Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΩΜΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ του Κων/νου Χολέβα

Η πρώτη αναφέρεται σε μία δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν προς Τουρκοκύπριους συνδικαλιστές και η δεύτερη αφορά τα επεισόδια μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Παλαιστινίων μαθητών σε Λύκειο της Λάρνακας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλημένος από την αντίδραση ορισμένων Τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών κατά του στρατιωτικού Αττίλα απήντησε περίπου ως εξής: Δεν πρόκειται η Τουρκία ποτέ να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, διότι έχει στρατηγικά συμφέροντα. Αντίστοιχα συμφέροντα έχει η Ελλάδα. Πάντως μη μου ζητάτε να φύγουν οι 40000 Τούρκοι στρατιώτες από τη Βόρειο Κύπρο.

Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι ψευδώς μέχρι τώρα η Άγκυρα ισχυριζόταν ότι εισέβαλε το 1974 για να προστατεύσει την «καημένη» τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία δήθεν κινδύνευε.
Ο πραγματικός στόχος της εισβολής ήταν ήδη σχεδιασμένος από το 1956, όταν οι Έλληνες της Κύπρου αγωνίζονταν για την Αυτοδιάθεση-Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα.
Το τουρκικό σχέδιο προέβλεπε τον εξοπλισμό των Τουρκοκυπρίων, την πρόκληση προβοκατόρικων ενεργειών, την παρουσία Τούρκων αξιωματικών των μυστικών υπηρεσιών σε κάθε Τουρκοκυπριακό χωριό ή θύλακα, την διάλυση των κοινών κρατικών δομών, όπως και έγινε το 1963-64 και τελικά την μόνιμη εγκατάσταση τουρκικού στρατού για την εξασφάλιση στρατηγικών πλεονεκτημάτων.
Οι Τούρκοι σχεδιάζουν μακροπρόθεσμη στρατηγική, ενώ στην Ελλάδα ή δεν έχουμε σχεδιασμό ή τον αλλάζουμε κάθε φορά που αλλάζει και ο Υπουργός Εξωτερικών.

Στο γνωστό βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος», ο Τούρκος ΥΠΕΞ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αχμέτ Νταβούτογλου ομολογεί ότι η Άγκυρα δεν ήθελε τους ρωσικούς πυραύλους S 300 στα χέρια των Ελληνοκυπρίων, διότι φοβόταν κτύπημα κατά της εξόδου των πετρελαίων στο Τσεϊχάν.
Ο αγωγός Μπακού-Τσεϊχάν μεταφέρει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν στο νότο της Τουρκίας και εκβάλλει ακριβώς απέναντι από την κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο.
Η παρουσία του Αττίλα και η λειτουργία τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων αποτελεί μέσο προστασίας του μαλακού υπογαστρίου της τουρκικής ενδοχώρας και επιπλέον μέθοδο προφύλαξης του πετρελαιαγωγού.
Ο Αττίλας είναι δύσκολο να εγκαταλείψει την Κύπρο όσο έρχεται πετρέλαιο από το Μπακού στο Τσεϊχάν.
Άρα ας μη βαυκαλιζόμαστε ότι θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα με λύσεις τύπου Αννάν.
Τα διάφορα διπλωματικά σχέδια που κυκλοφορούν μόνο νομιμοποίηση και μονιμοποίηση του Αττίλα μπορούν να επιφέρουν. Ελπίζω οι Ελληνοκύπριοι να καταψηφίσουν και πάλι οποιοδήποτε σχέδιο «λύσης» θα περιλαμβάνει διχοτομικές και αντιδημοκρατικές πρόνοιες, όπως εκείνες του αλήστου μνήμης σχεδίου Αννάν.

Εξάλλου η μεθόδευση της Τουρκίας στο Κυπριακό από το 1956 μέχρι σήμερα καλό είναι αν μας αφυπνίσει και για τους κινδύνους που πιθανόν να απειλούν τη Θράκη.
Δεν μου αρέσει να υπερβάλλω, αλλά βλέποντας πώς οι Τουρκοκύπριοι από μειονότητα έγιναν κοινότητα και μετά «αυτόνομο» κρατίδιο –έστω και χωρίς διεθνή αναγνώριση- αρχίζω να ανησυχώ.
Κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να σχεδιάζει η Άγκυρα και για τη Θράκη, όπου ορισμένα στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας φέρονται σαν να είναι κράτος εν κράτει. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά δεδομένης και της αναταραχής στα Βαλκάνια σε συνδυασμό και με την γενικότερη αναταραχή στον Μουσουλμανικό κόσμο.
Η αναγνώριση «ανεξαρτήτου» Κοσσόβου από πολλές δυτικές χώρες έχει ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας για κάτι αντίστοιχο στην κατεχόμενη Κύπρο και δεν ξέρουμε τί άλλες ορέξεις μπορούν να διαφανούν στο άμεσο μέλλον.

Το δεύτερο επεισόδιο που πληροφορήθηκα από τα κυπριακά ΜΜΕ αναφέρεται σε βίαια επεισόδια μεταξύ δεκάδων Ελληνοκυπρίων μαθητών και ορισμένων Παλαιστινίων συμμαθητών τους στο πρότυπο Λύκειο ΒΕΡΓΙΝΑ της Λάρνακας.
Έχω επισκεφθεί αυτό το ωραίο σχολείο και έχω μιλήσει σε συγκέντρωση μαθητών . Μού έκανε εντύπωση το εκκλησάκι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην αυλή, το οποίο οικοδομήθηκε με χρήματα μαθητών και γονέων.
Δυστυχώς οι άφρονες οπαδοί της πολυπολιτισμικότητας κάνουν πειράματα και στην Κύπρο και έβαλαν σε τάξεις Ελλήνων μαθητών αραβόφωνα παιδιά που δεν γνωρίζουν καλά τα ελληνικά.
Τα ατυχή αυτά πειράματα οδήγησαν σε συγκρούσεις -ίσως δι’ ασήμαντον αφορμήν-και προκάλεσαν διαδηλώσεις μαθητών και γονέων που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Στις διαδηλώσεις αυτές κατά του αυξανομένου αριθμού λαθρομεταναστών μετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής πλην του κυβερνώντος ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς που ελέγχει τον Πρόεδρο Χριστόφια και την κυβέρνηση είναι πλέον απομονωμένο στην κυπριακή πολιτική σκηνή.
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το Δημοκρατικό Κόμμα, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ αποστασιοποιούνται από πολλές επιλογές του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς μία μερίδα της Αριστεράς και στην Ελλάδα και στην Κύπρο αδυνατεί αν κατανοήσει την πανευρωπαϊκή αποτυχία του πολυπολιτισμικού μοντέλλου.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κάμερον και η γερμανίδα Καγκελλάριος Μέρκελ τα λένε και τα φωνάζουν. Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε παταγωδώς. Και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.
Κάποιοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο κωφεύουν και εμμένουν σε πειράματα με λαθρομετανάστες στη Νομική Αθηνών και με άτυχους εμφυτευμένους Άραβες μαθητές σε ελληνοκυπριακά σχολεία.

Το θλιβερότερο όλων εξ όσων πληροφορήθηκα είναι ότι στελέχη του ΑΚΕΛ παρουσιάζονταν σε κυπριακά τηλεοπτικά προγράμματα και μιλούσαν για διενέξεις μεταξύ «Ελληνοφώνων» και αραβοφώνων μαθητών. Οι Έλληνες της Κύπρου με την πανάρχαια ιστορία τους και τους επικούς αγώνες τους έγιναν «ελληνόφωνοι» στο όνομα του ψευδοπροοδευτισμού!
Και μετά ζητούμε από τους ξένους να σέβονται την ιστορία μας!

3 σχόλια:

Παναής είπε...

Πολύ σπουδαίο το ιστολόγιο σας...ο κ.Χολέβας είναι ευλογημένος άνθρωπος!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Χωρίς ΚΑΜΙΑ διάθεση κολακείας,
το ιστολόγιό σου

http://stratiotis-tou-christou.blogspot.com/

είναι στα αλήθεια ΠΝΟΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.
Συγχαρητήρια.

cem είπε...

Μπράβο στο φίλο κύριο Χολέβα. Οι διαγνώσεις και εθνικές συμβουλές του πρέπει να φθάσουν στα αυτιά των ηγεσιών Ελλάδας και κυρίως της Κύπρου. Συμπληρώνω για τους μετανάστες και Τούρκους έποικους ότι είναι μαζί με τις 500,000 εποίκους και την λάθος μεταναστευτική πολιτική της Κυπριακής Κυβέρνησης ο υπ αριθμό ένα ορατός και πιθανός κίνδυνος Τουρκοποίησης της Κύπρου. Οι Τ/Κ που έχουν μια διαφορετική νοοτροπία από τους Τούρκους της Ηπειρωτικής Τουρκίας θέλουν να φύγουν οι έποικοι. Οι Ελληνικές ηγεσίες γιατί δεν καταγγέλλουν αυτό το έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας;