Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Οι διαρροές του Εθνικού Συμβουλίου

Ας το πούμε εξαρχής, για να μην παρεξηγηθούμε: η όποια διαρροή εγγράφων ή εμπιστευτικών λεχθέντων από οποιοδήποτε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου είναι καταστροφική.
Αυτό ως αξίωμα.


Μετά, έχουμε μια σειρά από παραμέτρους, οι οποίες χρήζουν εξέτασης:

  1. Η συμπεριφορά του (κότζαμ) Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, να στήνει... ξώβεργα σε οποιονδήποτε, είναι το λιγότερο γελοία, όμως δυστυχώς δεν σταματά εκεί. Είναι απαξιωτική, προκλητική, προσβλητικότατη και γελοιοποιούσα ΟΛΑ τα μέλη του ΕΣ. Είναι προπαντός προσβλητικότατη έναντι του ίδιου του θεσμού που ο Πρόεδρος διατείνεται ότι καταβάλλει μάχη για να τον προστατεύσει. Η συμπεριφορά του Προέδρου να... σημαθκιάζει χαρτούθκια, είναι ανεπίτρεπτη. Όλοι, μα όλοι οι συμμετέχοντες στο ΕΣ έπρεπε να είχαν παραιτηθεί ομαδικά εις ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή όλοι θα έπρεπε να έχουν προσβληθεί. Είδατε όμως κανέναν έστω να διαμαρτύρεται;  2. Εμείς πάντως όχι. Πράγμα που μας οδηγεί στο δεύτερο ζήτημα: Διαρροές κάνουν σχεδόν ΌΛΟΙ. Εξού και η μηδενική αντίδραση στην προσβλητική, απαξιωτική και ντροπιαστική συμπεριφορά του αρχηγού του Κράτους μας. Όλοι οι πρωτοκλασάτοι αρχηγοί των κομμάτων, δίνουν κατά καιρούς πληροφορίες στα ΜΜΕ. Πληροφορίες κάποτε εμπιστευτικές, κάποτε απόρρητες, και κάποτε ΑΚΡΩΣ απόρρητες. Ο μέγας αστυνόμος Σαϊνης, κ. Χριστόφιας και οι συνεργάτες του που εσημαθκιάζαν τα χαρτούθκια, γιατί δεν μας αποκάλυψαν τόσα χρόνια ποιος δίνει πληροφορίες στον Πολίτη, ποιος στον Φιλελεύθερο, ποιος στο ΡΙΚ, ποιος στο ΜΕΓΑ και ποιος (άλλος, εάν δεχτούμε ευθύνη Περδίκη αυτή τη φορά) στον ΑΝΤένα;


  3. Πράγμα που μας οδηγεί στο τρίτο ζήτημα: Γιατί μόνο αυτή τη φορά βγήκαν ονόματα (Περδίκης) στη φόρα; Μήπως επειδή οι Οικολόγοι είναι το πιο εύκολο θύμα, ο πιο αδύνατος κρίκος; Μήπως επειδή δεν κατάφεραν να εκμηδενίσουν την αντιδραστική φωνή τους στο Κυπριακό με την μεγάλη απάτη, την αύξηση του εκλογικού μέτρου; Μήπως οι Οικολόγοι πρέπει να εξαφανιστούν, εφόσον έχουν τα πιο χαμηλά ποσοστά και εφόσον το ΕΥΡΩΚΟ και πολύ δυσκολότερα η ΕΔΕΚ δεν μπορούν να αναγκαστούν να βγάλουν τον σκασμό; Μήπως μια ενοχλητική φωνή λιγότερη βολεύει πάρα πολύ το ΔΗΣΑΚΕΛ;


  4. Πράγμα που μας οδηγεί στο τέταρτο ζήτημα: Αυτό που ενδιαφέρει τον Χριστόφια ως ηγέτη του Εθνικού Συμβουλίου δεν είναι οι διαρροές, αλλά η επιβολή άνευ συζήτησης και άνευ κριτικής της καταστροφικής πολιτικής του στο Κυπριακό. Το όλο φιάσκο (γιατί περί φιάσκου πρόκειται η επίρριψη ευθύνης στους Οικολόγους, αφού αυτοί το απόδειξαν με τα έγγραφα που διαθέτουν, κάτι που ΔΕΝ έκανε, αλλά παίζει πελλόν, ο Χριστόφιας και ο Στεφάνου) αποτελεί προπέτασμα καπνού για να παρεκκλίνει η συζήτηση από την ΟΥΣΙΑ, που είναι οι νέες απίστευτες παραχωρήσεις στο περιουσιακό, σε δευτερεύοντα ζητήματα.


  5. Όπου τα δευτερεύοντα ζητήματα είναι οι διαρροές: ζήτημα πέμπτο, που μας οδηγεί στο κλείσιμο αυτού του κύκλου: Όταν οι ΠΑΝΤΕΣ (Τούρκοι, ΤΚ, Ηνωμένα Έθνη, Εγγλέζοι, ΕΕ, Σουηδοί, Φινλανδοί κλπ) έχουν όλη αυτή την πληροφόρηση που για μας τους ιθαγενείς, πλην ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ είναι ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΗ και απαγορευμένη, ε τότε, ΝΑΙ, κάποιος πρέπει να ενημερώσει αυτό τον έρμο τον ΛΑΟ για το τι στο καλό διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος μας πίσω από τις ράχες ΟΛΩΝ. Άρα, όταν έχουν ήδη δημοσιευτεί τα πάντα από τις τουρκικές κα. πηγές, αίρεται το αξίωμα ότι η "διαρροή" είναι καταστροφική, γιατί δεν αποτελεί διαρροή, αλλά επαναδημοσίευση ειδήσεων.

    Με λίγα λόγια, ο κυπριακός λαός είναι όπως τον απατημένο σύζυγο: τα μαθαίνει πάντα τελευταίος, κι ας είναι ο πλέον ενδιαφερόμενος...


Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΕ!! ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!

1 σχόλιο:

Ίδας είπε...

Εγώ θα διαφοροποιηθώ λίγο και θα ευχαριστήσω αυτόν που φρόντισε να μάθουμε τις προτάσεις που έκανε ο ηγέτης μας για εμάς, χωρίς να ρωτήσει εμάς!

Τις προτάσεις τις οποίες γνωρίζουν οι Τούρκοι, ο ΟΗΕ, οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και τις κρατούν κρυφές από εμάς τους άμεσα ενδιαφερόμενους!