Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Alors, c' est la guerre! Ωραίοι σαν ΕΛΛΗΝΕΣ!

Καλύτερα να μην μιλά. Δεν είναι απαραίτητο! Νέο κρούσμα είχαμε από τον πρόεδρο του διχασμού, της ειρωνίας, του χλευασμού και της διχόνοιας. Μή μπορώντας να αποτάξει το εδονίτικο παρελθόν του και όντας γαλουχημένος σε κλίμα φανατισμού, ο Χριστόφιας και οι πολιτικοί του κλώνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι. Πορώνουν και διχάζουν. Προωθούν τον αλληλοσπαραγμό και φανατίζουν.

Οι δονκιχωτισμοί του προέδρου και η αδυναμία του να συγκρατήσει τα νεύρα του όταν μιλά δημόσια και κυρίως «εκτός κειμένου» είναι έκδηλη και τα ολέθρια σφάλματά του καθημερινά και δυστυχώς καταφέρνει ανεπανόρθωτα πλήγματα σε αυτό που ονομάζομαι «ενότητα». Μία ενότητα επίπλαστη που την επικαλούνται όλοι οι πολιτικάντηδες θέλοντας να κερδίσουν εντυπώσεις.

«Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: Δεν θέλουμε την ομοσπονδία». Και να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Θα κερδίσουμε τη διχοτόμηση, θα χάσουμε τη μισή μας πατρίδα». Τάδε έφη ο «πρόεδρος της λύσης και της ενότητας»!

Εμείς σηκωθήκαμε, Χριστόφια, εδώ και πολλά χρόνια, ΩΡΑΙΟΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ και σας είπαμε: OXI ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Εξηγήσαμε λεπτομερώς στο λαό για το τί περιέχει και για τους κινδύνους που εγκυμονεί το τουρκοφόρο και εκτρωματικό αυτό μοντέλο λύσης. Στην αρχή βρήκαμε τείχη αφού όλοι μας αντιμετώπιζαν με καχυποψία μιας και η ενορχηστρωμένη ομοσπονδιακή πολιτική συγχορδία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της. Αργότερα άρχισαν να ακούνε. Μετά πολλοί πείστηκαν. Και φτάσαμε στο δημοψήφισμα του 2004. Ηταν τότε, Χριστόφια, που «ωραίοι σαν Ελληνες» το 76% του κυπριακού λαού σηκώθηκε και έφτυσε τη λύση που απεργάζονται παλαιόθεν οι εχθροί της Ελληνικής μας μεγαλονήσου αλλά και οι εγχώριοι εφιάλτες. Ηταν τότε, Χριστόφια, που ακόμα και η υγιώς σκεπτόμενη βάση του ΑΚΕΛ σας έσπρωξε και σας ανάγκασε να απορρίψετε το απεχθές αυτό σχέδιο παρά την δική σας ειλημμένη απόφασή σας για υπερψήφισή του!

Η πολιτική των εκβιασμών του Δ. Χριστόφια και των συντρόφων του στην «Εζεκία Παπαιωάννου» θα βρει αντιμέτωπους όλους όσους διψούν για Ελευθερία. Θα βρείτε μπροστά σας όλους τους ωραίους, περήφανους και όρθιους Ελληνες!

Και ενθυμούμαστε κάπου εδώ την απάντηση που έδωσε ο Ιωάννης Μεταξάς στον ιταλό πρεσβευτή: "Alors, c' est la guerre!" Ωστε λοιπόν,πόλεμος!

(Του ΗΛΙΑ ΣΠΥΡΟΥ - http://www.protigrammi.com/?p=1147)

15 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Ο μόνος στην Κύπρο που είχε αρχίδια να πει "Όχι στην Ομοσπονδία" ήταν και είναι το ΕΥΡΩ.ΚΟ. Καιο λαός το αντάμειψε με ...αρχίδια του 4.5%! Έμαθε πια να ξεχωρίζει τις ανέξοδες πορδές από την υπευθυνότητα!Και θα το επιβεβαιώσει ξανά σε 5 μήνες!Ως τότε...όνειρα γλυκά!

daskalos είπε...

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ......... www.ksipnistere.blogspot.com

Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα.ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας ...Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας....
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας...
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας ....

Unknown είπε...

Ακριβώς. Διότι πάντα οι νούσιμοι εν πιο λίγοι από τα ρίφκια των λαϊκών οργανώσεων και των "εθνικόφρονων" (τάχα) σωματείων. Α, ρε arhiepiskopos. Μια ζωή είσαστε ρουφκιάνοι. Να βάλουμε την υπογραφή μας στο ξεπούλημα μαζί με τα υπόλοιπα ρίφκια; Αφού έχετε τη δύναμη γιατί δεν την επιβάλατε τόσα χρόνια; (Βασιλείου, Κληρίδης, Χριστόφιας). Αφού είσαστε πλειοψηφία οι ομοσπονδιακοί γιατί δεν την κατεβάζετε σε δημοψήφισμα να τελειώνετε; Α, ξέχασα ότι το 2004 φάγατε 300.000 ΟΧΙ στα μούτρα! Βασικά χέζεστε, ρε άχρηστοι. Ε άχρηστοι...

arxiepiskopos είπε...

Γεια σου,ρε Άρη,με τα..επιχειρήματά σου!Ιδίως η αντίληψή σου περί δημοκρατίας των ριφκιών είναι άλλο πράμα!Αν και θυμίζει ολίγον...γύψο,είναι καλά να την διατυπώνετε για να καταλάβουν κι οι επισκέπτες σας με ποια αποβράσματα εκφράζεται η δήθεν εθνικόφρων διχο-Ττομική κλίκα σας!Και να σας ξανανταμείψει ανάλογα το Μάη!

arxiepiskopos είπε...

Παρεμπιπτόντως,κάποιον ΕΔΕΚ Η.Β τον πήρε τίποτα το μάτι σου;Αγνοείται και τον ψάχνω για μια απάντηση!

Unknown είπε...

Επαναλαμβάνω το ερώτημα κι αν θέλεις απαντάς, arhiepiskopos: Αφού έχετε τη δύναμη γιατί δεν την επιβάλατε τόσα χρόνια; (Βασιλείου, Κληρίδης, Χριστόφιας). Αφού είσαστε πλειοψηφία οι ομοσπονδιακοί γιατί δεν την κατεβάζετε σε δημοψήφισμα να τελειώνετε;

Unknown είπε...

Όσο για επιχειρήματα, πάρε κι αυτό: Το ΑΚΕΛ ήταν σφόδρα εναντίον των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος ήταν ο εξής σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ : "Για τον κυπριακό λαό είναι καθαρό πως την ανεξαρτησία που δίδεται στην Κύπρο την ακρωτηριάζουν σε σοβαρό βαθμό μια σειρά απαράδεκτοι όροι και περιορισμοί απ' τους οποίους οι κυριότεροι είναι οι ακόλουθοι α) Αποκλείεται οριστικά η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η συμφωνία της Ζυρίχης Λονδίνου διαλαμβάνει ρητά την απαγόρευσιν αυτήν. Τούτο είναι ολότελα αντίθετο όχι μόνο με το ιδανικό με το οποίο γαλουχήθηκαν γενεές γενεών Ελλήνων Κυπρίων, αλλά και με το αναφαίρετο και διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα των λαών για αυτοδιάθεση"... Αυτά έλεγε τότε το ΑΚΕΛ. Πότε άραγε είχε δίκαιο, arhiepiskope; Ξέρω, ξέρω, θα μου πεις οτι δεν είσαι ακελικός , αλλά (τάχα) πρώην της ΕΔΕΚ. Γελοίε κρετίνε...

arxiepiskopos είπε...

Σου διαφεύγει μια... μικρή λεπτομέρεια,ότι μεταξύ του τότες και του τώρα παρενεβλήθη μια ...ελάχιστη λεπτομέρεια:η εισβολή,που μερικοί όμοιοί σας αιθεροβάμονες προκάλεσαν εν ονόματι της Ένωσης.Όσο για το αν είμαι ή όχι της ΕΔΕΚ,εξηγηθείτε με το Γιαννάκη ώστε να πάψει να μου στέλλει ευχετήριες κάρτες και προσκλήσεις για χορούς και συνέδρια του κόμματος!A,νέα της ΕΔΕΚ Η.Β έχεις;Τον αναζητεί η λογική!

arxiepiskopos είπε...

Aris,αν έχεις υπόψη σου,πάνω σε ποια βάση συνομιλούσε ο Τάσσος;Επειδή ...ξέχασες να τον περιλάβεις στην ανάρτηση των 5.31.

Unknown είπε...

Τι ωραίες απαντήσεις! Και τι ωραία επιχειρήματα! Γυρεύεις υποστήριξη για τον Παπαδόπουλο; Όχι από μένα πάντως. Δεν πιστεύω στα είδωλα. Ίσως να πιστεύεις εσύ... Ο Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε για τη ΔΔΟ και με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Μάλιστα είχε κάνει και δηλώσεις ότι η συμφωνία έγινε για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες το συντομότερο! Πήρε κι αυτός παπούτσι, όπως πήρε κι ο ξερόλας Βασιλείου με τους δείκτες, κι ο γεροβούς Κληρίδης με το σχέδιο. Ακόμη δεν καταλάβατε ρε arhiepiskope ποιος κυβερνά τον τόπο; Ο λαός ρε, ο απλός, ο ακομμάτιστος, που με την ψήφο του τιμωρεί τους ριψάσπιδες, τους ψεύτες, τους αλαζόνες... Όσο για τους "όμοιους" μου που έφεραν την καταστροφή για την Ένωση και μπλα μπλα... κλασική λάσπη κομμουνιστικών καθεστώτων, τουτέστιν όποιος δεν ασπάζεται την ιδεολογία μας είναι εχθρός του λαού, του κράτους κλπ κλπ. Τραβάτε του τη ρετσινιά του φασίστα, τρομάρα σας. Παλιά σας τέχνη κόσκινο!

Unknown είπε...

... Εκεί όμως που έπρεπε να μιλήσει μίλησε, αυτό του το αναγνωρίζω. Απέτρεψε τη διάλυση του κράτους. Αυτό δεν του το συγχωράτε, εν εν; Φαίνεται που το μίσος σας! Σήμερα θα ήμασταν όλοι γιουσουφάκια σαν εσάς! Στο εθνικό, όταν ο πρόεδρος που προσκυνάς κατέβαζε τις προτάσεις για εκ περιτροπής, ήταν ο μόνος που αντέδρασε μαζί με τους οικολόγους. Ακόμα και οι υπερπατριώτες του ευρωκο το έκαναν γαργάρα...! Α, ρε κρετίνοι...

Ίδας είπε...

@Daskalos
Προσθέσαμε το ιστολόγιο σας. Αν θέλετε κάντε και εσείς το ίδιο με την ΑντιΠαρακμή.

@Aris
Φιλική συμβουλή: μην μπαίνεις σε διάλογο με κάφρους ειδικά όταν αυτοί βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία…

arxiepiskopos είπε...

"...Ο Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε για τη ΔΔΟ και με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου. Μάλιστα είχε κάνει και δηλώσεις ότι η συμφωνία έγινε για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες το συντομότερο! Πήρε κι αυτός παπούτσι, όπως πήρε κι ο ξερόλας Βασιλείου με τους δείκτες, κι ο γεροβούς Κληρίδης με το σχέδιο. Ακόμη δεν καταλάβατε ρε arhiepiskope ποιος κυβερνά τον τόπο; Ο λαός ρε, ο απλός, ο ακομμάτιστος, που με την ψήφο του τιμωρεί τους ριψάσπιδες, τους ψεύτες, τους αλαζόνες..."(ΑRIS)-ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ,ΓΙΑΤΙ, ΩΣ ΡΙΨΑΣΠΙΣ,ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΔΔΟ!ΑΡΑ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ...ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΑΚΕΛ!!!ARIS, AYTO EINAI TO NICKNAME ΣΟΥ Ή ...Ο ΤΟΠΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΟΥ;

Unknown είπε...

Αυτή είναι η (παρα)λογική εξίσωση η δική σου; Βγάζεις και συμπεράσματα, τρομάρα σου. Τι καλός επαγρυπνίτης! Τόσα ξέρει το παιδί, τόσα λέει. Κρίμα τις ώρες που τρως στα μπλογκς γιουσουφάκο... Επαναλαμβάνω: α) αφού είσαστε πλειοψηφία οι ομοσπονδιακοί, γιατί δεν το λύσατε τόσα χρόνια; β) γιατί δεν κατεβάζετε τη ΔΔΟ σε δημοψήφισμα; Αλλά γιατί ρωτάω; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος...

arxiepiskopos είπε...

Αντερωτώ:Αφού η πλειοψηφία(76%) απορρίψατε το σχέδιο Ανάν,υποσχόμενοι την "ευρωπαϊκή λύση",γιατί δεν την προσεγγίσατε καν κατά το διάστημα 2004-2008;