Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ισραηλίτες Ακτιβιστές σχεδιάζουν ταξίδι στην κατεχόμενη Κύπρο



Σε "αντίποινα" με τα ταξίδι των Τούρκων ακτιβιστών με το Mavi Marmara, ομάδα ακτιβιστών, ετοιμάζει παρόμοιο ταξίδι στην κατεχόμενη Κύπρο, για να "ζυγίσει" τις Τουρκικές αντιδράσεις.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν, ο Alex Goldfarb, ο Meretz, Har-Zahav και άλλοι Ισραηλινοί ακτιβιστές.

Την αποστολή χρηματοδοτεί ...πλούσιος Ισραηλινός, που θέλε να μείνει ανώνυμος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Pοst.

πηγή: taxalia.blogspot.com

3 σχόλια:

Sabaton είπε...

Η Ελλάδα και η Κύπρος, πέρα από συναισθηματισμούς θα πρέπει να αποφασίσουν ποιοί θα είναι οι στρατηγικοί τους σύμμαχοι.

Ίσως έφτασε η ώρα να συμμαχήσουν με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ απομονώνοντας την Τουρκία που φαίνεται να προτιμά τους ισλαμιστές…

VertigoKTG είπε...

Κατ'εμένα η στρατηγική επιλογή της Κύπρου είναι η Κίνα. Για όσους απορούν που ο Καραμανλής έδωσε το λιμάνι του Πειραιά στην COSCO της Κίνας.

Αναγκαστικά Κίνα και Τουρκία σύντομα θα συγκρουστούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής για τα πετρέλαια. Η μία είναι η πιο παραγωγική χώρα στον κόσμο και η άλλη είναι μια χώρα που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή, με τουρκόφωνους πληθυσμούς μέχρι το Θιβέτ. Στην ουσία το μόνο που τους χωρίζει γεωγραφικά είναι το Θιβέτ και πληθυσμιακά ο Δαλάι Λάμα. Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι το καλοκαίρι με την τουρκόφωνη μειονότητα στην Κίνα.

Διαιτητής-κριτής της έκβασης θα είναι το Ιράν το οποίο κάθε άλλο παρά φιλικό είναι προς την Τουρκία. Όλες αυτές οι χώρες εχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και σε κάποια φάση θα γίνει πόλεμος. It's simple. Μια χώρα 1,5 δισεκατομμυρίου που θέλει πετρέλαιο για τις βιομηχανίες της θα κάνει πόλεμο με μια χώρα που θέλει μέσω των τουρκόφωνων πληθυσμών του Τουρκμενιστάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν κτλ να ελέγξει φυσικό αέριο και πετρέλαιο για να γίνει ξανά μεγάλη δύναμη.

Μέχρι και ο Νταβούτογλου το έγραψε. Νεο-οθωμανισμός. Όπου υπάρχει Τούρκος θα πάμε να τον βοηθήσουμε.

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Γιατί όχι τότε στρατηγική συμμαχία με Κίνα και Ισραήλ.

Συμφωνώ πάντως απόλυτα με τη συμμαχία με το Ισραήλ. Το Ισραήλ είναι η μόνη μη μουσουλμανική και πολιτισμένη χώρα που περιβάλλει την Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ. Κύπρος και Ελλάδα είναι γι' αυτό ένας διάδρομος προς την Ευρώπη.

Εξάλλου το Ισραήλ γνωρίζουμε όλοι ότι ελέγχει πολλές κυβερνήσεις ανά το παγκόσμιο. Μόνο να κερδίσουμε έχουμε με μια συμμαχία μαζί του.

Έπειτα, οι τάχα μου φίλοι μας Άραβες, μας πούλησαν φτηνά, για ένα καραβάκι που πάει κι έρχεται ακόμα μεταξύ κατεχόμενης Κύπρου και Συρίας.

Άμεσα λοιπόν: Συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ.

Υ.Γ.: Σε ότι αφορά την εκδήλωση που ετοιμάζουν, αντί να κτυπάμε καμπάνες και να πανηγυρίζουμε, τα κυπριακά ΜΜΕ, το άφησαν να πέσει στα μαλακά.