Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Είμαστε σίγουροι πως διαπράττουμε τεράστιο σφάλμα όταν συνεχίζουμε συνομιλίες διεθέτησης (και όχι λύσης φυσικά, μην αυτοκοροϊδευόμαστε) του Κυπριακού χωρίς την αποχώρηση των Τουρκικών Κατοχικών Στρατευμάτων, αφού μοιάζει να ψάχνεις συμφωνία έχοντας το πιστόλι στον κρόταφο. Ελπίζουμε επιτέλους οι Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος να θέσουν αυτό ως πρώτη προτεραιότητα τους.

Πιστευούμε πως οι συνομιλίες θα έπρεπε να απαιτηθεί με επιμονή να γίνονται άμεσα με την Τουρκία, κράτος προς κράτος, Πρόεδρος προς Πρόεδρο (ή Πρωθυπουργό), αντί να γίνονται με τον υποχείριο της Τουρκοκύπριο ηγέτη, εκλελεγμένο με παράνομες εκλογές στις οποίες συμμετέχουν μάλιστα και οι έποικοι (θυμίζουμε ότι ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου).

Φοβόμαστε δε, πως η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την διχοτόμηση της Κύπρου μας (βλέπε Τσεχοσλοβακία, Γιουγκοσλαβία, Βέλγιο! κτλ). Μιας Κυπριακής Δημοκρατίας που αποκτήθηκε με θυσίες ηρώων.

Παρά ταύτα, οφείλουμε να πάρουμε θέση για τα προσφάτως τεκταινόμενα, και συγκεκριμένα στις συζητήσεις για το "Περιουσιακό". Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε πως αυτή η γη είναι αγορασμένη με αίμα. Σταγόνα προς εκατοστό. Δεν χαρίζεται και δεν πωλείται. Το δικαίωμα επιστροφής ανήκει σε κάθε πρόσφυγα. Δεν πρόκειται ποτέ όσο ζούμε κι αναπνέουμε να απεμπολήσουμε αυτό το δικαίωμα.

Στο επιχείρημα πως μεγάλες εκτάσεις γης έχουν τύχει εκμετάλλευσης από τους Τούρκους, η λύση δίδεται από την απόφαση στην υπόθεση Αρέστη-Ξενίδη: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ.

Ακόμα κι αν δεχθούμε πως η λύση της κατεδάφισης είναι ανεφάρμοστη, ΑΛΗΘΕΙΑ, οι Τούρκοι γιατί δεν δέχονται η γη αυτή να ανταλλαγεί με δήθεν "Κρατική Γη" ("χαλίτικα") του "Τουρκοκυπριακού Συνιστώντος Στέϊτ", παρά μόνον μιλάνε για ανταλλαγές και αποζημιώσεις;;;

2 σχόλια:

Κκουλλάς είπε...

"...η γη είναι αγορασμένη με αίμα."

Και πουλημένη με Ευρώ και με Βλακεία

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Πράγματι έχεις δίκαιο. Όπως το λες: "Πουλημένη με Ευρώ και με Βλακεία"