Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σχέδιο Β στο Κυπριακό

Σχέδιο Β ετοιμάζουν Τουρκία και ψευδοκράτος, το οποίο προβλέπει τη διχοτόμηση της Κύπρου και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν».

Σε άρθρο της η εφημερίδα μιλά για «κρυφά χαρτιά» που κρατά ο Έρογλου, και γράφει σχετικά: «Η Τουρκία, όσο και οι Τ/κ, φαίνεται να προετοιμάζονται γι’ αυτό που ορισμένοι παρατηρητές περιγράφουν ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα άκαρπων συνομιλιών, πέραν των 35 χρόνων: Τη διχοτόμηση της νήσου και τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών σε ένα μικρό νησί.

Ο Έρογλου και οι συνεργάτες του κρατάνε πολύ κρυφά τα χαρτιά τους στο θέμα αυτό και δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες. Ενώ είναι επικεντρωμένοι στην αναζωογόνηση των συνομιλιών με νέες ιδέες, υποβάλλοντας καινούργιες προτάσεις, όπως για παράδειγμα στο περιουσιακό, είναι σαφές ότι εκπονούν εναλλακτικό σχέδιο αναδίπλωσης σε περίπτωση που οι συνομιλίες ναυαγήσουν και τα Ηνωμένα Έθνη εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για διευθέτηση».

Επίσης εγκωμιάζει «την επιδεξιότητα» του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος, όπως γράφει, «απέφυγε την παγίδα των Ελληνοκυπρίων που τον κατηγορούσαν ότι ακολουθεί σκληρή γραμμή στο Κυπριακό, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι έχει σκοπό να συνεχίσει τις συνομιλίες από το σημείο που τις άφησε ο προκάτοχός του».

(Πηγή: SigmaLive)

Σχόλιο ΑντιΠαρακμής:

Από την άλλη, έχουμε το Δημήτρη Χριστόφια να μας δηλώνει πως «δεν χρειαζόμαστε σχέδιο Β σιόρ! Είμαστε καταδικασμένοι να τα βρούμε και θα τα βρούμε!» [Ερώτηση ΑντιΠαρακμής: με οποιοδήποτε κόστος;;;;].

Επαναλαμβάνουμε τη δική μας πρόταση η οποία είναι και απαίτηση πολλών συναγωνιστών και η οποία θα πρέπει να αποτελεί το εναλλακτικό σχέδιο για τη δική μας πλευρά:

1. Απαίτηση για άμεση αποχώρηση του Τουρκικού Στρατού από την Κύπρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε κάθε βήμα, σε κάθε κίνηση, σε κάθε ευκαιρία.

2. Απαίτηση επαναφοράς της προ Στάτους Κβό τάξης πραγμάτων, δηλαδή του Συντάγματος του 1960 (Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου) σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών.

Διαβάστε επίσης:

- Τελικά υπάρχει «Σχέδιο Β» για το Κυπριακό ή όλα είναι στον αυτόματο πιλότο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: