία 15 χρόνια)

Λες ότι "Η επιλογή είναι δική του." αλλά αμέσως πριν αναφέρεις το άκρως αντιφατικο "αλλά προτιμάει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει"!!!
Αλήθεια, αν δεν το αποσύρει, ποιά είναι η γνώμη σας; τι πρέπει να γίνει στην συνέχεια; εκτός και αν πιστεύεται ότι ο "αγώνας" αρχίζει και σταματάει σε αναρτήσεις.
Η κατάληξη ότι ο αγώνας θα τελειώσει νικηφόρα με βρίσκει απολύτως σύμφωνω μόνο που δεν πιστεύω σε καμμία περίπτωση ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με παρακάλια, ανούσια μποϋκοτάζ και προσφυγές στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης επειδή ένας ακόμα κάφρος βάζει το κέρδος πάνω από την πατρίδα.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος του εαυτού του και δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος επειδή έγραψε απλά την γνώμη του. Αν κάποιος πάει από εκεί και του ρίξει δύο καρπαζιές του εμποράκου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κατηγορηθώ εγώ επειδή θα συμφωνήσω με την ενέργεια αυτή. Σαφές;
Συνεχίζω να πιστεύω ότι μία ενημέρωση του κόσμου ακριβώς έξω από το μαγαζί - αφίσσες, φέι βολάν κ.λπ. - είναι μία δυναμική ενέργεια διότι δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια της ενημέρωσης από το internet.

To σωστό φίλε Δημήτρη είναι "όπου δεν πήθει ο λόγος, πίπτει η ράβδος" αλλά γιά κάποιο λόγο έχει επικρατήσει το "πίπτει ο λόγος"

Πεστε μου ότι...συνεχίζω να προβοκάρω!

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα τα βιβλιοπωλεία της πόλης υπάρχει το βιβλίο.
Όλα θα τα μποϊκοτάρεις?

Κώστας είπε...

Πήγα σήμερα από εκεί αλλά μου είπαν ότι δεν υπάρχει το συγκεκριμένο βιβλίο.
Πάντως δεν μπορεί να φταίει ένας βιβλιοπώλης όταν μέσα στους χιλιάδες τίτλους βιβλίων όλων των ειδών και απόψεων βρέθηκε ένα τέτοιο λεξικό. Ο εκδότης είναι άλλος.

Πέτρος είπε...

Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αυτός ο βιβλιοπώλης εξέδωσε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του Hammond, βιβλίο που αποδεικνύει επιστημονικά την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, και τον κατηγορούμε γιατί υπάρχει στα ράφια του, μεταξύ χιλιάδων βιβλίων και ένα λεξικό το οποίο δεν έχει εκδώσει αυτός;

Alarixos είπε...

Το ότι ο Μαλλιάρης εξέδωσε την Ιστορία της Μακεδονίας του Χάμοντ, δεν μου λέγει απολύτως τίποτα.Η διάθεσις και μόνο αυτού του ρυπαρογραφήματος είναι ακυρωτική για το εν λόγω βιβλιοπωλείον.Αποτελεί, υβρίς τόσο επιστημονικώς όσο εθνικώς.Καθείς θα αντιδράσει όπως νομίζει και θα κριθεί.Οι υποδείξεις να λείπουν.Φταίει 100% αυτός που το διαθέτει , είναι ο φορέας του ξενιστού-αντιεθνικού μικροβιού Λεξικού(γραμμένο από ένα συμμορίτη ...ποιήτη και όχι κάποιον ειδικό όπως γλωσσόλογο).Μην μπερδεύεστε , αυτά περί μη ευθύνης του Μαλλιάρη είναι τουλάχιστον φαιδρά.΄
Όταν προωθείς , διαθέτοντας κατι τέτοιο σε κυκλοφορία, είσαι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ.
Φευ ξυπνάτε νεοΈλληνες....επειδή φοβείσθε να αντιδράσετε δυναμικά , και να είστε ο δακτυλοδεικτούμενος, αναζητάτε προφάσεις και δικαιολογίες..Έλληνας ΙΘΑΓΕΝΗΣ--ΓΗΓΕΝΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μποϋκοτάρουμε τα ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ βιβλιοπωλεία ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ τα οποία εξέδωσαν Ελληνο-"Μακεδονικό" λεξικο και "Μακεδονικό" χάρτη-βιβλίο.

