Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ: Οι Παλαιοημερολογίτες ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ μία ακόμη φορά συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη.

Καμαρωστε ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ...

Δείτε το φυλλάδιο που διανείμαμε μαζί με δεκάδες άλλους καλοπροαίρετους ευαισθητοποιημένους πολίτες (διανεμήθηκε σε πάνω από 100.000 αντίτυπα στη Β.Ελλάδα) και που καλούσε στη συγκέντρωση:
Παρατηρήστε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχουν οι λέξεις "666", "χάραγμα", "αντίχριστος" κλπ.
ΠΟΥΘΕΝΑ επίσης δεν αναγράφεται ο (παλαιοημερολογίτικος) Σύλλογος "Αγ.Βασίλειος".



Δείτε το βίντεο που ετοιμάστηκε για την ίδια συγκέντρωση :
ΟΥΤΕ μία αναφορά σε "αντιχρίστους" κλπ.
Αντιθέτως, εμφανίζονται νέοι άνθρωποι που μοιράζουν φυλλάδια (στις διανομές στα διόδια συμμετείχε ενεργά κ το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής)



Καμαρώστε τώρα το αποτέλεσμα:

ΜΙΑ ακόμη φορά,
περιθωριακά άτομα ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ μία συγκέντρωση που είχε όλα τα προσόντα να είναι ΜΑΖΙΚΗ.

Διάφορες σέκτες παλαιοημερολογιτών (και οι ίδιοι δεν ξέρουν πόσοι είναι αφού καθένας τους αυτοανακηρύσσεται αρχιεπίσκοπος και έχουν καμιά 10 αρχιεπισκόπους) μιλούσαν διαρκώς για "χαράγματα" και "666".

Με εξαίρεση κάποιους ακροδεξιούς και κάποιους αρχαιοΕλληνιστές (ναι ήρθαν κ αυτοί με τις σημαίες τους), ο κόσμος που προσερχόταν και έβλεπε το κλίμα αποχωρούσε απογοητευμένος
Στη συγκέντρωση παρέμειναν κυρίως οι παλαιοημερολογίτες που είχαν έρθει με πούλμαν από όλη την Β.Ελλάδα.

Σας κάνει κάτι εντύπωση στις παρακάτω φωτογραφίες;;
Παράξενο δεν σας φαίνεται ΑρχαιοΕλληνιστές να "συμβαδίζουν" με τους σκληροπυρηνικούς παλαιοημερολογίτες;;
(στην τελευταία φωτογραφία είναι ΜΠΡΟΣΤΑ στην εξέδρα. Μην μου πείτε ότι δεν βλέπουν τα "666" και τον "ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ" και τη "ΣΚΛΑΒΙΑ").
Τελικά οι πληροφορίες μας (από Αθήνα) ότι οι Youtubers είναι ΑρχαιοΕλληνιστές μπορεί να μην ήταν κ τόσο λανθασμένες όσο νομίζαμε.
Πάντως δεν είναι παράξενο να συμπορεύονται σκληροπυρηνικοί Παλαιοημερολογίτες με αρχαιοΕλληνιστές, Τι λέτε;;
Άραγε να έχουν κάτι κοινό που τους συνδέει ή τους κατευθύνει;;;

  • Συμμετείχαμε μαζί με αρκετούς συναγωνιστές μας στην Συντονιστική Επιτροπή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (και νομίζαμε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε η Συντ/κή Επιτροπή και οι Έλληνες Youtubers, όπως κ μας έλεγαν).
  • Γράψαμε τις ομιλίες για τη συγκέντρωση (ομιλίες που αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε λίγο πριν την συγκέντρωση όταν διαπιστώσαμε ότι έχει ΚΑΠΕΛΩΘΕΙ από παλαιοημερολογίτες)
  • Μοιράσαμε τα φυλλάδια (τα οποία πληρώναμε οι ίδιοι) σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα.
  • Φτιάξαμε τα ξύλινα πλαίσια και βάλαμε τα αεροπανό στις αερογέφυρες.

  • Βγάλαμε την κοινή ανάρτηση (ευτυχώς σκεφθήκαμε να προσθέσουμε και την λέξη "Αντιπαρακμή" στην διαφημιστική αφίσα και έτσι αποδεικνύουμε και την συμμετοχή μας). Όπως μπορείτε να επιβεβαιώσετε από τους ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΛΟΓΟΥΣ, η Αντιπαρακμή εξέδωσε κ πάλι την κοινή ανάρτηση που έπαιξε σε δεκάδες ιστολόγια (ΚΑΙ στην ανάρτηση αυτή επιδιώξαμε να επισημαίνουμε τον κίνδυνο από το "ηλεκτρονικό φακέλωμα" αντί να μιλάμε για "6άρια" και "αντιχρίστους").

ΚΥΡΙΩΣ όμως:
  • Ήρθαμε σε επικοινωνία με την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πετύχαμε χαιρετισμό από τον Παναγιότατο κ. Άνθιμο τον οποίο θα διάβαζε εκπρόσωπός του (ιερωμένος).
Σε όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον στρατιωτικό (του Πολεμικού Ναυτικού) που ηγείται στους Έλληνες Youtubers (στην Αθήνα) και που σχετίζεται με το Ιστολόγιο asimpiestos (όπως μας είπε ο ίδιος, εξ άλλου την φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό εμφανίζονται αρκετές φορές εκεί).
Του έχουμε ξεκαθαρίσει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές ότι ΔΕΝ πρέπει να καπελωθεί ή εκδήλωση ούτε από πολιτικά κόμματα αλλά ούτε από "παλαιοημερολογίτες" αφού αυτό ΔΕΝ μας βοηθάει επικοινωνιακά.
Πρέπει να πείσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Έχουμε επιχειρήματα και ΑΥΤΑ προβάλλουμε. Γι αυτό το λόγο εξ άλλου έχουμε φροντίσει να γραφτούν οι ομιλίες και τις έχουμε γνωστοποιήσει με email κ στον ίδιο.


Οι παράξενες ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ:
1) Ένα μήνα πριν την συγκέντρωση, μαζευόμαστε 20 περίπου εθελοντές από Θεσσαλονίκη μία Κυριακή μεσημέρι, σε κεντρική καφετέρια της Θεσσαλονίκης.
Εντύπωση μας προκαλεί όλους ότι έχει ήδη οριστεί η ημερομηνία και η ώρα της Συγκέντρωσης από "Αθήνα" και είναι 20 Μαρτίου, 13:00 μμ.
Τους λέμε όλοι ότι είναι αργά (σαν ώρα έναρξης) αλλά επικαλούνται "για να προλάβουν να έρθουν από επαρχία".
Αρκετές εβδομάδες αργότερα, εμπιστευτικά με ενημερώνει (ο συσχετιζόμενος με το asimpiestos με τον οποίο μιλούσαμε πολλές φορές καθημερινά στο τηλ/νο συντονίζοντας την συγκέντρωση) ότι την ημέρα αυτή οι Παλαιοημερολογίτες γιορτάζουν τον Αγ.Γρηγόρο τον Παλαμά και θα είναι ο Αρχιεπίσκοπός των Γ.Ο.Χ. στην Θεσσαλονίκη και γι αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. Για να έχουν τελειώσει την λιτανεία τους οι παλαιοημερολογίτες και για να παραβρεθεί ο Αρχιεπίσκοπός τους.

2) Μας ανακοινώνουν ότι την τυπική άδεια από την αστυνομία και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση θα πάρει ο Σύλλογος "Αγ.Βασίλειος. Ο Σύλλογος Αγ.Βασίλειος έχει πρόεδρο τον κ.Αναστ.Θεοδωρίδη, τον αστυνομικό που λέει ότι αποτάχθηκε και εμφανίζεται "διωκόμενος" για την Κάρτα του Πολίτη. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει χάσει τον μισθό του αφού έχει βγει σε σύνταξη (το δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του κ.Χαρδαβέλλα).
Μία εβδομάδα πριν την συγκέντρωση διαπιστώνουμε ότι η άδεια από τον Δήμο ΔΕΝ λήφθηκε για την Πλατεία Αριστοτέλους όπως γράφουν τα φυλλάδια αλλά για το Άγαλμα του Βενιζέλου!!! και ότι αυτός ήταν ο χώρος που ζήτησαν να δεσμεύσουν για την συγκέντρωση.
Παράξενη σύμπτωση κι αυτή ε;;
Επέμενε μάλιστα ο τέως αστυνομικός κ.Θεοδωρίδης ότι είναι καλύτερα...
Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο αστυνομικός..
Μας ενημερώνουν επίσης ότι τάχα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα καλύψει τα "ηχητικά" και γι αυτό επιλέχθηκε αυτό το μέρος!!!
(2 ημέρες πριν την συγκέντρωση μαθαίνουμε ότι τα ηχητικά θα μπούνε από ιδιώτη, άρα ποιο το νόημα να αλλάξει ο προγραμματισμένος χώρος συγκέντρωσης;;;).
Γι αυτό το λόγο στην κοινή μας ανάρτηση (που έγινε λίγες ημέρες πριν την Συγκέντρωση) επιμέναμε να τονίζουμε ότι γίνεται στο άγαλμα του Βενιζέλου.

3) Επιμένω να διευκρινίζω στον σχετιζόμενο με το Ιστολόγιο του asimpiestos (σε αρκετές επαφές του στην Θεσσαλονίκη όπως κ σε εμάς συστήθηκε ότι έχει το Ιστολόγιο αυτό) ότι δεν πρέπει να γίνει το λάθος να μιλήσουν ακραία άτομα. Ειδικά για τον ηγούμενο της μονής Εσφιγμένου του τονίζω ότι φέρει παράνομα τον τίτλο αφού τόσο εκκλησιαστικά μέσω του Οικ/κού Πατριαρχείου κ του Αγ.Όρους όσο και νομικά από τα Ελληνικά δικαστήρια ΔΕΝ είναι πλέον ηγούμενος στην μονή αυτή. Συνεπώς ΔΕΝ πρέπει να μιλήσει στη συγκέντρωση. Ομοίως για τον Αρχιεπίσκοπο των ΓΟΧ (έναν από τους αρχιεπισκόπους που έχουν οι Παλαιοημερολογίτες). Δεσμεύεται ότι ακόμη κ αν παραστούν στην συγκέντρωση, θα είναι ως απλοί πολίτες και ΔΕΝ θα μιλήσουν. Ειδικά τώρα που έχουμε τον χαιρετισμό του κ.Άνθιμου.

4) Ο υπεύθυνος των Ελλήνων Youtubers (asimpiestos) φτάνει Παρασκευή απόγευμα στην Θεσσαλονίκη (2 ημέρες πριν την συγκέντρωση). Αρνείται να μας συναντήσει με διάφορες προφάσεις.
Tο ίδιο συμβαίνει κ το επόμενο πρωί. Αρνείται επίσης να μας παρουσιάσει κ τα υπόλοιπα παιδιά από Αθήνα που μετέχουν στους Έλληνες Youtubers. Με πολλές πιέσεις τον "αναγκάζουμε" να έρθει το Σάββατο στις 4μμ σε γραφεία εθνικού φορέα στο κέντρο της πόλης, για να οριστικοποιήσουμε τη σειρά των ομιλιών και τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Εκεί διαπιστώνουμε ότι είχαν κληθεί ως ομιλητές ο Εσφιγμένου και ο Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ και ήταν εξ αρχής όλα προγραμματισμένα για να καπελωθούν από παλαιοημερολογίτες.
Επικοινωνούμε άμεσα με την μητρόπολη Θεσσαλονίκης για ενημερώσουμε για την παρουσία και ομιλία των Αρχιεπισκόπου των ΓΟΧ και του (αυτοαποκαλούμενου) ηγουμένου της Εσφιγμένου, κάτι που ανάγκασε τον μητροπολίτη Άνθιμο να αποσύρει τον χαιρετισμό κ τον εκπρόσωπό του (αφού δεν μπορεί να συμπορεύεται με άτομα που έχουν τόσο εκκλησιαστικά όσο και δικαστικά καταδικασθεί ότι παράνομα φέρουν θρησκευτικούς τίτλους).

5) Είχαμε προτείνει ως ομιλητές πρόσωπα με κύρος πχ την βουλευτή κ.Κανέλλη, τον κ.Ζουράρη, τον κ.Καραμπελιά και αρκετές προσωπικότητες της πόλης μας που θα τόνιζαν την πολυσυλλεκτικότητα της Συγκέντρωσης.
Κατηγορηματικά το απέρριπτε από Αθήνα (ο σχετιζόμενος με το ιστολόγιο asimpiestos) γιατί υποτίθεται έπρεπε να είμαστε ακομμάτιστοι.
Δείτε τις φωτογραφίες της συγκέντρωσης κ ίσως καταλάβετε το γιατί:

Εθνικιστές του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Λάρισας και της Χρυσής Αυγής (αναγγέλθηκαν επίσημα και οι δύο από τα μεγάφωνα της Συγκέντρωσης) προσέρχονται στη συγκέντρωση και φωνάζουνε τα γνωστά συνθήματα "Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" κλπ.
Ε ναι
όταν τα 2 τελευταία χρόνια συμβαδίζει ο Σύλλογος Αγ.Βασίλειος (με τον αστυνομικό Πρόεδρό του) με τον Πατρ/κό Ελλ/κό Σύνδεσμο και ο Πατρ/κός Ελλ/κός Σύνδεσμος με την Χρυσή Αυγή (επίσημη στήριξη στις εκλογές και κοινές εκδηλώσεις) λογικό είναι να μην θέλεις να παραστούν "πολιτικοί" στην συγκέντρωση για να μην την "καπελώσουν"!!!


ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:
ΚΡΙΜΑ
γιατί ένα θέμα που είναι τόσο σημαντικό για τον καθένα μας,
(τα ατομικά μας δικαιώματα που απειλούνται με το ηλεκτρονικό φακέλωμα),
ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ
από μικρές μερίδες γραφικών που επιμένουν να ξεγελάνε τον κόσμο με φυλλάδια, βίντεο κλπ που συγκινούν τον καθένα ευαισθητοποιημένο πολίτη και στην πράξη επιμένουν στον περιθωριακό τους μονόλογο.

Γιατί η "βλακεία" ορισμένων είναι αρκετά ΥΠΟΠΤΗ.
Τα ίδια άτομα περιθωριοποιούν ξανά κ ξανά εθνικούς και λοιπούς αγώνες.
Ε, φτάνει πια
επειδή βαρεθήκαμε να προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε για τον ρόλο ορισμένων στον "πατριωτικό" χώρο, από δω και μπρος δεν θα διστάζουμε να αποκαλύπτουμε ποιοι είναι οι "στρατιωτικοί" και οι "αστυνομικοί" που κάνουν κουμάντο και διευθύνουν-καπελώνουν τα πάντα.

Αρχίζουμε και αναρωτιόμαστε ποιανού ρόλο παίζουν ορισμένοι..
είναι στ' αλήθεια "Ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη" και στην "Νέα Τάξη" ή με τη συμπεριφορά τους (ΠΕΡΙΟΘΩΡΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ κάθε προσπάθεια να αντιταχθούμε) βοηθάνε τα Σχέδιά της να εφαρμοστούν;



Κλείνοντας την ανάρτηση:
αυτό είναι το πανό που ετοιμάστηκε για να μπει στο πίσω μέρος της εξέδρας:
Σχεδιάστηκε, παραγγέλθηκε και πληρώθηκε από το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής και είχαμε την αξιοπρέπεια να γράψουμε σ αυτό "Έλληνες Youtubers" αφού αυτό μας έλεγαν ότι είμαστε.
(Μία ακόμη σύμπτωση, ο συσχετιζόμενος με το asimpiestos μου έλεγε "δεν χρειάζεται να έχουμε κάτι στο πίσω μέρος της εξέδρας"...).
Φυσικά το πανό αυτό που παραγγείλαμε ΔΕΝ μπήκε ποτέ.
Κάποιοι προτίμησαν στην εξέδρα το πανό με την "ΑΙΩΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666".
Ίσως είναι απλά θέμα ... αισθητικής!

Όπως βλέπετε οι συγκεντρωμένοι δεν γεμίζουν τον δρόμο (Εγνατία) όταν κάποια στιγμή επιλέγουν να μετακινηθούν προς τα κάτω. Επιλέγουν παρόλα αυτά να κλείσουν τον δρόμο (μας τον είχα εξαγγείλει από την προηγούμενη).
Δεν φαίνεται να έχουν και πολύ σεβασμό στους συμπολίτες τους οι Παλαιοημερολογίτες ε;;



Νεότερη ενημέρωση 23/3/2011
Όπως διαβάσαμε στο Hellas-Orthodoxy ο κύριος Αθ.Τσ., ΑΠΕΙΛΗΣΕ το Hellas-Orthodoxy ότι αν δεν κατεβάσουν την αναδημοσίευση (από την παρούσα ανάρτησή μας) θα έχουν "ποινικές ευθύνες"!!


Η παρούσα ανάρτησή μας έχει ως θέμα
"ΑΙΣΧΟΣ: Οι Παλαιοημερολογίτες ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ μία ακόμη φορά συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη"
και αναφέρεται στην εσκεμμένη ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας από κάποια άτομα-ομάδες (μιας συγκέντρωσης που προωθήσαμε και στηρίξαμε τόσο πολύ ως Αντιπαρακμή).
Μιας συγκέντρωσης που ελπίζαμε κ αγωνιστήκαμε να αποτελέσει αφορμή να γίνει ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΟΣ ο αγώνας ενάντια στη Κάρτα του Πολίτη.
Κάποιοι κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο.


Προφανώς το θέμα της παρούσας ανάρτησης ΔΕΝ είναι το ποιος είναι ο διαχειριστής-ες του Ιστολογίου asimpiestos.
Και προφανώς ο μόνος που ξέρει ΠΟΙΟΣ είναι ο διαχειριστής-ες του asimpiestos αλλά και οποιουδήποτε Ιστολογίου είναι η Google.
Αφού ο ίδιος ο κύριος Αθ.Τσ., μας συστήθηκε ως ο διαχειριστής του Ιστολογίου, τόσο τηλεφωνικά όσο κ δια ζώσης, και αφού το Ιστολόγιο asimpiestos αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν (ακόμη και με την στρατιωτική του ιδιότητα) και τον προβάλει επαινώντας τον ΔΙΑΡΚΩΣ , δεν είχαμε κανένα λόγο να το αμφισβητήσουμε.


Ούτε φυσικά μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι ο αρχηγός στους youtubers.
Στην Θεσσαλονίκη που ήρθε μας έλεγε ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι Youtubers! Και αφού όλος ο συντονισμός-καθοδήγηση γινόταν από αυτόν δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι αυτός "ηγείται". Τώρα αν υπάρχει κάποιος άλλος που του δίνει εντολές, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Διαπιστώσαμε πάντως ΟΛΟΙ ΜΑΣ ότι είχε ηγετικό ρόλο.
Μπορεί να μας πει που βλέπει την ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ;


Ο ίδιος δεν διαφημίζει ΠΑΝΤΟΥ στο facebook το asimpiestos και τους Έλληνες Youtubers;
Δείτε και μερικές φωτογραφίες για να μην έχετε αμφιβολία:
πχ

Επιπλέον, και στο Ιστολόγιο asimpiestos, ο τίτλος του Ιστολογίου είναι "ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ YOUTUBERS" και γράφει από κάτω:

"ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 22/01/2011 Ο ΑΣΥΜΠΙΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ YOUTUBERS ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ"
Δείτε και την φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση):

Όπως βλέπετε η σελίδα των Ελλήνων youtubers έχει ως Ιστότοπο τo Ιστολόγιο asimpiestos
Για να μην χρησιμοποιήσουμε το ονοματεπώνυμό του (κάτι που επέλεξε να κάνει δημόσια ο ίδιος) χρησιμοποιήσαμε τον όρο "ιστολόγος του asimpiestos" ή ο "Αθηναίος" που "ηγείται στους youtubers" ή "διαχειριστής του asimpiestos", πάντα σύμφωνα με όσα μας είχε δηλώσει προφορικά.
Τώρα αν μετάνιωσε και θεωρεί το asimpiestos (που ο ίδιος συνεχίζει κ διαφημίζει παντού) και τους "Έλληνες Youtubers" που επίσης ο ίδιος συνεχίζει κ διαφημίζει παντού ότι είναι κάτι "ΚΑΚΟ" και συκοφαντικό για το πρόσωπό του ...
πριν το αφαιρέσουμε εμείς, ας το αφαιρέσει πρώτα ο ίδιος από τις συστάσεις του στο facebook!



Και αφού δεν έχει σχέση με το asimpiestos (παρά τα όσα μας διαβεβαίωνε προφορικά στη Θεσσαλονίκη) ΠΩΣ βρέθηκαν όλες οι πρωτότυπες υπηρεσιακές του αναφορές (πρέπει να ξεπερνούν τις 10) όλες σκαναρισμένες, με τα πλήρη στοιχεία του παντού, και ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ τον επαινετικά σε όλες;

Αφού δεν έχει σχέση γιατί δεν τους ζήτησε να κατεβάσουν τις φωτογραφίες κ τα βίντεο από τις δημόσιες εμφανίσεις του;
Και κυρίως ΓΙΑΤΙ επιμένει ο ίδιος να το διαφημίζει ΠΑΝΤΟΥ όπως κάνει κ με τους "Έλληνες youtubers";;;


Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια.
Παρόλα αυτά αφού θεωρεί "συκοφαντικό" το να λέμε ότι είναι ο διαχειριστής του asimpiestos διαγράψαμε από σήμερα (23/3/2011, 6μμ) τον όρο "διαχειριστής" και τον αντικαταστήσαμε με τον όρο "σχετιζόμενος" με το Ιστολόγιο asimpiestos.
Τώρα αν ισχυριστεί ότι δεν σχετίζεται κ με το asimpiestos και ότι βρέθηκαν τυχαία όλες οι υπηρεσιακές του αναφορές κ τα βίντεο και οι φωτογραφίες του(!), και το διαφημίζει κ παντού τυχαία, ε τότε θα μας επιτρέψει εμείς να επιμένουμε να νομίζουμε ότι ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με το Ιστολόγιο αυτό.



Κύριε Αθ.Τσ.,
η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΡ.Α.Ο.Σ. αναφέρεται σε κάποιον που "χρησιμοποίησε" τις "ευλογίες" του "πατρός Σαράντη" στην Θεσσαλονίκη.
Ποιος να ήταν αυτός που έλεγε ότι "έχει ευλογία" από τον π.Σαράντη και μάλιστα το έλεγε ακόμη κ σε μητροπολίτες για να πετύχει την υποστήριξή τους.
Μήπως έχετε καμιά ιδέα σε ποιον αναφέρονται στην ανακοίνωσή τους ;;;



Νεότερη ενημέρωση (Οκτώβριος 2015)
4 χρόνια μετά την αρχική μας ανάρτηση, ΖΗΤΟΥΜΕ δημοσίως ΣΥΓΝΩΜΗ για τους χαρακτηρισμούς προς την μονή Εσφιγμένου και τον ηγούμενο τους, ως "παράνομους" εξαιτίας των αποφάσεων δικαστηρίων (διαγράψαμε τους χαρακτηρισμούς αυτούς με διακριτή -εμφανή δηλαδή- διαγραφή).
Το μοναστήρι ανήκει στους μοναχούς του, σε αυτούς που έχουν αφιερωθεί σε όλη τους τη ζωή σε αυτό,  και κανείς δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει επειδή έκαναν το αυτονόητο (αυτό που φοβούνται να κάνουν όλα τα υπόλοιπα μοναστήρια του Αγίου Όρους):
Διέκοψαν την μνημόνευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου επειδή προκλητικά συμπροσεύχεται με αιρετικούς. Τα μοναστήρια δεν ανήκουν σε πρόσωπα που δεν έχουν πατήσει ποτέ εκεί και που ενδιαφέρονται μόνον για να αξιοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια και επενδύσεις. Αυτό λέγεται εμπόριο και business. Όχι μοναχισμός.

4 χρόνια μετά την αρχική μας ανάρτηση, οι προκλήσεις των Οικουμενιστών πολλαπλασιάζονται και εντείνονται. Πλέον δεν χρειάζεται να αναζητούνται πληροφορίες σε παπικά κανάλια για να εντοπίσουμε την προδοσία της ορθόδοξης πίστης. Πλέον τα προβάλουν οι ίδιοι, δημόσια, χωρίς καμία ντροπή.
Οι μέρες μας θυμίζουν έντονα το Βυζάντιο λίγο πριν την Άλωση. Και τότε είχαμε συμπροσευχές με τους Λατίνους. Και όσο δεν μαθαίνουμε την αληθινή ιστορία, και δεν αναλαμβάνουμε προσωπικά ο καθένας τις ευθύνες του, η ιστορία κινδυνεύει να επαναληφθεί.

Στις κρίσιμες μέρες που ζούμε, οι φωνές αντίστασης η μία μετά την άλλη, δειλιάζουν και σωπαίνουν.
Οι οικουμενιστές ξέρουν πως να παγιδεύσουν τον καθένα (άλλον δίνοντας του αξιώματα, άλλον υποσχέσεις για μητροπολιτικό θρόνο, άλλον για ηγούμενο ...) για να τον πάρουν με το μέρος τους.
Και όταν ένα ένα τα κάστρα πέφτουν, τότε οφείλουμε να σταθούμε όλοι όρθιοι στις επάλξεις. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, η αντίσταση του απλού λαϊκού, που σέβεται τα δόγματα της Ορθοδοξίας και τις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων, έχει μεγαλύτερη αξία από τον φημισμένο μοναχό ή μητροπολίτη που προσκυνάει τον συμπροσευχόμενο με αιρετικούς Πατριάρχη και διδάσκει "υπακοή στην εκκλησία" (=εννοώντας στους διαπλεκόμενους στην πλειοψηφία τους μητροπολίτες).

Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι η ομάδα των Ελλήνων youtubers συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην Κάρτα του Πολίτη συνεπώς εκ των υστέρων αισθανόμαστε ότι τους αδικήσαμε -όταν και πάλι κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να ρίξουν τους τόνους (τη στιγμή που μέσω των capital controls η αχρήματη κοινωνία προχωράει ραγδαία).
Κάποιοι "ποιμένες", αντί να ξεσηκώσουν τον κόσμο για να βγει στο δρόμο, περιορίζονται σε εκδηλώσεις σε αίθουσες, αφήνοντας τις εξελίξεις να τους υπερφαλαγγίσουν.

Τέλος, εκφράζουμε την χαρά μας που 4 χρόνια μετά, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, συνεχίζει δυναμικά, αυτόνομα και ακομμάτιστα, τον αγώνα για την πατρίδα και την Ορθοδοξία.


ΥΓ. Η τότε πρόταση μας για ομιλίες των Ζουράρη και Κανέλλη, αναφερόταν στην ανάγκη να δείξουμε ότι ο αγώνας γίνεται από ευρείες μάζες και δεν αφορά μόνον άτομα της εκκλησίας. Όμως και τα 2 αυτά πρόσωπα, χρόνια μετά την αρχική μας ανάρτηση, αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών μας (ενδεικτικά ο Ζουράρης ψήφισε και συνεχίζει να ψηφίζει τα νέα μνημονιακά μέτρα (μνημόνιο νο3) αλλά και το νομοσχέδιο για την χορήγηση ιθαγένειας σε (λαθρο)μετανάστες).

Ιστολόγιο Αντιπαρακμή

52 σχόλια:

y.e. είπε...

Ηρέμησε φίλε μου ,
κατ'αρχήν μην περιμένεις σε τέτοιας υφής εκδηλώσεις να βαίνουν όλα άψογα.
Έπειτα οι αποκαλούμενοι Παλαιοημερολογίτες είναι ,ή δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;Αν για κάποιους δεν είναι, ας μου επιτραπεί η υπενθύμιση της γνωστής ρήσης του Αυγουστίνου Καντιώτη ότι οι ΓΟΧ είναι τα "λοκ της Ορθοδοξίας".
Όσο για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου (την κανονική εννοείται,όχι την τεχνηέντως και οψίμως κατασκευασμένη)μπορείς να πληροφορηθείς τον πόλεμο που εδώ και πολλούς μήνες υφίσταται από ψευδαδέλφους, που κατά τα άλλα αγαπούν (αιρετικούς ίσως ,τους αντιδρούντες στα πλάνα τους όμως ,όχι).
Τέλος για το "παράνομο της χρήσης θρησκευτικών τίτλων" ,μπορείς να διαπιστώσεις πως όσες φορές οι ΓΟΧ (οι αληθινοί φυσικά ,όχι οι "ταμπελούχοι")όσες φορές δικάστηκαν για αντιποίηση αρχής,όλες τις φορές-τουλάχιστο απ'όσο εγώ γνωρίζω -δικαιώθηκαν.Κι αυτό λέει πολλά.
Παρακαλώ λοιπόν θερμά να μην περιθωριοποιούνται οι Ορθοδόξοι αυτοί συμπολίτες μας (πολλοί από αυτούς είναι και επιστήμονες άνθρωποι-για να μην νομίζουν μερικοί ότι είναι τίποτε αμόρφωτοι και αδαείς)αλλά να αντιμετωπίζονται με τον προσήκοντα σεβασμό,όπως άλλωστε και κάθε άλλος συνάνθρωπός μας.
Και ας μην ξεχνούμε πως και στο χώρο του Νέου Ημερολογίου(για τους γνώστες του θέματος)δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις για διάφορα ζητήματα...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και φυσικά το σχόλιο ήταν καλοπροαίρετο.Συγγνώμη αδελφέ Μαχητή για το θάρρος.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Φίλε y.e.
επειδή μεγάλωσα στο περιβάλλον του πατρός Αυγουστίνου, ξέρω πολύ καλά τι πίστευε.
Ο Καντιώτης δεν είπε μόνον αυτό (αν το είπε ..).
Ο Καντιώτης αν πίστευε στους ΓΟΧ θα έφευγε από την Εκκλησία της Ελλάδος κ θα πήγαινε εκεί.
Όμως ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ.
Δεν δίσταζε να καταγγέλει το εκκλησιαστικό κατεστημένο και τα λάθη.
Όμως πάντα παρέμενε στην εκκλησία.

Έλα όμως που οι περισσότεροι παλαιοημερολολογίτες έχουν πρόβλημα κανονικότητας.
Που σημαίνει όποιος ήθελε έλεγε ότι είναι δεσπότης και άρχιζε να χειροτονεί ιερείς και δεσποτάδες.
Πες μου εσύ τώρα είναι αυτοί δεσποτάδες κ ιερείς ή είναι απατεώνες;;
Υπάρχει πλήθος από "μαϊμού" τέτοιους ρασοφόρους.

Αλλά το θέμα της ανάρτησης δεν ασχολείται με αυτό.

Η ανάρτησή μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την ΑΠΑΤΗ σε βάρος όλων μας.

Όταν ο άλλος βγάζει ένα φυλλάδιο και συνειδητά κρύβει την ταυτότητά του για να "τραβήξει κόσμο" γνωρίζοντας ότι η εκδήλωσή του είναι κάτι τελείως διαφορετικά τότε κάνει ή δεν κάνει απάτη;

Όταν κάποιος φτιάχνει βίντεο-κάλεσμα και δεν λέει κουβέντα για αντιχρίστους κ ιστορίες και ξαφνικά στην συγκέντρωση υπάρχει μόνον ένα τέτοιο παραλήρημα, είναι αυτό απάτη ναι η όχι;

Όταν ο "Αθηναίος" ιστολόγος και ο "θεσσαλονικιός" αστυνομικός μας διαβεβαίωναν ότι δεν θα επικεντρωθεί η εκδήλωση στο 666 και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Όταν μας λένε ότι ΔΕΝ θα μιλήσει ο Εσφιγμένου και ο Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ και τελικά μας λένε ψέμματα τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή;

Έχουμε ΔΕΚΑΔΕΣ εμαιλ το παιχνίδι που μας έστησαν.
Ο Χριστός ΔΕΝ ευλογεί ΑΠΑΤΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ.
Όποιος ήθελε να διαβάσει τον μονόλογό του ας έβαζε κ την ταμπέλα του στο κείμενο -κάλεσμα κ ας έκαναν οι παλαιοημερολογίτες την συγκέντρωσή τους επίσημα κ έντιμα.

ΥΓ.
Τον διαχωρισμό τον επέβαλαν οι ίδιοι οι παλαιοημερολογίτες.
Η συμφωνία μέχρι κ λίγες ώρες πριν την συγκέντρωση είναι να απευθυνθούμε στον μέσο πολίτη με επιστημονικά δεδομένα.
Γι αυτό γράφηκαν και οι ομιλίες (κάποιες από καθ/τές Παν/μίου συνεργάτες μας), για να διαβαστουν από νέους Youtubers, που νομίζαμε ότι είμαστε εμείς.
Τώρα καταλαβαίνουμε ότι όλα ήταν κόλπα των παλαιοημερολογιτών να τραβήξουν κόσμο.

e είπε...

Φίλε μαχητή, θα σου συνιστούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου. Οι ακολουθούντες το Πάτριο εορτολόγιο αποτελούν ένα σεβαστό μέρος του πληθυσμού της πατρίδας μας και δεν είναι ούτε τρομοκράτες ούτε κακοποιοί. Το ζήτημα του εορτολόγιου στην Ελλάδα είναι μια ανοιχτή πληγή 90 χρόνων περίπου. Το ότι ο χώρος αλλά και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα είναι γνωστό αυτό όμως δεν σε νομιμοποιεί να μιλάς για σέκτες. Οι ενστάσεις σου - και δικαιολογημένες να ήταν - έπρεπε να ήταν σε άλλο ύφος και σε πιο ήπιο τόνο. Ειδικά τώρα που οι περιστάσεις είναι κρίσιμες και απαιτείται ενότητα.

Υ.Γ1 Το ζήτημα της κανονικότητας ένα θέμα χιλιοειπωμένο. Αφού λές οτι μεγάλωσες στο περιβάλλον του Μακαριστού Αυγουστίνου θα ξέρεις ότι δεν τίθεται θέμα κανονικότητας. Το ότι ο καθένας μπορεί να πάρει ένα ράσο και να αυτοτιτλοφορηθεί ως κληρικός του πατρίου εορτολογίου είναι μια θλιβερή κατάσταση η οποία με τα δεδομένα που υπάρχουν δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα απαξιώσουμε τα πάντα.

Unknown είπε...

Μια καλή αφορμή να τελειώνουμε με τους παπατζήδες ένθεν - κείθεν ...
Έγραψα κι εγώ δυο λόγια για το θέμα στο egersis
.................................
Κι ας μην παρεξηγούνται ορισμένοι ένθεν - κείθεν. Ας φροντίσουν να τους απομονώσουν για να μην τους παίρνει όλους η μπάλα. Όταν σε τέτοια σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες κάποιοι επιχειρούν να δώσουν θρησκευτική υφή τότε το αποτέλεσμα είναι προδιαδεγραμμένο. Αυτό δεν είναι άλλο από την αποτυχία και σαφέστατα γίνεται εσκεμένα.
Ούτε το ζήτημα της κάρτας του Πολίτη πρέπει είναι ζήτημα που αφορά μόνο τους Ορθόδοξους (Παλαιοημερολογήτες) αλλά ούτε το ζήτημα της διάσωσης ενός αρχαίου μνημείου αφορά μόνο τους λεγόμενους δωδεκαθειστές.
Αλλά αυτοί (οι κεφαλές παντα) βρίσκουν αφορμή από τέτοια ζητήματα να καπελώσουν ενώ σε όλα τα άλλα που συμβαίνουν είναι ανύπαρκτοι και σφυρίζουν αδιάφορα σα να μην συμβαίνει τίποτα.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

ΥΣ. Που ήταν όλοι αυτοί στις αντιδράσεις για το ''1821'' του ΣΚΑΙ και σε πληθώρα ζητημάτων που δεν προσφέρεται για θρησκευτικοεμπορική εκμετάλευση; Σωστά μαντέψατε....ΑΦΑΝΤΟΙ

byzantio είπε...

Επειδή δεν βρίσκω πουθενά email επικοινωνήστε με byzantio@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Η Εγκύκλιος τών Πατριαρχείων Κωσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων λέγει τα κάτωθι «...ο δεχόμενος τον νεοτερισμόν -οίον το νέον ημερολόγιον κατελέγχει ελλειπή την κεκυριγμένην Ορθόδοξον πίστην...άπαντες ούν νεωτερίζοντες... εκουσίως, ενεδύθησαν κατάρα ως ιμάτιον...».οι παλιοημερολογιτεςΚΡΑΤΑΝΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΟΜΑΤΩΝ ΣΕΓΓΕΝ ΚΛΠ ΕΚΤΟΣ ΟΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΕΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΙΣΟΥΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

1]Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΥΓΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ. ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΧΡΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗΤΕ ΝΑ ΜΗΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΕΛΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑΟΝΟΜΑΖΕΣΤΑΙ ΟΡΘΟΔΩΞΟΙ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

το θέμα της ανάρτησης ΔΕΝ είναι το παλαιό κ το νέο ημερολογιο.
Είναι η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ προσπάθεια ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

1) Ημών- όλων των εθελοντών που πληρώναμε κ μοιράζαμε τα φυλλάδια που βάζαμε τα πανό και δίναμε την ψυχή μας

2) των ιστολογίων που δεν σκέφθηκαν ότι το συγκεκριμένο άτομο (του asimpiestos) και ο Σύλλογος Αγ.Βασίλειος -που μέχρι χθες δεν φαινόταν πουθενά- θα ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ την συγκέντρωση

3) των μητροπολιτών της περιοχής Θεσσαλονίκης στους οποίους πήγαινε (πηγαίναμε μαζί αφού ο Αθηναίος δεν γνώριζε κανέναν) και έλεγε ότι έχει τάχα την ευλογία του πατρός Σαράντη, ΧΩΡΙΣ να την έχει

4) όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών που καλόπιστα πίστεψαν στο ύφος του φυλλαδίου/βίντεο κλπ και που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ καμία σχέση με το ύφος των σκληροπυρηνικών Παλαιοημερολογιτών.


Το ίδιο άτομο συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι τάχα συμμετέχουν οι μητροπολίτες Πειραιώς και αρκετοί άλλοι μητροπολίτες στην ερχόμενη συγκέντρωση της Κυριακ΄ς 27/3.
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΨΕΜΑ αφού επικ/με με την Μητρόπολη Πειραιώς σήμερα και κατηγορηματικά μας δήλωσαν ότι ΔΕΝ συμμετέχουν.

Και επειδή δεν αντέχουμε άλλη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τους ύποπτους προβακάτορες που χρησιμοποιούν σεβάσμια πρόσωπα για να πετύχουν τους ύποπτους σκοπούς τους.

DK είπε...

http://salpisma.blogspot.com/2011/03/blog-post_9290.html

δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Orthodox True είπε...

Καλησπέρα αδελφοί, ο σκοπός είναι ένας και είναι ιερός. Ας μην αναλωνόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν αλλά σε αυτά που μας ενώνουν. Πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να μπορέσουμε να νικήσουμε τα παλαιά κατεστημένα της επανάστασης του καναπέ.
Ας μην κοιτάμε τεμπέλες αλλά το κίνητρο. Το κίνητρο είναι να αντισταθούμε στα της νέας εποχής με οποιοδήποτε κόστος.
Θα θυμίσω ότι στην μεγάλη πυρκαγιά του δάσους η αλεπού και ο λαγός που είναι άσπονδοι εχθροί γίνονται φίλοι για να γλυτώσουν!!!!

Έτσι και εμείς να προσπαθήσουμε να μην δίνουμε βάση σε τυχόν αδιακρισίες και λάθη αλλά στο σκοπό που μας ενώνει.

Πάντως για όσα ενάντια δημοσιεύεις σε εκείνους που αφιερώσανε χρόνο και χρήμα για να μοιράσουν φυλλάδια δεν παρουσιάζεις καμ΄μία απόδειξη αλλά άστοχα και επικύνδυνα συμπεράσματα που μπορεί ο οποιοσδήποτε χλιαρός αδελφός σαν και μένα να "πατήσει" και να δικαιολογήσει την αποχή του από τις συγκεντρώσεις.

Πάντως πρέπει να δώσω συγχαρητήρια για τα πολύ εύστοχα σχόλια των παραπάνω σεδλφών. Ο τρόπος που γράφουν αποδυκνείουν την συγκροτημένη γνωση και θεμελιωμένη πίστη στο θέμα της κάρτας του πολίτη και γενικότερα στα της Πίστεως.

Με τιμή Μαρίνος Ριτσούδης

Ανώνυμος είπε...

to uema eine ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Η αλήθεια πάντα επιπλέει και προβάλλεται, έστω και αργά, στις πονηρές μέρες που διανύουμε χρειάζεται πολύ προσοχή με την επιλογή των συνεργατών μας, δείτε τον σύνδεσμο μας για το πως εργάζεται η Νέα Τάξη:

http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/02/blog-post_6506.html

Με τιμή και εκτίμηση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Καταπληκτική η ομιλία του Αρχιεπισκόπου των Γ.Ο.Χ. Μακαρίου. (15 λεπτά κ κάτι).
Λέω να αρχίσω να την βλέπω κάθε βράδυ για να την εμπεδώσω!
Τελικά είχε δίκιο ο "Θανάσης", o "Αθηναίος",(ναι αυτός που διαβεβαίωνε ακόμη κ τους μητροπολίτες ότι έχει την ευλογία του π.Σαράντη) και επέμενε να μιλήσει ο "Αρχιεπίσκοπος" (των ΓΟΧ)..


Θυμάμαι ένα-ένα τι είχαμε συμφωνήσει:
Να μην υπερβεί η συγκέντρωση την 1μιση ώρα συνολικά.
τι έγινε τελικά:
Από τις 1 το μεσημέρι που ξεκίνησε, στις 3:35 που ξαναπέρασα ακόμη μιλούσαν για 666 και ιστορίες..
Όπως έμαθα τέλειωσε στις 4 και αν κ έλεγαν ότι θα γίνει πορεία, με τον λίγο κόσμο που απέμεινε δεν έγινε.

Τι εύκολο που είναι τελικά να "διαλύσεις" έναν αγώνα.



Για να τελειώνουμε με τις εξυπνάδες ορισμένων υπερχριστιανών και υπερπατριωτών:

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει αρκετές Ορθ.Χριστ.Αδελφότητες, γνωστές για το ήθος τους εδώ κ δεκαετίες, με γνωστά πρόσωπα και ΚΥΡΟΣ.
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει σωματεία εθνικού προβληματισμού που στέκονται ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ μπροστά σε κάθε επιταγή. Eπίσης γνωστά για την αγωνιστικότητα αλλά και την σοβαρότητά τους.
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πιστούς μητροπολίτες που είναι έτοιμοι να δράσουν όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες.


Δεν χρειαζόμαστε πρώην κ νυν ένστολους και παραθρησκευτικά σωματεία να μας καθοδηγήσουν.
Eιδικά όταν αυτοί ύπουλα καλύπτονται πίσω από "Youtubers" και "Συντονιστικές Επιτροπές" (που νομίζαμε ότι είμασταν εμείς αλλά άλλοι έκαναν κουμάντο).

Όπως διαπιστώσαμε τελικά,
μία με τον διαφορετικό χώρο συγκέντρωσης,
μία με τις ακρότητες,
οι προβοκάτορες τα κατάφεραν μια χαρά να χαθεί το κύρος μιας συγκέντρωσης που είχε όλα τα φόντα να γίνει ΜΑΖΙΚΗ.
Συγχαρητήρια σε όσους τα καταφέρατε.
Οι "υπηρεσίες" σας σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Orthodox True είπε...

Αδελφέ Θεσσαλονικιέ του προηγούμενου σχολίου οι αγώνες δεν διαλύονται αλλά πάντοτε γίνονται άλλοτε φανερά και άλλοτε συμμετέχουν όλοι και άλλοτε κάποιοι πάντως γίνονται διότι υπάρχει Ορθοδοξία. Εφόσον Υπάρχει η Αγία Πίστη μας υπάρχουν και οι αγωνιζόμενοι αδελφοί!!! Το θέμα είναι ότι για λόγους κακής επικοινωνίας και λαθών αλλά και αδιακρισίας πρέπει να καταδικάσουμε μία ευάρεστη κίνηση??? Αξίζει??? Όλοι σου γράφουν για ενότητα του Έθνους. Εσύ δεν κάνεις λάθη?? Δεν κάνεις αδιακρισίες???? Τα κάνεις όλα σωστά??? Για κάνε λίγη αυτοκριτική??? Στο κάτω κάτω εάν έχεις τη στοιχειώδη χριστιανική παιδεία θα ξέρεις ότι οι αγώνες γίνονται προς δόξα Χριστού αλλά και υπάρχει και ο εχθρός που καραδοκεί για να διαλύσει ότι πάει να γίνει καλό. Σταμάτησε να πολεμάς εκείνα που πολεμά ο διάβολος, γιατί η συγκέντρωση κατα την ουσία ήταν κατά του διαβόλου!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αδερφέ Marino
μάλλον είσαι τόσο αγαθός που δεν έχεις ακούσει ποτέ τη λέξη προβοκάτορας.

Όταν βλέπεις κάποιους να ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ την Εκκλησία κ τους ευαισθητοποιημένους πολίτες
και να διαλύουν μία συγκέντρωση και μαζί μ αυτήν έναν αγώνα,
τότε είσαι υποχρεωμένος να το καταγγείλεις.
Και αυτό κάναμε.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους πιστούς που προσήλθαν κι αυτοί καλοπροαίρετα.
Αναφέρομαι στα πρόσωπα που κρυβόταν από πίσω,
που μας εξαπατούσαν συνειδητά 1 μήνα
και που τελικά πέτυχαν το σκοπό τους:
Μία ακόμη συγκέντρωση ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ και ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ και ακόμη περισσότερος κόσμος δεν ξέρει αν θα πάει στη επόμενη συγκέντρωση.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Διαβάστε κ μία προυσίαση του θέματος από άλλο ιστολόγιο.
Πάντως όσα περιγράφει ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ.

http://ierapostoli.wordpress.com/2011/03/20/karta_politi_salonika2/

Sun είπε...

Συγχαρητηρια, ετσι να συνεχισετε (αν δεν ειστε βαλτοι) να κανουμε το χατηρι τους!! Να σφαχτουμε μεταξυ μας και να γινουν ολα οπως τα θελουν.
Αλλα ουπσιιιι, ο κοσμος εχει ξυπνησει και δε καταλαβαινει απο παραμυθακια οπως εκανε τοσα χρονια τωρα..

Ολες οι συγκεντρωσεις ειναι για ολους, εφ οσων εχουμε τον ιδιο σκοπο. Κι οταν λεμε για ολους εννουμε για ολους, ανεξαρτητου θρησκειας και ανεξαρτητου κομματος.

Το οτι αυτη τη κινηση εχει ξεκινησει απο την εκκλησια, δεν εχει σημασια. Ολοι θα κανουμε πισω στις οποιες διαφορες μας για ν πετυχουμε το σκοπο μας. Κ για το φακελωμα θα μιλησουμε και για το 666 θα πουμε, για οτιδηποτε αντιπροσωπευει το καθενα μας. Οταν λοιπον πετυχουμε το σκοπο μας, μη στενοχωριετε, εδω ειναι το ρινγκ, μπαινουμε μεσα και σφαζομαστε μεταξυ μας..

Αλλα (αν δεν ειστε βαλτοι) σας παρακαλω, σταματηστε το.. Κακο κανει ολο αυτο, παρα καλο. Χτυπαει πολυ ασχημα. Ενας απλος πολιτης ειμαι που προσπαθω να στηριξω με το ελαχιστο που μπορω τον αγωνα. Μη μου το χαλατε πριν καν αρχισει.. Ειναι κριμα απο το Θεο!!!

Τωρα, αν ειστε βαλτοι απο καποιους, το κριμα στο λαιμο σας!! Μπορει να τυφλωνεστε τωρα, αλλα μετα θα σας δω οταν ανοιξετε τα ματια σας στα δυσκολα και θα ειναι πια αργα..

Unknown είπε...

Όταν δυσκολευουν τα πράγματα αρχίζουν κάποιοι και μιλάνε για τη περιβόητη ''ενότητα''. Στο όνομα της λοιπόν έρχονται και αφήνουν υπονοουμενα περί βαλτών που κάνουν κριτική!!!

Για ποια ενότητα μιλάτε όταν μεταβάλετε μια εκδήλωση που αφορά όλους τους Έλληνες σε θρησκευτική πανήγυρη;Που είσασταν όλοι εσείς σε δεκάδες,εκατοντάδες ζητήματα που βγήκαμε στο δρόμο, ζητήματα που εκ της φυσης τους δεν μπορουσαν να πάρουν θρησκευτική υφή; Εκεί βεβαίως δεν τέθηκε από κανέναν σας θέμα ''ενότητας για το καλό του Έθνους''. Αναφέρθηκα βεβαίως όχι μόνο στη μια πλευρά αλλά και στην άλλη (τους δωδεκαθειστές). Κατα ''συμπτωση'' λειτουργουν όπως ακριβώς κι εσείς.
Και πάλι για να μην γίνει παρεξήγηση αναφέρομαι στα ''κεφάλια'' και σε όσους έχουν την ίδια λογική. Παντα βεβαίως υπάρχουν και οι αφελείς αλλά οι λίγοι κονομάνε πουλώντας βιβλία, κομποσχίνια, ημερολόγια και άλλα πολλά.Και μη μου πείτε πως δεν στήθηκαν τέτοιοι πάγκοι. Στη συγκέντρωση της Αθήνας για τη κάρτα του Πολίτη τους είδα καλά.

Η ενότητα λοιπόν στα λόγια είναι άχρηστη.Στη πράξη αποδεικνυεται.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Κατ αρχήν EGERSIS
είναι αυτονόητο ότι συμφωνώ με όλα όσα γράφεις.

Αγαπητέ SUN,
Το ποιο είναι το Αντιπαρακμή μπορείς να το διαπιστώσεις κάνοντας κλικ ενδεικτικά στις ετικέτες μας "ΚΚΕ", "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ", "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ".
Εκεί θα δεις τις θέσεις μας (αλλά κυρίως τις δράσεις μας).
Εδώ κ 3 χρόνια που κάνουμε αναρτήσεις εμφανίζουμε και τις δράσεις μας.
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις μερικά.
Έτσι για να σου φύγει η απορία αν είμαστε κομουνιστές ή προβοκάτορες.
Όσο για την πρόταση να μιλήσει η Κανέλλη και ο Ζουράρης/Καραμπελιάς, ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν σε όλους τους χώρους ασυμβίβαστα άτομα, ενάντια στην Νέα τάξη και έχουν κάθε δικαίωμα και αυτοί να έχουν λόγο.
Απευθυνόμαστε ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους πολίτες.
Αλλά ειδικά για την Κάρτα του Πολίτη χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ να καταλάβουν κ να πιστέψουν ότι ΑΠΕΙΛΕΙ τα ατομικά τους δικαιώματα.
Φυσικά έχουμε και θρησκευτικές προεκτάσεις (γι αυτό κ πήραμε τον χαιρετισμό του Άνθιμου που θα διάβαζε ιερέας του και τελικά απέσυρε τον χαιρετισμό το προηγούμενο βράδυ). Ομοίως θα μιλούσε κ ένας ιερέας εκπρόσωπος των παλαιοημερολογιτών.

Αλλά η κύρια επιχειρηματολογία έπρεπε να απευθύνεται στον μέσο πολίτη.
Αυτόν προσπαθούμε να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε κ να πείσουμε.
Και σε αυτό είχαμε συμφωνήσει όλοι όσοι μετείχαμε στην Συντ/κή Επιτροπή.


1)Γιατί κάποιοι εσκεμμένα δέσμευσαν από τον Δήμο άλλο σημείο συγκέντρωσης;
Ευτυχώς τελευταία εβδομάδα το ανακαλύψαμε τυχαία και αρχίσαμε να το διαδίδουμε στα ιστολόγια για να το μάθουν όσοι ενημερώνονται από αυτά.

2)Είχαμε συμφωνήσει να μην εμφανιστούν άτομα με ακραίες εκφράσεις (εικόνες, σταυρούς κλπ κλπ). Μέχρι κ ειδικό κειμενάκι είχαμε γράψει για να διαβαστεί από το μικρόφωνο. Αν προσέξεις κοντινές φωτογραφίες θα δεις το αποτέλεσμα..
Βοηθάει μία συγκέντρωση να βρίσκονται τόσες ακραίες ομάδες;
Ειδικά όταν απευθύνεσαι στον μέσο πολίτη;

Ολα αυτά έγιναν εσκεμμένα.
Η Χρ.Αυγή (από πόλη της Β.Ελλάδας) τηλεφώνησε στον "Αθηναίο" (όπως μου είπε ο ίδιος) και τους είπε "ΕΛΑΤΕ αρκεί να μην έχετε πανό". Και ήρθαν. Και φώναζαν "Αίμα τιμή..", "Σκατά -σκατά στον τάφο του Κεμάλ" (υπάρχουν σε βίντεο) κλπ.
Δεν κλήθηκαν ως πολίτες.
Ως πολίτες θα μπορούσαν να έρθουν ούτως ή άλλως,
Ήρθαν (προσκεκλημένοι) ως Χρ.Αυγή
Ομοίως και ο Πατρ.Ελλ/κός Σύνδεσμος (αυτοί με τις διάφορες σημαίες).
Και και οι ΑρχαιοΕλληνιστές ΔΕΝ ήρθαν τυχαία. Αν ερχόταν σαν πολίτες δεν θα έφερναν τα λάβαρά τους.

Για τη συγκέντρωση αυτή θυσιάσαμε πολλά και πιστέψαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε να βγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο (όπως έλεγε κ στο βίντεο).
Δυστυχώς πολύς κόσμος (που κατάφερε να βρει το σημείο συγκέντρωσης) έφυγε απογοητευμένος από το θέαμα.
Ήταν ήδη επιφυλακτικοί αφού το "Συντ/κή Επιτροπή" και το asimpiestos και το "έλληνες youtubers" δεν έλεγε τίποτε και είχαν όλοι απορία ποιος το κάνει.

Αγωνιζόμαστε δεκαετίες και στηρίζουμε κάθε αγνό πατριώτη και κάθε αγνή προσπάθεια.
Μέσα από το ιστολόγιό μας προσπαθούμε να ενημερώνουμε για τα εθνικά θέματα με ιδιαίτερη ευαισθησία και σε θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας.
Το διαδίκτυο είναι δύναμη και μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αλλά όταν κάποιοι μας εξαπατούν, για αρκετό καιρό και εσκεμμένα, τότε αισθανόμαστε κ το βάρος να το καταγγείλουμε.

Ο αγώνας (τόσο για την Κάρτα όσο και για όλα τα εθνικά μας θέματα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑΣΟΒΑΡΑ ΣΟΜΑΤΙΑ -ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΑΣ ΒΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΕ!ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το Έτος 1582 ο Παπας Γρηγόριος ΙΓ (ο γνωστός για την νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και τα Γρηγοριανά μέλοι και τις Γρηγοριανές χωροδίες), συνεργασθείς μετά ενος Μασσόνου αστρολόγου Ελισάβετ Αχίλες και του επήσις Εβραίου δημοσιογράφου Μόρρες, συνέταξαν το νέον ημερολόγιο με 13 μέρες διαφορά απο το Πάτριον Ιουλιανό, και το συνήφανον με πονηρό σκοπό να το εισαγάγουν στην Ορθοδοξία και να μολύνουν την εκκλησία του Ι.Χριστού

Stelios είπε...

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΟ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

http://www.elliniki-grothia.com/?p=7072

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΑΚΗ 19-1-98'Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ'
www.youtube.com
ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΡΑΚΗ ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΛΕΤΩΡΑ 19-1-98 'Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ 666,Η ΚΑΣΕΤΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΊΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ'

Sun είπε...

Δεν εχω διαβασει αρθρα σας, δε σας βαζω σε κατηγορια. Δεν με ενδιαφερει τι ειστε. Γι αυτο το λογο λεω "Αν ειστε βαλτοι" δεν ειπα οτι ειστε. Αν εχει γινει κατι εσκεμενα στη Θεσσαλονικη κακος εχει γινει. Μου ητανε αδυνατον να ειμαι εκει, λογο αποστασης.
Στην Αθηνα ημουν ομως 6 Φεβρουαριου. Ητανε μια πολυ ωραια συγκεντωση.

ΠΡοσωπικα, δεν με ενδιαφερει αν ερθει στη συγκεντωση και ο τελευταιος των Μοΐκανών αγκαλια με τον βουδα. Οπως θα κλεισει τα αφτια του, οταν θα ακουστουν οι ψαλμωδίες απο τους παπαδες, ετσι κι εγω δε θα προσκηνησω τον βουδα. Θα χαρω ομως να τον δω αγκαλια με τον βουδα και θα νιωσω πιο δυνατη που θα δω οτι στον αγωνα ερχονται κι αλλοι. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.
Το θεμα και το ζητημα ειναι οτι θα βρισκεται εκει επειδη στηριζει κι αυτος τον αγωνα για τον οποιο γινεται η συγκεντρωση.

Βεβαιος σεβομαι τις αντιρρησεις σου σε αυτο που ειδες και ακουσες, ομως πεσ μου λιγο τι θελεις να καταφερεις με αυτο που εγραψες? Να μην ξαναπατησει ανθρωπος στις συγκεντωσεις? 27 Μαρτιου ειναι η επομενη, αυτο που θελουμε και ελπιζουμε ολοι ειναι να ερθει περισσοτερος κοσμος. Η να μην παμε καθολου καλυτερα, επειδη μπορει να ερθει η χρυση αυγη, ή καποιοι παλαιοημερολογιτες,ή μπορει να ερθουν δωδεκαθειστες, οπου εχουν συνενοηθει με τους διοργανωτες πισω απο τη πλατη μας.

Στη προηγουμενη συγκεντρωση, ας πουμε, με ενοχλησε η κινηση καποιων, να μοιρασουν καποια φυλαδια τα οποια διαφημιζανε εκκλησιαστηκα βιβλια προς πωληση. Θεωρησα πως δεν ητανε σωστο να εκμεταλευτουνε την κατασταση για κατι τετοιο. Βεβαια μπορει οι ανθρωποι να το κανανε καλοπροαιρετα, Ομως σκεφτηκα πως καποιοι μπορει να στραβωσουν με αυτο και να αλλαξουν τις σκεψεις τους προς τις συγκεντωσεις.
Φαντασου τωρα εγω, να ειχα ενα μπλογκ με πολλους αναγνωστες και να εγραφα οτι καποιοι εκμεταλευτηκαν τη κατασταση και τι πραγματα ειναι αυτα και τα λοιπα και τα λοιπα
Με αυτο το τροπο λοιπον βλεπω την αναρτηση σου αυτη. Οπως σου περιεγραψα στο παραδειγμα επανω.

Οσο εχω ασχοληθει με το θεμα, διαβαζοντας και βλεποντας τις προθεσεις και τις κινησεις των youtubers και οποιοι αλλοι αγωνιζονται ενεργα με το θεμα, καθε αλλο παρα κακο ειδα. Αισθανομαι ασχημα που δε μπορω κι εγω να συμμετεχω τοσο ενεργα στον αγωνα.

Ανώνυμος είπε...

Η να ξεσκλαβωθούμε ή όλοι να πεθάνομε... Οδυσσεύς Ανδρούτσος

Posted: 21 Mar 2011 06:49 AM PDT
Στ΄Άρματα Αδέλφια!... Ήγαπημένοι μου... Ήτανε φαίνεται από το Θεό γραμμένο ν' αδράξωμε τ' άρματα μία ήμερα και να χυθούμε καταπάνου στους τυράννους μας, που τόσα χρόνια ανελεήμονα μας τυραγνεύουν. Τι τη θέλομε, βρέ αδέρφια, αυτή την πολυπικραμένη ζωή, να ζούμε απο- κάτω ατή σκλαβιά και το σπαθί των Τούρκων να ακονιέται στα κεφάλια μας; Δεν τηράτε που τίποτα δε μας απόμεινε; Αι εκκλησίες μας

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αγαπητέ Sun
όποιος θέλει στη συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη να φέρει τον βούδα μαζί του,
ή τον Μαρξ
ή την σημαία του Συνδέσμου του,
ας κάτσει καλύτερα σπίτι.
Δεν έχει καμιά δουλειά ούτε ο βούδας, ούτε ο Μαρξ, ούτε οι εθνικιστικές ακρότητες.


Εφόσον ως Αντιπαρακμή πρωτοστατήσαμε στη διοργάνωση της συγκέντρωσης αυτής
Εφόσον εμφανιστήκαμε με τα ονόματά μας και έτσι πήγαμε στους μητροπολίτες της περιοχής
Εφόσον μοιράσαμε ΠΑΝΤΟΥ τα φυλλάδια για την συγκέντρωση (σε ενορίες και Ορθ.Αδελφότητες που μας ξέρουν)
Εφόσον εμείς γράψαμε την κοινή ανάρτηση στους ακομμάτιστους ιστολόγους και αυτή δημοείευσαν δεκάδες Ιστολόγια

ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΘΕ δικαίωμα αλλά κυρίως Υποχρέωση να καταγγείλουμε όσους μας εκμεταλλεύθηκαν.

Για να το ξέρουν και οι επόμενοι και να "φυλάνε τα ρούχα" τους.
Ας είμαστε πιο προσεκτικοί από εδώ κ μπρος ποιανού εκδήλωση/συγκέντρωση στηρίζουμε.

Ειδικά όταν δεν έχει πρόσωπο και χρησιμοποιεί τα δικά μας πρόσωπα για να υπάρξει.

Orthodox True είπε...

Αγαπητοί μου θέλω να τονίσω εκ πεποιθήσεως ότι, κάποιοι δεν έχουμε τη στοιχειώδη παιδεία να κατανοήσουμε ότι σε τέτοιες "κινήσεις", δεν πάμε ούτε για να ακούσουμε, ούτε για να χτυπήσουμε παλαμάκια. Δεν πάμε ούτε για πρόσωπα ούτε για οργανώσεις, ούτε για προβολή. Δεν πάμε ούτε να γίνουμε αρεστοί σε Μητροπολίτες ούτε σε παπάδες.

Και όταν πάμε, πάμε παλικαρίσια γνωρίζοντας ότι και ο διάβολος θα κάνει τη δουλειά του και θα προσπαθήσει να μας ανακόψει.

Πάμε για τον συγκεκριμμένο σκοπό της διαμαρτυρίας της μη εφαρμογής της κάρτας του πολίτη, και δεν με ενδιαφέρει πόιός είναι ο διπλανός μου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και για τους εχθρούς της Πίστεώς μας και περιμένει και δίνει την ευκαιρία και στον αλλόθρησκο να μπεί στην Αγία Ορθοδοξία.

Εμείς ως Χριστιανοί πάμε να μετρηθούμε σε ζωντανό χώρο και χρόνο και να δείξουμε στον Χριστόν μας αλλά και στους υπευθύνους την καρδιακή μας ανησυχία, αλλά και το αγωνιστικό μας πνεύμα, ως υπόσχεση για περαιτέρω αγώνες. Είναι μία έκφραση που διαφοροποιείται ακόμη και από εκείνους τους "επαναστάτες του καναπέ".

Ας ξεφύγουμε από τα κατεστημένα, και τότε θα ξεφύγουμε και από τα στημμένα.
Ο ιερός σκοπός μάς ενώνει και δεν καπελώνεται από κανέναν, αντίθετα αναδυκνείεται ως λεβεντιά και παλικαροσύνη με το ισχύς εν τη ενώσει.

Αυτό είναι το όμορφο και το διαφορετικό στην Χώρα της Δημοκρατίας και της Λαμπρής ιστορίας, που μας καταδυκνείει ότι στις μεγάλες ώρες του Έθνους μας γινόμαστε ΕΝΑ και αγωνιζόμαστε απο κοινού χωρίς να εξετάζουμε σωματεία, οργανώσεις, πολιτικές τοποθετετήσεις, ιδεολογικές διαφορετικότητες, διαφοροποιήσεις στα της Πίστεως.

Είμαστε διαφορετικοί και καλούμαστε να συνυπάρχουμε και να αγωνιζόμαστε υπό το πρίσμα της διαφορετικότητάς μας, εφόσον αγαπάμε την Πατρίδα μας και βιώνουμε την ανησυχία για το αύριο.

Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, αλλά μπορούμε να το ¨ρυθμίσουμε¨, αποδίδοντας στην διάκριση του σκοπού των προσώπων και των ρόλων που υποδύεται ο καθένας μας.
Είναι απαράδεκτο να μιλάνε κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι, για καπέλωμα αφήνοντας μομφές για άλλα ¨κινήματα¨ και δεν μιλάνε για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει όλους μας, ανεξαρτήτου πεποιθήσεων και αυτό σαν αποτέλεσμα ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ....

Άλλωστε κρινόμαστε από τον Πανάγαθο Θεό, όχι για την έκβαση μιάς πράξεως --γιατί είναι έργο Δικό Του--, αλλά για την φλόγα την πύρωση και το κίνητρο της καρδιάς μας.

Και εγώ διάνυσα πολλά χιλιόμετρα να μεταβώ από Αθήνα για να σας στηρίξω, αλλά και για τον ιερό σκοπό της εναντίωσης στην κάρτα και απογοητεύομαι με τον τρόπο που κάποιοι λαμβάνουν τα μηνύματα και τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν.

Αυτά τα ολίγα τα οποία είναι η γνώμη μου.

Με αγάπη για το Έθνος μας και Την Ορθοδοξία μας.

Μαρίνος Ριτσούδης

Orthodox True είπε...

Θεσσαλονικιέ δεν είμαι καθόλου αγαθός όπως λές. Είμαι σάπιος στην ψυχή και στην καρδιά, και αναγνωρίζω μύρια σφάλματα κάθε στιγμή στο εαυτό μου. Τα δε πάθη της καρδιάς μου, τα βλέπω θεριεμένα να βρυχάντε να με καταπιούν.

Όμως θέλω να σου πώ ότι εγώ για αυτήν την Πατρίδα μας, έχω πολεμήσει γιατί ήμουνα παρών κατά την κρίση στα Ίμια το 1996, και ποτέ δεν σκέφτηκα ούτε εγώ ούτε κανένας μας, όταν πηγαίναμε για πόλεμο τότε, εάν πρέπει να μην πάμε μήπως ο γείτονας είναι αιρετικός ή ΄λαθρομετανάστης ή απατεώνας ή χλιαρός χριστιανός η και προδότης ακόμη. Πήγαμε για όλους του Έλληνες.

Αναντίρητα και αποφασιστικά όλοι μας είμασταν ενωμένοι και αποφασισμένη για την θυσία υπέρ όλων των Ελλήνων που ζούν στην επικράτεια ανεξαρτήτου χρώματος ιδεολογίας η θρησκείας και εσύ μιλάς δια διαλογή Ελλήνων στην συγκέντρωση για την κάρτα του πολίτη!!! δες το άρθρο μου.

http://ellinikosanemos.blogspot.com/2008/03/z-1996.html

Στη συνέχεια συνέβει το ακόλουθο στην καριέρα μου στο Π.Ν.

http://www.highbeam.com/doc/1G1-60543666.html

όπου αποταχτηκα το 1999 επειδή δεν ακολούθησα την παράνομη και αντισυνταγματική αποστολή του Πολεμικού Θεμιστοκλής στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Αδριατική εναντίων των αδελφών Ορθοδόξων Σέρβων. Και εκεί δεν σκέφτηκα εάν υπάρχουν αιρετικοί στη Σερβία ή και προδότες η και απατεώνες, αλλά τους είδα σαν αδέλφια όλους, και αποφάσισα να ακολουθήσω την επιταγή της συνείδησής μου, και να μην συμμετέχω με οποιοδήποτε κόστος. Και το κόστος σας πληροφορώ ήτανε κατά κόσμον μεγάλο!!

ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΟΛΛΆΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,,, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ!!!

Μαρίνος Ριτσούδης

Ὀ πάροικος. είπε...

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΒLOG ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΒLOGS TΗΣ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ.
ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ, ΤΟΣΑ ΛΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ, ΞΕΡΩ, ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΨΕΥΔΟΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΔΑΙΜΟΝΙΖΕΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΒΛΕΠΕΙΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΟΗΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ, ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΥΘΕΙ ΩΣ ΙΜΑΤΙΟ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥ 1583, ΤΟΥ 1593, ΤΟΥ 1848, Κ.ΛΠ., ΟΙ ΔΕ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΣ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1920 ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ» ΣΠΥΡΟΥ.
Α, ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστός και η Παναγία!!!
Τόση ταπείνωση πρέπει να την κρύβεις, ευλογημένε άνθρωπε!

Unknown είπε...

ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ,
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΞΕΧΝΑΤΕ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΙΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΔΡΟΜΟ. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΑΜΠΕΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΦΟΡΟΥΝ ΡΑΣΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Η ΚΕΛΕΜΠΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝΤΑΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, ΠΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΜΑΣ (ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΤΕ) ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

y.e. είπε...

Αγαπητέ αδελφέ Μαχητή, επειδή οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά ,ας προσεχθούν παρακαλώ τα κατωτέρω για τον οποιονδήποτε καλοπροαίρετο αναζητητή της Αλήθειας:

1. Σχετικά με τη Ορθότητα του Παλαιού (ή αλλιώς Ιουλιανού ημερολογίου) ιδού τι απεφάνθη ο ίδιος ο δράστης της αλλαγής τότε Χρυσόστομος Παπαδόπουλος ως καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών: «Ἡ Γρηγοριανή τροποποίησις τοῦ ἡμερολογίου θεωρεῖται ὑπό τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ὡς μία τῶν πολλῶν καινοτομιῶν τῆς Πρεσβυτέρας Ρώμης, Παγκόσμιον σκάνδαλον καί αὐθαίρετος τῶν ἐκκλησιαστικῶν παραδόσεων καταπάτησις… Τό Γρηγοριανόν ἡμερολόγιον ἐχαρακτηρίσθη ἐν αὐτῆ (τῆ Συνόδω τοῦ 1593) ὡς νεωτερισμός ἀντιβαίνων εἰς κανόνας καί διατάξεις τῆς Ἐκκλησίας» (Χρυσ. Παπαδόπουλος, Ἐθν. Κῆρυξ, 1919) καί ὀλίγον ἀργότερον προσθέτει: «Λαβόντες ὑπ' ὄψιν ὅτι ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος ὡς καί αἱ λοιπαί Ὀρθόδοξοι αὐτοκέφαλοι Ἐκκλησίαι ἄν καί ἀνεξάρτητοι, ἐσωτερικῶς ὅμως εἶναι στενῶς συνδεδεμέναι πρός ἀλλήλας καί ἡνωμέναι διά τῆς ἀρχῆς τῆς πνευματικῆς ἑνότητος τῆς Ἐκκλησίας, ἀποτελοῦσαι μίαν καί μόνην, τήν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν καί συνεπῶς οὐδεμία τούτων δύναται νά χωρισθῆ, χωρίς νά καταστῆ Σχισματική ἀπέναντι τῶν ἄλλων» (Χρυσόστομος Παπαδόπουλος καί ἡ τῆς μεταρρυθμίσεως Ἐπιτροπή 1923).
Τώρα πείτε μου εσείς τι άλλαξε μέσα του ,ώστε ,γενόμενος λίγα χρόνια μετά Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ,να προβεί στην αλλαγή του Ημερολογίου, και μάλιστα με την αρνητική γνώμη σχεδόν όλων των Πατριαρχείων!!
Το δε βασιλικό διάταγμα του 1923 που προέβλεπε τη διατήρηση του Ιουλιανού Ημερολογίου για τις θρησκευτικές και εθνικές μας εορτές , ουδέποτε καταργήθηκε ,αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ έως και σήμερα, εκθέτοντας έτσι την νόμω κρατούσα Εκκλησία του Νέου Ημερολογίου και τους Ιεράρχες αυτής, και καθιστώντας αυτήν παράνομη και υπόλογη έναντι του Θεού και του Ορθοδόξου πληρώματος .
Θυμίζω στην αγάπη σου την Πατριαρχική εγκύκλιο του 1920 ,που ως πρώτο τρόπο προσέγγισης του Παπισμού (ανάμεσα σε εννέα άλλους) πρότεινε την αλλαγή του Ημερολογίου.
Συνεπώς αδελφέ άλλος βρίσκεται εντός της παρανομίας ,και όχι οι χλευαστικώς από κάποιους(δεν εννοώ εσένα) αποκαλούμενοι «Παλαιοημερολογίτες» Χριστιανοί Ορθόδοξοι .
Αφήνω τα δεινά που αυτοί υπέστησαν ειδικά την τετραετία 1951-1955, καθώς και την μαρτυρία από πρώτο χέρι της συνάντησης του πρώην Πειραιώς Σεραφείμ με τον Μητροπολίτη Πειραιώς των ΓΟΧ κ.κ.Γερόντιο ,όπου ενώπιον και άλλων παρισταμένων ,μετά την ερώτηση σε ποιά Σύνοδο ανήκει ,αναγνώρισε την νόμιμη φυσικά χειροτονία του .Τώρα γιατί δεν τα λένε αυτά προς τα έξω ,μπορεί ο καθείς να υποθέσει ο,τιδήποτε. Ο Θεός ετάζει καρδίας και νεφρούς.
Και επειδή αναφέρθηκες στον γέροντα Αυγουστίνο πρέπει να γνωρίζεις πως από άνθρωπο που γνώριζε πολλά χρόνια τον π.Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο (μιλάμε για καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του) ο γέροντας ήταν έτοιμος να γυρίσει στο Παλαιό και ο π.Επιφάνιος τον απέτρεψε . Ο δε π.Φιλόθεος Ζερβάκος προσευχόμενος κάποτε θερμά στον Θεό να του υποδείξει ποιο ημερολόγιο να ακολουθήσει ,άκουσε μέσα του φωνή που του είπε : «το παλαιό είναι το ορθό» και άλλαξε προσωρινά το Ημερολόγιο στο Μοναστήρι του .Δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά «έδρασε» και πάλι ο «ορκισμένος» αντιπαλαιοημερολογίτης π.Επιφάνιος πείθοντας και αυτόν να αλλάξει το φρόνημά του .

y.e. είπε...

(συνέχεια) Τέλος θα παρακαλούσα πάντα να γίνεται διάκριση ανάμεσα στους «μαιμού»-όπως κι εσύ λες- και κατ’επίφασιν παλαιοημερολογίτες και στους κανονικούς –νόμιμους παλαιοημερολογίτες .Μη λησμονούμε ποτέ ότι στο Νέο υπάρχει ο χωροφύλακας ,ενώ στο Πάτριο ,όχι .Διαφορετικά να δεις τι θα γινόταν στις τάξεις του Νέου. Πολλοί άλλωστε καθηρημένοι κληρικοί του Νέου αυτοτιτλοφορήθηκαν «παλαιοημερολογίτες» για να έχουν υπόσταση.
Για το θέμα της κανονικότητας –αναφέρθηκα σχετικά πιο πάνω- προσθέτω ότι στη χειροτονία των ΓΟΧ από τους Ρώσους της διασποράς (δεκαετία ΄60) συμμετείχε επίσκοπος που αργότερα χειροτόνησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Τιμόθεο .Αμφισβήτησε ποτέ κανείς τη χειροτονία του Τιμοθέου;;
Παλαιοημερολογίτες άλλωστε δεν είναι η πλειοψηφία του Ορθόδοξου κόσμου -βλ.Ρωσία ,Σερβία,Κίνα,Άγιον Όρος ,Ιεροσόλυμα,Σινά ,η μισή Βουλγαρία,Γεωργία κ.α.- (χωρίς φυσικά να μένω στους αριθμούς );
Από εκεί και πέρα το θέμα έχει να κάνει κατεξοχήν με τη μνημόνευση του οικείου επισκόπου . Όμως από τα όσα προαναφέρθηκαν, αλλά και από τις γνωστές ενέργειες και φράσεις και του Πατριάρχη και άλλων Επισκόπων του Νέου (που ήδη έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις και στο δικό τους ποίμνιο) ,ποιος θα μνημόνευε απροβλημάτιστα και αδιάφορα το όνομα αυτών (εξαιρούνται οι έχοντες άγνοια των σχετικών θεμάτων-όσοι είναι αυτοί οι αδελφοί);;
Για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου (όχι την imitation) ήδη έχω αναφερθεί στο προηγούμενο post .
Κλείνοντας επέτρεψέ μου να επαναλάβω το διαχωρισμό που πρέπει να γίνεται όταν μιλάει κανείς για τους ΓΟΧ (μήπως και στο χώρο του Νέου δε υπάρχου ακραίες φωνές;). Το πιστεύεις αλήθεια ότι κάνανε κόλπο για να τραβήξουν κόσμο; Κι αν ,ναι, ποιοι ; (Για παράδειγμα : η Ιερά Σύνοδος ,την χειροτονία των Αρχιερέων της οποίας αναγνώρισε εμμέσως ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ στο πρόσωπο του προαναφερθέντος Μητροπολίτου κ.κ.Γεροντίου ο πρώην Πειραιώς Σεραφείμ ,δεν αναγνωρίζει ως Αρχιεπίσκοπο των ΓΟΧ τον από σου προαναφερθέντα στο σχόλιό σου). Ας αφήσουμε αυτό να το κρίνει ο παντογνώστης Θεός . Δε νομίζω όμως ότι κάνει καλό ένας γενικός αφορισμός ότι «καπελώσαν οι παλαιοημερολογίτες την εκδήλωση», διότι ένας καλοπροαίρετος που θα διαβάσει την ανάρτηση μπορεί από τη μία να σκανδαλιστεί εναντίον αυτών των αγωνιστών των Παραδόσεων ,και από την άλλη να εμποδιστεί να ενταχθεί στους κόλπους αυτών. Εγώ θα πρότεινα ταπεινά να απαλειφθεί η εν λόγω ανάρτηση από το ιστολόγιό σου (με όλο το θάρρος φυσικά).
Συγχώρεσέ με για το εκτενές του κειμένου .
Καλή συνέχεια του αγώνα – που πιστεύω προσωπικά ότι είναι πρώτα προσωπικός ,εναντίον των παθών μας κατά τον Άγιο πατροΚοσμά που είχε πει : «ο χειρότερος εχθρός σας είναι ο κακός ευατός σας».

Με αγάπη Χριστού.
y.e.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

αδερφέ

μάθε να εστιάζεις στην ουσία της ανάρτησης κ όχι σε λεπτομέρειες (παρόλο που κ αυτές έχουν την αξία τους).

Με την ανάρτηση ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ τα πρόσωπα/φορείς που κατά τη γνώμη μας "καπέλωσαν" μία συγκέντρωση που είχαμε συμφωνήσει ΟΛΟΙ και είχαμε αγωνιστεί να είναι "ήπια" για να είναι ΜΑΖΙΚΗ και να αλλάξει την εικόνα που είχε δημιουργηθεί έως τώρα για τις συγκεντρώσεις Ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη.
Ετοιμάσαμε μία συγκέντρωση που θα έπειθε ΚΑΘΕΝΑ που θα συμμετείχε για τους κινδύνους χωρίς να επαναλαμβάνει κ να επιμένει στον αντίχριστο και το 666.



Προφανώς δεν "καταγγέλουμε" κάθε πιστό του Παλιού ημερολογίου ούτε αυτούς που συμμετείχαν αλλά μεμονωμένους διοργανωτές που άλλαξαν τελευταίες ώρες ΟΛΕΣ τις συμφωνίες που είχαμε κάνει.

Η κανονικότητα των διαφόρων Παλαιοημερολογητικών ομάδων ΔΕΝ αφορά την ανάρτησή μας ως ΟΥΣΙΑ απλά εξηγεί γιατί υπήρχε πρόβλημα στη συμμετοχή τους-ειδικά σε επίπεδο "αρχιεπισκόπου", και "εσφιγμένου".
Κ ένα μικρό σχόλιο:
Το Αγ.Όρος, η Ρωσσία, η Ουκρανία κλπ κλπ ακολουθούν το Παλαιό ημερολόγιο.
Όμως δεν σχετίζονται με ότι χαρακτηρίζουμε στην Ελλάδα ως "Παλαιοημερολογίτες".



Επισημαίνω κ πάλι:
Αγωνιστήκαμε ΣΚΛΗΡΑ για να πετύχει αυτή η συγκέντρωση.
Και εφόσον κάποιοι -σε αντίθεση με τα φυλλάδια/βίντεο/πανό/αναρτήσεις που είχαν διανεμηθεί- άλλαξαν το περιεχόμενο και το "χρώμα" της, εμείς είχαμε ΧΡΕΟΣ να ενημερώσουμε τους πάντες για να έχουν όλοι γνώση επί του θέματος.

Από κει κ πέρα όπως βλέπεις δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αφήνουμε τον καθένα ελεύθερα να εκφράζει τις απόψεις του μέσα από τα σχόλια της ανάρτησης.
Με αγάπη Χριστού,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Να μην την πατήσει κανείς αγωνιζόμενος Έλληνας. Μην ασχολείστε με προβοκάτορες που ακολουθάνε τις επιταγές των αφεντικών τους! Τι ακριβώς συμβαίνει; Η αντίδραση κατά της κάρτας του πολίτη έχει φοβίσει τους κυβερνώντες και έχει υποχρεώσει την Εκκλησία να πάρει κάποια θέση. Πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας αντιδρούν σε κάποιο ζήτημα ενωμένοι Αριστεροί, Δεξιοί, Νεοημερολογίτες, Παλαιοημερολογίτες, Αρχαιοελληνιστές, Έλληνες ΟΛΩΝ των πολιτικών και θρησκευτικών αποχρώσεων! Την αντίδραση αυτή όπως είναι φυσικό δεν την βλέπει με καθόλου καλό μάτι το σύστημα που επιχειρεί να διχάσει τον κόσμο και να βάλει τους αγωνιζόμενους Έλληνες να τσακωθούν μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας το πανάρχαιο κόλπο που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος εναντίον του λαού μας: Την ΔΙΧΟΝΟΙΑ.

περισσότερα
http://www.elliniki-grothia.com/?p=7072

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Βρε Νικόλαε
τον ξαναέβαλες τον σύνδεσμο για το ιστολόγιο της Ελ.Γροθιάς που λέει ότι είμαστε "αριστεροί προβοκάτορες"!!!


Αντέγραψες με επιτυχία και το κειμενάκι βλέπω
μπράβο
συγχαρητήρια ..
Πρέπει να αισθάνεσαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που τα κατάφερες!


Όσο για το "σύστημα" που επιχειρεί να διχάσει τον κόσμο,
αυτό ακριβώς καταγγέλλουμε κ εμείς.
Όταν μαζεύεις 10 "παλαβούς" γελοιοποιείς και περιθωριοποιείς τον αγώνα.
Σκέψου λίγο πιο προσεκτικά λοιπόν ποιος στηρίζει "το σύστημα"
αντί να αντιγράφεις κείμενα.


Σχετικά με το Ιστολόγιο "Ελ.Γροθιά"
γράψαμε επανειλημμένα την απάντησή μας στην ανάρτησή τους
αλλά
προτιμούν να τη διαγράφουν.

y.e. είπε...

Αγαπητέ Μαχητή ,
με συγχωρείς αλλά μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά κάποιες αναφορές μου :
1.Δε νομίζω ότι Ο ΤΙΤΛΟΣ της ανάρτησης αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες :μιλάει γενικά για παλαιοημερολογίτες.
2.Μήπως κοιτάμε το δέντρο και ξεχνάμε το δάσος (επιστροφή στην Παράδοση , αλλαγή στην πνευματική μας ζωή προς το καλύτερο);
3.Με βάση τη δεύτερη παρατήρηση θεωρώ προσωπικά τις λεπτομέρειες που λες ουσιώδεις.
Χαίρομαι που κάνεις τη διάκριση αναφερόμενος σε συγκεκριμένα πρόσωπα και φορείς που ,όπως λες ,δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα.
4.Στο Άγιον Όρος ,Ρωσία ,Σερβία ,Γεωργία, και αλλού, υπάρχουν ,όπως θα ξέρεις,Εκκλησίες που επικοινωνούν με τους ΓΟΧ Ελλάδος που ανέφερα στο προηγούμενό μου post.Γι'αυτό ανέφερα το θέμα του μνημοσύνου του οικείου επισκόπου.
Πρόσφατα μάλιστα κάποια ιστοσελίδα άλλαξε (πρός τιμή της) έναν από τους τίτλους της ,όταν της επισημάνθηκε κάτι που δε γνώριζε.
Επειδή την εν λόγω ανάρτησή σου την έχει δημοσιεύσει και άλλη ,όπως είδα ,ιστοσελίδα ,θα παρακαλούσα τουλάχιστο τη διευκρίνηση που μου έδωσες να την καταχωρήσεις και στον τίτλο της ανάρτησης . Εάν φυσικά συμφωνήσεις.
Πάντα με αγάπη Χριστού.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

για τον "Δρόμο Ελλήνων":

Ως Αντιπαρακμή-παρά το ότι είμαστε παιδιά της Ορθόδοξης εκκλησίας και σε αυτήν ανήκουμε και αυτήν πιστεύουμε,
ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ να αγωνιστούμε για το θέμα της Κάρτας του Πολίτη χρησιμοποιώντας επιχειρήματα
και ύφος γραφής
που μπορεί να πείσει κάθε καλόπιστο ευαισθητοποιημένο πολίτη.


Γι αυτό και δεν περιοριστήκαμε στις θρησκευτικές παραμέτρους (φυσικά υπάρχουν κ αυτές και αποτελούν επίσης επιχειρηματολογία και την είχαμε συμπεριλάβει στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης-κι ας επικράτησε ο μονόλογος και οι υπερβολές των Παλαιοημερολογιτών).


Το ότι απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες με σοβαρό λόγο όμως,
ΔΕΝ σημαίνει ότι θα καταντήσουμε μάζα "γραφικών" που ο καθένας θα μετέχει για να προβληθεί
ή για να "περάσει" και την δική του ακρότητα.

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι γραφικότητες ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ κανέναν αγώνα.
Μάλλον τον υποσκάπτουν.

Και προφανώς δεν θα χαιρόμαστε να βλέπουμε ούτε τα αρχαιοελληνικά λάβαρά σας ούτε "εικόνες" και "σταυρούς" ούτε πανό από εθνικιστικούς κύκλους.
Όπως δεν θα θέλαμε να βλέπουμε και σημαίες κ πανό από αντιεξουσιαστικούς κύκλους αν συμβαίνει να διαφωνούν και αυτοί με την Κάρτα του πολίτη.

Μπορείτε να λέγεστε "Δρόμος Ελλήνων" ή όπως αλλιώς θέλετε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συμβαδίσουμε και μαζί σας.
Δεν είναι δυνατόν να επιλέγεις το άκρο (αρχαιοΕλληνισμός/ Δωδεκαθεϊσμός/ ακροδεξιά/ παλαιοημερολογίτες) και μετά να λες ότι θέλω να τους ενώσω όλους.

Ίσως το μόνο που πετυχαίνεις είναι να γελοιοποιήσεις την συγκέντρωση και να διώξεις την πλειοψηφία του κόσμου.

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Ἂν καὶ νομίζω ὅτι ἐὰν ψάξετε στὰ Ἀγιοπατερικὰ κείμενα δὲν θὰ βρῆτε πουθενὰ τὸν χαρακτηρισμὸ γραφικός (ὅπου ἐπικολλᾶτε μὲ περισσὴ ἄνεση), ἀλλ᾿ ἂς τὸ ὑπομείνωμεν κι αὐτό, ἐξ ἄλλου οἱ τῆς Ἐκκλησίας ὄντες ἀγωνίζονται μέσα εἰς τὴν εὐλογημένην περίοδον τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς σὺν τοῖς ἄλλοις καὶ μὲ τὴν ἄσκησιν τῆς ἁγίας ὑπομονῆς, ἐνῶ οἱ ἄλλοι, συνήθως κυττοῦν πῶς νὰ ἐργασθοῦν τὴν ἁμαρτία (π.χ. πῶς ν᾿ ἀρπάξουν κανένα ἐπιτίμιο ἀφορισμοῦ ἀπὸ τὴν ὑπερβολικὴ χρήση κατακρίσεως(βλέπετε Ἀσκητικὰ Μεγάλου Βασιλείου).

Πάντως, ἂν καταλαβαίνω καλὰ, καὶ σύμφωνα μὲ τὸν τρόπο ὅπου ἐκφράζεσθε διὰ τοῦ κειμένου -ὅπου αὐτοπροβάλεσθε τρόπον τινα ὡς οἰ πλέον διακριτικοὶ καὶ σώφρονες ἐν σχέσει μὲ κάποιους.... γραφικοὺς- διατείνεσθε, ἐὰν ἐπεκτείνουμε τὴν σκέψη σας, καὶ τὰ ἐξῆς παρακάτω:

Ὅλοι αὐτοὶ ποὺ συμπροσεύχονταν στὴν Ἀσσίζη μὲ τὴν εἰδωλολατρικὴ πανσπερμία τῶν λατρειῶν τοῦ Σατανᾶ, ὅλοι αὐτοὶ ποὺ συμπροσεύχονται καὶ εἰς τὶς μέρες μας μὲ Ἀγγλικανοὺς Δρυΐδες, Ἐπισκοπίνες λεσβίες καὶ Πάστορες ὁμοφυλοφίλους, μὲ Βουδιστὲς, Ἀνιμιστὲς, Ἐβραίους, Φυσιολάτρες, καὶ ὅλο τὸ ὑπόλοιπο κακὸ συναπάντημα, ὅλοι αὐτοὶ ὅπου συνυπογράφουν ὀμολογίες κοινῆς πίστεως μὲ τοὺς Μονοφυσίτες καὶ τοὺς Λατίνους, καθὼς καὶ ὅλοι αὐτοὶ οἱ ὀποῖοι τόσα χρόνια στὴν Ἑλλάδα εἶναι μὲ τὶς πιστωτικὲς κάρτες τῶν τραπεζῶν ἀνὰ χεῖρας καὶ μὲ τὰ ἡλεκτρονικὰ διαβατήρια στὴ τσέπη, ὅλοι αὐτοὶ λέγω ὅπου ἔφεραν καὶ προσκύνησαν τὸν ψευτολατινόπαπα τῆς Ῥώμης (ὅπως καὶ στὴν Κύπρο), ὄλοι αὐτοὶ, ξαναλέγω, κατ᾿ ἐσᾶς εἶναι οἰ ἄξιοι καὶ συνετοὶ ποὺ καλῶς κάμνετε καὶ τρέχετε καὶ τοὺς χειροφιλᾶτε καὶ τοὺς ἐγκωμιάζετε,

ἐνῶ οἱ ὑπόλοιποι, αὐτοὶ ποὺ δὲν κάνουν ὅλα τὰ παραπάνω, αὐτοὶ ὅπου ξεκίνησαν τὸν ἀγῶνα αὐτὸν τὸ 1986 μὲ τὸ τότε ἄκουσμα γιὰ ἐπικείμενη κυκλοφορία ἡλεκτρονικῆς ἀστυνομικῆς ταυτότητας μὲ Ἐ.Κ.Ἀ.Μ., αὐτοὶ λέγω τοὺς ὀποίους ἐσεῖς πᾶτε τώρα νὰ καπηλευθῆτε τοὺς ἀγῶνες καὶ τὸν μισθὸν τῶν ἰδικῶν τους κόπων,

αὐτοὶ, ξαναεπαναλαμβάνω, κατ᾿ ἐσᾶς, εἶναι οἱ γραφικοὶ, ἐνῶ ἐσεῖς οἱ σοβαροὶ καὶ συνεπεῖς πρὸς τὴν Θρησκεία καὶ τὴν Πατρίδα σας!!!!!!!

Τώρα, συγχωρέστε με παρακαλῶ γιὰ τὸν τρόπον τῆς γραφῆς μου παρακάτω, ἀλλὰ μ᾿ αὐτὰ ὅπου διαβάζω στὸ blog τοῦτο ἀρχίζω νὰ σκέπτομαι ξανὰ τὴν χρησιμότητα τῆς ἐνθυμήσεως ποὺ καὶ ποὺ ἐκείνου τοῦ σοφοῦ ῥητοῦ ὅπου λέγει:

Ὅποιος νύχτα περπατεῖ,
λάσπες καὶ σκατὰ πατεῖ.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως αισθάνομαι ότι αν σας πάρουμε στα σοβαρά, δε χρειάζονται οι κάρτες για να χάσουμε την ψυχή μας, αν δεν τρελλαθούμε κιόλας πρώτα, τελείως...
Ευτυχώς, ο Θεός κατοικεί τις καρδιές μας και Αυτός ξέρει πόσο δικός Του ειναι ο καθένας μας. Ωστόσο, αναρρωτιέμαι, όλη αυτή η υπεροχή απέναντι στους πλανηθέντες δεν σας έχει προβληματίσει ποτέ;
Αυτή η τόση βεβαιότητα για την ορθότητα σας, από ΤΙ είδους ταπεινό φρόνημα μπορεί να πηγάζει;
(Στον "πάροικο" αναφέρομαι).

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Πρὸς pm

Ὄχι διὰ κανέναν ἄλλον λόγον ἀλλ᾿ ἐπειδὴ ἔχεις ξανασχολιάσει σχόλιόν μου γράφοντας πάλι τὰ γνωστὰ περὶ ταπεινώσεως ἀλλὰ κυρίως διότι αὐτὴν τὴν φορὰν μὲ ἐρωτᾶς κιόλας, σοῦ ἀπαντῶ.

Δυστυχῶς εἰς τοὺς οἰκουμενιστικοὺς κύκλους ποὺ ἀπ᾿ ὅτι φαίνεται καὶ ἐσὺ ἀνήκεις (ἢ ἔστω, ἀρέσκεσαι) μαθαίνετε τὴν ψευδοταπείνωση καὶ ὄχι τὴν ἀληθινὴ ταπείνωση ποὺ διδάσκει τὸ Εὐαγγέλιον. Ἐσεῖς γιὰ παράδειγμα μαθαίνετε (ἀπ᾿ ὄτι φαίνεται) ὅτι ταπείνωση εἶναι οἱ ποιμένες νὰ κηρύττουν κατεγνωσμένες ἀπὸ τοὺς Ἀγίους Πατέρες αἱρέσεις καὶ ἐσεῖς νὰ εἶσθε ἀφωνότεροι ἰχθύων καὶ πιὸ ἄπραγοι ἀπὸ τοὺς παραλύτους. Ἐμεῖς μάθαμε ὅτι ἠ ταπείνωση ἐκφράζεται μὲ τὸ ''πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις'', πρᾶγμα ποὺ νομίζω ὅτι ἐσὺ δὲν πρέπει νὰ τοῦ δίνῃς καὶ μεγάλη σημασία.
Τοιουτοτρόπως ὅμως, μ᾿ αὐτὰ ποὺ γράφεις πρὸς ἐμὲ, εἶναι σὰν νὰ μὲ ἐρωτᾶς π.χ.:

...Τί εἴδους ταπεινὸν φρόνημα εἶχαν οἱ Ἅγιοι Πατέρες ὅταν ἔλεγαν ''ἔδοξε τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι καὶ ἡμῖν''; Καὶ ἀπὸ ποῦ ἤξεραν ὅτι τὸ Ἅγιον Πνεῦμα συνευδοκοῦσε μὲ τὶς ἀποφάσεις τους;

...Πῶς οἱ Ἅγιοι Πατέρες ἔλεγαν ''πᾶσι τοῖς αἱρετικοῖς ἀνάθεμα τρίς''; Ἀπὸ τί εἴδους ταπεινότητα πηγάζει αὐτή τους ἡ φρᾶσις; Καὶ πῶς γνώριζαν ὅτι μόνο αὐτοὶ εἶχαν τὸ δίκιο μὲ τὸ μέρος τους καὶ ὅτι ὁ Θεὸς συμφωνεῖ μὲ ὅσα λέγουν;

...Πῶς ὁ Ἅγιος Κυπριανὸς ἔλεγε ''Extra Ecclesiam salus non est''; Δείχνει ταπείνωση τὸ νὰ λὲς ὅτι ἐκτὸς ἀπὸ τὴν (Ὀρθόδοξον) Ἐκκλησίαν δὲν ὑπάρχει καμμία σωτηρία; (αὐτὸν κι ἂν θὰ τοῦ ἐπίῤῥιπτες τὴν μομφὴν τῆς ὐπερηφανείας).

...καὶ ἄλλα πολλὰ τέτοια τραγελαφικά.

Ἠμεῖς ἀγαπητὲ/ὴ pm στηριζόμενοι εἰς τὴν διδασκαλίαν τοῦ Θεανθρώπου Ἰησοῦ Χριστοῦ, τῆς Ἁγίας Γραφῆς, τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, τῶν Ἁγίων Πατέρων, διατυπώνομεν ὅσα πιστεύομεν.

Ὅμως, ἐσὺ φαίνεται νὰ ᾖσαι αὐτὸς/ὴ ποὺ δὲν μᾶς ἀπάντησες τίποτε διὰ τὴν ταμπακιέραν (δι᾿ ὅσα ἐρωτοῦμε παραπάνω). Ξέρετε, ἀοριστολογίες τοῦ τύπου ''Εὐτυχῶς, ὁ Θεὸς κατοικεῖ τὶς καρδιές μας καὶ Αὐτὸς ξέρει πόσο δικός Του εἶναι ὁ καθένας μας'' ξέρουμε καὶ ἐμεῖς νὰ λέμε, πολλές. Πατερικὸν ὅμως λόγον καὶ ὀρθόδοξες ἀποδείξεις δὲν βλέπομεν ἀπ᾿ ἐσᾶς.

Τέλος πάντων. Μέχρι νὰ τὸ σκεφθῇτε ὠριμότερα καὶ νὰ βρῆτε καὶ αὐτὲς τὶς ἀπαντήσεις ποὺ σᾶς ζητοῦμε (ἂν ποτὲ τὶς βρεῖτε) δεῖτε (παρακαλοῦμε πολὺ) καὶ κάποιους ἄλλους οἱ ὁποῖοι ἀγωνίζονται μὲ ἕναν τελείως διαφορετικὸν τρόπον ἀπὸ ἐσᾶς, ἀπὸ τὸ νὰ ''πετοῦν τσιτάτα'' δηλαδὴ, καὶ νὰ ἐφευρίσκουν κάθε φορὰ λογίδρια διὰ νὰ ''ξεγλυστροῦν σὰν τὰ χέλια'' τῆς ἀπαντήσεως (διότι αὐτὸ δὲν εἶναι γνώρισμα εἰλικρινοῦς ἀνθρώπου ἀλλὰ πονηροῦ).

http://entoytwnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html

Unknown είπε...

Από ότι καταλαβαίνουμε μάλλον έχετε πρόβλημα κατανόησης γιαυτό και θα σας βοηθήσουμε λίγο παραπάνω.
1ον Σας εξηγήσαμε ότι μετέχουμε σε κάθε κοινό αγώνα χωρίς ιδιοτέλεια και αυτοπροβολή (και εμείς τρέξαμε, όπως και πολλοί άλλοι, για την διανομή των φυλλαδίων αλλά δεν καυχηθήκαμε για αυτοπροβολή, σε αντίθεση με εσάς).
2ον Δεν εναντιωθήκαμε σε εσάς, απλά σας επισημάναμε ποιοι είμαστε για να μην οδηγήστε σε λάθος συμπεράσματα.
3ον Σας είπαμε ξεκάθαρα ότι δεν διαχωρίζουμε τούς Έλληνες. Άρα δεν αντιπροσωπεύουμε κάποια συγκεκριμένη ομάδα, κοινωνική ή θρησκευτική. Έχουμε αφήσει στην άκρη κάθε προσωπική μας αντίληψη και κάθε τι που μπορεί να μας διαχωρίζει σαν Έλληνες. Παρ' όλα αυτά επιμένετε στο να μας διαχωρίζετε και να μας τοποθετείτε στα άκρα.
4ον Δεν σας υποχρέωσε κανένας να συμβαδίσετε μαζί μας, εφόσον δεν θεωρείτε σωστό το ότι πρέπει να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως διαφορών. Εμείς στηρίξαμε την συγκέντρωση με την παρουσία μας παρακάμπτοντας τέτοιου είδους διαφοροποιήσεις, ενώ εσείς εγκαταλείψατε. (ποιος είναι ο ακραίος;)
5ον Το ότι δεν θέλετε να βλέπετε σημαίες, πανό, σταυρούς και εικόνες μας οδηγεί σε ένα μόνο συμπέρασμα, στο ότι δεν μπορείτε να δεχτείτε την πολυποικιλότητα αντιλήψεων των ανθρώπων, άρα πως μπορείτε να λέτε πως απευθύνεστε σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες; (μήπως δεν θέλετε ούτε την ελληνική σημαία;)
6ον Δεν μπορείτε να μιλάτε για κανένα αγώνα την στιγμή που είστε απόντες και αρκείστε στο να σχολιάζετε απλά και μόνο τους αγώνες των άλλων. (κι αν υποθέσουμε ότι η γραφικότητα δεν βοηθάει κανέναν αγώνα, κατά την γνώμη σας βοηθάει η απουσία;)
Και τέλος το πιο γελοίο είναι να προσπαθείτε να σπείρετε την διχόνοια και ενώ σας το αναφέρουν σε πολλά σχόλια να μην εννοείτε να το καταλάβετε.

Ανώνυμος είπε...

Οι Άγιοι Πατέρες δεν "ήξεραν", μετείχαν του Φωτισμού του Αγίου Πνεύματος (πράγμα που ουδέποτε το παραδέχοντο για τους εαυτούς τους και πολύ περισσότερο το διατυμπάνιζαν), ήσαν θεοφόροι, άγιοι και τα αναθέματα τα διατύπωναν ως αρμόδιοι γι αυτό, μέσα από τις συνόδους και τα συγγράμματά τους, όχι φωνασκώντας και κριτικάροντας.
Ο Άγιος Κυπριανός ήταν ΑΓΙΟΣ.
Τώρα αν εσείς, όντας τόσο σίγουροι ότι έχετε φτάσει στα μέτρα τους, φτάσατε να διδάσκετε και όλους εμάς που "αοριστολογούμε" επειδή πιστεύουμε στην παρουσία του Χριστού μέσα στις καρδιές μας, περισσότερο από το ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση θείου φωτισμού επειδή διαβάσαμε τις διδαχές κάποιων αγίων, ε, τότε δεν χρειάζεστε απαντήσεις. Τα ξέρετε και τα βλέπετε και τα κατέχετε όλα.
Κι αφού βρίσκεστε σε τέτοια βάθη αληθινής ταπείνωσεως που δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε, μακροθυμήσατε!...
(Και πάλι ατον "πάροικο" αναφέρομαι)

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Πρὸς pm

Δὲν γνωρίζω ἐὰν διαβάσατε τὸ κείμενον τοῦ link ὅπου σᾶς ἐπισύναψα προηγουμένως καὶ ἐὰν σκεφθήκατε ἐντὸς τοῦ νοῦ σας τὶς προεκτάσεις του γιὰ μία πιθανὴ ἐπόμενη ἀπάντησή σας πρὸς ἐμένα ἀλλὰ εἶναι φανερὸν ἀπὸ τὸν παρόμοιον τρόπον γραφῆς ὅπου συνεχίζετε νὰ χρησιμοποιῆτε πὼς μᾶλλον ὄχι, εἴτε δὲν μπήκατε στὸν κόπο νὰ τὸ δῆτε κἂν εἴτε δὲν στοχασθήκατε ἀρκετά εἰς τὰ στοιχεῖα αὐτά.

Ξέρετε, δὲν θὰ ἀναφερόμουν εἰς αὐτὸ (καὶ τοῦτο διότι γίνεσθε πρόξενος πολλῶν καλῶν εἰς ἐμένα) ἀλλ᾿ ἐπειδὴ βλέπω πὼς μᾶλλον δὲν τὸ ἔχετε κἂν προσέξει στὰ σοβαρὰ καὶ ἁμαρτάνετε ἀσυνειδήτως γι᾿ αὐτὸ καὶ παίρνω θᾶῤῥος νὰ ἀναφερθῶ εἰς αὐτό.
Καὶ στὰ τρία σχόλιά σας πρὸς ἐμένα εἶναι φανερὴ ἡ διάθεσις εἰρωνείας (ἀκόμα καὶ τώρα συνεχίζετε νὰ γράφετε εἰς αὐτὸ τὸ μοτίβο) μαζὶ μὲ αὐτὴν τῆς ὔβρεως (ἀφοῦ σὺν τοῖς ἄλλοις, εἰς τὸ δεύτερον σχόλιόν σας, ἀφήνετε νὰ ἐννοηθῇ ὅτι εἴμεθα διὰ τὰ ψυχιατρεῖα).
Νομίζω πὼς κάθε ἕνας ἄνθρωπος ποὺ θέλει νὰ λέγεται Ὀρθόδοξος πρέπει νὰ κάνει διάλογον καλοπροαίρετον σεβόμενος τὸν συνομιλητήν του καθ᾿ ὅτι ἐὰν ξεκινᾷ ἔχων κατὰ νοῦν ὅτι αὐτὸς εἶναι καὶ κανένας ἄλλος δὲν εἶναι τὸτε ἔχει ξεκινήσει τὸ μὰτς δεχόμενος αὐτογκόλ στὸ πρῶτο λεπτό, ἢ γιὰ νὰ τὸ πῶ καλύτερα, ἔχοντας φάει γκὸλ ἀπὸ τὰ ἀποδυτήρια.
Ἀκόμη, πρέπει νὰ ξέρετε πὼς οἰ πρακτικὲς τῆς εἰρωνείας ἦταν παντελῶς ἄγνωστες στοὺς Ἁγίους Πατέρες, ὄσον ἀφορᾷ τοὺς διαλόγους ὅπου εἶχαν μὲ τὸν κάθε λογῆς ἀντιλέγοντα.

Ἐπίσης, ἠ ἀδυναμία σας νὰ μὴ λέτε τίποτα γιὰ τὴν ΄΄ταμπακιέρα΄΄ (ἢ μήπως οἱ ἀπαντήσεις δὲν ὑπάρχουν;) ἐνῶ σᾶς ἔχω κάνει ἤδη μιὰ φορὰ μνεία γι᾿ αὐτό μὲ ἐδραιώνει περισσότερο στὶς ἀπόψεις μου.

Ὅπως καὶ νὰ ἔχῃ πάντως πρέπει νὰ γνωρίζετε πὼς σὲ μᾶς αὐτὸ ποὺ ΄΄περνᾷ΄΄ εἶναι ὅτι φαίνεται νὰ στερεῖσθε ἐπιχειρημάτων, καὶ δὴ ὀρθοδόξων. Τώρα ὅλα τὰ ὐπόλοιπα μοῦ θυμίζουν τὸ ῥητὸν: ΄΄Ὅσα δὲν φτάνει ἡ ἀλεποὺ τὰ κάνει κρεμαστάρια΄΄ (ἂν τὸ ΄΄πιάνετε΄΄ τὸ νόημα).

Ἄλλο πρᾶγμα τὸ νὰ βιώνῃς θρησκευτικὲς ἐξάρσεις, θρησκευτικὰ παραληρήματα, λατρευτικὲς συγκινήσεις, κ.λπ., κ.λπ., καὶ ἄλλο πρᾶγμα νὰ Θεολογῇς.
Οἱ ἐνέργειες τοῦ Ἀγίου Πνεύματος εἶναι πολλὲς.
Γιὰ παράδειγμα ὑπάρχει ἡ ἀγιαστικὴ χάρις (αὐτὴ ὅπου τελειοποιεῖ τοὺς ἀγωνιζομένους Ὀρθοδόξους Χριστιανοὺς πρὸς τὸ ἄκρον τῆς ἀρετῆς), ἡ τελεταρχικὴ χάρις (αὐτὴ ὅπου ΄΄τελειώνει΄΄ τὰ μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας, ἠ φωτιστικὴ χάρις (αὐτὴ δηλαδὴ ὅπου ὁδηγεῖ τοὺς αἱρετικοὺς μέσα εἰς τὴν Ἐκκλησίαν -χωρὶς αὐτὸ νὰ σημαίνῃ ὅτι εἰς τὴν κατάστασιν ὅπου εὑρίσκονται ἐκείνην τὴν στιγμὴν σώζονται), κ.ἄ.

Ὀ Ὀρθόδοξος γνωρίζει ἐκ πείρας τί σημαίνῃ νὰ ζῇς ἐντὸς τῆς χάριτος.
Ὀ αἱρετικὸς λέει ΄΄πιστεύουμε στὴν παρουσία τοῦ Χριστοῦ μέσα στὶς καρδιές μας...΄΄.
Ξέρετε, καὶ τὰ δαιμόνια πιστεύουν καὶ φρίτττουν ἐμπρὸς στὴ δύναμη τοῦ Χριστοῦ ἀλλὰ ἀπὸ πράξεις κι ἀπὸ μετάνοια δὲν κάνουν τίποτα.
Ἔχουν δικούς τους νόμους καὶ δὲν ὑπακούουν στοὺς αἰωνίους νόμους τοῦ Θεοῦ.
Ἡ Ἁγία Γραφὴ λέγει ΄΄Δεῖξε μου τὴν πίστιν σου διὰ τῶν ἔργων σου'' ὅπως καὶ ὀ Χριστὸς λέγει ὅτι θὰ ἔλθῃ νὰ ἀποδώσῃ ἑκάστω κατὰ τὰ ἔργα αὐτοῦ.
Κι ἀλλοῦ λέγει τὸ Εὐαγγέλιον ὄτι πολλοὶ θὰ τοῦ ποῦν ἐν ἡμέρᾳ Κρίσεως ΄΄Ἐμεῖς δὲν είμαστε Κύριε ποὺ κάναμε θαύματα, ποὺ βγάζαμε δαιμόνια.. κ.λπ. γιὰ νὰ ἀκούσουν ἀπὸ τὸν Χριστὸν ἐκείνην τὴν φοβερὴν φωνὴν ΄΄Φύγετε ἀπ᾿ ἐμοῦ ἐργάται τῆς ἀνομίας, οὐκ οἶδα ὐμᾶς΄΄.
Ξέρετε, κι αὐτοὶ ποὺ παρουσιάζονται εἰς τὸ link ποὺ σᾶς δίδω παρακάτω

http://entoytwnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_3806.html

πιστεύουν στὴν παρουσία τοῦ Χριστοῦ μέσα στὶς καρδιές τους ἀλλὰ δυστυχῶς τὰ ἔργα τους ἀποδεικνύουν ὄτι μόνον τὸν Χριστὸν δὲν ἔχουν, ἀφοῦ στὶς ἐντολές Του δὲν ὐπακούουν.

Ἐσεῖς τώρα μπορεῖτε, βάσει αὐτῶν ποὺ σᾶς προείπα νὰ κάνετε τὴν πρέπουσαν αὐτοκριτικήν.

΄΄Ὅπως οἱ ἄπειροι γραμμάτων δὲν μποροῦν ν' ἀναγνώσουν τὰ βιβλία ἐξ ἴσου μὲ τοὺς ἐμπείρους, ἔτσι οὔτε ἐκεῖνοι ποὺ δὲν θέλησαν νὰ ἐκπληρώσουν ἔμπρακτα τὶς ἐντολὲς τοῦ Χριστοῦ δὲν θὰ μπορέσουν ν' ἀξιωθοῦν ποτὲ τῆς ἀποκαλύψεως τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, ὅπως ἐκεῖνοι ποὺ ἐπαγρύπνησαν σ' αὐτὲς καὶ τὶς ἐκπλήρωσαν καὶ ἔχυσαν τὸ ἴδιο τους τὸ αἷμα (Ἁγίου Συμεὼν τοῦ Νέου Θεολόγου, Κατήχησις ΚΔ΄, Ἕ.Π.Ἐ. - Φ 19Δ, 297)΄΄.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

"ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ... ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΔΡΟΜO"
γράψατε στο 1ο σας σχόλιο.

Ένα "νεοσύστατο πολιτικοκοινωνικό σύστημα" λοιπόν..
Που θέλει να ενώσει και "όλους τους Έλληνες",
στον "κοινό δρόμο" (???)..

Αξιότιμοι κύριοι του Δρόμου Ελλήνων:
Η Αντιπαρακμή ΔΕΝ είναι οργάνωση, είναι Ιστολόγιο.
Στην Αντιπαρακμή γράφουνε πρόσωπα.
Προφανώς δεν θελήσαμε να "αυτοπροβληθούμε" όπως λέτε!!
Ποια "αυτοπροβολή" αφού δεν προβάλλονται πουθενά τα πρόσωπά μας;

Αυτό που επισημάναμε ήταν ότι από ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ παίξαμε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ρόλο στην κινητοποίηση.

Και γι αυτό ΔΕΝ ανεχόμαστε κάποιοι να χρησιμοποιούν όλη μας την προσπάθεια και τις προσωπικές μας γνωριμίες για να πετύχουν να διοργανώσουν μία συγκέντρωση που είχε τελικά ΕΝΤΟΝΟ χρώμα από "666" και "Αντιχρίσους" και "σκλαβιές", σε αντίθεση με όσα είχαν συμφωνηθεί.


Ο κύριος λόγος που κάναμε την ανάρτηση αυτή είναι η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του κόσμου:
Εκδόθηκε ένα κ μοναδικό φυλλάδιο,
βγήκε μία ΚΟΙΝΗ ανάρτηση (γράφηκε από το Ιστολόγιό μας),
είχαν συμφωνηθεί οι ομιλητές,
είχαν κοινοποιηθεί -εκ μέρους μας- οι ομιλίες (μέχρι και την ομιλία του "17χρονου μαθητή" την έγραψε ο Μαν.., που προερχόταν από την ομάδα της αντιπαρακμής)
και με το "έτσι θέλω",
το βράδυ της προηγούμενης ημέρας της συγκέντρωσης,
ο "Αθηναίος" και ο "Σύλλογος Αγ.Βασίλειος" άλλα μας ανακοίνωσαν ότι θα γίνουν.
Τελείως άλλο ύφος,
Τελείως άλλοι ομιλητές.
Τελείως διαφορετικά από ότι είχαμε συννενοηθεί όλο τον προηγούμενο μήνα.


Λέτε ότι δεν διαχωρίζετε τους Έλληνες.
Όμως δεν δείχνετε να αντιλαμβάνεστε ότι ο Ελληνισμός έχει "μπολιαστεί" από το δέντρο της Ορθοδοξίας.
Δεν έχει προφανώς την ίδια αξία
"το ράσο"
με την "κελεμπία" που αναφέρετε.


Δικαίωμά σας είναι να θέλετε μία συγκέντρωση στην οποία συμμετέχουν και προβάλλονται ομάδες από "αντικρουόμενες" ιδεολογίες ή απόψεις.
Για εσάς μπορεί να αρκεί το ότι είμαστε Έλληνες.
Σκεφθείτε την ίδια συγκέντρωση όπου
πχ θα προερχόταν και ο Λ.Α.Ο.Σ. με τις σημαίες του,
το Κ.Κ.Ε. με τις σημαίες του,
πιθανόν μέλη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τις σημαίες τους (και δεν θα εμφανιζόταν ως σώμα μόνο μέλη εθνικιστικών ομάδων όπως έγινε τελικά).
Πώς θα σας φαινόταν;
Μήπως "πανηγύρι";;;
Νομίζετε ότι "βοηθάει" επικοινωνιακά μία συγκέντρωση να φαίνεται ότι απαρτίζεται από "γραφικότητες";;;



Όσο για την Ελληνική σημαία.
Έχουμε αγωνιστεί (ως Αντιπαρακμή) να στηρίξουμε τα εθνικά μας θέματα και να προβάλουμε την Ιστορία μας αλλά και σύγχρονους αγώνες.
Από την Β.Ήπειρο(αλλεπάλληλες αποστολές)
μέχρι την Κύπρο(όπου κ δρουν κ αγωνίζονται κάποιοι Ιστολόγοι μας),
την Θράκη (μόνιμοι συμπαραστάτες της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, στο Δέροιο ή στα δικαστήρια που εκδικαζόταν οι υποθέσεις της),
την Μακεδονία μας (πχ μποϋκοτάζ σε βιβλιοπωλείο της Θεσ/κης που διέθετε το αποκαλούμενο "Μακεδονικό Λεξικό",
μποϋκοτάζ στη ΝΟΚΙΑ που εξαφάνισε τους χάρτες πλοήγησης της Κύπρου (καθ υπόδειξη Τουρκικών αρχών) και δεκάδες άλλες δράσεις.
Ταυτόχρονα, ΔΕΝ περιοριζόμαστε μόνο στο διαδίκτυο αλλά δίνουμε (ως πρόσωπα) καθημερινά αγώνες στις πόλεις μας.
Σοβαρά κείμενα κ αναλύσεις και προβολή των εθνικών μας θεμάτων αποτελούν μόνιμη αρθρογραφία μας.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο λοιπόν,
ως "νεοσύστατη πολιτικοκοινωνική ομάδα" που λέτε ότι είστε,
να αφήνετε ερωτηματικά για το αν δεχόμαστε την Ελληνική σημαία.
Ειδικά όταν εσείς αντί να προσέλθετε με Ελληνικές σημαίες (που ενώνουν όλους κάτω από το Σταυρό)
προσέρχεστε με τα αρχαιοΕλληνικά (ή μήπως 12θειστικά;) λάβαρα;;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

(συνέχεια)

Δώσαμε και θα συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες.
Ακόμη και ενάντια στον Οικουμενισμό (επισκεφθήκαμε στο Αστ.Τμήμα όπου κρατείτο και στηρίξαμε τον π.Συμεών από τη Σερβία όταν επρόκειτο να δικαστεί στον Άρειο Πάγο για να απελαθεί)
Δείτε εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

ΔΕΝ φοβόμαστε λοιπόν να ΓΡΑΨΟΥΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ.


Το ίδιο κάναμε στην παρούσα ανάρτηση "καταγγέλοντας" τα πρόσωπα-ομάδες που είχαν "καπελώσει" την συγκέντρωση και "κοροϊδέψει"- τον κόσμο με τελείως διαφορετικού περιεχομένου έντυπα.
Είναι τραγικό να προσέρχονται Έλληνες να στηρίξουν μία συγκέντρωση και να φεύγουν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ από ένα ακόμη απαράδεκτο "καπέλωμα".

Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν έπρεπε ή όχι να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον "πάροικο":

Τα διάβασα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τόσα όσα εσείς, αλλά ούτως ή άλλως, σε καμμιά περίπτωση, δε μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση με ιερωμένους κι επισκόπους. Ο Θεός ας τους φωτίσει κι αυτούς, αλλά κι εσάς που έχετε έτσι καταστροφικά σκανδαλιστεί.
Δε μπορώ να συμφωνήσω με τη στάση σας. Με τον τρόπο που αντιδράτε προκαλείτε περισσότερη ταραχή και σύγχυση στην εκκλησία. Και το γεγονός ότι καταφέρεστε με τόση ένταση σε όσους δεν συνορίζονται τις απόψεις σας και δεν ακολουθούν τις προτάσεις σας, δείχνει ότι θέλετε να ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ τη γνώμη σας, πράγμα που δεν παραπέμπει καθόλου σε αγία συμπεριφορά και σε καμμιά περίπτωση δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Έτσι, πολύ φυσικά αναρρωτήθηκα, χωρίς να ειρωνεύομαι καθόλου, και ξανά ευθέως το ρωτώ: Όλη αυτή η βεβαιότητα για την ορθοπραξία σας κι επομένως και την πνευματική υπεροχή σας απέναντι στους υπόλοιπους ανθρώπους, είναι δυνατόν να προέρχεται από πνεύμα ταπεινό;
Κι άμα το πνεύμα σας δεν είναι ταπεινό, δεν είναι του Θεού.
Οπότε, ΤΙ να συζητάμε;

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Πρὸς pm

Ἄλλο πρᾶγμα εἶναι νὰ διαβάζετε καὶ ἄλλο τὸ νὰ καταλαβαίνετε αὐτὸ ποὺ διαβάζετε.

Ἔπειτα, ἐὰν δὲν μπορεῖτε νὰ ἔλθετε σὲ ἀντιπαράθεση μὲ προδότες ῥασοφόρους, τότε σᾶς παρακαλῶ μὴ κατηγορεῖτε ἀνθρώπους ὅπου ἔχουν τοὐλάχιστον τὸ σθένος νὰ πράττουν ὄσα ἐσεῖς φοβεῖσθε νὰ κάνετε.

Λέτε ὅτι ἔχω δῆθεν καταστροφικὰ σκανδαλιστεῖ; Ἀπὸ ποῦ τὸ συμπεραίνετε αὐτό;

Ἀκόμη, γράφετε ΄΄μὲ τὸν τρόπο ποὺ ἀντιδρᾶτε προκαλεῖτε περισσότερη ταραχὴ καὶ σύγχυση στὴν ἐκκλησία΄΄. Ἔχετε ἀλήθεια ποτὲ διερωτηθεῖ πῶς ὀ ἴδιος ὁ Χριστὸς λέγει ΄΄Οὐκ ἧλθον βαλεῖν εἰρήνην εἰς τὴν γῆν ἀλλὰ μάχαιραν΄΄; Μὲ τὸν τρόπον ὅπου μοῦ ἀπαντάτε ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὴν ἀδυναμίαν σας νὰ ἔλθετε σὲ ῤήξη μὲ τὸ σάπιο θρησκευτικὸ κατεστημένο εἶναι φανερὸ πὼς ἀσθενεῖτε τὴν νόσον τῆς δειλίας, πρᾶγμα ποὺ δὲν ἔπρεπε νὰ συμβαίνῃ σ᾿ ἕναν ἄνθρωπον ὅπου διατείνεται ὅτι ἔχει τὸν Χριστὸν ἔνοικον στὴν καρδιά του. Κρίνοντας ἀπὸ τὴν ἀποψή σας αὐτὴ ἐὰν εὑρισκόσασταν στὸν Ναὸ τῶν Ἱεροσολύμων τότε ποὺ ὀ Χριστὸς πῆρε μαστίγιο καὶ ἐκδίωξε τοὺς ἀργυραμοιβοὺς κάνοντάς τα ὅλα λίμπα μᾶλλον ἐσεῖς θὰ εἴσασταν τὸ πρῶτο πρόσωπο ὅπου θὰ Τὸν καταδικάζατε ὄτι ΄΄προκαλεῖ ταραχὴ καὶ σύγχυση΄΄ στὸν Ναό.

Λὲτε ἐπίσης ΄΄Καὶ τὸ γεγονὸς ὅτι καταφέρεστε μὲ τόση ἔνταση σὲ ὅσους δὲν συνορίζονται τὶς ἀπόψεις σας καὶ δὲν ἀκολουθοῦν τὶς προτάσεις σας...΄΄
Ἐὰν ἀγαπητὲ/ὴ pm εἶχατε διαμορφώσει ἐντὸς σας γνήσιο ἐκκλησιαστικὸ φρόνημα δὲν θὰ λέγατε τίποτε ἀπ᾿ αὐτὰ γιατί θὰ γνωρίζατε ἐκ τῶν προτέρων ὅτι δὲν ἰσχυρίστηκα τίποτε τὸ ὀποῖο δὲν διδάσκει ἡ Ἐκκλησία. Ἐσεῖς, μὲ τὸ νὰ λέτε ΄΄...ἀπόψεις ΣΑΣ...καὶ προτάσεις ΣΑΣ΄΄ (δι ἐμὲ) σφάλλετε. Ἐὰν ἀντιλέγετε, δείξατέ μου ποὺ ἔγραψα ἢ ὑπεστήριξα κάτι ἀντορθόδοξον.

Ἔπειτα, ἐὰν παρευρισκόσασταν τὴν στιγμὴν ὄπου ὀ Ἱησοῦς κεραυνοβολοῦσε μὲ φοβερὲς ἐκφράσεις τοὺς Γραμματεῖς καὶ Φαρισαίους τῆς ἐποχῆς Του (ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν, κ.λπ.), μήπως κι ἐκεῖ τότε, θὰ ἐπικολλούσατε στὸ Πανάγιο πρόσωπό Του τὴν ἴδια μομφὴ περὶ ΄΄μὴ ἁγίας συμπεριφορᾶς΄΄; Ἐξ ἄλλου ἐὰν γιὰ ἐσᾶς ἁγία συμπεριφορὰ σημαίνει τὸ νὰ κάθεται κάποιος νὰ ὀδηγοῦν τὴν ψυχή του στὴν αἰωνία κόλαση ἀνάξιοι καὶ πλανεμένοι ποιμένες κι αὐτὸς νὰ τοὺς ἀνέχεται, αὐτὸ νομίζετε ὅτι συνεπάγεται αὐτομάτως ὄτι καὶ ἠ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας περὶ ἀποτειχήσεως ἀπὸ αἱρετικοὺς καὶ κακοδόξους Κληρικοὺς πρέπει νὰ τροποποιηθῇ σύμφωνα μὲ τὴν ἰδική σας γνώμη;

Ἔπειτα, ὀμιλεῖτε γιὰ μία δῆθεν βεβαιότητά μου γιὰ τὴν ὀρθοπραξίαν μου καὶ τὴν πνευματικήν μου ὑπεροχὴν ἀπέναντι στοὺς ὐπολοίπους ἀνθρώπους.
Καλύτερο γιὰ ἐσᾶς θὰ ἦταν νὰ βρῆτε ἀπαντήσεις στὰ ἐρωτήματα ποὺ σᾶς ἔθεσα παρὰ νὰ μὲ κατηγορεῖτε ἀβασίμως γιὰ πράγματα ὅπου ἐσεῖς ἐντελῶς πεπλανημένα θεωρεῖτε ὅτι πρεσβεύω.

Τέλος, ἠ βεβαιότητά ποὺ γιὰ κάποιον ἄγνωστο λόγο ἐσεῖς διαβλέπετε στὴ γραφή μου καὶ φαίνεται πὼς σᾶς σκανδαλίζει πολὺ ἴσως ὀφείλεται στὴν δική σας ἄγνοια. Ἴσως ἂν βάζατε κάποτε τὸ χέρι σας ΄΄στὸν τύπο τῶν ἤλων΄΄ (στὴ μελέτη ἐκκλησιαστικῶν κειμένων) θὰ εἴσασταν περισσότερο πεπεισμένος/η πὼς κάποια πράγματα εἶναι ἔτσι καὶ δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι καὶ ἔτσι καὶ ἀλλιῶς, ἢ διαφορετικά. Καὶ μᾶλλον αὐτὸ πρέπει νὰ συμβαίνῃ διότι ἂν εἴχατε πονέσῃ πάνω στὴ μελέτη καὶ στὴν ἐφαρμογὴ κατὰ τὸ δυνατὸν τῶν ἀγιογραφικῶν διδαχῶν δὲν θὰ φοβόσασταν νὰ ἔλθετε σὲ ἀντιπαράθεση μὲ ῥασοφόρους (ἂν ὄντως ἔσφαλαν) κι αὐτὸ γιατί ἐνδομύχως κάτι θὰ σᾶς ἔλεγε ὅτι ἔχετε δίκιο καὶ δὲν πρέπει νὰ κάνετε πίσω προδίδοντας τὰ πιστεύω σας. Τώρα, ἂν αὐτὸ σᾶς φαίνεται ἀστεῖο, γιατὶ ποτὲ δὲν δίνατε καὶ τόσο μεγάλη βάση στὸ ἂν θὰ προδώσετε τὶς ἀρχὲς καὶ τὶς ἀξίες σας ἀλλὰ συχνὰ πυκνὰ παρεκκλίνατε ἀδιαφοροῦντες, τότε μᾶλλον πρέπει νὰ ᾖσθε ἀπ᾿ αὐτὴν τὴν κατηγορίαν ἀνθρώπων ὄπου συνήργησαν σημαντικὰ στὸ νὰ φθάση ἀργὰ καὶ σταδιακὰ αὐτὸς ὀ λαὸς στὴν ἔσχατη θρησκευτικὴ κατάντια καὶ ἠθικὴ σήψη ὄπου βρίσκεται σήμερα.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

http://stratisandriotis.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html#more

διαβάστε ποια ήταν η θέση του π.Παϊσίου για τα 2 ημερολόγια αλλά και για τους Παλαιοημερολογίτες (ως θεσμός-εκκλησία).

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Φυσικὸν ἧτο νὰ ἔχῃ τέτοιες ἀπόψεις ἐφ᾿ ὅσον οὔτε ποτὲ εἶχε ψάξει τὸ ἠμερολογιακὸν ζήτημα (δεῖτε καὶ τὸν βίον του), οὔτε φυσικὰ τὸν συνέφερε νὰ καταδικάσῃ καὶ τὸν ἴδιον του τὸν ἑαυτὸν ποὺ ἀκολουθοῦσε τοὺς Ἁγιορείτας μνημονευτὰς καὶ λοιποὺς νεοημερολογίτας.
Οὖτος λοιπὸν, ὁ φερόμενος ἐκ τῶν νεοημερολογιτῶν ὡς Ἅγιος «π. Παΐσιος» εἶχε ξυλοφορτώσει δύο κοσμικοὺς τοῦ πατρίου ἑορτολογίου ποὺ εἶχαν ὐπάγει εἰς τὸ κελλίον του καὶ τὸν ἤλεγξαν διὰ τὰ φρονήματά του, μάλιστα οἱ δύο αὐτοὶ μετὰ τὸν ξυλοδαρμό τους κατέθεσαν μήνυση εἰς τὸ Ἀ.Τ. Οὐρανούπολης (ἢ Ἰερισσοῦ, δὲν ἐνθυμοῦμαι καλῶς).
Ἐπίσης, μιᾶς καὶ ὁ Ἑβραιοσιωνισμὸς ποὺ στηρίζει τέτοιες φυσιογνωμίες (μέσω τῶν ἐκδοτικῶν οἴκων ποὺ περισσότερα βιβλία βγάζουν πιὰ γιὰ «Παΐσιον» καὶ «Πορφύριον» παρὰ διὰ ὄντως Μεγάλους Ἁγίους Πατέρας τῆς Ἐκκλησίας καὶ τοῦτο διὰ νὰ ἑδραιώνουν τοὺς οἰκουμενιστὰς νεοημερολογίτας περισσότερον εἰς τὰς πλάνας των), τὸν διαφημίζει σὺν τοῖς ἄλλοις καὶ γιὰ προορατικὸν, καταθέττω παρακάτω καὶ ἕνα link γιὰ νὰ ἴδουν ὄλοι οἰ ὑπέρμαχοι τῆς «ἁγιότητος τοῦ Παϊσίου» πόσο προορατικὸς ἧτο.
Φυσικὰ, θεωρῶ αὐτονόητον γιὰ σᾶς ὅτι ξέρετε ἤδη τὸ γνωστὸν γεγονὸς ὅπου, μόλις ὁ ψευδοπατριάρχης τοῦ ἐσβεσμένου πλέον Φαναρίου «Βαρθολομαῖος» Ἀρχοντώνης τὸν ἐπισκέφθηκε στὸ κελλάκι του εἰς τὸ Ἅγιον Ὄρος, ὁ ταλαίπωρος αὐτὸς εἶπε: ''Εἰς τοὺς ἐσχάτους τούτους καιροὺς ὀ Θεὸς οἰκονόμησε καὶ μᾶς ἔστειλε τὸν καλύτερο Πατριάρχην''.
Ὅσοι λοιπὸν εἶστε τοῦ νέου ἠμερολογίου, κάνετε ὑπομονὴ καὶ ἀκούσατε ἰδίοις ὠσὶ, τὰ περὶ τοῦ «καλυτέρου Πατριάρχου» καὶ μετὰ βγάλτε τὴν ἰδικήν σας ἐτυμηγορίαν σχετικὰ μὲ τὸ τί δούλεμα πέφτει εἰς τὴν Ἑλλάδα καὶ τὸ τί πιστεύῃ ὁ κόσμος.

http://www.youtube.com/watch?v=9lgDjMhwCVs&feature=player_embedded

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Ἐπίσης ἐὰν δὲν σᾶς φθάνουν ὄλ᾿ αὐτὰ σχετικὰ μὲ τὸν προορατικὸν τοῦ ἀνδρὸς, δεῖτε παρακαλῶ καὶ αὐτά:

1. http://www.youtube.com/watch?v=uKz3CcEC9Ig&NR=1

2. http://redskywarning.blogspot.com/2009/08/druids-christians.html

3. http://humoristica.blogspot.com/2008/07/blog-post_4409.html

4. http://redskywarning.blogspot.com/2007/11/blog-post_21.html

5. http://bartholomaios.blogspot.com/

6. http://misha.pblogs.gr/2009/06/coca-cola-leshh-mpilntempergk-patriarheio-fanarioy-ti-toys-enwne.html

7. http://pneymatikaiafypniseis.blogspot.com/p/blog-page.html

8. http://pneymatikaiafypniseis.blogspot.com/2010/08/blog-post_17.html#more

Ἴσως τώρα νὰ ἔχετε ἀλλάξει ἀπόψεις, ἔ;

Orthodox True είπε...

Αδελφέ Πάροικε, σε ευχαριστώ για την αγάπη σου και τον κόπο σου να αναρτήσεις την αλήθεια. Παρότι με τη Χάρη Του Χριστού μας, πρόσφατα ακολούθησα την Αγία Εκκλησία του Πατρίου εορτολογίου, ομολογώ ότι δεν ήξερα πολλά απο αυτά και τα μαθαίνω μέσα από τις αναρτήσεις σου στα σχόλια.

Ακολούθησα βέβαια για λόγους δαιμονικού και αιρετικού οικουμενισμού, αλλά και του παναιρετικού συμβουλίου των Εκκλησιών, των οποίων μέλη είναι η κρατούσα μισθολογική Εκκλησία του νέου της Ελλάδος και δεν με αναπαύει να είμαι μέλος ενός τέτοιου αιρετικού συμβουλίου και το οποίο βέβαια υπόκειται σε ένα καταστατικό μελών αποδεκτό από όλους που τα εξομοιώνει και ισοπεδώνει όλα.

Συνέχισε αδελφέ μου και ο Θεός να σε αγιάζει να σε καθοδηγεί και να σε φωτίζει.

Εύχου σε παρακαλώ και για μένα τον άθλιο και βρωμερό στην ψυχή, με τα αχαλίνωτα πάθη της καρδιάς, να φωτίσει ο Πανάγαθος Θεός το σκότος της ψυχής μου.

Με αγάπη εν Χριστώ
Μαρίνος Ριτσούδης

Ἕνας ἁμαρτοποιός είπε...

Ἀγαπητέ μου, ΄΄ὁ ζητῶν εὐρήσει΄΄, καὶ ΄΄τοῦ κρούοντος, ἀνοιγήσεται΄΄. Δὲν εἶμαι ἄξιος νὰ προσευθηθῶ διὰ κανέναν λόγω τοῦ ὅτι ἔνεκα τῶν ἁμαρτιῶν μου δὲν ἔχω παῤῥησίαν ἐνώπιον τοῦ Θρόνου τοῦ Παναγάθου Θεοῦ, ἐπειδὴ ὅμως μοῦ τὸ ζητεῖς, ἔστω κατὰ τὴν ἐπιθυμίαν σου.

Πάντως, ἤξευρε καὶ τοῦτο.
Σήμερον, τὸ πρῶτον καὶ μεγαλύτερον ἁμάρτημα τοῦ ψευδορωμαίκου

(καὶ συγγνώμη ἐὰν σκανδαλίζω τινας ἀλλὰ πλέον ἔχω σταματήσει νὰ τοὺς ἀποκαλῶ Ἕλληνας καθ᾿ ὅτι Ἕλλην εἰς τὴν πρώτην ἐθνοσυνέλευσιν τοῦ Γένους -μετὰ τὴν ἀπελευθέρωσίν του- ἀπεφασίσθη ὅτι ὀνομάζεται ὁ αὐτόχθων καὶ Χριστιανὸς Ὀρθόδοξος· αὐτοὶ λοιπὸν ἐφ᾿ ὅσον Ὀρθόδοξοι δὲν εἶναι ἀλλὰ ταλαίπωροι παναιρετικοὶ δὲν μπορεῖ νὰ ὀνομάζωνται καὶ Ὀρθόδοξοι)

εἶναι ὅτι φέρει ἐπάνω του πάαααααρα πολλὰ ἀναθέματα, ὄχι μόνον ἀπὸ τὴν παταγώδην πτῶσιν του εἰς τὴν μεγαλυτέραν αἵρεσιν ὄλης τῆς Ἐκκλησιαστικῆς ἱστορίας μέχρι σήμερα, τὸν Οἰκουμενισμὸν, ὄχι μόνον σὲ πλῆθος ἄλλων αἰρέσεων καὶ κακοδοξιῶν, ἀλλὰ καὶ σὲ συνεχιζόμενες παραβιάσεις καὶ ἀπόπειρες ἐξαλείψεως, τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ἀγίας τοῦ Χριστοῦ Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἀλλὰ καὶ σὲ πλήρη ἀθέτηση (πολλὲς φορὲς) τῆς Χριστιανικῆς ἠθικῆς.

Ἔκκλησιν λοιπὸν ποιῶ, πρὸς ὄλους τοὺς θέλοντας μεριμνῆσαι διὰ τὴν ψυχήν των, ἂς ἀποτειχισθοῦν ἀπὸ τὴν συναγωγὴν αὐτὴν τῶν πονηρευομένων
-ἠ ὀποία πρέπει νὰ ξέρετε πὼς ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ ἐνταχθῇ (ἀλλὰ καὶ θὰ συνταχθῇ) ἐμφανῶς πλέον εἰς τὴν μίαν, μιερὰν, παγκοσμίαν, καὶ σατανικὴν τοῦ ἀντιχρίστου ψευδεκκλησίαν, ποὺ συντάσσεται σιγὰ-σιγὰ εἰς τὰς ἡμέρας μας-
καὶ ἂς ψάξουν μὲ βάση τοὺς Ἰεροὺς Κανόνας καὶ τὴν Ἱερὰν Παράδοσιν τῆς Ἐκκλησίας νὰ εὕρουν τὴν ἀποστολικὴν διαδοχὴν, ὄχι μόνον εἰς τὴν διαδοχικὴν σειρὰν τῶν χειροτονιῶν τῶν Κληρικῶν, ἀλλὰ καὶ μὲ βάση τὸ ὀρθόδοξον τῆς πίστεώς τους καὶ τὴν ἁγίαν βιωτήν τους.
Βλέποντας τὸν ἀγῶνα σας ὁ Φιλάνθρωπος Θεὸς νὰ ᾖσθε σίγουροι πὼς θ᾿ ἀλλάξῃ ὄχι μόνον ἐσᾶς ἀλλὰ καὶ τὸν τόπον τοῦτον ποὺ ἔχει μολυνθεῖ πλέον ἀπὸ τὴν ἀποστασίαν.
Εἰ δὲ μὴ πράξετε οὔτως, σκεφθεῖτε τὸ ἑξῆς: ΄΄Κάποιος ἄξαφνα κι ἐπάνω εἰς ἕναν τσακωμὸν λαμβάνει τὴν κατάραν τῶν γονέων του κι ἔπειτα ὄχι μόνον στενοχωρεῖται ἀφόρητα ἀλλὰ κι ὁ τόπος δὲν τὸν χωρεῖ καὶ ὄλα στὴ ζωή του πηγαίνουν στραβά. Τί θὰ γίνῃ ὅμως σ᾿ αὐτὸν ποὺ λαμβάνει τὸ αἰώνιον ἀνάθεμα ἀπὸ τοὺς Ἁγίους Πατέρες, ποὺ σημαίνει ὅτι πλέον καμίαν σχέσιν νὰ μὴν ἔχει μετὰ θάνατον μὲ τὸν Παράδεισον καὶ τὴν αἰώνιον μετὰ τῶν Ἁγίων ζωή, ἐὰν πεθάνῃ ἀμετανόητος, ἀσυγχώρητος ἀπὸ τὴν Ἐκκλησίαν, καὶ μὴ ἐντασόμενος πρὸς τέλους εἰς Αὐτήν. Ποῦ ἀλήθεια θὰ ὐπάγῃ ἠ ψυχή του; Καὶ πὼς θὰ ἀπολογηθῇ ἐνώπιον τοῦ φοβεροῦ κριτηρίου ὅταν ἀκολουθῶν αἱρετικοὺς, βλάσφημους, ἀνηθίκους, ἐγωπαθεῖς, ἀμαθεῖς, ἀδόκιμους καὶ ἄξεστους περὶ τὴν πίστιν καὶ τὴν ἀρετὴν, βλασφημεῖ κι αὐτὸς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον;
Οἱ Ἅγιοι τοῦ Θεοῦ λέγουν: ΄΄ὀ κολλώμενος τῇ πόρνῃ ἒν σῶμα ἐστιν΄΄ (αὐτὸς ποὺ προσκολλᾶται στὴν πόρνη ἕνα σῶμα ἀποτελεῖ μαζί της) καὶ θὰ κριθεῖ ὅπως κι αὐτή, κατὰ τὸ, ΄΄πές μου τὸν φίλο σου, νὰ σοῦ πῶ ποιὸς εἶσαι΄΄.
Ὡς πόρνη ἐδῶ οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας ἐννοοῦν τὴν αἵρεσιν, καθ᾿ ὅτι ὀ προσκολλώμενος μαζί της πορνεύει πνευματικά.
Καὶ νὰ ᾖσθε σίγουροι πὼς ἡ πνευματικὴ πορνεία τῶν ἠγετῶν τοῦ νεοημερολογιτικοῦ οἰκουμενισμοῦ, εἶναι πολὺ χειρότερη ἀπὸ τὴν σαρκικήν, καὶ τοῦτο διότι ἡ σαρκικὴ κατὰ τοὺς Ἱεροὺς Κανόνας τῆς Ἐκκλησίας λαμβάνει ἀποχὴν ἀπὸ τὴν Θείαν Κοινωνίαν διὰ 8 ἔτη, ἡ ἄλλη ὅμως ἔχει τὸ χειρότερον ἐπιτίμιον, τὴν αὐτοέξοδον ἀπὸ τὴν Ἐκκλησίαν.