Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!



Δεν έχουμε αρκετά λόγια για να περιγράψουμε αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο, 6 Μαϊου 2010, 21ος αιώνας!! Ένας ελληνοκύπριος δημοσιογράφος ζητεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, την καθήλωση της ελευθερίας του Τύπου (στην περίπτωση μας του ηλεκτρονικού, των ΜΠΛΟΓΚΣ!) στην εποχή του Στάλιν!

Σήμερα,στις 6 το πρωί στη νήσο Κύπρο, αστυνομικοί με ένταλμα επέδραμαν στην οικία γνωστού δικηγόρου από τη Λευκωσία και του κατάσχεσαν δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μετά τον οδήγησαν για ανάκριση, και αναμένεται από τον Γενικό Εισαγγελέα η απόφαση κατά πόσον θα του ασκηθεί ποινική δίωξη!!

Ο λόγος:

Ο δικηγόρος φέρεται ως ένας από τους διαχειριστές του μπλογκ christofias-watch, ιστοτόπου γνωστού για την αιχμηρή κριτική που ασκεί στη διακυβέρνηση Χριστόφια, και όχι μόνο.

Ο δημοσιογράφος, που καλείται εξ επαγγέλματος και μόνον να υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου και του Τύπου, κατάγγειλε τον δικηγόρο ότι ... το μπλογκ φιλοξένησε σχόλιο αναγνώστη, το οποίον κατ΄ισχυρισμόν προάγει τη φυσική εξόντωση του δημοσιογράφου!!!

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ "Φωτια και τσεκούρι στους προσκυνημένους"!!!!!!!!!!!!!!!

ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ!!

Σχόλια παρομοίου και πολύ πιο απειλητικού τύπου γράφονται κατά μυριάδες καθημερινά στο διαδίκτυο!
Όμως στην ευρωπαϊκή Κύπρο, χρησιμοποιούνται ως μέσον ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ!!!!!!!!!

Σημειωθήτω πως κατά πάσαν πιθανότητα δεν υπήρξε το απαραίτητο διάταγμα από την Εισαγγελία για διερεύνηση του ΙΡ του υπολογιστή του δικηγόρου!!!
Επίσης, το άρθρο 17 του Συντάγματος, που επιτρέπει μετά από εισαγγελική άδεια τη διερεύνηση στοιχείων προσωπικών δεδομένων, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚOΜΗ ΑΛΛΑΞΕΙ!!



Με τις εξελίξεις αυτές, τα μπλογκς και οι διαχειριστές τους

1. Καθίστανται υπεύθυνοι για τυχόν σχόλια που παρουσιάζονται (ούτε καν για πράγματα που έγραψαν οι ίδιοι!!!!!!!!)

2. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ούτως ώστε να πάψει να ακούγεται οποιαδήποτε φωνή δεν συγκατανεύει στην ακολουθούμενη πορεία των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων στη χώρα


ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι

1.
Καταπατούν κάθε έννοια της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου, φτύνοντας πάνω στην ίδια τη δημοσιογραφική τους ταυτότητα και τσαλαπατώντας τις διακηρύξεις τους για ελεύθερη έκφραση

2. Γίνονται οι καλύτεροι μ
πράβοι της πνευματικής τρομοκρατίας


Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η δίωξη κατά του δικηγόρου είναι μια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΟΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΣΤΑΛΙΝ!


Μη ξεχνάτε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια του ΑΚΕΛ να καταπατήσει το christofias-watch και να ασκήσει πνευματική τρομοκρατία, όταν ο Γενικός του Γραμματέας μίλησε για
1. Προσπάθεια "φυσικής εξόντωσης του Προέδρου της δημοκρατίας από κάποια μπλογκς"
2. "Σκοτεινά κέντρα που απεργάζονται την εξόντωση του Προέδρου".

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ, ΜΑΥΡΟ, Ή ΑΛΛΟ!!

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ


11 σχόλια:

Ίδας είπε...

Συμπαράσταση στον πολιτικά διωκόμενο δικηγόρο!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Όλοι στον αγώνα.
δεν θα αφήσουμε να περάσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Οι κομμουνιστικές-Σταλινικές τακτικές θα μείνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Οι εξορίες και τα γκουλάγκ έσβησαν οριστικά πριν μερικά χρόνια με την κατάρρευση του "σοσιαλιστικού" σας "παραδείσου"..
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ο φασισμός.