http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=300538367057

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Η εξέλιξη του μποϋκοτάζ στο :

http://antiparakmi.blogspot.com/2010/02/blog-post_15.html

Η ανακοίνωση της "απόσυρσης του Λεξικού" από το Μαλλιάρη και η προσωρινή διακοπή του Μποϋκοτάζ.

Όπως όμως μπορείτε να δείτε στην προσθήκη στο τέλος, υπάλληλος του βιβλιοπωλείου δέχθηκε να το παραγγείλει και να μας το προμηθεύσει το αργότερο μέχρι αύριο.
Συνεπώς ΔΕΝ αποσύρουμε προς το παρόν την παρούσα ανάρτηση αλλά είμαστε σε εγρήγορση.

Επειδή με τα εθνικά θέματα ΔΕΝ παίζουμε, αν διακινηθεί έστω και ένα βιβλίο ξανά το ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ θα συνεχιστεί μέχρι να αλλάξει ιδιοκτήτης ή μέχρι να κλείσει το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο.

ΑντιΠαρακμή είπε...

Από τον ίδιο τον κύριο Μαλλιάρη λάβαμε το ακόλουθο εμαιλ:

Αγαπητέ φίλε,

Παίρνω την πρωτοβουλία ο ίδιος να σας επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση
να ξανατοποθετηθεί το βιβλίο στα ράφια του καταστήματος.
Αν συνέβη κάτι τέτοιο προφανώς είναι εκ παραδρομής και αφού εξεταστεί από εμένα προσωπικά θα ληφθούν μέτρα.
Για να το διαπιστώσεις μπορείς να μιλήσεις μαζί μου προσωπικά στο 698897****.

Με τιμή
Δ Μαλλιάρης
(για ευνόητους λόγους κρύψαμε το κινητό τηλ).



Κατ αρχήν ευχαριστούμε τον κ.Μαλλιάρη για την αποστολή του εμαιλ.
Τον ενημερώνουμε ότι πριν μπει το Σχόλιο στις 13:30 σήμερα, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το βιβλιοπωλείο της Γούναρη, ζητήσαμε το τμήμα με τα Ξενόγλωσσα (όπου βρισκόταν το Λεξικό) και ζητήσαμε να το παραγγείλουμε. Προηγουμένως, φίλος μας που πέρασε από το βιβλιοπωλείο μας είχε μόλις ενημερώσει ότι δέχονται να το παραγγείλεις και το παραδίδουν την επόμενη ημέρα. Όντως αυτή ήταν και η απάντηση της αρμόδιας υπαλλήλου και σε εμάς δηλ ότι μπορεί να το παραγγείλει και θα το έχουμε την επόμενη ημέρα.


Η άμεση επικοινωνία όμως του κ. Μαλλιάρη μαζί μας μας αναγκάζει να αποσύρουμε τα ερωτηματικά που προσθέσαμε στον τίτλο της ανάρτησης και να δεχθούμε την δέσμευσή του.

Συνεπώς αποδεχόμαστε ότι έγινε απλά λάθος εκ παραδρομής και εκφράζουμε και πάλι την χαρά μας για την αίσια λήξη του θέματος.

Η παρούσα ανάρτηση (της Τετάρτης 10/2/2010) που καλούσε σε ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ θα αφαιρεθεί σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Hitler, Adolf. Ο αγών μου / Αδόλφος Χίτλερ · μετάφραση Λεωνίδας Προεστίδης. - Αθήνα : Κάκτος, 2006. - 900σ. · 24x16εκ.

Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mein Kampf
ISBN 960-382-708-8, ISBN-13 978-960-382-708-5 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί]
€ 33,44 (Τελ. ενημ: 4/8/2006) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 4,5%.
-------------------------------------
αυτό το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά βιβλιοπωλεία , σε αντίθεση με τα βιβλιοπωλεία της ευρώπης όπου είναι απαγορευμένο.
μήπως πρέπει να γίνει μποϋκοτάζ, σε αντίθεση με το προαναφαιρόμενο μποϋκοτάζ του ελληνο-μακεδονικού λεξικού το οποίο κυκλοφορεί σε όλη την ευρώπη...

Ανώνυμος είπε...

η ελληνική πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα εναντίον της λογοκρισίας, πριν παρέμβει η Ε.Ε και δυσκολέψει η κατάσταση στην ήδη πτωχευμένη πατρίδα μας

Ανώνυμος είπε...

Hitler, Adolf. Ο αγών μου / Αδόλφος Χίτλερ · μετάφραση Λεωνίδας Προεστίδης. - Αθήνα : Κάκτος, 2006. - 900σ. · 24x16εκ.

Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mein Kampf
ISBN 960-382-708-8, ISBN-13 978-960-382-708-5 (Μαλακό εξώφυλλο) [Κυκλοφορεί]
€ 33,44 (Τελ. ενημ: 4/8/2006) · Η τιμή περιλαμβάνει Φ.Π.A. 4,5%.
-------------------------------------
αυτό το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά βιβλιοπωλεία , σε αντίθεση με τα βιβλιοπωλεία της ευρώπης όπου είναι απαγορευμένο.
μήπως πρέπει να γίνει μποϋκοτάζ, σε αντίθεση με το προαναφαιρόμενο μποϋκοτάζ του ελληνο-μακεδονικού λεξικού το οποίο κυκλοφορεί σε όλη την ευρώπη...

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ε ρε γέλια:
προσέξτε κάτι λεπτομέρειες!!!


Ο ανώνυμος που έγραψε το μήνυμα για τον "Αγών" του χίτλερ στις
17 Φεβρουαρίου 2010, 12:57 μμ

είναι ο ίδιος ανώνυμος που έγραψε ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ανώνυμο ΜΗΝΥΜΑ στο φιλοσκοπιανό ιστολόγιο
http://abecedar.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html.



Έχει την τάση να επανέρχεται και να γράφει εκ νέου πάλι σαν ανώνυμος λίγη ώρα αργότερα.

Έτσι επανήλθε και έγραψε νέο "ανώνυμο" σχόλιό στο ιστολόγιό μας στις
17 Φεβρουαρίου 1:04 μμ (δηλ 7 λεπτά μετά το προηγούμενο σχόλιό του!)



Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και στο φιλοσκοπιανό ιστολόγιο:
http://abecedar.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html
Γράφει λοιπόν το ένα σχόλιό του στις:
7:23 AM ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 17, 2010

για να ακολουθήσει το επόμενο ανώνυμο σχόλιό του στις
7:24 AM ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 17, 2010


Και όπως μπορείτε να δείτε τα σχόλια τόσο στο φιλοσκοπιανό ιστολόγιο όσο και στο δικό μας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!


Ε ρε κακομοίρη πράκτορα των Σκοπίων...!!!


Και μία δεύτερη σύμπτωση:
7:24 AM ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 17, 2010 ο πράκτορας άφηνε "ανώνυμο" σχόλιο στο φιλοσκοπιανό ιστολόγιο.
Δηλ στις 7:30 το πρωί!

Δέκα λεπτά αργότερα δηλ στις 17 Φεβρουαρίου ώρα 7:35 πμ, βρισκόταν στο δικό μας ιστολόγιο και άφηνε το ίδιο "ανώνυμο" (υποτίθεται) σχόλιο!

συμπέρασμα:
Ο σκοπιανός πράκτορας πρέπει να ξεκινάει την δουλειά του στις 07:00 το πρωί!!