Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συναυλία Σκουριώτισσας και προεδρικές «παραφωνίες»…

Από την σημερινή έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας Offsite, αναδημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη της Offsite, κ. Α. Νεοφύτου, ο οποίος σχολιάζει την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας. Αναφέρει ότι ενώ έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ενότητας από τις 13 κοινότητες της υποβαθμισμένης Σολέας, η ομιλία του προέδρου Χριστόφια, όπως αναφέρει, ήταν η «παραφωνία» της βραδιάς.


Ιδίοις όμμασι… Σάββατο 31 Ιουλίου, 9 το βράδυ στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας για την συναυλία των: Γιώργου Νταλάρα και Δημήτρη Χριστόφια! Μετά από ολιγόλεπτη αλλά μεστή ομιλία του Προέδρου των 13 κοινοτήτων της περιοχής Σολέας κ. Πέτρου Ευθυμιάδη πέρασε καθαρά το μήνυμα ότι οι κοινότητες της πανέμορφης αλλά υποβαθμισμένης αναπτυξιακά περιοχής Σολέας επιτέλους ΕΝΩΘΗΚΑΝ και βλέπουν μπροστά. Βλέπουν μια περιοχή χωρίς κομματικούς ή άλλους διαχωρισμούς που την κρατούσαν τόσα χρόνια στην μιζέρια, βλέπουν συνέργιες, θέλουν να προσπαθήσουν κάνοντας το πρώτο βήμα με την συναυλία. Περισσότεροι από 4 χιλιάδες κόσμου, συμμετοχή χορηγών, πολλή προσπάθεια από την Hellenic Copper Mines μα πάνω από όλα όραμα, θέληση και πείσμα για επιτυχία. 


Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των κυρίων Ευθυμιάδη και Ξυδά (Διευθυντή Μεταλλίου) ξεκινά η συναυλία με πρώτο παράφωνο τον Δημήτρη Χριστόφια. Σε μια εικοσάλεπτη προπαγανδιστική αναφορά κατάφερε να κάνει θρύψαλα τα όσα κατάφεραν οι 13 κοινότητες να αποβάλουν. Με τις συνεχείς αναφορές για φασίστες, πραξικοπηματίες, αριστερά συνδικάτα, απεργούς κομμουνιστές μεταλλωρύχους, τουρκοκύπριους που βρίσκονταν στην συναυλία και οι οποίοι μίλησαν και με τον πρόεδρο κλπ έκανε θρύψαλα την ενότητα των 13 κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής αλλά και του κόσμου που βρισκόταν στην συναυλία. Αυτό που θα έπρεπε να ξέρουμε είναι γιατί όλα αυτά κύριε πρόεδρε; Γιατί σε μια βραδιά που ο καθένας πλήρωσε εισιτήριο για να ακούσει μουσική και να χαλαρώσει, να ακούει όλες αυτές τις παραφωνίες και να τεντώνει; Καταλαβαίνουμε ότι υπήρχε χορηγία 30,000 ευρώ από το κράτος για την συναυλία αλλά και πάλι αυτό δεν επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές μιας και τα λεφτά αυτά πάλι από εμάς τους φορολογούμενους προέρχονται. Είναι με μεγάλη απογοήτευση που βιώσαμε τα γεγονότα της 31ης Ιουλίου. Είναι με μεγάλη απογοήτευση που βιώσαμε τα γεγονότα της 31ης Ιουλίου. Δεν κοινοποιήθηκε ποτέ κάποιο πρόγραμμα της συναυλίας. Αυτό θα έπρεπε να ήταν υποχρέωση των διοργανωτών μιας και ο χρόνος των ομιλιών έφτασε το 25% του συνολικού χρόνου της συναυλίας. Αυτό που φάνηκε τελικά είναι ότι η διοργάνωση δεν ήταν ούτε από τις κοινότητες, ούτε από την Hellenic Copper Mines. Αυτοί ήταν τα πιόνια για την προπαγάνδα. Επιβεβαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα όνειρα του κόσμου καταστρέφονται από πολιτικές σκοπιμότητες. Επιβεβαιώθηκε ιδίοις όμμασι ότι το Φιλοσοφικό γνωμικό: «οι μεγάλοι άνθρωποι μιλάνε για ιδέες, ο μέσος άνθρωπος για γεγονότα κι ο μικρός άνθρωπος για τους … άλλους» ισχύει για την Κύπρο μας και είναι και μία από τις αιτίες των κακών μας. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της η Κύπρος δεν κατάφερε να έχει ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΡΑΜΑ. Αν κάποιοι κατά καιρούς έχουν κάποιες εκλάμψεις και γίνονται σύμφωνα με το γνωμικό μας «μεγάλοι άνθρωποι» αυτό συμβαίνει συνήθως σε προεκλογικές περιόδους. Αμέσως μετά που τα ποσοστά δυνητικότητας τους πέφτουν, πανικοβάλλονται και για να ανακτήσουν ποσοστά …. επιστρέφουν φυσιολογικά στο επίπεδο τους και ασχολούνται με γεγονότα και με τους … άλλους. Αυτά για την συναυλία στην Σκουριώτισσα στις 31 Ιουλίου. 
Α. Νεοφύτου


Δέστε και σχολιάστε: http://www.offsite.com.cy/blog/2010/08/παρέμβαση-αναγνώστη-–-συναυλία-σκουρ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: