Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη

Αξίζει να δείτε τα δύο βίντεο.
Μιλάει ο μοναχός πατήρ Αθανάσιος της Σιμωνόπετρας και περιγράφει αναλυτικά την συζήτηση που είχε με τον αείμνηστο Πρόεδρο του ΚΚΕ κ.Χαρίλαο Φλωράκη (τον πρώην αντάρτη Καπετάν Γιώτη) στο μοναστήρι του Αγ.Όρους καθώς και την εξέλιξη της συνάντησης, την εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη από τον μοναχό μέσα στον Περισσό αλλά και το αίτημα του για να γίνει θρησκευτική κηδεία.Οι λεπτομέρειες που παρουσιάζονται στα βίντεο δεν αφήνουν καμία επιφύλαξη.
Οι ιδεολογίες πέφτουν και αφήνουν πίσω τους μόνο εσωτερικό κενό.
Αξίζει να παρακολουθήσετε πόσο γρήγορα μπορεί να μεταστραφεί μια ψυχή λίγο πριν φύγει από την επίγεια ζωή.

http://www.youtube.com/watch?v=87PkH-czxjA&feature=player_embedded

Αφιερωμένο σε όσους τυφλά επιμένουν να έχουν ως κοσμοθεωρία τους τον Μαρξισμό αλλά και στον καθένα μας (ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν ο μόνος που είχε να αντιμετωπίσει το θάνατο).

1 σχόλιο:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Γύρω στο 1995 μια τριμελής ομάδα που αποτελείται από το Χαρίλαο Φλωράκη, το συμμαθητή και φίλο του ηθοποιό Τίτο Βανδή καθώς και ένα νέο δημοσιογράφο, επισκέπτονται το Άγιο Όρος.
(...)

Στις Καρυές τον ξενάγησε ο λόγιος μοναχός π. Μωυσής που μου τόνισε με πόσο σεβασμό άκουγε την ενημέρωση που του έγινε. Μια μέρα φιλοξενήθηκε στο κελί του π. Ιερόθεου του βιβλιοπώλη των Καρυών.

Ήταν ημέρα νηστείας και έφαγε τα νηστίσιμα που του παρέθεσαν. Τα βρήκε πολύ νόστιμα και στην κουβέντα με τα καλογέρια της συνοδείας μίλησε με σεβασμό για το άβατο και τους νόμους τους Αγίου Όρους που όφειλε να σεβαστεί η Ευρώπη. «Δεν έκανε όμως το Σταυρό του».

(...)

Έχουμε και μια επίσκεψη στη Σιμωνόπετρα που με σεβασμό γράφει στο βιβλίο του προσκυνητή. Κάπως έτσι λοιπόν έγινε το ταξίδι αυτό.

Φτάνοντας στην Ουρανούπολη κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις:

Βρε παιδιά, περίμενα να βρω μέσα στο Όρος γέρους μοναχούς και απεναντίας είδα νέα παιδιά, σπουδαγμένα…

Τι ήταν λοιπόν η επίσκεψη αυτή; Μόνο τουριστική; Όχι όπως θα δείξουμε στο επόμενο.

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι ο Χαρίλαος όπως και κάθε Έλληνας έχει την Ορθοδοξία από τα γεννοφάσκια του, από τη μάνα του. Πώς αλλιώς θα εξηγήσουμε ότι ζήτησε να ταφεί στον «Αϊ Λια» δύο μέτρα από το Αγ. Βήμα; Αλλά πάνω στο θέμα της κηδείας του θα επανέλθουμε αργότερα. Ας επιστρέψουμε στην αποχώρηση του Χαρίλαου από το Όρος όπου δήλωνε συγκλονισμένος.

Πολλοί γνωστοί του τον ρωτούν ανάμεσά τους και η Μαρία Δαμανάκη: και εσύ Χαρίλαε στο Όρος; Απαντούσε ευθέως: «Μακάρι να ’χα πάει νωρίτερα και ’γω θα ’μουν καλύτερα και ο τόπος»!! «Ο νοών νοείτω».

Και όχι μόνο αυτό. Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι μετά απ’ αυτήν την επίσκεψη, στο γραφείο του στον Περισσό εξομολογήθηκε σε Ιερομόναχο του Αγ. Όρους (αφού απομακρύνθηκε το προσωπικό του γραφείου του).

Να πούμε και αυτό. Στη σύζυγό του που έφυγε (πριν απ’ αυτόν) έκανε θρησκευτικό μνημόσυνο, όπως με διαβεβαίωσαν.
(...)

Το ΚΚΕ, το πλέον ηρωικό αλλά και πλέον ηλίθιο κατά το σύντροφο ΜΑΟ κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης, αντέγραψε στο θέμα της σχέσης Θεού – κομμουνιστή όλα τα τσιτάτα του Μαρξ και Λένιν. Η αθεΐα και ο διαλεκτικός υλισμός έγινε ο νέος Θεός. Βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο που η αθεΐα έγινε λάβαρο για τον Μαρξ, Έγκελς και Λένιν.

(...)

Είναι προς τιμή της ηγεσίας του ΚΚΕ ότι στο νέο καταστατικό του κόμματος όπως τροποποιήθηκε το 1996, έχει απαλειφθεί ο όρος «αθεΐα».

Όμως το ΚΚΕ με πολλές κόκκινες σημαίες, ελάχιστες Ελληνικές, θάβει κομμουνιστικά τον Χριστιανό Ορθόδοξο αρχηγό του παρά τη θέληση του ιδίου και των οικείων. Έχουμε λοιπόν το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του Έλληνα κομμουνιστή αλλά και ταυτόχρονα ενός θρησκευόμενου που δεν μπορεί άμεσα να το ομολογήσει. Γνωρίζετε φίλοι ότι ο Μπελογιάννης απαίτησε στο χωριό του να χτιστεί εκκλησία για να ενώνει όλους τους εξόριστους Έλληνες;

Υ.Γ. Ευχαριστώ του πατέρες του Όρους που μου έδωσαν τις πληροφορίες πάνω στις οποίες στηρίχτηκε το προηγούμενο κείμενο, ιδιαίτερα τον π. Μάξιμο, τον π. Πρόδρομο από την Ι. Μ. Ιβήρων, τον π. Κύριλλο και π. Μωυσή από τις Καρυές και σας βεβαιώ ότι αναμένονται νεότερες δημοσιεύσεις από πατέρες του Όρους πάνω στο θέμα αυτό.

Το πλήρες κείμενο:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5073