Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η επιχείρηση φίμωσης των Ιστολογίων "δουλεύει ρολόι"

Η πρόσφατη άνθιση των Ιστολογίων έφερε σε αρκετά δύσκολη θέση την "εξουσία".
ΔΝΤ, εντολοδόχοι πολιτικοί, καθοδηγούμενα ΜΜΕ, ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων, αναρχικοί, τρομοκράτες και λοιποί Υπηρέτες της Νέας Τάξης πραγμάτων αρχίζουν να ανησυχούν.
Το ελεύθερο διαδίκτυο άρχισε να γίνεται επικίνδυνο.
Και πρέπει ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ..
Αυτό υλοποιείται με 2 τρόπους:

1ον:
αφήνουμε να διαρρέουν και να κυκλοφορούν σε Ιστολόγια κατασκευασμένες ειδήσεις που σύντομα αποδεικνύονται ψεύτικες γκρεμίζοντας ότι υπεύθυνα έχει χτιστεί τόσα χρόνια από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιστολογίων.

2ον:
Συλλαμβάνουμε μερικούς blogger για εκφοβισμό σταδιακά, με διάφορα προσχήματα, τους κατασυκοφαντούμε στα ΜΜΕ, οπότε παίρνουν σιγά σιγά "το μήνυμα" και οι υπόλοιποι ...


Διαβάστε το χρονικό και διαπιστώστε πόσο ταχύτατα "επεμβαίνει" ο κρατικός αλλά (δυστυχώς) και ο "μη κρατικός" μηχανισμός όταν υπάρχουν "εντολές άνωθεν".
Το χρονικό της σύλληψης:

Αρχικά συλλαμβάνεται και κατηγορείται για "εκβιασμό" και "συκοφαντική δυσφήμιση" blogger του ArmyAlert (Η επίσημη ανακοίνωση Γεν.Αστ.Δ/νσης Αττικής στις 19-12-2010).
Οι επίμαχες αναρτήσεις του ArmyAlert:

Αντίστοιχες αναρτήσεις εμφανίστηκαν και στο Ιστολόγιο εθνικού προβληματισμού Hellenic Revenge με αποτέλεσμα την έκδοση εντάλματος σύλληψης πιθανότατα για γυναίκα blogger που γράφει σε αυτό.
Το Hellenic Revenge συνηθίζει να αναδημοσιεύει αναρτήσεις μιας πληθώρας ιστολογίων εθνικού προβληματισμού οπότε αναπόφευκτα αναδημοσίευσε και την ανάρτηση του Armyalert.
Οι επίμαχες αναρτήσεις του HellenicRevenge:
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/12/blog-post_3058.html (η αναδημοσίευση από το ArmyAlert)


Σχολιάζοντας τις αναρτήσεις
Φυσικά ούτε τους προαναφερθέντες blogger γνωρίσουμε, ούτε κάτι περισσότερο για την υπόθεση -πέρα από εκτεταμένες αναζητήσεις που κάναμε στο διαδίκτυο για το θέμα.
Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπήρξε ή όχι εκβιασμός για τις επίμαχες αναρτήσεις. Γι αυτό θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Όμως η ουσία των επίμαχων αναρτήσεων δείχνει να είναι η κόρη του ΑΓΕΣ και οι εκπομπές της στην κρατική τηλεόραση.
Η "προσβολή" του ΑΓΕΣ δείχνει να τον αφορά κυρίως ως πατέρα σε σχέση με την εκπομπή και τις απόψεις της κόρης του και όχι στον ίδιο (δηλαδή δεν διαβάσαμε αναφορές σε ανικανότητα, επαγγελματικά λάθη του ΑΓΕΣ κλπ).
Επίσης επισημαίνεται στις αναρτήσεις ότι ίσως για τη θέση στην κρατική ΕΡΤ έπαιξαν ρόλο οι γνωριμίες του πατέρα της.
(το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Η κόρη του αρχηγού ΓΕΣ, κ. Ευτυχία Φράγκου υπέγραψε συμβόλαιο 13 επεισοδίων με αμοιβή 20.000 € για κάθε επεισόδιο και το συνολικό κόστος αγγίζει τις 286.000 ευρώ τα οποία φυσικά θα πληρώσουμε ΟΛΟΙ μας, μέσω της ΕΡΤ που χρεωνόμαστε υποχρεωτικά στο λογαριασμό της ΔΕΗ)
Ο "κρατικός" μηχανισμό δουλεύει "ρολόι"

Καμαρώστε τώρα πόσο αποτελεσματικό μπορεί να γίνει το "κράτος" αλλά και "μη κρατικές" υπηρεσίες:
  • από την πρώτη κιόλας, ημέρα,δημοσιοποιούνται τα στοιχειά των blogger πριν ακόμη τους αποδοθεί η κατηγορία για εκβιασμό και καταδικαστούν
  • ποιος έδωσε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εκβιαστών;
  • μήπως η κακουργηματική κατηγορία (του υποτιθέμενου εκβιασμού) είναι ο δούρειος ίππος για την άρση του απορρήτου ενός blogger??
  • πως βρήκε η δίωξη Ηλεκτρ.Εγκλήματος τις I.P. του HellenicRevenge και του ArmyAlert;Υποτίθεται ότι η google ΔΕΝ δίνει τέτοιες πληροφορίες.
  • είναι δυνατόν να επικαλείται ο καθένας "εκβιασμό" μέσω τηλεφώνου για να "συλλαμβάνεται" ο υποτιθέμενος συκοφάντης-εκβιαστής και να γίνεται έρευνα στο σπίτι του; Αρκεί μια διαβεβαίωση του θιγόμενου ότι του ζήτησαν χρήματα για να κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρ.εγκλήματος;;
  • εάν σε περίπτωση η επίκληση "εκβιασμός", για την στοιχειοθέτηση του ποινικού αδικήματος, ικανού και απαραίτητου για την άρση του απορρήτου, καταπέσει στην δίκη, τι γίνεται και σε ποιον θα αποδοθούν οι ευθύνες της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων;
  Ας δούμε όμως πως έδρασε και ο "μη κρατικός" μηχανισμός:
  Υπάρχει ένα Ιστολόγιο, το fimotro. Όνομα και πράμα...
  Δείτε πως από την πρώτη στιγμή έχει άμεση πληροφόρηση για όλη τη διαδικασία των συλλήψεων, ακόμη και πριν αυτές ξεκινήσουν:

  Στην 1η ανάρτησή του απειλεί:
  "ο διαχειριστής του, για τον οποίο ήδη υπάρχουν καταγγελίες για εκβιασμό και θα τον συλλάβει σύντομα η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι μικρομεσαίο στέλεχος της Ν.Δ."
  Πως γνωρίζει το fimotro ποιους πρόκειται να συλλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;;;  Στη 2η ανάρτησή του το fimotro γράφει:
  "Το ρεπορτάζ αφορά ένα πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ (απόστρατος αξιωματικός του Στρατού) και ένα μικρομεσαίο στέλεχος της Ν.Δ. που έχουν στήσει ιστολόγια και εξυβρίζουν νυχθημερόν τον αρχηγό του ΓΕΣ (..)
  έχει παρέμβει και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και η εισαγγελέας Ράικου στην οποία κατατέθηκε μήνυση για εξύβριση και εκβιασμό. "
  Σαν πολλά δεν "γνωρίζει" το fimotro;
  Τις κομματικές ιδιότητες των συλληφθέντων,
  το ότι έχει παρέμβει η Δίωξη Ηλκτρ.Εγκλ/τος,
  το όνομα της εισαγγελέως ...
  Ποιος θα μπορούσε να ξέρει τόσες πολλές και τόσο ακριβείς λεπτομέρειες;  Στη συνέχεια (3η ανάρτηση) το fimotro αναφέρει ακόμη και τα ονόματεπώνυμα όσων διώκονται (γι ευνόητους λόγους τα σβήσαμε):
  "Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, πριν από λίγο ανέβηκε στο Πεντάγωνο ο ίδιος ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης (φωτό) όπου είδε τον τον αρχηγό του ΓΕΣ και τον υπουργό Ε. Βενιζέλο. Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι Ρ** Π** κόρη απόστρατου Αξιωματικού και Σ*** Σ**** απόστρατος συνταγματάρχης πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ. Και οι δυο βρίσκονται τώρα στο αυτόφωρο. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τα κινητά τους για να εξακριβώσει με ποιους άλλους συνομιλούσαν."
  Που τη βρήκε την "αποκλειστικότητα" αυτή το fimotro;;;
  Πως γνωρίζει ότι ο Προϊστάμενος της Δίωξης κ.Σφακιανάκης βρίσκεται στο Πεντάγωνο αν δεν έχει πληροφόρηση είτε από το Πεντάγωνο είτε από τη Δίωξη;;;
  Πως γνωρίζει τα ονόματα των κατηγορουμένων;
  Πως τολμάει να τα δημοσιεύει πριν οι κατηγορούμενοι απολογηθούν;;;  Στην 4η ανάρτησή του για το θέμα:
  "(...) έχει να κάνει με τις επικοινωνίες που βρήκε η ΕΛΑΣ που είχε και με άλλους απόστρατους αξιωματικούς για τους οποίους όμως δεν αποδεικνύεται το παραμικρό. (...) Προκύπτουν όμως τηλεφωνικές επικοινωνίες. Και μια πολύ περίεργη συνεχή επαφή του μαζί τους."
  Πως γνωρίζει το fimotro το αποτέλεσμα της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρ.Εγκλήματος σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του συλληφθέντα;


  5η ανάρτηση: Το fimotro πανηγυρίζει για την 4ήμερη κράτηση και για τη στέρηση εξόδου από τη χώρα!
  και αποκαλύπτει ότι έχει όλη τη δικογραφία:
  "Η πρώτη απαγόρευση εξόδου από την χώρα για Έλληνα blogger αποτελεί γεγονός και εξευτελίζει συνολικά το διαδίκτυο.Ο πρώην συνταγματάρχης που εκβίαζε τον αρχηγό ΓΕΣ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφέθηκε ελεύθερος μετά από 4 ημέρες κράτησης με βαρύτατα αδικήματα να τον βαραίνουν, όπως κακουργηματικός... εκβιασμός, κλπ και με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Α.Τ. κάθε μήνα! Ολόκληρη η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Fimotro μέσα από δικαστικές πηγές. Πρόκειται για ογκωδέστατο φάκελο αλλά και για την ημερομηνία που ορίστηκε η δικάσιμος για το κακούργημα μέσα στο 2011."
  Προσέξτε τι γράφει: "Ολόκληρη η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Fimotro μέσα από δικαστικές πηγές".
  Με ποια διαδικασία κατέληξε η δικογραφία στο fimotro;;;
  Μήπως θα έπρεπε ο εισαγγελέας να διατάξει μία έρευνα για το θέμα;;;  Ακολουθεί 6η ανάρτηση (βρε ενδιαφέρον το fimotro για το θέμα)!:

  και 7η ανάρτηση:
  "(...) Τώρα απολογείται στον ανακριτή ο συλληφθείς (...)"
  Πώς άραγε γνωρίζει το fimotro που βρίσκεται κάθε στιγμή ο συλληφθείς;;


  και 8η ανάρτηση:
  "ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 24 ΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ. Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ επέστρεψε πριν απο λίγο ο πρώην Συνταγματάρχης "blogger"(...)"
  Πως γνωρίζει το fimotro τι προθεσμία του έδωσε ο ανακριτής και ότι επέστρεψε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ;;;


  και 9η ανάρτηση (το fimotro αναφέρει και πάλι ολόκληρο το ονοματεπώνυμο της blogger- και πανηγυρίζει για το επικείμενο ένταλμα σύλληψης!!)
  "ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ένταλμα σύλληψης για κακούργημα βάση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την Π**** Ρ**** που εκβίαζε τον αρχηγό ΓΕΣ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκδόθηκε πριν από λίγο και θα ενεργοποιηθεί εάν μέχρι αύριο το πρωί δεν παρουσιαστεί στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση όπως ορίζει ρητά ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το δικαστικό ρεπορτάζ ο συλληφθείς πρώην συνταγματάρχης βρίσκεται ακόμα στο κρατητήριο επειδή ο ανακριτής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο. Το ζήτημα της προφυλάκισής του θα αποφασιστεί αύριο μόλις απολογηθεί ο πρώην συνταγματάρχης στον ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. "

  Συνοψίζοντας:
  Πως είναι δυνατόν ένα Ιστολόγιο να ενημερώνεται κάθε στιγμή
  • για το ποιος θα συλληφθεί (πριν συλληφθεί),
 • για τις κομματικές δράσεις των κατηγορουμένων,
 • για τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες,
 • για το πότε πήγε στον ανακριτή,
 • για το τι γράφει η δικογραφία
 • και πως εμφανίζει από την πρώτη στιγμή τα ονοματεπώνυμα των υποτιθέμενων δραστών χωρίς αυτά να έχουν ανακοινωθεί από την Ελληνική Αστυνομία;
 • Τέτοιες μέθοδοι με καθοδηγούμενα δημοσιεύματα και διαρροές πληροφοριών σε εφημερίδες σχετικά με τη σύλληψη των blogger και επισκέψεις του κ.Σφακιανάκη την επόμενη κιόλας μέρα στο ΓΕΣ (άραγε αν το κατήγγειλε ένας απλός πολίτης θα πήγαινε την άλλη ημέρα ο κ.Σφακιανάκης στο σπίτι του πολίτη να τον ενημερώσει για τις επιτυχείς συλλήψεις;;) όλα αυτά μας θυμίζουν κάτι από απολυταρχικό καθεστώς και φίμωση της ελευθερίας του λόγου.

  Μήπως τελικά ΟΛΑ τα πατριωτικά ιστολόγια ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ "προληπτικά" και δεν χρειάστηκε η συνδρομή της google στον εντοπισμό των κατηγορουμένων;;;

  Όσο για το περιεχόμενο των αναρτήσεων:
  Είναι η δεν είναι δημόσιο πρόσωπο ο αρχηγός του ΓΕΣ;
  Αφού είναι δημόσιο πρόσωπο δικαιούμαστε να διερωτόμαστε για το πως προσλήφθηκε η κόρη του στην ΕΡΤ και πόσα χρήματα θα πάρει για τις εκπομπές της (όπως αποκάλυψε και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα);
  Γιατί σε τελική ανάλυση την ΕΡΤ την πληρώνουμε υποχρεωτικά όλοι μας.
  Και αν δεν μας αρέσει η εκπομπή της κόρης του και θεωρούμε ότι κάνει προπαγανδίζει τις απόψεις της, τότε δικαιούμαστε ή όχι να κάνουμε κριτική στην εκπομπή της;


  Σχετικά με το θέμα διαβάστε επίσης:
  Νίκος Χιδίρογλου (Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.):Το ΠΑΣΟΚ φοβάται πάρα πολύ το διαδίκτυο

  4 σχόλια:

  Άναυδος είπε...

  Συνοψίζω οτι το σημαντικότερο όλων είναι αφενός αυτό:
  [ ...
  . είναι δυνατόν να επικαλείται ο καθένας "εκβιασμό" μέσω τηλεφώνου για να "συλλαμβάνεται" ο υποτιθέμενος συκοφάντης-εκβιαστής και να γίνεται έρευνα στο σπίτι του; Αρκεί μια διαβεβαίωση του θιγόμενου ότι του ζήτησαν χρήματα για να κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρ.εγκλήματος;;

  . εάν σε περίπτωση η επίκληση "εκβιασμός", για την στοιχειοθέτηση του ποινικού αδικήματος, ικανού και απαραίτητου για την άρση του απορρήτου, καταπέσει στην δίκη, τι γίνεται και σε ποιον θα αποδοθούν οι ευθύνες της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων;
  ... ]

  και ερωτώ σαν άσχετος και περιδεής πολίτης (φρόντισε κάποιος να μην είμαι άσχετος και φοβισμένος;),
  - που είναι η Δημοκρατία;
  - που είναι η πρόνοια της Δικαιοσύνης;
  - που είναι το περίφημο κράτος Δικαίου για το οποίο εργάζεται πχ ο "Συνήγορος του Πολίτη";

  Θα θυμάσαι, υποθέτω, τις ρητορικές και νομικές λογοπιρουέτες του τέως συνηγόρου Καμίνη, για οτιδήποτε άλλο εκτός από δικαιώματα συνηθισμένων πολιτών. Αυτά φαίνεται οτι ήσαν επαρκώς προστατευόμενα και χωρίς να συνοδεύεται ο μέσος πολίτης (οι πολλοί δλδ) από 10 μεγαλο-δικηγόρους για να τα φροντίζουν.

  Αφετέρου αυτό:
  [ ... Πως τολμάει (το fimotro) να τα δημοσιεύει πριν οι κατηγορούμενοι απολογηθούν;;; ... ]

  Ερώτηση Α.
  Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, στην επέμβαση του κράτους δικαίου, είναι εμφανή μόνο στα δικά μου μάτια;

  Ερώτηση Β.
  Είναι εμφανές μόνο σε μένα οτι μας τρίβουν, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, με αναίδεια στην μούρη των πολιτών;

  Ερώτηση Γ.
  Ποιος είναι ο θεσμός εκείνος, ποια υπηρεσία τέλοσπαντων,
  που θα με προστατεύσει αυτεπάγγελτα από όλα αυτά, αντί να περιμένουν από εμένα να είμαι και έξυπνος και ενημερωμένος και ευκατάστατος και διαθέσιμος ώστε να επέμβω σαν πολίτης, πριν η κοινωνία ξημερώσει σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα διορθώνεται;
  Υπάρχει κάτι τέτοιο; Η ψήφος μου, εν τέλει, έχει κάποιο νόημα; Γιατί να μην απέχω, ώστε, τουλάχιστον να μην τους νομιμοποιώ;

  Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

  Πρέπει να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι ούτε δημοσιογραφ΄θα σπουδάσαμε, ούτε δημοσιογράφοι είμαστε, ούτε επαγγελματικά ασχολούμαστε, ούτε Μ.Μ.Ε. είμαστε.
  Τα ιστολόγια είναι μέσα ανταλλαγής απόψεων.

  Προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε κάτι από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο για να μιλήσουμε για ότι μας "καίει".

  Και όταν βλέπεις ότι το σπίτι σου καταρρέει, τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να βγεις ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ.
  Και σπίτι μας είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα.
  Και δεν μπορούμε να "σιωπήσουμε".


  Η συνέντευξη του ενός εκ των κατηγορουμένων στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα εδώ (πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη διαβάσετε):

  http://armyalert.blogspot.com/2010/12/blog-post_1372.html

  ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

  Οι αναληθείς και υποκριτές ενοχλούνται αφόρητα.Χαλάει η σούπα και ο πολτός που επιζητούν να δημιουργήσουν 'στην Ελλάδα σα σε πειραματόζωο.

  Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

  μια πρώτη απάντηση από το φιλικό ιστολόγιο Hellenic-Revenge μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

  http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/12/blog-post_2306.html