Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Κυριακή 14/11/2010: ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ με ομιλητές τις ηρωικές δασκάλες: Ελ.Φωκά και Χ.Νικοπούλου.Εκδηλώσεις & σε Θεσσαλονίκη,Πάτρα,Κύπρο,Αγγλία

Αντικατοχικές εκδηλώσεις Νοέμβριος 2010:


27 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την μέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς καταργώντας τις συμφωνίες 77-79 ανακήρυξε στο βόρειο, κατεχόμενο μέρος του νησιού την λεγόμενη «ΤΔΒΚ». Ένα κράτος που ουδείς πλην της Τουρκίας αναγνωρίζει.

Δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία φαίνεται πως ξεχνά τα εγκλήματα της Τουρκίας, το χείριστο όμως όλων είναι ότι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί παρασέρνουν μαζί τους και μεγάλο μέρος των πολιτών.
Παρόλο που η πράξη της Τουρκίας να εγκαθιδρύσει δια αποσχίσεως τουρκικό μόρφωμα κρίθηκε καταδικαστέα από την διεθνή κοινότητα η πολιτική μας ηγεσία για λόγους του οποίους ουδείς γνωρίζει τείνει με της θέσει που υιοθετεί να το αναγνωρίσει.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι
το ψευδοκράτος αναγνωρίζεται καθημερινά είτε από τους πολιτικούς είτε από πολίτες.
Οι μεν
πολιτικοί το αναγνωρίζουν από την στιγμή που συνομιλούν με τον εκάστοτε παρανόμως εκλεγμένο ψευδοπροθυπουργό εφόσον συνομιλώντας μαζί του πρωτίστως υποβαθμίζουν το πρόβλημα της Κύπρου από πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής σε δικοινοτικό και κατά δεύτερο αναγνωρίζουν στον εκάστοτε αττιλάρχη το πολιτικό του αξίωμα. Οι πολίτες της ΚΔ κύριοι εκλέγουν πρόεδρο και ΟΧΙ κοινοτάρχη.
Από την άλλη οι
πολίτες οι οποίοι περνούν καθημερινά τα οδοφράγματα της ντροπής επιδεικνύοντας ταυτότητα ή διαβατήριο αφενός μεν στηρίζουν οικονομικά το ψευδοκράτος αφετέρου το αναγνωρίζουν εφόσον η επίδειξη των δύο προαναφερθέντων εγγράφων γίνετε όταν πολίτης περνά σε κάποιο άλλο κράτος.

Η
Δ/Ζ Δ/Κ ομοσπονδία (ΔΔΟ) η οποία κατά τους πολιτικούς μας αποτελεί την μοναδική λύση ουσιαστικά επικυρώνει και αναγνωρίζει το ψευδοκράτος εφόσον μια λύση τύπου ΔΔΟ προνοεί την ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, το Ελληνοκυπριακό και το τουρκοκυπριακό.
Ουσιαστικά δηλαδή εμείς οι ίδιοι δια της υπογραφής μας θα αναγνωρίσουμε αυτό για το οποίο καλούμε την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει.


Το ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. , η μοναδική αντιομοσπονδιακή φωνή των Αθηνών, ιδρυθείσα το 1968, δηλώνει για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να ξεπουλήσει την Πατρίδα μας με καμιά ομοσπονδία. Στις προσπάθειες σας για ξεπούλημα της Κύπρου θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας.


Σε καλούμε την
Κυριακή 14/11/2010 η ώρα 20:00
στην εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους που διοργανώνουμε στο οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου).
Θα μιλήσουν οι ηρωικές δασκάλες κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου.



ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Στις 15/11/2010 σε καλούμε στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας(προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου η ώρα 15:30).
Σε καλούμε για άλλη μια χρονιά να πορευτείς μαζί μας για να περάσει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν ξεχνά.

Ας τους δώσουμε να καταλάβουν πως η αντιομοσπονδιακή φωνή δεν θα σταματήσει, όσο και αν την πολεμούν, όσο κι αν θέλουν να την κάνουν να σωπάσει.



Γιατί Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ,
ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ
ΔΡΑΣΙΣ -ΚΕΣ


Θεσσαλονίκη:
3ήμερες εκδηλώσεις από την ΠΕΟΦ
ΕΝΑΝΤΙΑ στο Ψευδοκράτος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ.) σας προσκαλεί στις αντικατοχικές – αντιομοσπονδιακές εκδηλώσεις που διοργανώνει με αφορμή την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο (15 Νοεμβρίου 1983).

Με βαθιά λύπη μας, γνωστοποιούμε πως, έπειτα από πρόσφατη συνεδρίαση του Συλλόγου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση «αντικατοχικών» εκδηλώσεων με ομοσπονδιακό χαρακτήρα.

Η Π.Ε.Ο.Φ. κοινοποιεί πως η Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. ιδρύθηκε από τον ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Κυριάκο Μάτση με σκοπό την «Παντοία προβολή της ελληνικής Κύπρου» (Καταστατικό Ε.Φ.Ε.Κ.Θ./ Άρθρο 2/Παράγραφος 2). Συνεπώς, σκοπός δεν είναι η προώθηση των κομματικών θέσεων για το Εθνικό ζήτημα κατοχής, δηλαδή τη Διζωνική – Δικοινοτική Ομοσπονδία. Άρα είναι αντιδεοντολογικό να προσδίδεται πολιτική χροιά στις εκδηλώσεις του Συλλόγου εφόσον αποτελείται από οργανώσεις διαφορετικών θέσεων. Εντούτοις, οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις σκοπίμως ενέκριναν την εκτύπωση και διανομή εντύπων ομοσπονδιακού χαρακτήρα, κάτι που αναιρεί το σκοπό ιδρύσεως του Συλλόγου (η Δ.Δ.Ομοσπονδία διχοτομεί την Κύπρο και νομιμοποιεί τον Τούρκο κατακτητή κληροδοτώντας του την γη των Ελλήνων προγόνων μας).

Η Π.Ε.Ο.Φ. αποφάσισε να προχωρήσει στην διοργάνωση Αντικατοχικών Εκδηλώσεων ξεχωριστά από τις κομματικές παρατάξεις, εφόσον οι προϋποθέσεις των εκδηλώσεων που θέλουν να περάσουν καταστρατηγούν τους σκοπούς ίδρυσης της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ., δεν καταδικάζουν το ψευδοκράτος, αλλά το νομιμοποιούν προτείνοντας Δ.Δ.Ομοσπονδία (Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου ΄77-΄79). Παρόλα αυτά, η Π.Ε.Ο.Φ. δεν επιθυμεί να πλήξει κατ΄ουδέναν λόγο τις εκδηλώσεις της Ε.Φ.Ε.Κ.Θ. και ως εκ τούτου καμιά εκδήλωσή της δεν θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με κάποιαν του Συλλόγου μας.

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις μας που πραγματοποιούνται όπως παρακάτω:
(α) Απεργία Πείνας : Από τις 12:00 της 13ης μέχρι τις 12:00 της 15ης Νοεμβρίου, έναντι του τουρκικού προξενείου.
(β) Διαφώτιση με αντικατοχικό – αντιομοσπονδιακό υλικό από τις 13 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, 11.00π.μ. μέχρι 04:00μ.μ..
(γ) Αντικατοχική – Αντιομοσπονδιακή εκδήλωση στις 15 Νοεμβρίου, ώρα 5:00μ.μ. στην αίθουσα του Θεάτρου ‘Ολύμπιον’ (Αριστοτέλους 10) με χαιρετισμό από τη Δασκάλα κ. Χαρά Νικοπούλου και κεντρικό ομιλητή τον κ. Σαρρή Νεοκλή (Ιστορικό – Τουρκολόγο)
(δ) Ειρηνική Αντικατοχική – Αντιομοσπονδιακή πορεία διαμαρτυρίας στις 15 Νοεμβρίου, ώρα 7:00μ.μ. αρχομένη από το Θέατρο ‘Ολύμπιον’ μέχρι το Τουρκικό Προξενείο.

Παρακαλούμε όπως συνδράμετε γενικά στις προσπάθειές μας για καταδίκη του ψευδοκράτους, ώστε να διατρανώσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί τη διαμαρτυρία μας ενάντια στην παρανομία και τη νοσταλγία επιστροφής στα όπου γης κατεχόμενα πάτρια εδάφη.

Κύπρος – Πόντος – Μακεδονία

Κοινοί Αγώνες και Ιστορία...


Πάτρα:

Ομιλία "27 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ" από Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑ στο «Κοινοτικόν», Κανακάρη 227 (μεταξύ Τσαμαδού & Σαχτούρη)

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π) εν έτι 2010 δεν παύει να αγωνίζεται για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας στον βωμό της οποίας έπεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη παιδιά αμούστακα, σύζυγοι, γονείς, παππούδες.

Γιατί το ψευδοκράτος σας είναι η μισή μας Πατρίδα.


Κύπρος:

«Πορεία καταδίκης του Ψευδοκράτους»
Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μονίμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι’ αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

27 χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τούρκους εισβολείς.

27 χρόνια μετά οι αγώνες μας βρίσκουν πάλι στις επάλξεις, πιστούς στον αγώνα μας για ΠΑΤΡΙΔΑ - ΤΙΜΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Στις 15/11

η καθιερωμένη πορεία καταδίκης από την Α.Φ.ΕΠΑΛξη στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Προσυγκέντρωση στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης η ώρα 9:30 π.μ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ




Αγγλία:
«Δεν ξεχνώ το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Η παρουσία όλων μας στην αντικατοχική διαδήλωση της 15ης Νοεμβρίου κρίνεται επιβεβλημένη!»

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του, καθώς και όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, στην διαδήλωση που συνδιοργανώνει η ΕΦΕΚ Η.Β. με την κυπριακή παροικία, για την καταδίκη της παράνομης, μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:30, καλούμαστε για άλλη μια φορά να ενώσουμε τις φωνές μας έξω από την τουρκική πρεσβεία και να εκφράσουμε την απέχθεια μας, για την επί τριάντα-έξι χρόνια παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας από τα τούρκικα στρατεύματα και την συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Το κυπριακό πρόβλημα διέρχεται μια κρίσιμη καμπή αυτή την περίοδο και σε συνδυασμό με την «ευέλικτη» κυπριακή κυβέρνηση, που μας οδήγησε στην νομιμοποίηση της «Επιτροπής Αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους και την συζήτηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μέσα στην ΕΕ, μας φέρνει προ των ευθυνών μας. Είναι καιρός για αποδείξεις. Ο πόθος των Ελλήνων της Κύπρου για επιστροφή, δικαίωση και ελευθερία δεν έσβησε. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Είναι υποχρέωση μας, ως η νέα γενιά της Κύπρου, να αντισταθούμε στα τούρκικα επεκτατικά σχέδια που έβαλαν στο μάτι την πατρίδα μας και να προτάξουμε τα στήθη μας στην υποχωρητική πολιτική των ηγεσιών μας. Έφτασε η ώρα να αποβάλουμε το αίσθημα της ηττοπάθειας που μας κυριεύει και να δείξουμε ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία μας για λευτεριά. Ήρθε η στιγμή να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια αφελληνισμού της πατρίδας μας και σε κάθε προσπάθεια απενοχοποιήσης της Τουρκίας από τις πραγματικές τις ευθύνες.

Δυστυχώς, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι αναγκασμένο να εκφράσει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια του για την αδράνεια των οργανικών μελών του ΔΣ της ΕΦΕΚ Η.Β., που κατέχονται από την Πρωτοπορία και την Αναγέννηση. Κι αυτό γιατί η πιο σημαντική διαδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, θα πραγματοποιηθεί σε εργάσιμη μέρα, πράγμα που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών να παραστούν στον χώρο. Εντούτοις, εμείς είμαστε σίγουροι ότι το φοιτητικό κίνημα θα πράξει το καθήκον του και θα βρίσκεται την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Τέλος, καλούμε όλο τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην προσφύγει σε ακραίες συμπεριφορές, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στην πραγματοποίηση των απαιτήσεων μας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να θυμίσουμε στους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, πως η συγκεκριμένη διαδήλωση δεν είναι βήμα για να μεταφέρουν τις σάπιες, μολυσμένες κομματικές τους απόψεις.

Η τούρκικη πρεσβεία βρίσκεται στην Belgrave Square στο Λονδίνο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί underground είναι o Victoria (Victoria Line, Circle Line, District Line) και το Hyde Park (Picadilly Line). Η διαδήλωση θα κρατήσει μέχρι τις 20:30. Παρακαλούμε, όπως συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις των διοργανωτών και της αστυνομίας.

Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.

http://www.metopo.org.uk/

3 σχόλια:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Εξαιρετικό το μπλοκ σας. Καλή συνέχεια στον αγώνα σας. Εάν θέλετε καταχωρείται το ιστολόγιό μου στην λίστα σας. Εγώ σας έχω καταχωρήσει ( κατηγορία Ενημερωτικά )

ΑντιΠαρακμή είπε...

Φίλε Βαγγέλη, έγινε!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ 'ΣΤΗ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ!