Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Η ΑΓΚΥΡΑ,ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ:Κλείνουν τη μοναδική ελλ/κή βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια & αναγγέλουν εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησηςστα ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τα κατάφεραν και έκλεισαν τη μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη στα πομακοχώρια της Ξάνθης!


Ο λόγος για τη βιβλιοθήκη (με 7000 τίτλους) του χωριού Μύκη, την οποία οι πομακικές οικογένειες αγκάλιασαν με αγάπη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της το 2004, παρά την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Σημειωτέον ότι η εν λόγω βιβλιοθήκη, η οποία απασχολεί μόνο μια υπάλληλο και μια καθαρίστρια, αποτελεί πόλο έλξης για τα Πομακόπουλα, καθώς εκεί …παραδίδονται μαθήματα ζωγραφικής, ενώ πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και υπάρχει και κουκλοθέατρο.

Φαίνεται όμως, ότι το προξενείο της Κομοτηνής, δεν χρειάζεται να κοπιάσει πολύ, καθώς η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Οικονομικές περικοπές είπαν στο αρμόδιο υπουργείο (πρώην Εθνικής και τώρα αφελληνισμένης) Παιδείας και σκέπτονται να καταργήσουν τον Οργανισμό Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών, ένα μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ, που χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο. Ή αλλιώς, λένε, θα κλείσουν τις μισές βιβλιοθήκες. Δηλαδή, από 24 θα μείνουν 12… Και τι κάνουν οι Τούρκοι: αυξάνουν τις βιβλιοθήκες τους στην ίδια περιοχή. Ανοικοδόμησαν πρόσφατα στον Κένταυρο την τοπική τουρκόφωνη βιβλιοθήκη, προσλαμβάνοντας και άλλο προσωπικό. Φυσικά, η επίσης τουρκόφωνη βιβλιοθήκη του Εχίνου, λειτουργεί και αυτή, ενώ, αν και δημοτική, φέρει επιγραφή… στα τουρκικά (Belediye Kütüphanesi )! Είναι πλέον σαφές, ότι η πολιτική της Αθήνας, είναι να παραδώσει αμαχητί, τους Έλληνες Πομάκους στην Άγκυρα!


Ένα νέο χτύπημα -από μία σειρά μειοδοτικών ενεργειών- δέχονται τα Πομακοχώρια, τη στιγμή που η εκτουρκιστική παρουσία της Άγκυρας διογκώνεται ποσοτικά και ποιοτικά. Αναφερόμαστε στη μοναδική Ελληνική (Ελληνόφωνη) βιβλιοθήκη των Πομακοχωριών της Ξάνθης και της Ροδόπης, η οποία λειτουργεί στο χωριό Μύκη από το 2004, με 7.000 βιβλία.

Η Βιβλιοθήκη δεν αποτελεί μόνο χώρο παράταξης βιβλίων, αλλά έχει αναλάβει πλήθος πρωτοβουλιών στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά της Μύκης, όπως κουκλοθέατρο, μαθήματα ζωγραφικής και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες. Μέχρι και τις «Όρνιθες» του Αριστοφάνη παρουσίασαν τα μικρά Πομακόπουλα. Πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν μείνει άφωνοι με το χώρο και τις δράσεις της βιβλιοθήκης, η οποία απασχολεί μόνο μία υπάλληλο και μία καθαρίστρια.

Οι μητέρες του χωριού, παρά την αρχική προπαγάνδα των γενίτσαρων, αγκάλιασαν τη βιβλιοθήκη και πλέον αποτελεί ένα αγαπημένο προορισμό για τα νεαρά Πομακόπουλα.

Ό,τι δεν πέτυχε η Άγκυρα σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της, το κάνει τώρα η Αθήνα. Στα πλαίσια της πολιτικής οικονομικών περικοπών, επίκειται, η κατάργηση του «Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών», (μη κερδοσκοπικού Ν.Π.Ι.Δ. ο οποίος χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από το Υπουργείο «Εθνικής» Παιδείας) ή, στην καλύτερη περίπτωση, η κατάργηση πολλών βιβλιοθηκών, ώστε από τις 24 εν λειτουργία να απομείνουν 12. Έτσι, και η βιβλιοθήκη της Μύκης, ένα παράθυρο στον κόσμο για τα Πομακόπουλα, κινδυνεύει να κλείσει.


ΤΟΥΡΚΙΚΗ βιβλιοθήκη στο χωριό Κένταυρος:
Την ίδια στιγμή, στα Πομακοχώρια οι τουρκικές βιβλιοθήκες αυξάνονται και ενισχύονται με χιλιάδες τουρκικά βιβλία (πρωτίστως εθνικιστικού χαρακτήρα).

Πρόσφατα στον Κένταυρο ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων νέα Τουρκική βιβλιοθήκη, η οποία εσωτερικά απαστράπτει από πολυτέλεια, αφού διαθέτει αίθουσα σ ύ γ χ ρ ο ν ω ν π ρ ο δ ι α γ ρ α φ ώ ν, με αναγνωστήριο, υπολογιστές και πάμπολλους τίτλους τουρκικών βιβλίων και φυσικά μόνιμο προσωπικό.

Το κόστος ανοικοδόμησης είναι τεράστιο για τα δεδομένα του χωριού. Πού άραγε βρέθηκαν τα χρήματα;

H βιβλιοθήκη έλκει τον μαθητή και δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα πολυτέλειας, αλλά και συνθήκες (τουρκικής) μάθησης πρωτόγνωρης για την ορεινή περιοχή. Εκτός, από αυτήν λειτουργεί και η βιβλιοθήκη του Εχίνου, η ιδεολογία της οποίας απεικονίζεται στην επιγραφή της. Αν και είναι δημοτική βιβλιοθήκη, φέρει τον τίτλο της και στα ...τουρκικά! (βλ. φωτο)

Απέναντι, λοιπόν, σε αυτήν την πραγματικότητα, η βιβλιοθήκη της Μύκης ήταν το μοναδικό αντίβαρο κοινωνικοποίησης των Πομακόπουλων. Τώρα, που κινδυνεύει με κλείσιμο, η γνώση, σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον (δεν θα μιλήσουμε προς το παρόν για την παρεχόμενη δημόσια ή μειονοτική εκπαίδευση στα Πομακοχώρια), παραχωρείται μονοπωλιακά στην τουρκική βιβλιοθήκη του Κενταύρου και την ...Belediye Kütüphanesi του Εχίνου...Τα Πομακόπουλα θα πάψουν να διαβάζουν Ελληνικά...

Αναρωτιόμαστε: μεγαλοσχήμονα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης, όπως ο Ξανθιώτης υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης, πάτησαν ποτέ το πόδι τους, στην βιβλιοθήκη, ώστε να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι και να αξιολογήσουν το παραγόμενο έργο; Ποιοι θα κρίνουν τι πραγματικά συμβαίνει; Άνθρωποι που ούτε το κτήριο, όπου στεγάζεται, δεν γνωρίζουν;

Φυσικά, την ίδια στιγμή, θλιβερά μπουλούκια χριστιανών υποψηφίων παντός πολιτικού χρώματος, περιφέρονται από Πομακο-χωρίου εις Πομακο-χωρίον, περιβεβλημένοι με βλακώδη χαμόγελα και εμετική διαχυτικότητα, χωρίς να τους καίγεται καρφί για την ορεινή Ροδόπη, την οποία παραδίδουν αμαχητί στην σφαίρα πολιτικής και πολιτισμικής επιρροής της Άγκυρας.

Αμφιβάλουμε, αν γνωρίζουν καν, τι συμβαίνει εκεί πάνω. Όλοι τους, επιβεβαιώνουν τον Θεμελιώδη Νόμο της Ανθρώπινης Βλακείας (Θ.Ν.Α.Β.), σύμφωνα με τον οποίο οι Βλάκες είναι πιο επικίνδυνοι και από τους Κακοποιούς. Εμείς, θα λέγαμε ότι, στη Θράκη, οι Βλάκες είναι πιο επικίνδυνοι (για την Ελλάδα) ακόμα και από τους Πράκτορες της Άγκυρας... Εκεί, έχουμε φθάσει! Και δεν τελειώσαμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...Η κατρακύλα, που πλέον έχει παραδοθεί εξολοκλήρου, όχι μόνο στον προαναφερθέντα Θ.Ν.Α.Β., αλλά και στο νόμο της βαρύτητας, έχει μέλλον...

Πηγή ΖΑΓΑΛΙΣΑ (Τεύχος 47, Νοέμβριος 2010)

Σχόλιο ΑντιΠαραμής:

Αίσχος σε αυτούς που μετά την διάλυση της οικονομίας, μετά την υποβάθμιση της στρατιωτικής ισχύος της χώρας, αποδυναμώνουν τώρα την Ελλάδα και πολιτισμικά…


Νεότερη Ενημέρωση (20/2/2011):
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Παπανδρέου, στην χθεσινή επίσκεψή του στη Θράκη, επισκέφθηκε το πομακοχώρι Δημάριο και αντί να μιλήσει για την προσπάθεια ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των Πομάκων από το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ανακοίνωσε ότι θα μπορούνε να δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης στα Τουρκικά!!


Σημειωτέον:
Μητρική γλώσσα των Πομάκων του Δημαρίου είναι τα ΠΟΜΑΚΙΚΑ.
Τα τουρκικά είναι μια ξένη γλώσσα για αυτούς (Δυστυχώς οι Πομάκοι υποχρεώνονται από την Ελληνική Πολιτεία να παρακολουθήσουν όλη την υποχρεωτική τους εκπαίδευση με κύρια γλώσσα την ξένη προς αυτούς τουρκική γλώσσα).

Τώρα λοιπόν ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα θα έχει στην επικράτειά της και 2η επίσημη γλώσσα.
Και αυτή θα είναι η τουρκική.

Ο βιασμός των Πομάκων δεν έχει τέλος.
Όπως και η προδοσία όσων μας κυβερνάνε.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ:
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_5151.html


Περισσότερα για το θέμα των Πομάκων μπορείτε να διαβάσετε στο Ιστολόγιό μας
επιλέγοντας την ετικέτα "ΠΟΜΑΚΟΙ" (στην αριστερή στήλη) ή κάνοντας κλικ εδώ.

2 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αποσπάσματα από άρθρο στο http://xronos.gr/detail.php?ID=65409

...
Ένας γονιός, ο Ταχήρ Κόντε ζήτησε τη δημιουργία δημόσιων σχολείων για να μάθουν πιο καλά ελληνικά και να αποκτήσουν ολοκληρωμένη παιδεία τα μικρά παιδιά. Η Εμινέ Μπουρουτζή του πρόσφερε βιβλία, όπως το αναγνωστικό και το λεξικό της Πομακικής, ένα cd με τραγούδια και παραμύθια.
...
Ο Ρεμσί Ντελή Αχμέτ, γονιός, αναφέρθηκε στο σύστημα παιδείας λέγοντας « τα παιδιά δεν μαθαίνουν καλά τα ελληνικά και αναγκαζόμαστε να μεταναστεύουμε στην Ξάνθη τα παιδιά για να πηγαίνει σε δημόσιο ελληνόφωνο σχολείο». Ο Πρωθυπουργός άκουγε και σημείωνε.
...
Ο κ. Παπανδρέου, εξάλλου, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς να γίνονται και στην τουρκική γλώσσα, ενώ στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τουρκικά.

Οι Πομάκοι του ζήτησαν να έχουν καλύτερη Ελληνική παιδεία και αυτός ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις οδήγησης θα γίνονται στα Τουρκικά καθώς και ότι θα προσλάβει υπαλλήλους στα ΚΕΠ που θα μιλούν την Τουρκική!!! Φαντάζομαι πόσο προδομένοι θα νιώθουν οι Πομάκοι μετά από την επίσκεψη του Παπανδρέου!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Θράκη - Ξάνθη: Διαφήμιση της Forthnet στα τούρκικα!!!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/forthnet.html

όλα αυτά μέσα σε λίγες μέρες...
η προδοσία δεν έχει τέλος..