Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Το Κυπριακό μοντέλο και στη Θράκη

Η Τουρκία εφαρμόζει στη Βόρεια Ελλάδα το κυπριακό μοντέλο για τη Θράκη. Όσα διέπραξε στην Κύπρο από τη δεκαετία του '50, τώρα τα επαναλαμβάνει και στη Θράκη. Όχι μόνο με πρωτοβουλία της Άγκυρας, αλλά με καλά προετοιμασμένη εμπλοκή της Ισλαμικής Διάσκεψης.

Προς επίρρωση τούτου επισημαίνεται το ψήφισμα 3/34-Μ.Μ., της 34ης συνεδρίας των ΥΠΕΞ στο Ισλαμαμπάντ. Υπογραμμίζεται και η 35η διάσκεψη 18-20 Μαΐου 2010 και η απόφαση Αρ. 3/37 Μ.Μ. στο Τατζικιστάν, ότι «η τουρκική μουσουλμανική κοινότητα και οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του μουσουλμανικού κόσμου».

Τα δεδομένα που προμηνύουν, λογικά, νέες εθνικές περιπέτειες, διαπιστώνονται από την αντικειμενική παρατήρηση όσων συμβαίνουν στην Κομοτηνή, με τις προκλητικές δραστηριότητες τού εκεί τουρκικού προξενείου, που οργανώνει την εφαρμογή των σκοτεινών σχεδίων της Άγκυρας, όπως την τουρκοποίηση των Πομάκων και τη δημιουργία συνθηκών όμοιων με τα συμβάντα στην Κύπρο κατά τη θεωρία Νιχάτ Ερίμ του 1956 και την αιτιολογία Αχμέτ Νταβούτογλου το 2009.

Εδώ, δεν θεωρείται άσκοπη η επανάληψη του τεκμηρίου των αρχείων του «Φόρεϊν Όφις», διά του οποίου αποκαλύπτεται ότι η Βρετανία «ενδιαφέρεται για τη δυνατότητα διεκδικήσεων από την Τουρκία στη Δυτική Θράκη, σαν αντίβαρο στην ελληνική πολιτική στην Κύπρο» - Έγγραφα: F0371/117661, R.G. 1081/1333.

Υπενθυμίζεται ότι της Ισλαμικής Διάσκεψης προεδρεύει ο Τούρκος καθηγητής Ekmeleddin Ihsanoglou, από το 2005 και ότι η Τουρκία κτυπά όταν αισθάνεται δυνατή και έχει δεδηλωμένη συμμαχική υποστήριξη!.. Προστίθεται και η συμφωνία Μακμίλαν - Ζορλού του 1955 για εγκατάσταση 300 χιλιάδων εποίκων στην Κύπρο, που είναι πια γεγονός.

Σ' αυτό το πλαίσιο γεγονότων και συλλογισμών, θα ήταν άραγε υπερβολή η επισήμανση ότι η προβοκάτσια της 7ης Ιουνίου 1958, με βόμβα στο τουρκικό προξενείο Λευκωσίας, που παραδέχτηκε ο Ρ. Ντενκτάς στις 26 Ιουνίου 1984 και ήταν το έναυσμα της αιματοχυσίας του θέρους του 1958 με τους 80 σκοτωμένους Έλληνες ανά την Κύπρο, και η προβοκάτσια στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου 1955 με αποτέλεσμα το πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι απίθανο να συνδεθούν με προανακρούσματα εφιαλτικών επεισοδίων στη Θράκη.

Άλλωστε εκεί υπάρχει ήδη τουρκικό προξενείο και τουρκική τράπεζα που χρησιμοποιήθηκαν στην Κύπρο σαν προκαλύμματα της τουρκικής τρομοκρατίας και του συνταγματάρχη Ριζά Βουρουσκάν, ενώ στην Κομοτηνή εστάλη ήδη ένας Ριζά Βουρουσκάν -εγγονός ή ψευδώνυμο- σαν στέλεχος τής εκεί τουρκικής τράπεζας.

Εν κατακλείδι, προστίθεται η προ ημερών δολοφονία Έλληνα, στη Χιμάρα Βορείου Ηπείρου, επειδή μιλούσε Ελληνικά και η βόμβα μολότοφ στο προξενείο Θεσσαλονίκης, για την οποία διεμαρτυρήθη σφόδρα ο Νταβούτογλου...

Πηγή: HellasOnTheWeb

Δεν υπάρχουν σχόλια: