Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η (αυτο) γελοιποίηση της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από την 3η γυμνή ποδηλατοδρομία

3η Γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη.
Δείτε αυτές τις φωτογραφίες, Σας φαίνονται "ντυμένοι" ή "γυμνοί"; :



Πάντως η ελληνική Αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν γυμνοί μέσα στην ποδηλατοδρομία.
Οι φωτογραφίες τους παίζουν σε όλα τα κανάλια αλλά η Ελληνική αστυνομία ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να τους εντοπίσει.






  • Κάναμε έγκαιρα ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στην Αστυνομία και στην εισαγγελία (Α.Π. 9009/20/873 μέσω του Αστ. Τμ. Πλ. Δημοκρατίας).
  • Κάναμε ΔΕΚΑΔΕΣ τηλέφωνα στην άμεση δράση και υποδεικνύαμε διαρκώς το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι 2-3 γυμνοί συμμετέχοντες και δίναμε την περιγραφή τους. Σε αρκετές περιπτώσεις μιλήσαμε απευθείας με τον εκφωνητή των Μέτρων Τάξης.
  • Μεταβήκαμε 2 φορές στο Αστ. τμήμα Λευκού Πύργου για να καταγγείλουμε και ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ το ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
Αλλά όταν έχεις πάρει πολιτικές εντολές να μην επέμβεις ("αυτοί είναι του Τρεμόπουλου" μας είπε ένας ασφαλίτης "δεν τους πειράζει κανείς"), τότε επιλέγεις να μετατρέπεις τις τιμημένες μοτοσυκλέτες της "Ομάδας Ζ" σε θιασώτες και κομπάρσους:



Μας θλίβει που κάποιοι δεν ντρέπονται να προβάλουν τον "βούρκο" που έχουν μέσα τους (αναφερόμαστε στους 2-3 τελείως γυμνούς της ποδηλατοδρομίας).
Εξίσου μας θλίβουν οι ΓΕΛΟΙΕΣ δικαιολογίες της Ελληνικής αστυνομίας ότι δεν μπορεί να βρει τους γυμνούς, για να ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΙ όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει τη στιγμή που διαπράττεται ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.




Ακολουθεί το αναλυτικό ιστορικό:

Πέμπτη 3/6/2010. Φίλοι του ιστολογίου της Αντιπαρακμής προσέρχονται στον Προϊστάμενο Εισσαγγελίας Θεσσαλονίκης για να καταθέσουν καταγγελία ότι την επόμενη ημέρα θα γίνει ΓΥΜΝΗ ποδηλατοδρομία στην πόλη.
Κατονομάζονται τα άτομα που τη διοργανώνουν με φωτογραφίες τους στις οποίες εμφανίζονται ΓΥΜΝΟΙ σε προηγούμενες ποδηματοδρομείες (δείτε τις φωτογραφίες της περσινής ανάρτησή μας) και ζητείται η λήψη των απαραίτητων μέτρων.
Η Γραμματεία της Εισαγγελίας ΑΡΝΕΙΤΑΙ να παραλάβει την καταγγελία , μας παραπέμπει στον Εισαγγελέα Ποινικής δίωξης (σε αυτόν μας παραπέμπει και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας στον οποίο επίσης απευθυνθήκαμε) ο οποίος όμως ασχολείται μόνο με ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (για 2 ώρες που παραμείναμε έξω από το γραφείο του ήτανε απασχολημένος (είχαν όντως προσαχθεί αρκετοί αλλοδαποί κατηγορούμενοι).

Επιστρέφουμε και πάλι στην Γραμματεία του Προϊσταμένου Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης και συνεχίζει να αρνείται να παραλάβει την καταγγελία παρά το ότι τον ενημερώνουμε ότι λόγω φόρτου εργασίας ο Εισαγγελέας Ποινικής δίωξης δεν μπορεί να μας δεχθεί.
Και τα 2 γραφεία μας λένε ότι "είναι ενήμεροι" για τη γυμνή ποδηλατοδρομία και ότι το γνωρίζει και η αστυνομία.

Μεταβαίνουμε στο Αστ.Τμήμα Πλ.Δημοκρατίας για να υποβάλουμε την καταγγελία. "Έίμαστε ενημερωμένοι , έχουν ληφθεί μέτρα τάξης" ήταν η απάντησή τους.
Επιμένουμε και υποβάλουμε τελικά την έγγραφη καταγγελία μας (συμπεριλάμβανε φωτογραφίες από τις προηγούμενες ποδηλατοδρομίες όπου κάποιοι συμμετέχοντες ήταν εμφανώς ΓΥΜΝΟΙ).

Παρασκευή 4/6/2010 8:15 μμ. Έξω από την Εμπορική πύλη της ΔΕΘ ξεκινάει η πορεία τους. Συνοδεύεται από πλήθος δικυκλιστών της αστυνομίας και κλούβα στο τέλος.
Διακρίνουμε 2 άτομα τελείως γυμνά (ο ένας φορά απλά ένα τσαντάκι μπροστά και ο άλλος που ονομάζεται Κώστα Τερζόπουλος έχει απλά βαφεί άσπρος με bodypaint).

8:45 μμ. Η γυμνή ποδηλατοδρομία έχει ΔΙΑΛΥΣΕΙ την κυκλοφορία στην πόλη και έχει φτάσει Τσιμισκή-Αριστοτέλους. Φωτογραφίζουμε από πολύ κοντινή απόσταση τους 2 γυμνούς. Καλούμε την άμεση Δράση και προσδιορίζουμε που βρίσκονται οι 2 γυμνοί . ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

Αφού έχουνε διασχίσει όλη την Τσιμισκή οι ποδηλάτες κάνουν νέα στάση Αριστοτέλους με παραλία. Καλούμε εκ νέου το 100, προσδιορίζουμε το σημείο στο οποίο βρίσκονται τα 2 άτομα που είναι τελείως γυμνοί, και κατονομάζουμε τον έναν από τους 2 που είναι και ο διοργανωτής της πορείας. ΚΑΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

Μεταβαίνουμε στο Αστ.Τμήμα Λευκού Πύργου για να καταγγείλουμε ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ την παρουσία γυμνών μέσα στην πορεία, κατονομάζουμε τον έναν, τους δείχνουμε και φωτογραφίες από την κάμερα, τους λέμε ότι είναι ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και τους καλούμε να επέμβουν. Μετά από "διαβουλεύσεις" με το κέντρο μας καλούνε να πάμε στην πλ.Αγίας σοφίας να αναγνωρίσουμε τα άτομα που είναι γυμνοί γιατί "αυτοί δεν τους βλεπουν" και να μιλήσουμε με τον εκφωνητή των μέτρων τάξης άμεσα μόλις τους εντοπίσουμε.

10:00: Μεταβαίνουμε στην Πλ.Αγίας σοφίας όπου βρίσκεται σταματημένη για πάνω από μισή ωρα η ποδηλατοδρομία και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ 3-4 φορές με τον εκφωνητή των Μέτρων Τάξης της άμεσης Δράσης.
Τους προσδιορίζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ το σημείο που βρίσκονται τα άτομα
και δίνουμε την περιγραφή τους και πάλι. ΚΑΜΙΑ επέμβαση.
Στους γυμνούς προστίθεται τρίτος (μεγαλύτερος σε ηλικία, χοντρός).

Η πορεία συνεχίζει για άλλη μισή ώρα στην πόλη (Εγνατία-άγαλμα Βενιζέλου και πάει προς Παν/μιο).
Επικοινωνούμε για τελευταία φορά με το 100 και τους ρωτάμε αν έχει συλληφθεί κάποιος ωστε να τον αναγνωρίσουμε. Μας παραπέμπει στο Αστ. Λευκού Πύργου. Μεταβαίνουμε εκεί κ πάλι, Οι αστυνομικοί δεν ξέρουν αν έχει συλληφθεί κανείς. Μας λένε κα επικοινωνήσουμε και πάλι με το 100, αλλά σε αυτούς δεν έχει πάει κανείς.

Στο βίντεο θα δείτε τον διοργανωτή της πορείας γυμνό (είναι απλά βαμμένος άσπρος)

ακολουθεί φωτογραφία από το (δημόσιο) προφίλ του στο facebook
http://www.facebook.com/?sk=messages#!/photo.php?pid=30812990&op=1&o=global&view=global&subj=597889011&id=1548231385&ref=pf&fbid=1308313198418
Μία εβδομάδα πριν, ο Κώστας Τερζόπουλος φωτογραφίζεται σε κοινή δράση με 3 υποψήφιους βουλευτές των οικολόγων-πρασίνων : Ευγενία Οικονόμου, Πετράκης Άρης και Σκουλίδη Σοφία (στον ύποπτο ρόλο των οικολόγων αναφερθήκαμε και σε παλιότερη ανάρτησή μας )


Κλείνοντας την ανάρτηση αυτή,
Επί τέλους κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι τα Αστυνομικά Τμήματα "δεν είναι θερμοκοιτίδες" για να προσποιούνται ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει και να προσπαθούν να σε "ξεφορτωθούν".
Και ότι όταν ο πολίτης μεταβαίνει αυτοπροσώπως και καταγγέλλει κάτι είναι υποχρεωμένοι να πάνε και να συλλάβουν αυτόν που κάνει το ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.
Ειδικά όταν το άτομο που το τελεί ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΤΑΙ και όταν δεν απέχει πάνω από 200 μ από το Αστυνομικό τμήμα. Γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος για τα ΑΥΤΟΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ όπως είναι και το αδίκημα της προσβολής δημοσίας αιδούς.
Επίσης, διαπράχθηκαν το επίσης ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ της παρακώλυσης συγκοινωνιών. είναι δυνατόν μία ποδηλατοπορεία να διαλύει για σχεδόν 3 ώρες το κέντρο της πόλης και να μην επεμβαίνει ΚΑΝΕΙΣ;;;
Οι κλήσεις στην άμεση δράση είναι γνωστό ότι ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.
Συνεπώς κάθε αρμόδιος μπορεί να διαπιστώσει την ΑΚΡΙΒΕΙΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ των καταγγελιών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ???

ΠΑΡΑΚΜΗ: Υποψήφιος των Οικολόγων-Πρασίνων ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΥΜΝΟΣ

 


18 σχόλια:

greeks_against_stupidity είπε...

Μα καλά αυτό ήταν το πρόβλημα σας αυτές τις μέρες; Τρέχατε σε εισαγγελίες και αστυνομικά τμήματα για 3-4 ανθρώπους που κυκλοφόρησαν γυμνοί στην ποδηλατοδρομία. Μα αυτό δεν «Διαδικτυακή επανάσταση εναντίον της παρακμής και της βλακείας!». Είναι ο θρίαμβος της παρακμής και της βλακείας. Επιδιώξατε να ασχοληθεί η Πολιτεία (δικαστικοί και αστυνομικοί) ξοδέψατε χρόνο, ίσως και χρήματα (λόγω των συνεχών τηλεφωνικών επικοινωνιών) για ποιο λόγο; Για να μην δείτε 3-4 γυμνούς ανθρώπους. Ε και; Δεν έχετε ξαναδεί γυμνούς ανθρώπους; Μια διαδήλωση κάνανε οι άνθρωποι με αρκετή δόση χιούμορ. Σιγά το θέμα!!!

Θεόφιλος είπε...

Τελικά δεν κατάλαβα τι σας ενόχλησε... Η ποδηλατοδρομία; Τότε δεν θα είχατε πρόβλημα με την παρουσία 100 γυμνών πεζών στην Αριστοτέλους. Η γύμνια; Τότε πού κολλάει η παρακώλυση συγκοινωνιών;

Μιλάτε για διάλυση της κυκλοφορίας... Αν 100 ποδηλάτες αποφασίσουν να μετακινηθούν στην ίδια κατεύθυνση, παρακωλούν τη συγκοινωνία. Αν το ίδιο πράγμα κάνρουν 100 αυτοκίνητα (καθημερινά είναι περισσότερα), αποτελούν τη συγκοινωνία, έτσι;

Αν σας ενοχλούσε κάτι από τα δύο, θα λέγατε «έγινε αυτό, το οποίο είναι θεωρούμε κακό γι'αυτόν και γι' αυτόν τον λόγο»... Αντιθέτως εσείς «επιχειρηματολογείτε» λέγοντας «βγήκαν με τα ποδήλατα... και ήταν και γυμνοί... και δεν έφταναν μόνο αυτά, αλλά βγήκαν και με ποδήλατα... και ήταν γυμνοί, έτσι; και οδηγούσαν και ποδήλατα... και οι τρεις ήταν γυμνοί... και είναι και Οικολόγοι... οδηγούν και ποδήλατο... και ο ένας ήταν γυμνός και βαμμένος... οδηγούσε ποδήλατο... και ήταν και γυμνοί».

Έψαξα παλαιότερες αναρτήσεις σας, αλλά δεν βρήκα τίποτα για την παρακώλυση συγκοινωνιών από τις διαδηλώσεις του Μαΐου, ούτε των διαμαρτυρωμένων κατά του Καλλικράτη, ούτε κατά των Ηρακλειδέων... Θα μπορούσατε, σας παρακαλώ, να μου δείξετε πού αναφέρετε τις κλήσεις που κάνατε στην άμεση δράση για εκείνα τα αυτόφορα αδικήματα;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προς greek_against_stupidity
"μια διαδήλωση έκαναν οι άνθρωποι με αρκετή δόση χιούμορ".
Πως θα σου φαινόταν λοιπόν αν μερικοί άλλοι άνθρωποι έκαναν διαδήλωση πχ με τις φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι στη Θεσσαλονίκη. Δεν νομίζω να σε ενοχλούσε ε; Υποθέτω θα το αντιμετώπιζες με την ίδια αίσθηση χιούμορ έτσι ;!!
όπως βλέπεις το χιούμορ είναι κάπως ... "σχετικό".


Θεόφιλε:
είναι αυτονόητο ότι δεν διαφωνείς κανείς με το ποδήλατο στην πόλη.
Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα.

Διαφωνούμε με την "χρησιμοποίηση" του ποδηλάτου ως μέσου για να βγούνε μερικοί κομπλεξικοί γυμνοί στην πόλη.
Αυτό ήταν κατ ουσίαν η επιδίωξή τους και αυτό μας πείραξε.


Και δεν είμαστε τόσο "αγαθοί" να φανταστούμε ότι ήταν ένα τυχαίο "χάπενινγκ".
Δεν ξόδεψε κανείς τυχαία τα χρήματα για να τυπωθούν εκατοντάδες αφίσσες, για να παίξουν τα σποτάκια στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και δεν είναι τυχαία η κάλυψη που έχουν τα ίδια άτομα από τα ΜΜΕ (Άτομα που κρύβονται μόνιμα πίσω από υποτιθέμενες "κινήσεις πολιτών") .

Και επειδή μόνο τυχαία δεν γίνονται κάποια πράγματα θα αγωνιζόμαστε να αποκαλύψουμε ποιοι κρύβονται κάθε φορά από πίσω.

Σε τελική ανάλυση έχουμε το δικαίωμα να περπατάμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς, να είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τον γυμνό κόλο του καθενός.
Είναι αν μη τι άλλο ακόμη ένας εξευτελισμός σε μία πόλη με τόσα μνημεία.

Επιπλέον είναι υποχρέωση της συντεταγμένης πολιτείας και των υπαλλήλων της να εφαρμόζει τους νόμους.
Επιλέγουμε λοιπόν τον δύσκολο, κουραστικό και επικίνδυνο αρκετές φορές (όταν φθάνεις να καταγγείλεις και την ίδια την αστυνομία) δρόμο να κρατήσουμε την πόλη μας όσο μπορούμε "καθαρή" από κάθε "βλακεία", ιδίως όταν αυτή δεν μας φαίνεται να διοργανώνεται και τόσο "τυχαία".

antioxlos είπε...

Γιατί υποψιάζομαι πως αν τους συλλαμβανε αυτούς η αστυνομία, τότε κάποιοι άλλοι θα μιλούσανε παλι για την αυτογελειοποίηση της ΕΛΑΣ; Ο λαζόπουλος και οι ραδιο αρβύλα θα το διακωμωδούσαν και θα λέγανε ότι έχει η ελληνική αστυνομία σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Αφού ότι και να κάνει η αστυνομία πάντα κάποιοι θα μείνουν δυσαρεστημένοι, καταλήξαμε αυτό να φοβούνται οι ηγεσίες μας, να κάνουν τη δουλειά τους επειδή κάποιοι και καλά προοδευτικοί θα τους ψεξουν.

Θεόφιλος είπε...

Μαχητή:

Είσαι καθαρός στην άποψή σου. Ουσιαστικά, όπως λες, δεν γουστάρεις να βλέπεις τον λώλο του καθενός. Εξηγείς μέσες-άκρες την άποψή σου (δεν περιμένω κάτι παραπάνω, εφόσον σχολιάζεις και δεν αρθρογραφείς). Αντίθετα με τον συντάκτη του κειμένου, μένεις σε αυτό που σε ενόχλησε και δεν παραθέτεις άσχετα στοιχεία.

Μία πολύ κακή συνήθεια που ακολουθεί και ο συντάκτης, είναι να αναφέρει κάποιος τη γνώμη του, να θεωρεί αυτονόητο ότι είναι κακό (εφόσον το θεωρώ εγώ κακό, θα πρέπει να το θεωρούν όλοι), να μην στηρίζει την άποψή του, αλλά να παραθέτει άσχετα επιχειρήματα, ελπίζοντας ότι θα καλύψει την έλλειψη των ουσιαστικών...

Στο προκείμενο, δυστυχώς ή ευτυχώς η σκέτη γύμνια δεν αποτελεί σύμφωνα με τη νομολογία προσβολή της δημοσίας αιδούς. Για την 2η ποδηλατοδρομία, κοιτάξτε εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4519997&ct=1

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Δεν μου λες Θεόφιλε,
την διάβασες την ανάρτηση ή διαβάζεις και άλλα ιστολόγια ταυτόχρονα και μπερδεύτηκες;!

Η συγκεκριμένη ανάρτηση αρχικά εμφανίζει τις φωτογραφίες-απόδειξη του αυτόφωρου αδικήματος και στη συνέχεια παραθέτει τα γεγονότα (την πορεία των "διαμαρτυριών-καταγγελιών" με χρονική σειρά).
Που τη βλέπεις την έλλειψη επιχειρημάτων;

Και αποδεικνύει τη συσχέτιση του διοργανωτή της ποδηλατοδρομίας με γνωστά στελέχη των Οικολόγων-Πρασίνων.
Βλέπεις τίποτε "αφηρημένο" στα παραπάνω;;;


Α, μάλιστα, η σκέτη γύμνια δεν αποτελεί παραβίαση της δημοσίας αιδούς,
μάλιστα..
άρα από αύριο μπορούμε να βγαίνουμε όλοι στους δρόμους γυμνοί, χαλαρά, στη δουλειά μας, στο γήπεδο, παντού, σαν να μην συμβαίνει τίποτε και δεν μπορεί να επέμβει κανένας αστυνομικός να μας συλλάβει.
Πολύ έξυπνη απόδοση της νομολογίας !! Μπράβο!

Φαίνεται αποτελεί το νέο "φρούτο" της "αριστεράς"
αφού δεν μπορούμε να αλάξουμε τους νόμους προσπαθούμε να αλλάξουμε το νόημα των λέξεων.

Blackened είπε...

σωστός ο συντάκτης του κειμένου! και διορατικότατος! Ανακάλυψε, κατείγγηλε και αγωνίστηκε σκληρά με προσωπική θυσία να λύσει το μέγα προβλημα του ταλανίζει τη χώρα και αποτέλεσε σ'ύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και την αιτία που μας φορμάρανε το ΔΝΤ. Εμ τόσοι κώλοι έξω ήταν προκληση!

Ρε φίλε, δεν καταλαβαίνεις ότι σε έχουν γραμμένο ακόμα και τα όργανα της τάξης; Ενας γραφικός αργόσχολος που ξεκατινιάζεται ασχολούμενος με άνευ ουσίας πράγματα για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του είσαι.

Πάντως δεν έχεις τίποτε το ελληνικό πάνω σου, γιατί στη χώρα που ύμνησε το γυμνό και την ομορφιά του ένας από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς που πέρασαν από τη γη, το να αφιερώνεις τη ζωή σου στην πάταξη του γυμνού, δείχνει το ύψος της προσωπικής σου παρακμής.

Αλλά ακόμα και χριστιανος να έισαι, μάλλον προς Ταλιμπαμ θα φέρνεις, γιατί ακόμα και στονχριστιανισμό υπα΄ρχουν κινήματα που υμνούνκαι στηρίζουν το γυμνό σώμα (Αδαμίτες, http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_naturism)

Οπως βλέπεις και στην Αναγέννηση, σε εποχές ακμής και πολιτισμικής ανάπτυξης, ο άνθρωπος συμφιλιώνεται με το γυμνό του σώμα και το απωτυπώνει στην τέχνη, σε ειδικές συναθροίσεις, κλπ.

Αντιθέτως, σε μαύρα σκοτάδια θρησκευτικού φανατισμού, είτε χριστιανικού είτε ισλαμικού, το σώμα καταδικάζεται και κρύβεται. Εσύ με ποιούς είσαι ως πρόμαχος της ακμής;

Αλλά στην πιο παρηκμασμένη πόλη της Ελλάδας το να υπάρχουν άτομα σαν εσένα δεν είναι περίεργο, αφού κυριαρχεί ο λόγος του Μεγα Σκοταδιστή Ανθιμού και του Μέγα Απατεώνα Ψωμιάδη

antim είπε...

ποσο ρουφιανοταγμνατασφαλιτες και κομπλιξικοι μπορει να ειστε πσοσο.επειδη εσεις εχετε κομπλεξ με τη φυση θελετε να το μμεταδωσετε και στους μη ψυχικα ασθενεις

greeks_against_stupidity είπε...

Μια απάντηση στον Μαχητή Θεσσαλονίκης.

Εάν θεωρείς ότι είναι το ίδιο πράγμα μια ημίγυμνη ή έστω μια γυμνή 3-4 ατόμων ποδηλατοδρομία, με μια διαδήλωση που θα έκαναν μερικοί άλλοι άνθρωποι με τις φωτογραφίες του Χίτλερ και του Μουσολίνι, οι οποίοι αιματοκύλησαν τον πλανήτη αλλά και την πατρίδα μας, τότε προφανώς υπάρχει χρεία ψυχιάτρου

Tyler Durden είπε...

Μια και ειδικεύεστε στην αναγνώριση ατόμων και στο δόσιμό τους στο διαδίκτυο, κύριε ντετέκτβ (του κώλου), σας έχω μια δουλειά (επίσης του κώλου):

ένας κώλος έμεινε παραπονεμένος εδώ και τρεις ποδηλατοπορείες και ζητά επιμόνως ταυτοποίηση! ΙΔΟΥ, καρέ καρέ η όψη του! Ψάξτον λοιπόν καλά!!!

Πάντως φιλάρα, σκέψου λίγο: με τόσους κώλους που βάζεις στις φωτό σου κινδυνεύει με επισήμανση το ρουφιανομπλογκ σου!

και κάτι ακόμα: Είσαι ο ορισμός της αυτογελοιοποίησης! Να δεις τι γέλιο έχει πέσει με τις αναρτήσεις σου! Ρεκόρ επισκεψθιμότητας έχεις αυτές τις μερες. Keep up the good work!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

greek_against_stupidity
χαλάρωσε φιλαράκο!!
χαλάρωσε!!
καλά, δεν μπορείς να δεις την διαδήλωση (για τον χίτλερ) με λίγο χιούμορ!!
Μα πόσο κολλημένος μπορείς να είσαι φιλαράκι;!
Μήπως κατ ουσίαν είσαι "ταλιμπάν" και δεν το ξέρεις;
ή
Μήπως είσαι και εσύ "ένας γραφικός αργόσχολος που ξεκατινιάζεσαι ασχολούμενος με άνευ ουσίας πράγματα" όπως να σχολιάζεις εδώ μέσα;!!!


όσο για τον antim
μπήκα στο ιστολόγιό σου φιλαράκο:
δεν νομίζω να βρήκα σελίδα που δεν ανήκει στον αναρχικό χώρο.
Συνεπώς ιδεολογικά μας χωρίζει μεγάλη απόσταση.
(και προφανώς έπαιξε η είδηση σε κάποιο δικό σας ιστολόγιο και πλακώσατε εδώ μέσα να σχολιάζετε)

Αν και κάποτε πέρασα για λίγο από τα λημέρια σας
και γνώρισα από κοντά τη "δημοκρατία" σας μαζί με πολλά πολλά άλλα πχ μικροκλοπές από φοιτητάκια και γριούλες (τις κλοπές σε σουπερ-μάρκετ δεν τις γράφω καν, θεωρούνταν δεδομένο), χασισάκια, χαπάκια, βρώμα αρκετή παντού από κάθε άποψη, βρώμα και μπόχα.
Άσε που όποιος μιλάει εκεί μέσα "ελεύθερα" θεωρείται "ασφαλίτης"!!
Μέσα στα αμφιθέατρα οι εκδηλώσεις ξεκινάνε 1,5 ώρα μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης και δεν μπορείς να πάρεις αέρα από τα Malboro ενώ οι επαναστάτες δεν ντρέπονται να προσέρχονται με το γαλλικό αυτοκίνητο του "μπαμπά" και την CocaCola.
Η μαγκιά σημαίνει να μαζευόμαστε αγέλη και να την πέφτουμε σε 1-2 "φασίστες" και μετά ανακοινώνουμε το "κατόρθωμά" μας στο Indymedia.
Γενικά η συνομοσιολογία δίνει και παίρνει.
Και αποφάσισα στο τέλος να φύγω , για να αναπνεύσω.

Και δόξα το θεό
μια χαρά όπως βλέπεις!


Επειδή κάποιοι προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν ας επαναλάβω:
ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ στην πόλη ΜΟΥ να βλέπω τον γυμνό κόλο κανενός.
Προσβάλει ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ μου μαζί με πολλά άλλα πράγματα.
Και το ίδιο αισθάνομαι ότι προσβάλλονται και οι Θεσσαλονικείς που για 3η χρονιά παρακολουθούν το θέαμα ΧΩΡΙΣ να χειροκροτούν, άλλοτε γιουχαρίζοντας, άλλοτε απλά παγωμένοι (άλλοτε πετάνε κ κανα γιαουρτάκι όπως είδα σήμερα στο ΤΑΧΑΛΙΑ).
Ευτυχώς οι ποδηλάτες χειροκροτάτε τον εαυτό σας και σφυρίζετε με τις σφυρίχτρες σας.
Μεγαλώσατε και αποδεικνύεται ότι μπορείτε να κάνετε πλέον μερικά πράγματα που κάποτε μαθαίναμε όλοι μας στο δημοτικό.
Αυτά!

Θεόφιλος είπε...

Δυστυχώς, όλα αυτά είναι αφηρημένα... Το αδίκημα στο οποίο αναφέρεσαι ΔΕΝ είναι αυτόφορο! Κακώς κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καν αδίκημα! Ξαναλέω, επιχειρηματολογώ σημαίνει αναφέρω και αναλύω τους λόγους που διαφωνώ με μία πράξη, όχι αναφέρω το ιστορικό των γεγονότων! Απέδειξες ότι υπήρχαν γυμνοί στην ποδηλατοδρομία, ανέφερες το ιστορικό (δεν έχω λόγους και στοιχεία να το αντικρούσω) και απέδειξες τη «τη συσχέτιση του διοργανωτή της ποδηλατοδρομίας με γνωστά στελέχη των Οικολόγων-Πρασίνων». Τα επιχειρήματα πού είναι; Έχει ποινικοποιηθεί το κόμμα αυτό, άρα τέτοιες δράσεις είναι αξιόποινες; ΟΧΙ! Αφού το πρόβλημα είναι η γύμνια, πού κολλάει η παρακόλληση συγκοινωνιών; Σαν τον Αλ Καπόνε, δεν μπορούμε να τους πιάσουμε γι' αυτό που μας ενοχλεί, ας τους πιάσουμε για κάτι άσχετο...

Το μόνο επιχείρημα που εξέθεσες είναι ότι «έχουμε το δικαίωμα να περπατάμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς, να είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τον γυμνό κόλο του καθενός.
Είναι αν μη τι άλλο ακόμη ένας εξευτελισμός σε μία πόλη με τόσα μνημεία.» Δεκτό, αλλά η προσβολή της αισθητικής του καθενός δεν είναι επαρκές επιχείρημα! Εμένα με ενοχλούν οι χοντρές γυναίκες που φορούν κολλητά ρούχα... να τους απαγορεύσουμε την κυκλοφορία; Άλλους τους ενοχλεί η χρήση του άμβωνα από τον Άνθιμο για πολιτικούς λόγους... να τον φιμώσουμε;

Οι Εισαγγελία ερμήνευσε τον νόμο περί δημοσίας αιδούς με τον συγκεκριμένο τρόπο... Αν διαφωνείτε, κανονίστε συνάντηση και εκθέστε τα επιχειρήματά σας που δείχνουν ότι η απλή γύμνια προσβάλει την δημόσια αιδώ. Κάτι μου λέει πως δεν πρόκειται να δεχθούν τα επιχειρήματα «δεν θέλω να βλέπω κώλους σε πόλη με τόσα μνημεία» και «σχετίζονται με τους Οικολόγους»...

fotis είπε...

Ως διαδηλωση ας κανει ο καθενας οτι θελει, αν θελει ας βαλει και ενα κουβα σκατα στο κεφαλι του και ας διαδηλωνει....
Δεν μπορω να δεχθω οτι ολοι οι ποδηλατες ειμαστε στο ιδιο γκρουπ...και υπο αυτη την εννοια καλο θα ειναι να διευκρινιζεται....

ΤΟ ποδηλατο ως μεσο ειναι εξαιρετικο, πιστευω ομως οτι οι συγκεκριμενοι τυποι για την συγκεκριμενη εκδηλωση απλα καπηλευθηκαν την μαζικοτητα του ποδηλατου για να περασουν και μερος των δικων τους μυνηματων για το γυμνο.....

Ποτε δεν καταλαβα γιατι η εκθεση του γυμνου πρεπει να συνδυαζεται με την οικολογια....δηλαδη οσοι φοραμε τα ρουχα μας τι ειμαστε καταστροφεις του περιβαλοντος....?
Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με οσους θελουν να κυκλοφορουν γυμνοι...ισα ισα...αυτο το οποιο ειναι ιδιατερα εξοργιστικο και αρκετα ολοκληρωτικο ειναι το οτι κατηρουμε οσους δεν τους αρεσει σε οπισθοδρομικους, ταλιμπαν κ.α....

Μαγκες οσο φασιστικο ειναι το ενα αλλο τοσο ειναι και το αλλο....
Θα ηθελα βεβαια να δω την αντιδραση ορισμενων αν απο αυριο απαγορευοταν η επιβαλοταν η μπουρκα στα ελληνικα σχολεια.... εκει να δεις γελιο....




Νομιζω οτι η συγκεκριμενη ποδηλατοδρομια, παει να εξελιχθει σε κατι σαν love parade .....και εκει μπορει να υπαρχουν περισσοτερες αντιρησεις......

Κατα τα αλλα θεωρω οτι απο χαβαλε καλα ηταν....γιατι μονο περι χαβαλε μπορω να το εκλαβω.....


Φιλοι μου τα δυσκολα ειναι μπροστα μας, και δεν ειναι μονον οικονομικα....εκδηλωσεις σαν αυτες... θα σας φαινονται πολυ αστειες σε λιγο καιρο.....

Blackened είπε...

καλά, ολόκληρο ποστ έγραψα κι εσύ περιορίστηκες μόνο σε 2-3, δίκαιους κιόλας, χαρακτηρισμούς! Τα υπόλοιπα που δεν κολλάνε στην ιδεολογική μαγιονέζα μας, τα κάνουμε γαργάρα ε;

Αλλά από τη στιγμή που λες ότι δεν γουστάρεις να βλέπεις γυμνούς κώλους, τότε πώς τυχαίνει, όχι μόνο να είσαι στάνταρ παρών σε τρεις γυμνές ποδηλατοπορείες, αλλά να αναζητάς και να παρακολουθείς και από κοντά κάθε γυμνό κώλο, και να τον διαιωνίζεις κιόλας με ένα σωρό φωτογραφίες. Εγώ, στη θέση σου, άμα ένα θεάμα μου ήταν αποκρουστικό θα φρόντιζα να είμαι αλλού ή να μην κοιτάω εκείνη τη στιγμή, όχι να προσπαθώ με κάθε τρόπο να το βλέπω μπροστά μου!

Σου αφιερώνω ένα αριστούργημα που κοσμεί εκκλησία, το οποίο, κάποιοι σαν εσένα παλιότερα, είχαν φροντίσει να το "ντύσουν". Μόνο που αυτοί που το έκαναν βρίσκονται πλέον στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, σε αντίθεση με τον καλλιτέχνη που θα μείνει αιώνια η μνήμη του.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Κάποια πράγματα είναι πολύ αυτονόητα για να χρειάζεται να τοποθετηθεί κανείς:

οπότε θα επαναλάβω ότι κανένας δεν έχει πρόβλημα με το ποδήλατο.
Απλά κάποιοι προσπαθούν να περάσουν την εικόνα της "γελοιοποίησης" στην καθημερινότητά μας.
Κάποιοι προσπαθούν να αφαιρέσουν ότι αξίες μας έχουνε απομείνει.
Και δεν είναι τυχαίο που τα ίδια άτομα τη μια συγκεντρώνονται "ενάντια στην εκκλησία", την άλλη διοργανώνουν (με υπερβολικά ύποπτη χρηματοδότηση) γυμνές ποδηλατοδρομίες και μπαίνει ο καθένας εδώ μέσα να γράψει ότι του κατέβει (τι δουλειά έχει πχ το γυμνό στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό με τον κάθε ξεβράκωτο που προσπαθεί να προκαλέσει).

Όσο για την νομοθεσία Θεόφιλε, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ. Ο νόμος λέει ότι όποιος εμφανίζεται γυμνός ή όποιος με κινήσεις, πράξεις κλπ προσπαθεί να προκαλέσει την δημόσια αιδώ, τιμωρείται. Μην μου πεις ότι αυτοί οι 2-3 δεν προσπάθησαν να προκαλέσουν;
Και εφόσον η αστυνομία ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ τους καλύπτει (με άνωθεν εντολές προφανώς) επιλέγουμε να το καταγγείλουμε (πως αλλιώς, τραβώντας φωτογραφίες ως τεκμήριο).
Γκε γκε;;

Θεόφιλος είπε...

Ακριβώς, Μαχητή, η νομοθεσία είναι πράγματι ΞΕΚΑΘΑΡΗ:
Ποινικός Κώδικας, Άρθρο 353, Πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις
1. Όποιος δημόσια επιχειρεί ακόλαστη πράξη και προκαλεί μ’ αυτήν σκάνδαλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.
2. Όποιος εν γνώσει προσβάλλει βάναυσα την αιδώ άλλου με ακόλαστη πράξη που επιχειρείται ενώπιόν του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη αυτής της πράξης απαιτείται έγκληση.

Όπως βλέπεις είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι μιλάει για ακόλαστες πράξεις. Πού ακριβώς διάβασες περί γύμνιας; Διαστρεβλώνεις εσκεμμένα το κείμενο προσθέτωντας τη φράση «όποιος εμφανίζεται γυμνός ή»!

Το θέμα τώρα είναι αν η απλή γυμνή παρουσία του κώλου που σε ενοχλεί θεωρείται ακόλαστη πράξη. Η νομολογία λέει πως ΟΧΙ! Σου έδωσα σύνδεσμο που αναφέρει το παραπάνω. Μπορεί να μην σε έπεισε (αν το διάβασες βέβαια), στο κάτω κάτω είναι δημοσίευμα εφημερίδας... Έχεις κάποια απόφαση ότι η απλή έκθεση γυμνού είναι ακόλαστη πράξη (μετά το 2002, οπότε αναθεωρήθηκε τελευταία φορά το συγκεκριμένο άρθρο), ώστε να καλύπτεται από το συγκεκριμένο άρθρο;

Ήθελα να 'ξερα, καταγγέλετε κάτι, η αστυνομία σας αγνοεί, διαμαρτύρεστε γι' αυτό... Νομικό ρωτήσατε αν η καταγγελία σας στέκει; Αν ναι, σίγουρα θα μπορεί να μας δείξει με στοιχεία ότι η γύμνια είναι ακόλαστη πράξη...

