Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Κάτω η ΧΟΥΝΤΑ του ΑΚΕΛ και των τραμπούκων του: Σχολιάζοντας τις κυπριακές φοιτητικές εκλογές 2010 στην Αθήνα

Μάϊος 2010.
Αθήνα.
Κυπριακές Φοιτητικές εκλογές:
Μεγάλος νικητής στις προχθεσινές φοιτητικές εκλογές στην Αθήνα της 9ης Μαΐου ήταν η Αυτόνομη Αντιομοσπονδιακή παράταξη του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, αφού αυξάνοντας την αριθμητική της δύναμη, μεγιστοποίησε το ποσοστό στην ΕΦΕΚ από 15,75% σε 18%, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως όλες οι κομματικές παρατάξεις υπέστησαν σοβαρή αριθμητική πτώση.


Ταυτόχρονα όμως, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, όλοι οι παρευρισκόμενοι, έγιναν μάρτυρες της πρωτοφανούς ενέργειας της φοιτητικής παράταξης του Α.Κ.Ε.Λ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ Κίνησης Φοιτητών, η οποία εισήλθε στην αίθουσα της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧOΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, με τη συνοδεία 230 μελών του Μ.Α.Σ (μέτωπο αγώνα σπουδαστών) το οποίο ανήκει οργανικά στο ΚΚΕ.


Τα μέλη του Μ.Α.Σ, που βρίσκονταν παραταγμένα με επιθετικό σχηματισμό, ήταν όλα οπλισμένα με ξύλινα ρόπαλα και κράνη δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας άνευ προηγουμένου, ενώ ορισμένοι έφεραν και περίστροφα!! Προκλητικά, τα μέλη του Μ.Α.Σ προχώρησαν σε επίδειξη δύναμης προς στους σπουδαστές του ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους, αλλά και σε φοιτητές άλλων παρατάξεων μεταξύ των οποίων πολλές κοπέλες. Δεν δίστασαν ακόμη να προκαλέσουν το εθνικό αίσθημα όλων των υπόλοιπων φοιτητών φωνάζοντας επαναπροσεγγιστικά συνθήματα στην τουρκική γλώσσα και αποδοκίμαζαν τον Εθνικό Ύμνο. Επίσης, όπως και κάθε χρόνο, φώναζαν χλευαστικά συνθήματα εναντίον των ηρώων αγωνιστών της ΕΟΚΑ.


Μετά το πέρας της καταμέτρησης και την εκλογική νίκη του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, μέλη του ΚΚΕ και της Προοδευτικής, άρχισαν να προτάσσουν τα ρόπαλα και να μπλοκάρουν τις εξόδους του αμφιθεάτρου που γινόταν η καταμέτρηση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. να βρεθούν σε θέση άμυνας. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ψυχραιμότερων Δρασιτών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, προστατεύοντας και τα υπόλοιπα μέλη της ΕΦΕΚ, ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης.Με έκπληξη όμως διαβάσαμε στις εφημερίδες σχετικό δελτίο τύπου της ΕΔΟΝ η οποία κατηγορεί τους φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ ως τους υπεύθυνους για τους χθεσινούς τραμπουκισμούς που η ίδια μεθόδευσε. Να σημειωθεί, ότι ο εκπρόσωπος του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών της ΕΦΕΚ, έλαβε τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας, αλλά παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για αποτροπή των τραμπουκισμών της Προοδευτικής, οι κουβαλητοί κομουνιστές του ΚΚΕ κατήργησαν κάθε έννοια δημοκρατίας και ηρεμίας που έπρεπε να υπάρχει στο αμφιθέατρο.

Η Προοδευτική του ΑΚΕΛ ψεύδεται για τα πρόσφατα γεγονότα. Η σύγχυση και το ψέμα (χαρακτηριστικό γνώρισμα της Προοδευτικής), αποτελεί συνέχεια της ιδεολογικής αναστάτωσης που προκαλεί στην φοιτητική κοινότητα και την προσπάθεια κατάργησης της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας. Όμως, η μεγάλη εκλογική επιτυχία της ιστορικής οργάνωσης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, αποδεικνύει την ορθότητα των ιδεολογικών θέσεων και αρχών αυτονομίας που διέπουν το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ-
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.


Σχόλια:
Το παραπάνω κείμενο μαζί με τις φωτογραφίες είδαμε στο αντίστοιχο γκρουπ του facebook
http://www.facebook.com/pages/KATO-E-CHOUNTA-TOU-AKEL/118293104870926
Το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι ότι εδώ και δεκαετίες βιώνουμε το πως αντιλαμβάνονται το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ τον "πλουραλισμό" και τη "δημοκρατία".
Εκατοντάδες τα παραδείγματα, εντός και εκτός Πανεπιστημιακού χώρου.
Όσο οι απόψεις τους είναι μειοψηφία, επικαλούνται τη δημοκρατία για να προβληθούν. Μόλις αποκτήσουνε ισχύ, ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και δεν επιτρέπουν σε καμία άλλη φωνή να ακουστεί. Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν διστάζουν να καλέσουν σε ανυπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους του Ελληνικού Κράτους.
Οι κρανοφόροι κομμουνιστές "εν δράσει".
Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από "τα λάφυρα".
Επειδή κόντρα στις κομματικές ανθελληνικές στρατιές, υπάρχουν ακόμη νέοι που έχουν μέσα τους ΨΥΧΗ. Και δεν φοβούνται να αντιδράσουν.

Και δεν σταματάνε τον αγώνα παρά μόνο αν νικήσουν!

1 σχόλιο:

ΑντιΠαρακμή είπε...

Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. ήταν η μεγάλη νικήτρια των χθεσινών φοιτητικών εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας.

Συγκεκριμένα το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ σημείωσε άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων φτάνοντας το 18% επί του συνόλου. Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα εκλογών ήταν τα εξής:

Προοδευτική 633 (33%) 2009: 716 (34%)
Πρωτοπορία 627 (33%) 2009: 739 (35%)
ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. 342 (18%) 2009: 340 (16%)
Αγώνας 158 (8%) 2009 : 168 (8%)
Αναγέννηση 152 (8%) 2009: 171 (8%)

Οι φοιτητές στην Αθήνα έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θέλουν κανένα έποικο στην πατρίδα τους και ότι η ομοσπονδία δεν έχει θέση στην Κύπρο, στο χώμα της οποίας χύθηκε ελληνικό αίμα ηρώων από τα βάθη των αιώνων.

Το ιστολόγιο συγχαίρει τους αυτόνομους- ενωτικούς φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.για την μεγάλη τους αυτή νίκη και να τους ευχηθεί να μην σταματήσουν ποτέ να βρωντοφωνάζουν περήφανα για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΝΩΣΗ.