Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ



Αντιγράφουμε από το «Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια».


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

"Με το δικαιολογητικό της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, παρατηρείται διεθνώς μια αυξανόμενη τάση επέμβασης στην προσωπική ζωή των πολιτών.

Η διακυβέρνησή μας
θα επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα τιμωρήσει αυστηρά παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και άλλους σύγχρονους τρόπους φακελώματος.

Θα ενισχύσουμε το θεσμό του Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και θα εφοδιάσουμε το Γραφείο του με προσωπικό και μέσα.

Η Αριστερά και οι δημοκρατικοί πολίτες γενικότερα υπέφεραν από κατάφωρες παρεμβάσεις στην ιδιωτική τους ζωή, με χαρακτηρισμούς των πολιτικών τους φρονημάτων και αντίστοιχη μεταχείριση στο στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία. Δεσμευόμαστε ότι όλοι οι φάκελοι θα δοθούν στους πολίτες τους οποίους αφορούν και ότι δε θα παραμείνει κανένας στην κατοχή του κράτους.

Εκεί που η κυβέρνησή μας θα ζητήσει εξαίρεση είναι για τους εμπόρους ναρκωτικών και για τα εγκληματικά στοιχεία, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και αφού θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια για το ποιοι θα παρακολουθούνται και από ποιους".

(Χριστόφιας, Δημήτρης. Πρόγραμμα διακυβέρνησης: πολιτική ενότητας και ανθρωπιάς, σ. 134 - http://www.christofias.com.cy/site-block-133-gr.php).



Χωρίς σχόλια… (οι υπογραμμίσεις δικές μας)

1 σχόλιο:

Ήρα είπε...

Θα πω και εγώ ένα πολύ σύντομο ανέκδοτο στον Δημήτρη Χριστόφια:

ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