Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αθέατοι Καταδρομείς στην Κύπρο το 1966. Κάποιοι προσπαθούν να βεβηλώσουν την Ιστορία για προσωπικά οφέλη;

Η ΑντιΠαρακμή έγινε τελευταία δέκτης μιας καταγγελίας για πιθανή διαστρέβλωση της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρου, και ειδικότερα των οδυνηρότατων γεγονότων που ακολούθησαν την τουρκανταρσία του 1963.

Πιο συγκεκριμένα, έλαβε τα παρακάτω έγγραφα από τον Σύλλογο "Βετεράνοι Κύπρου 1974" (Σύλλογος Ελλαδιτών πολεμιστών του 1974, που επί χρόνια επιτελεί πολύ σοβαρό έργο) που αφορούν ένα γεγονός το οποίο φέρεται να έχει λάβει χώρα στον Πενταδάκτυλο της Κύπρου στις 31 Ιουλίου του 1966.

Σύμφωνα με αυτό το (υποτιθέμενο) περιστατικό, οκταμελής ομάδα από Ελλαδίτες καταδρομείς, οι οποίοι φέρονται να δρούσαν ινκόγκνιτο στον Πενταδάκτυλο από το 1964 μέχρι το 1967, δέχτηκαν επίθεση με βόμβες ναπάλμ από τουρκικά αεροπλάνα.
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν οι 6 και επέζησαν μόνο οι 2 (σύμφωνα με τους 2 επιζώντες).
Εις μνήμη των (υποτιθέμενων) νεκρών στήθηκε από ιδιώτες μνημείο σε λατομείο στην Λεμεσό (με την χρηματοδότηση Έλληνα Κύπριου επιχειρηματία)- χωρίς να έχουν ζητήσει άδεια από οποιαδήποτε επίσημη αρχή για την ανέγερση του μνημείου ως όφειλαν (μπορείτε να δείτε το σχετικό έγγραφο στο τέλος της ανάρτησης - η ανέγερση οποιουδήποτε μνημείου πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας) .


Έγγραφα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (της Κύπρου), από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (της Ελλάδος) μαζί με πλήθος άλλων εγγράφων που μας δόθηκαν από τον Σύλλογο «Βετεράνοι Κύπρου 1974» -και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου από το Σύλλογο "Β.Κ.-74" - αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ καταγεγραμμένο τέτοιο περιστατικό (βομβαρδισμού με βόμβες Ναπάλμ στις 31 Ιουλίου του 1966 και θάνατος Ελλαδιτών καταδρομέων).

Επιπλέον, όπως επιβεβαιώνουν τα αρμόδια γραφεία του ΓΕΣ (από την Ελλάδα) τα στοιχεία των φερόμενων ως νεκρών όχι μόνο δεν βρέθηκαν σε κανένα σχετικό έγγραφο αλλά ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ούτε καν στα Στρατολογικά Μητρώα στους φερόμενους ως τόπους καταγωγής τους! Η ΑντιΠαρακμή κατέχει αντίγραφα της αλληλογραφίας αυτής, μαζί με πλήθος άλλων εγγράφων που μας δόθηκαν από τον Σύλλογο «Βετεράνοι Κύπρου 1974» - τα οποία ο Σύλλογος "ΒΚ -74" θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου .

Η ΑντιΠαρακμή έκανε έρευνα σε εφημερίδες της εποχής (και συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά την 31 Ιουλίου 1966, ημερομηνία κατά την οποία έγινε ο υποτιθέμενος βομβαρδισμός) και ΔΕΝ εντόπισε κανένα δημοσίευμα για βομβαρδισμό στον Πενταδάκτυλο. Είναι από απίθανο μέχρι αδύνατον να συνέβησαν βομβαρδισμοί το 1966, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ούτε από τους κατοίκους της περιοχής, ούτε από την Εθνική Φρουρά Κύπρου, αλλά ούτε και από την Ελληνική Μεραρχία που διέθετε πλήθος στρατοπέδων στον Πενταδάκτυλο.

Πριν παραθέσουμε τα έγγραφα θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι όπως μας τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Βετεράνοι Κύπρου 74" κ. Αργυρόπουλος σε τηλ/κή επικ/νία που είχαμε μαζί του:

"η Ελληνική Ιστορία είναι γεμάτη από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ σελίδες ΗΡΩΙΣΜΟΥ και ΔΟΞΑΣ και δεν έχει ανάγκη από πλαστές ιστορικές σελίδες.
Κάποιοι επιχειρούν
πολύ βρώμικα παιχνίδια εις βάρος της ιστορικής αλήθειας αλλά -το χειρότερο- κάποιοι άλλοι τους το επιτρέπουν (ίσως και να το επιδιώκουν).

Οι "Βετεράνοι Κύπρου 74" είμασταν αυτοί
που ενδιαφέρθηκαν και κίνησαν όλες τις σχετικές διαδικασίες για να μην παραποιηθεί η ιστορική αλήθεια . Με την ολοκλήρωση της έρευνάς μας, ενημερώσαμε εγγράφως στις 7 Ιουλίου 2009 την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου.


Με προβληματίζει το γεγονός ότι παρά τις (προφορικές) υποσχέσεις του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θα διερευνηθεί το θέμα και θα αποκατασταθεί η αλήθεια, τηρείται ακόμη σιγή
."Ακολουθεί η παράθεση των εγγράφων:

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 ο Σύλλογος "Βετεράνοι Κύπρου 74" με έγγραφο προς
τον ΑΡΧΗΓΟ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Μπισμπίκα, αναφέρει εκτενώς τα γεγονότα και ζητάει επιβεβαίωση αν στις 31 Ιουλίου 1966, Τουρκική ή άλλη αεροπορία βομβάρδισε με βόμβες ναπάλμ τον Πενταδάκτυλο, επισημαίνοντας παράλληλα τους κινδύνους που απορρέουν από την προβολή ενός πιθανώς ανύπαρκτου γεγονότος.
Στις 11 Οκτωβρίου 2008 ο Αντ/γος κ. Μπισμπίκας, ΑΡΧΗΓΟΣ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ Κύπρου απαντάει στον Σύλλογο "Β.Κ.-74" ότι "από τα τηρούμενα αρχεία του ΓΕΕΦ δεν επιβεβαιώνεται το παραπάνω γεγονός".


Επίσης, το Γ.Ε.Σ. (Δ/ΝΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 3ο ΓΡΑΦΕΙΟ, ΤΜΗΜΑ 1, Τηλ. 210-3221587 Φ.000/340/903649 Σ. 1278, Αθήνα, 1 Οκτ. 2008) απαντάει στον Σύνδεσμο Βετεράνων Κύπρου 74 ότι
" Στα Πολεμικά Ημερολόγια και λοιπούς φακέλους του Αρχείου της ΕΛΔΥΚ, που τηρούνται στην Διεύθυνσή μας, δεν έχει καταγραφεί το γεγονός, το οποίο αναφέρεται στην επιστολή σας ".Ακολουθεί νέα επιστολή των "Βετεράνων Κύπρου 74" προς τον ΑΡΧΗΓΟ Γ.Ε.Σ Αντ/γο κ. Δημήτριο Βούλγαρη, με το οποίο ζητάνε να ενημερωθούν αν οι φερόμενοι ως πεσόντες των Ελληνικών Δυνάμεων Καταδρομών περιλαμβάνονται στα αρχεία απωλειών, και αν ναι πότε, που και πως σκοτώθηκαν.


Η νέα απάντηση του ΓΕΣ (Δ/νση Μον. Στρ.Προσωπικού/6 τηλ 2106553223 Φ.104.1/18/55489 Σ.6201) στις 12 Ιουνίου 2009, ενημερώνει ότι
  • μετά από έλεγχο στο αρχείο του, δεν ανευρέθηκε οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο
  • δεν βρέθηκαν στοιχεία σχετικά με τα ονόματα των 6 Ελλήνων καταδρομέων
  • ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ στα οποία διενεργήθηκε έρευνα με βάση τα ονοματεπώνυμα και τον τόπο καταγωγής που αναγράφεται στο υπόψη Μνημείο ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΗΣΑΝ σχετικά στοιχεία.