Ιστολόγιο εφέδρων Μηχανικού ΕΦ είπε...

Οι Κύπριοι Κλουζώ τώρα βρίσκουν και τα ΙΡ των ιστολογίων! Γουάου που λέμε και ελληνιστί!

Η φράση "Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους" ανήκει στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη - δες:

http://drasisahaiwn.blogspot.com/2009/06/blog-post_19.html.

Ο Κολοκοτρώνης χρησιμοποίησε τη φράση και για τον συνεργάτη του Ιμπραήμ Δημήτριο Νενέκο.

Πληροφορώ υπευθύνως την Κυπριακή Αστυνομία ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ουδέποτε απείλησε τον έγκριτο δημοσιογράφο Μακάριο Δρουσιώτη και διότι έχει αποθάνει στις 4 Φεβρουαρίου του 1843. Μόλις η Κυπριακή Αστυνομία πάρει κατάθεση από τον κ. Δρουσιώτη και διαπιστώσει την ηλικία του θα διαπιστώσει ότι λέγω την αλήθεια.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προς "εντολοδόχους του ΑΚΕΛ":

Φροντίστε να αφήσετε κάνα σχόλιο και στην Αντιπαρακμή για να το επικαλεστείτε και να μας "μαντρώσετε" και εμάς.
Προβοκάτορες.

Καμαρώστε πως λειτουργεί η κομμουνιστική δημοκρατία εν έτη 2010...!

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Αγαπητοί μου, δυστυχως: Ζούμε στην εποχή που κάποτε ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ως "περίοδο της Κόκκινης Χούντας"...

Ουέ και αλοίμονο σε όποιον διαφωνεί...

ΑντιΠαρακμή είπε...

Ο δικηγόρος του κ. Ξενοφώντος, Χρίστος Κληρίδης, δήλωσε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει πολιτική δίωξη με πολιτικά κίνητρα.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=194134&nt=108&lang=1

Ίδας είπε...

Όχι στην κόκκινη χούντα,
Όχι στη φίμωση των Blogs!

Ίδας είπε...

Θύελλα αντιδράσεων για τη στάση της ΑστυνομίαςΠαρασκευή,

(Φιλελεύθερος, 7 Μαΐου 2010 2:17 μμ)

Σάλος μετά τις καταγγελίες δημοσιογράφου ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του

Λευκωσία: Διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα των ερευνών της Αστυνομίας στην κατοικία δικηγόρου, μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, για απειλές κατά της ζωής του στο μπλοκ του διαδικτύου Christofias watch. Μάλιστα τα κόμματα ενέργαψαν το θέμα για συζήτηση στη Βουλή. Το θέμα που προέκυψε μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, για απειλές κατά της ζωής του σε μπλοκ του διαδικτύου και τις έρευνες της Αστυνομίας στην οικία του δικηγόρου, συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής και από το ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Χρήστος Κληρίδης, επέκρινε την Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε και επανέλαβε την άποψή του ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική δίωξη.

Προσπάθειά τους, είπε, είναι να κλείσουν το συγκεκριμένο μπλοκ επειδή δεν τους αρέσει η αντιπολίτευση που ασκεί.

Υποστήριξε επίσης ότι ο πελάτης του διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις και ότι δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο μπλοκ.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, ο Χρήστος Κληρίδης, είπε ότι πρόκειται για μια ανοησία και για ακραία τοποθέτηση κάποιου, προσθέτοντας ότι δεν έπρεπε να της δοθεί σημασία.

Αντίθετα ο δικηγόρος του Μακάριου Δρουσιώτη, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι υπήρχαν σαφέστατες απειλές κατά της ζωής του πελάτη του και απέρριψε τα περί πολιτικής αντεκδίκησης.

Ο κ. Παπαπέτρου είπε ακόμη ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο πελάτης του κατονόμασαν συγκεκριμένο άτομο για ανάμιξη στην υπόθεση.

Αυτό που έγινε, πρόσθεσε, είναι καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία διερευνά το θέμα.

Η θέση της Αστυνομίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι με την καταγγελία, κρίθηκε πως υπήρχε σοβαρός λόγος για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, γι’άυτό και εξασφαλίστηκε άδεια από το δικαστήριο για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συγκεκριμένου ατόμου.

Είπε επίσης ότι διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του και παραλήφθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για περαιτέρω διερεύνηση.

Ο κ. Κατσουνωτός απέρριψε ισχυρισμούς για πολιτικά κίνητρα και παρακολούθηση του τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του κατηγορούμενου και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία κινήθηκε αυστηρά στο πλαίσιο της συνταγματικότητας.

Η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα

Ελεεινό και ρυπαρογράφημα χειρίστης μορφής χαρακτήρισε ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, το δημοσίευμα στο συγκεκριμένο διαδικτυακό χώρο.

Μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι η έγκριση για αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών στοιχείων του 35χρονου από την Αστυνομία, δόθηκε από την Νομική Υπηρεσία, απορρίπτοντας όμως κατηγορηματικά ισχυρισμούς περί πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας διατύπωσε την εκτίμηση ότι αν δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία η υπόθεση δεν θα σταθεί στο δικαστήριο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μακάριου Δρουσιώτη, ο οποίος σε παρέμβασή του στο ΡΙΚ, ανέφερε ότι προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, ύστερα από γραπτή συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα. Διερωτήθηκε επίσης γιατί ο Γενικός Εισαγγελέας έρχεται τώρα να προδικάσει κατά την έκφρασή του ότι δεν υπάρχει υπόθεση.

Απαντώντας ο κ. Κληρίδης, είπε ότι καθηκόντως συμβούλευσε τον κ. Δρουσιώτη να προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία. Εξέφρασε επίσης αμφιβολίες κατά πόσον με αυτά τα στοιχεία υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

το ερώτημα που προκύπτει είναι πως εντόπισε η αστυνομία τον υπεύθυνο του ιστολογίου αφού ως γνωστό η Google δεν δίνει τα ΙP των χρηστών.

Μήπως λοιπόν η σύλληψη του συγκεκριμένου blogger είναι προϊόν παράνομης προληπτικής ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ;

Όσο για την αιτία:
το σχόλιο αναγνώστη που έγραφε "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", πόσο γελοίο είναι να τιμωρείται διαχειριστής ιστολογίου για κάθε σχόλιο που μπορεί να γράψει καθένας ανώνυμα.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε:

http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=4224&-V=makarios

ο ίδιος ο Δρουσιώτης έχει το επίμαχο σχόλιο στην ιστοσελίδα του!
Υποθέτω τώρα θα πρέπει να κάνει μήνυση στον εαυτό του αφού με την ίδια ακριβώς διαδικασία -δηλ σχόλιο αναγνώστη- ο κ.Δρουσιώτης θεώρησε ότι απειλείται η ζωή του!!!!!!)

(Διαβάστε το σχόλιο μόνοι σας στο δικό του ιστολόγιο γιατί δεν θέλω να μου στείλει και εμένα 6 το πρωί την αστυνομία!)

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Διαβάσαμε στο christofias-watch:

Γινόμαστε όλοι μέλη στο group «Καταδικάζουμε την “πολιτική δίωξη” του δικηγόρου κ. Ξενή Ξενοφώντος» στο facebook.


Σχόλιο:
Επειδή το καθεστώς Χριστόφια ψάχνει όλο και περισσότερους τρόπους να "φακελώσει" όσους αγαπάνε την πατρίδα τους (και δεν προτίθενται να την ξεπουλήσουν εξαιτίας δόλου ή βλακείας) πριν γίνετε μέλη στο γκρουπ αυτό ίσως καλό θα ήταν να αλλάξτε μερικώς τα προσωπικά σας στοιχεία (πχ αφαιρέστε το επίθετό σας ή τροποποιήστε το ή χρησιμοποιήστε κάποιο ψευδώνυμο που σας εκφράζει).
ή απλά δημιουργήστε ένα νέο προφίλ, χωρίς προσωπικές φωτογραφίες που θα το έχετε μόνο για τέτοια θέματα.
Το Facebook δείχνει απόλυτα ελεγχόμενο από τις αστυνομικές αρχές κάθε κυβέρνησης.

Δυστυχώς καθημερινά οδηγούμαστε σε εποχή big brother.
Το καθεστώς Χριστόφια δεν φαίνεται να σέβεται τα δημοκρατικά δικαιώματα του πολίτη και την ελευθερία του λόγου.
Ας πάρουμε από τώρα τα μέτρα μας...