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Από μια πρώτη αναζήτηση:

Ήδη από την προηγούμενη μέρα η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε απαγορεύσει αυστηρά την πραγματοποίηση της γυμνής ποδηλατοπορείας και η αστυνομία προειδοποίησε ότι όποιος κυκλοφορήσει γυμνός θα συλληφθεί …για «προσβολή της δημοσίας αιδούς»!

http://indy.gr/newswire/thessaloniki-gymn-podilatoporeia

επί ελληνικού εδάφους, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, οι γυμνιστές δεν ήταν και τόσο γυμνοί, λόγω εισαγγελικής εντολής, την οποία αγνόησε ένας ποδηλάτης ο οποίος και συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές στην πλειοψηφία τους, λόγω της εισαγγελικής εντολής, παρέλασαν ημίγυμνοι, καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία του σώματος τους και βάφοντας το υπόλοιπο με διάφορα πολύχρωμα σχέδια.


http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=886269

Όπως βλέπεις πριν 2 χρόνια (με βάση την ελληνική νομοθεσία προφανώς) δόθηκε εντολή εισαγγελέα να συλληφθούν όσοι εμφανιστούν γυμνοί.
Αφού δεν έχει αλλάξει η νομοθεσία, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν απαγορεύεται.
Η απαγόρευση ισχύει σε όλη την Ευρώπη (διαφορετικά κάθε καθυστερημένος που θέλει να προκαλέσει θα περπατούσε γυμνός).

Τα άρθρα του Ποιν.Κώδικα που αναφέρεις δεν είναι τα μοναδικά.

http://www.madata.gr/3/11/462.html?print
http://www.kontra.gr/Soccer/Hellas/BEth/OFI/241131.html
τα ίδια κ στην Ιταλία
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=26891

οπότε καταλαβαίνεις ότι η ασυνομία "έκανε" ότι δεν βλέπει επειδή απλά αυτές ήταν οι προφορικές εντολές που είχε άνωθεν (να τα χει καλά το ΠΑΣΟΚ με τους Οικολόγους-Πρασίνους, ίσως τους χρειαστούν μια μέρα)

Θεόφιλος είπε...

Αφού δεν έχει αλλάξει η νομοθεσία, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν απαγορεύεται.

Μίλησα για νομολογία, όχι για νομοθεσία! Η νομοθεσία (ο νόμος) μιλάει για ακόλαστες πράξεις. Το εάν η γύμνια είναι από μόνη της ακόλαστη πράξη, θα το ερμηνεύσει η δικαστική εξουσία. Το 2007 στα Τρίκαλα και το 2008 στη Θεσσαλονίκη, όπως λες, ερμηνεύτηκε έτσι (αλήθεια, ο Τρικαλινός καταδικάστηκε ή αθωώθηκε;) Μήπως αυτοί που αναφέρεις (και ο Κρητικός) κατηγορήθηκαν κατά το άρθρο 337 «Προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας» (επιδείκνυαν τα γεννητικά τους όργανα) και όχι κατά το 353;

Σε σύνδεσμο που σε έχω παραπέμψει ήδη (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4519997&ct=1) αναφέρεται μεταξύ άλλων: «[...]
Αντίθετα με την περυσινή πρώτη ημί-γυμνη διαμαρτυρία στην Ελλάδα [...] οι αστυνομικοί τηρούν χαμηλούς τόνους και όπως φαίνεται θα παρακολουθούν διακριτικά τους ποδηλάτες. [...] Την «άδεια» γι΄ αυτό παρέχει η διαφορετική ερμηνεία που δίδεται φέτος από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στη νομοθεσία σχετικά με την «προσβολή δημοσίας αιδούς». Στους αστυνομικούς φέρεται να διαμηνύθηκε ότι το ξεγύμνωμα συνιστά ποινικό αδίκημα μόνον εφόσον συνοδεύεται από «ακόλαστες πράξεις»[...]»

Διαφωνείς με αυτήν την ερμηνεία; Έχεις κάθε δικαίωμα! Μπορείς να εκθέσεις τις απόψεις σου στον εισαγγελέα και να του αλλάξεις γνώμη, αλλά δεν μπορείς να κατηγορείς τα εκτελεστικά όργανα επειδή ακολουθούν τη συγκεκριμένη ερμηνεία.

Η απαγόρευση ισχύει σε όλη την Ευρώπη
Έλα τώρα, εδώ σε πολλά Ευρωπαϊκά κράτη δεν υπάρχουν ενιαίοι νόμοι σε όλη την επικράτειά τους, και μας λες ότι ισχύει παντού; Συγκεκριμένα στη Νίκαια της Γαλλίας απαγορεύεται σε άντρες να κυκλοφορούν με γυμνό στήθος στην πόλη μέσα από το παραλιακό πεζοδρόμιο, ενώ δυτικότερα, στο Cap d'Adge υπάρχει ολόκληρη πόλη όπου η γύμνια είναι το στάνταρ (εκεί, αντίθετα απαγορεύονται οι φωτογραφίες, κάτι που δεν ισχύει γενικά στην γαλλική επικράτεια).

Τα άρθρα του Ποιν.Κώδικα που αναφέρεις δεν είναι τα μοναδικά.
Σύμφωνοι... ποια άλλα αφορούν το θέμα μας;

Άσκηση για το σπίτι: δυο κοπέλες είναι γυμνόστηθες σε ένα πάρκο... Η μία έχει το ύφος κοπέλας μεταμεσονύχτιας διαφήμισης γραμμών υψηλής χρέωσης σε επαρχιακό κανάλι, χαϊδεύει και γλύφει το στήθος της βγάζοντας «αισθησιακούς» ήχους... η άλλη θηλάζει το μωρό της. Και οι δύο είναι το ίδιο γυμνές σε δημόσιο χώρο... προσβάλουν το ίδιο;