Έχοντας διαπιστώσει πλέον οι Βετεράνοι Κύπρου 74 -αφού εξάντλησαν κάθε έρευνα- ότι
  • το φερόμενο ως γεγονός βομβαρδισμού στον Πενταδάκτυλο της 31ης Ιουλίου 1966 ουδέποτε συνέβη,
  • οι φερόμενοι ως πεσόντες καταδρομείς είναι πρόσωπα ανύπαρκτα,
αποστέλλουν έγγραφο (αρ. πρωτ. 5/2009) προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Ανδρέα Δημητρίου, ως εποπτεύοντα την Υπηρεσία Ανεγέρσεως Μνημείων, με το οποίο του διαβιβάζουν τα έγγραφα της έρευνάς τους και τον καλούν να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε :
  • να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
  • να αποτραπεί δια παντός ο κίνδυνος ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΩΣ, ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΣ ή ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΣ της πραγματικής Ιστορίας της Πατρίδος μας η οποία βρίθει ηρωικών σελίδων και δεν έχει ανάγκη τις πλαστές ...
  • να προστατευθεί η τιμή και η αξιοπρέπεια των πραγματικών μαχητών υπέρ της ελευθερίας της Κύπρου και η ιερά μνήμη των αληθινών ηρωικών νεκρών μας, που το κλέος τους καταυγάζει ες αεί και οδηγεί όλες τις επόμενες γενεές.
Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο Βουλής Κύπρου, Υπουργό άμυνας, Υπουργό Εξωτερικών και Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Αρχηγό Γεν. Επιτ. Εθνικής Φρουράς Κύπρου, κλπ.:


Στις 8 Οκτωβρίου 2009 το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας με έγγραφό του (Αρ. Φακ.: 14.3.05/2, τηλ 0035722800976) ενημερώνει το Σύλλογο των "Β.Κ.-74" ότι "οι ιδιώτες οι οποίοι ανέλαβαν την ανέγερση του μνημείου ουδέποτε το έθεσαν υπόψη αρμοδίας Επιτροπής Μνημείων για γνωμοδότηση προς την πολεοδομική αρχή, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία".

(με απλά λόγια για να στήσει κάποιος ένα μνημείο -πολύ δε περισσότερο για να εγγράψει σε αυτό ονόματα νεκρών ως ήρωες- πρέπει να πάρει άδεια από την Επιτροπή Μνημείων κάτι που -για ευνόητους λόγους- στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε).

Οι "Βετεράνοι Κύπρου 1974" είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για την παροχή οποιασδήποτε διευκρίνισης, τηλ/fax: (0030)2106003680.

Σχόλιο Αντιπαρακμής :
Η σιωπή όλων αυτών (κυβερνητικών, στρατιωτικών, πολιτικών, ΜΜΕ κλπ) αφήνει δυστυχώς υποψίες ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Εάν αποδεικνύεται ότι οι φερόμενοι πεσόντες υπήρξαν πραγματικά και θυσιάστηκαν όπως προβλήθηκε από τηλεοπτική εκπομπή, αυτό πρέπει να καταγραφεί στα επίσημα Μητρώα του Στρατού, του Κράτους, της Ιστορίας.

Εάν όμως η όλη ιστορία είναι στημένη απάτη προς όφελος οποιουδήποτε ιδιώτη, τότε η αλήθεια πρέπει να λάμψει, και οι αρμόδιοι πρέπει να παύσουν "να νίπτουν τας χείρας των" επιτρέποντας να συνεχίζεται να παραχαράσσεται η αληθινή ιστορία πολύ δεν περισσότερο - σε λίγες δεκαετίες- να επικαλούνται αναληθή περιστατικά για να προσβάλλουν την ένδοξη Ιστορία μας.

Αν υπάρχουν στοιχεία από οποιαδήποτε άλλη άλλη πηγή παρακαλούμε να μας τα στείλετε είτε με εμαιλ ή να προσθέσετε σχόλιο παραθέτοντας σχετικούς συνδέσμους σε ιστοσελίδες.

Πάντως απ όσο γνωρίζουμε, είναι τόσο λεπτομερής η καταγραφή απωλειών στο στρατό ακόμη και σε καιρό πολέμου που σχεδόν αποκλείει κάθε προσπάθεια εκ των υστέρων παραχάραξης της ιστορίας.
Ενδεικτικά, στη Βόρειο Ήπειρο όπου πολέμησαν χιλιάδες Έλληνες το 1940, υπάρχουν αναλυτικά σχεδιαγράμματα με τα σημεία που είχαν πρόχειρα ταφεί οι νεκροί στρατιώτες, τα ονοματεπώνυμα, τόπος καταγωγής και βαθμός, ακόμη και η σειρά που έχουν ταφεί (πρώτα οι αξιωματικοί και μετά οι στρατιώτες), τα οποία από τις σημερινές εκταφές αποδεικνύονται απολύτως ακριβή.

1 σχόλιο:

ManoWAR είπε...

Συγχαρητήρια στην Αντιπαρακμή και στον Σύλλογο Βετεράνων 1974 που έβγαλαν το θέμα!
Δείχνουν με αυτό τον τρόπο πόσο ακομπλεξάριστοι είναι και πολύ καλά κάνουν που το βγάζουν αυτοί γιατί μονό έτσι θα επέλθει κάθαρση!