Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Η εκδήλωση για τον Νεοθωμανισμό στη Θράκη και το βίντεο με την ερώτηση της Χαράς Νικοπούλου στον κ.Κακλαμάνη

«Νεοθωμανισμός και Ελληνική Θράκη»
Εκδήλωση 29ης Νοεμβρίου 2010
Ανακοίνωση περιοδικού «Άρδην» – εφημερίδας «Ρήξη»
Χθες, 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Παλαιά Βουλή η μεγάλη εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη» με θέμα την ελληνική Θράκη και τον Νεοθωμανισμό. Η κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, αλλά και η είσοδος και ο διάδρομος, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, περισσότεροι από 600 άτομα στην πρώτη, ίσως, μεγάλη εκδήλωση που γίνεται στην Αθήνα για την Θράκη και τον νεοθωμανισμό.
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α., ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που για χρόνια έχει ενισχύσει προσπάθειες αυτοπροσδιορισμού των Πομάκων και των Ρομά στη Θράκη. Ο Εμφιετζόγλου αναφέρθηκε στην ανάγκη τόνωσης του πατριωτισμού των Ελλήνων και την χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων. Μίλησε για τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανόδου της Θράκης, διαπιστώνοντας τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική πολιτεία. Υπενθύμισε όλες τις αξιώσεις του Νεοθωμανισμού, τονίζοντας την ανυποχώρητη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στη Θράκη και τη Μακεδονία, το Αιγαίο και τη Κύπρο, τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Κώστας Καραΐσκος, εκδότης του περιοδικού Αντιφωνητής της Κομοτηνής και μέλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Σπάρτακος», που κατάφερε στις πρόσφατες εκλογές να εκλέξει έναν δημοτικό σύμβουλο στην Κομοτηνή. Μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για την «τουρκοποίηση» της μουσουλμανικής μειονότητας καθώς και τα μέτρα που μπορούν αν παρθούν για να ανακόψουν αυτή την εξέλιξη. Η εφαρμογή των νόμων και η απλή λογική είναι, κατά τον Κ. Καραΐσκο αρκετές για να εξαλείψουν τον κίνδυνο του Προξενείο, αλλά, όπως τόνισε, σκέψεις, προτάσεις και λόγια που θεωρούμε αυτονόητα στην Αθήνα, στη Θράκη είναι ταμπού και η επιρροή του Προξενείου απαγορεύει ακόμη και την αναφορά των αυτονόητων. Δυστυχώς, δήλωσε, η «κυπροποίηση» της Θράκης είναι πλέον πολύ πιθανή, αν και όχι μη αναστρέψιμη.
Τη θλιβερή αυτή πραγματικότητα μας μετέφερε και η δεύτερη ομιλήτρια, η δασκάλα του Μεγάλου Δερίου Χαρά Νικοπούλου, που περιέγραψε την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από την Θράκη. Μίλησε για τους αγώνες που έκανε για τους μουσουλμάνους Πομάκους και τις προσπάθειες του Προξενείου να εκτουρκίσει την κοινότητά τους. Ακόμη και η αναφορά στη λέξη «Πομάκος», είναι στη Θράκη απαγορευμένη. Όπως και ο Κώστας Καραΐσκος, υπενθύμισε πως ο Νεοθωμανισμός δεν θα ήταν τόσο ισχυρός, αν δεν υπήρχε και ο αντίστοιχος νεοραγιαδισμός πολλών Ελλήνων, στέλνοντας ένα μήνυμα στις κυβερνήσεις, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου.
Ακολούθησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, που μίλησε για τον ρόλο του τουρκικού Προξενείου και την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του από την Τουρκία, που του επιτρέπει να διατηρεί ένα εκτενές δίκτυο πρακτόρων σε ολόκληρη τη μουσουλμανική μειονότητα. Αναφέρθηκε στην εξάρτηση των κομμάτων από τον τουρκικό παράγοντα και την ψηφοθηρική λογική τους, που έχει δώσει στο Προξενείο την δύναμη και την επιρροή που διαθέτει.
Την συζήτηση έκλεισε ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Άρδην, που συνόψισε το πρόβλημα της μουσουλμανικής μειονότητας, και το συνέδεσε με το αντίστοιχο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βουλγαρία και τον κίνδυνο δημιουργίας μιας ενιαίας αυτονομιστικής, πλέον, τουρκοποιημένης μειονότητας. Αναφέρθηκε στις ευρύτερες επιδιώξεις του Νεοθωμανισμού στην περιοχή και την ιστορική πορεία των Βαλκανίων, που αποτελούν τον μοναδικό χώρο, στον οποίο μπορεί η Ελλάδα να επιβιώσει, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο, ικανό να αντισταθεί στις επιθέσεις Ανατολής και Δύσης – αυτό που δεν κατάφερε το 1204 και το 1453. Η Θράκη, η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, δεν έχουν απλώς κάποια εθνικά προβλήματα που αναζητούν επίλυση, αλλά αποτελούν τον χώρο όπου κρίνεται σήμερα η ίδια η επιβίωση του Ελληνισμού.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, στον οποίο απηύθυνε ερώτημα η Χαρά Νικοπούλου, για την ανθελληνική στάση των Τούρκων βουλευτών. Ο Απ. Κακλαμάνης δεν έδωσε πειστική απάντηση, προκαλώντας σε πολλούς έντονη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία. Σε κάθε περίπτωση, ήταν σημαντική η παραδοχή του, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για μια σωστή πολιτική στη Θράκη, είναι η απομάκρυνση του τουρκικού Προξενείου.
Σχόλια Αντιπαρακμής:
Αναφορικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με την ερώτηση που έκανε η δασκάλα κ.Χαρά Νικοπούλου, προς τον κ.Κακλαμάνη :
μπορείτε να δείτε σχετικές δημοσιεύσεις του ΤΑΧΑΛΙΑ εδώ ενώ παραθέτουμε και μερικά από τα σχόλια που γράφτηκαν για το συμβάν στην επίσημη ανάρτηση του ΑΡΔΗΝ στο http://www.ardin.gr/node/3923

Σχόλιο 1:

Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να σκεφτούμε θετικά την παρουσία του κ Κακλαμάνη στην εκδήλωση, ανέβηκε στα μάτια μου κανένας άλλος δεν ήρθε...όμως κατέβηκε φυσικά στα μάτια όλων με την "απάντηση" στη Δασκάλα μας, μίλησε πολιτικά,ψευτικα,κούφια και πιστεύω ήθελε να προκαλέσει αυτη την δικαιολογημένη αντίδραση των αγανακτησμένων από καιρό Ελλήνες ...των Θερμοπυλών. Απο τα έργα των πολιτικων ένα είναι το συμπέρασμα ειναι ή ανίκανοι ή ανθέλληνες. Και στις 2 περιπτώσεις χρειάζονται αντικατάσταση. Καλο αγώνα!
ένα ακόμη σχόλιο:
Σπύρο διαφωνώ κάθετα με την άποψή σου και δηλώνω (παρ' ότι είχα αποχωρήσει για λόγους ασθενείας προ του επεισοδίου) ότι αν ήξερα ότι ήταν μέσα, θα είχε φάει γιούχα πρίν του απευθύνει την οποιαδήποτε ερώτηση η Νικοπούλου.
Λανθασμένη ηθικά, πολιτικά, αντιστασιακά, πατριωτικά και ότι άλλο επιθυμείς, θα ήταν η ανοχή σε έναν από τους επί 30ετία πρωτεργάτες του ξεπουλήματος, της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, όπως ο Κακλαμάνης. Ο οποίος διακατεχόμενος από περισσή θρασύτητα - παρ' ότι έχει ξαναγιουχαριστεί - προσήλθε απτόητος σε μια τέτοια εκδήλωση με στόχο να απαξιώσει απλά και μόνο με την παρουσία του την αντιστασιακή της υφή
Εκτός και αν το Άρδην και η ρήξη απευθύνονται σε κάποιους από τους κομιλφό αρεοπαγίτες που προσήλθαν, επειδή ακριβώς είναι must οι εκδηλώσεις στην παλιά Βουλή... και παρίσταντο άνθρωποι του πλούτου (επ' ευκαιρία να συγχαρώ τον κ. Εμφιετζόγλου του οποίου η πραγματικά επαναστατική ομιλία με συγκίνησε)
Σε περίοδο ξένης κατοχής, ακόμα και να συναγελάζεσαι με εξουσιαστές σαν τον Κακλαμάνη αποτελεί όνειδος και ύβρι, από το οποίο μας έσωσαν οι λίγοι θαρραλέοι φωνασκούντες (αυτοί δεν έχουν ασυλία). Και άπλωσαν το μήνυμα σε αυτούς που θέλουμε, σε αυτούς που ζητάμε να έρθουν κοντά μας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι διάδρομοι της Ιπποκράτους και του Κολωνακίου...
Τους τιμώ λοιπόν και τους συγχαίρω από καρδιάς!
Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια,
Δείτε και το βίντεο με την ερώτηση της Χαράς Νικοπούλου (που πήραμε από το ΕΓΕΡΣΙΣ2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: