Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η βαβυλωνία, το αξιοθρήνητο μέτωπο, ο Πρόεδρος κι οι άλλοι


Ο πρόεδρος Χριστόφιας αναδεικνύεται σε πρωταθλητή της κλάψας. Παραπονιέται ολημερίς:

-Για τη βαβυλωνία (δηλαδή την ασυνεννοησία) που επικρατεί στο εσωτερικό μέτωπο της Κύπρου.
-Για το ότι τα κόμματα δεν τον στηρίζουν στην προσπάθειά του για λύση του κυπριακού.
-Για το ότι το ΔΗΚΟ λειτουργεί ως αντιπολίτευση και όχι ως συγκυβέρνηση.
-Για την αποχώρηση της ΕΔΕΚ.
-Για το αξιοθρήνητο του εσωτερικού μας μετώπου.

Ο κάθε εχέφρων πολίτης διερωτάται για τους λόγους που ο Πρόεδρος εκφράζει παράπονα, εφόσον ο κ. Χριστόφιας:

-Προεδρεύει μεν σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά ενεργεί ως απόλυτος και αποκλειστικός άρχων.
-Κωφεύει σε όλες τις εκκλήσεις των συγκυβερνώντων να λάβει υπόψη τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις τους.
-Αρνείται επί δύο ολόκληρα χρόνια να διορίσει άτομα εμπιστοσύνης των συγκυβερνώντων στην διαπραγματευτική ομάδα.
-Επιμένει να ενεργεί ως να κατέχει κατ΄ αποκλειστικότητα την απόλυτη αλήθεια.
-Κρατά στο σκοτάδι τα κόμματα και τον λαό. Θυμάστε ότι πριν την άφιξη Μπαν μας έλεγαν για "σημαντική πρόοδο"; Μας πληροφόρησε κανείς περί τίνος είναι αυτή η σημαντική πρόοδος;
-Δεν διαβουλεύεται με τα κόμματα μέσω του Εθνικού συμβουλίου, απλά ενημερώνει εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής. Ρώτησε κανέναν πριν συμφωνήσει την εκ περιτροπής και τα υπόλοιπα; ΟΥΤΕ ΚΑΝ τα κόμματα της συγκυβέρνησης!
-Παραβιάζει τα κοινώς συμφωνηθέντα στο Εθνικό Συμβούλιο (βλ. κοινό ανακοινωθέν 18ης Σεπτεμβρίου).
-Ψεύδεται ασύστολα: παραδείγματα;

*ότι οι προτάσεις για σταθμισμένη ψήφο είναι πανομοιότυπα των προτάσεων του Εθνικού Συμβουλίου της δεκαετίας του ΄80 (Αυτό που ΕΝΤΕΧΝΩΣ παραλείπει να μας πει είναι πως οι εν λόγω προτάσεις ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΑΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑ!!! - η παραπλάνηση δια της παράλειψης είναι γνωστό ακελικό κόλπο),
*ότι ο Τάσσος συμφώνησε παραμονή εποίκων,
*ότι τίποτα δε συμφωνείται αν δεν συμφωνηθούν όλα (τότε γιατί βρίσκεται συνεχώς υπό κατηγορίαν ο Τάσσος ότι δέχτηκε το τάδε και το δείνα, εφόσον απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν τα απόρριψε ΌΛΑ;)
*ότι το τουρκικό συνομοσπονδιακό έγγραφο δεν βρίσκεται στο τραπέζι

-κλπκλπκλπ.

Μετά από όλα αυτά, γιατί απορεί ο Πρόεδρος και παίρνει αυτές τις αστείες φατσούλες αδικημένου παιδιού που του πήραν τις κουφέττες του; :-(

Παρ΄όλες τις φατσούλες όμως, μια χαρά διεμβόλισε τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΚΟ: ένα τηλεφώνημα ήταν αρκετό για να ξανασκεφτεί ο Μάριος το καπάρωμα ακόμα κανενός υπουργείου, άσε που θα αγοράσει τον μπελά του Μαρκούλλη που θα χάσει το ΥΠΕΞ! "Ας ξανασυναντηθούμε, ρε παιδιά, να τα βρούμε!"

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς τι καινούριο (πέραν του υπουργείου) θα κομίσει ο Χριστόφιας στη συνάντηση με το (εναπομείναν) συγκυβερνών κόμμα.

Και πάλι τα παράπονα: Γιατί σηκώθηκε κι έφυγε η ΕΔΕΚ, πριν τη συνάντηση; Μα, συνάντηση ξανάγινε, και πάλιν "για να διορθωθεί η κατάσταση και να μπουν τα πράγματα στη σωστή τους βάση".

Καλά κ. Χριστόφια, καλά κ. Άντρο, δύο χρόνια δεν καταφέρατε να συνεννοηθείτε, δύο χρόνια γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια την ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ, και τώρα που είδατε τα δύσκολα με την παραίτηση της ΕΔΕΚ, θα προσφέρετε καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς του ΔΗΚΟ για να μείνει;

Για τη βαβυλωνία και το αξιοθρήνητο μέτωπο αποκλειστική ευθύνη φέρει ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ. Ας ενεργούσαν συναινετικά, ώστε να μη φτάναμε ως εδώ. Τώρα είναι πια αργά.

Το ΔΗΚΟ ας ενεργήσει σύμφωνα με τις παρακαταθήκες του Τάσσου: ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΩΡΑ.

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

4 σχόλια:

Χριστόδουλος είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην ΕΔΕΚ, που απέδειξε ακόμα μια φορά, ότι παραμένει το μόνο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ στην Κύπρο.

Αν και κατ' ακρίβειαν το αριστερός εξ' ορισμού σημαίνει πατριώτης και αγωνιστής μέχρις εσχάτων για τα δίκαια και την ισότητα, στην Κύπρο οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα και την πραγματική τους έννοια.

Ανώνυμος είπε...

ma ti soi parakatathikes afiken o Tassos? Rousfetti, koumparokratia, kseplimma bromikou xrimatos kai dolio xeirismo ton sunidiseon tou aplou kosmou meso tou fobou.

Autes einai oi parakatathikes tou tassou, oi opoies einai oi idies me olon ton upolopon skarton politikantidon autou tou topou. An katarieste tin katantia mas, autous na katarasteite.

Oso gia to xilioeipomeno anekdoto tis EDEK...e kanei, emathamen to kolpo ap ekso kai neketota...Ma sior pou poses kuberniseis na apoxorisei gia thema ithikis? Ma akoma exei opadous touto to kafeneio? Giannaki mou les na sou taksi pali paramithia o Anastasiadis? Axaxaxaxa thumoume ton kai gelo pou epie na mathei na mila proedristika!!!To idio gelios me ton Xristofkia pou epien na mathei egklezika!
Ate kalinixta sas kai xalaroste ligo...en ebarethikate na blepete efialtes mera mesimeri?

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε.

Είναι πολύ φανερό, από τις πρώτες σου λέξεις, ότι δεν ξέρεις, δεν έμαθες και δεν κατάλαβες ποτέ ποιος και τι ήταν ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος.
Μόνο και μόνο που κατηγορείς τον Τάσσο για "ρουσφέτι", δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είσαι. Ο μόνος άνθρωπος που πολέμησε το ρουσφέτι σ' αυτό τον τόπο, ήταν ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. Τα περί "δόλιου χειρισμού των συνειδήσεων του απλού κόσμου μέσω του φόβου", τα αντιπαρέρχομαι περί βδελυγμίας.

Βλέπεις, η αφρόκρεμα της δεξιάς, που κομπάζει με αλαζονία πως "αυτή ήξερε να βλέπει και να διαβάζει και τα καλά του σχεδίου Ανάν", ενώ "ο αγράμματος λαουτζίκος, παρασύρθηκε από τον Τάσσο", δεν μπορεί να χωνέψει ακόμα, ότι "ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ".

Τους μόνους που έπεισαν είναι τους εαυτούς τους, που γεμάτοι κόμπλεξ, φουσκώνουν τα στήθη τους νομιζόμενοι πως "αυτοί ξέρουν την όλη αλήθεια" !!!

Εξυπνάκηδες της κακιάς ώρας

Χίλια μπράβο στην ΕΔΕΚ, που πραγματικά σώζει τη φήμη του αριστερού που αγωνίζεται. Αλήθεια αναρωτιέμαι για ορισμένους που φοράνε περήφανοι τις φανέλλες του Τσέ Γκε Βάρα, αν πραγματικά ξέρουν ποιός είναι και τι έκανε στη ζωή του !!!

Ώρα και στο ΔΗΚΟ να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, μιας και ο πρόεδρος Χριστόφιας συνεχίζει ακάθεκτος σ' αυτά που ο ίδιος πιστεύει !!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ θέμα δεν είναι οι παρακαταθήκες του Τάσου ή τι θα κάνει το ΔΗΚΟ. Αυτό που γράφει πολύ εύστοχα η ανάρτηση είναιτο πόσο ΛΙΓΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ και ΨΕΥΤΗΣ είναι ο Χριστόφιας.