Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ (Ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια)

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Ανήκω στην γενιά που γεννήθηκε μέσα στην δεκαετία του αγώνα της ΕΟΚΑ και ανδρώθηκε μέσα στην πρώτη περίοδο της Κυπριακής ανεξαρτησίας. Μέσα στην απλότητα της ζωής μας και στην φτώχια του καθημερινού μας βίου, ρίξαμε όλο το βάρος των προσπαθειών μας στην προσωπική, οικογενειακή και εθνική αξιοπρέπεια μας και προασπίσαμε με απαράμιλλο ζήλο και φροντίδα τα εθνικά ιδανικά μας, την τιμή της πατρίδας μας και τις πολιτιστικές αξίες και παραδόσεις μας. Η Τουρκική εισβολή έκανε θρύψαλα τα όνειρα της ζωής μας και σκόρπισε στους πέντε ανέμους τις προσδοκίες μας. Από τότε που χάσαμε την γη κάτω από τα πόδια μας, αγωνιζόμαστε ενάντια στην επιβουλή του κατακτητή μας, παλεύουμε ενάντια στη φθορά και την αλλοτρίωση, μαχόμαστε για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια και την πίστη μας. Φάρος καθοδηγητικός αλλά και κέλυφος προστασίας μας ήσαν και είναι οι αξίες και παραδόσεις της ελληνοχριστιανικής μας πίστης μαζί με όλα όσα αυτές συνεπάγονται: την αγάπη, την δικαιοσύνη, τον σεβασμό, την φιλοπατρία, τη δημοκρατία, την φιλανθρωπία ….. Αυτές τις αξίες και αυτές τις παραδόσεις που προάσπισαν οι πρόγονοι μας δεν θα τις παραδώσουμε σήμερα αιχμάλωτες σε καμία ιδεολογικοπολιτική σκοπιμότητα και δεν θα τις αφήσουμε ανυπεράσπιστες στο έλεος των σημερινών συγκυριών.

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Πριν από την άνοδο σας στο αξίωμα του προέδρου και ως ηγέτης του ΑΚΕΛ χαρακτηρίσατε αναίτια την Ελλάδα ως «ξιπετσισμένο κουρκουτά». Και το παραγράψαμε. Με την άνοδο σας στην εξουσία μάς καλέσατε «να ξεχάσουμε τους ήρωες μας, τις μάνες και τις παραμάνες μας και να δούμε πως μπορούμε να συμβιώσουμε με τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς μας» και να λύσουμε το Κυπριακό». Και το αντιπαρήλθαμε. Σε υψηλότατο επίπεδο συζήτησης στο Brookings της Νέας Υόρκης και ενώπιον διακεκριμένου ακροατηρίου διατυπώσατε τον ισχυρισμό ότι «και οι δύο μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο». Και το παραμερίσαμε. Μόλις πρόσφατα ειρωνευτήκατε, χλευάσατε και προπηλακίσατε τους αντιφρονούντες στην λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με τον χαρακτηρισμό «Ωραίοι ‘Έλληνες». Και το πνίξαμε μέσα μας. Εξισώσατε τον χουλιγκανισμό δύο δεκάδων ανεγκέφαλων οπαδών του ΑΠΟΕΛ με την εσκεμμένη, προγραμματισμένη και βάναυση απαγόρευση της τέλεσης της θείας λειτουργίας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο , λέγοντας το περίφημο «ένα σου ένα μου». Και το κατάπιαμε. Δηλώσατε απερίφραστα (Φιλελεύθερος 8-1-2011) ότι «θέλω να συναντηθώ με τον κ. Γκιούλ και τον κ. Ερτογάν στην Κωνσταντινούπολη, στον Βόσπορο και.. να φάμε ψάρι. Δεν θέτω όρους όπως η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας!» ….. Και πνίξαμε την κατάπληξη μας. Καθημερινά υβρίζετε την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Κυπρίων που εκφράζουν προβληματισμούς και φόβους για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά και της μεταναστευτικής πολιτικής που προσπαθείτε να εφαρμόσετε ως ρατσιστές, ξενοφοβικούς, εθνικιστές, ακραίους κτλ. Και το υπομένουμε.

Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Δεν μπορώ να κατανοήσω ποια εσωτερικά σας πάθη, ποιες ιδεολογικοπολιτικές σας αγκυλώσεις και ποιες εσώτερες σας αδυναμίες, γίνονται τροχοπέδη για να κατανοήσετε και να σεβαστείτε τα αυτονόητα:

· Η πατρίδα που σάς έταξε η μοίρα να κυβερνήσετε είναι το επακόλουθο και το δημιούργημα των αγώνων και των θυσιών του αίματος των Ελλήνων της Κύπρου και της μητρόπολης.

· Δεν νομιμοποιείστε να ασεβείτε απέναντι στα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού λαού και να απονείμετε –κατά το δοκούν- τίτλους δημοκρατικότητας και νομιμοφροσύνης.

· Δεν έχετε το δικαίωμα να λοιδορείτε την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και τις οικουμενικές αξίες που εκφράζουν.

· Δεν σας επιτρέπεται να υποθηκεύσετε το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Κύριε πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός, αυτός ο λαός που βουλιάζει μέσα στην δυστυχία της απόγνωσης και της απογοήτευσης του, διατηρεί ακόμα στο βάθος της ψυχής και του πνεύματος του τα απομεινάρια της εθνικής και ηθικής του αξιοπρέπειας. Οι αυξανόμενες και καθημερινά διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις θα πρέπει να σας έχουν δώσει τα μηνύματα των καιρών.

Πάψτε να σκοτώνετε την αξιοπρέπεια μας.

Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός!

Ανδρέας Μορφίτης

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος

10/02/2011

2 σχόλια:

antonis είπε...

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Τετοια κείμενα μας δειχνουν ότι υπάρχει ακομα ελπίδα σε αυτο το μαρτυρικο ελληνική νησί....

Χριστόφια ξεκουμπίσου....

Εξαιρετικο παιδια το αναδημοσιεύσαμε.