Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία των Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η Αστυνομία.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ η συμπεριφορά της Ελληνικής (κατ' ευφημισμό) Αστυνομίας στην σημερινή (10/3/2011) ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΟΦ έξω από το τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου. (Χθες αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και στην Κομοτηνή)
Αρχικά απαγόρευαν τους Κυπρίους φοιτητές της ΠΕΟΦ να σταθούν ακόμη και 150 μέτρα απέναντι από το Προξενείο και τους ζητούσαν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ αμέσως.
Όταν είδαν ότι οι νέοι της ΠΕΟΦ δεν υπέκυπταν στις απειλές ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ σε γωνία (σε σχήμα "Π") με 3 κλούβες τους φοιτητές για να μην φαίνονται τα πανό και οι Ελληνικές σημαίες, για να μην "στεναχωρηθεί" στην "ιδιωτική" (κατά τ άλλα) επίσκεψή του ο κ. Νταβούτογλου. Όπως βλέπετε όμως ούτε και τότε οι φοιτητές το έβαλαν κάτω: 2 φοιτητές ανέβηκαν σε δέντρο κρατώντας Ελληνικές σημαίες ώστε να είναι ορατοί από το Τουρκικό Προξενείο.
2 ώρες αργότερα (μετά την αποχώρηση Νταβούτογλου από το Τουρκικό Προξενείο) οι ΠΕΟΦίτες ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν (ενώ ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ από ΜΑΤ και δεν υπήρχε καμία διέξοδος).
Οι διαταγές της Αστυνομίας: θα αποχωρούν μόνον "5 άτομα" κάθε "5 λεπτά"!!!

Λίγο αργότερα, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατευθύνθηκαν νότια, προς την περιοχή της Καμάρας (στην αντίθετη μεριά του Προξενείου) ο επικεφαλής των ΜΑΤ (με 3 διμοιρίες) τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ να μπούνε στην πολυκατοικία όπου διέμεναν! 
ΜΑΤ απαγορεύουν στους φοιτητές της ΠΕΟΦ να μπούνε σε παρακείμενη πολυκατοικία για να αφήσουν τα υλικά (πανό και σημαίες)! (Η φωτογραφία αυτή, όπως και η επόμενη είχε διαγραφεί για λόγους ασφαλείας για 2 περίπου χρόνια και την αναδημοσιεύουμε τώρα, αφού ξενοίκιασε το διαμέρισμα ο φοιτητής που διέμενε εκεί.)


Επέτρεψε μόνον σε ένα άτομο να μπει στην πολυκατοικία για να ανεβάσει τα υλικά (σημαίες και πανό)!

Διαθέτουμε αρκετά βίντεο και εκατοντάδες φωτογραφίες που αποδεικνύουν τα παραπάνω.
Αστυνομικός των ΜΑΤ μιλάει στον ασύρματο ενώ απαιτεί να κατέβουν οι φοιτητές της ΠΕΟΦ από το δέντρο
(όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα ΜΑΤ ανέβηκαν μέχρι κ στο μπαλκόνι για να πιέσουν να κατέβουν οι γαλανόλευκες από το δέντρο για να μην είναι ορατές από το Τουρκικό Προξενείο)

Το τραγικότερο:
την ώρα που οι νέοι και οι νέες της ΠΕΟΦ έψαλλαν τον εθνικό ύμνο στο τέλος της εκδήλωσης, υπήρχαν αστυνομικοί των ΜΑΤ που κάπνιζαν τσιγάρο και γελούσαν.
"Πολύ οικειότητα δεν έχετε με τον Εθνικό ύμνο και καπνίζετε τσιγάρο και γελάτε; Τον ακούτε συχνά τον εθνικό ύμνο και την αποκτήσατε τόση οικειότητα;" ήταν το ερώτημα που έκανε Κύπριος φοιτητής προς έναν από τους προκλητικούς αστυνομικούς.


Αισθανόμαστε ειλικρινά ΝΤΡΟΠΗ ως Θεσσαλονικείς για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ αυτή συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ.
Ας μας εξηγήσουν οι επικεφαλείς της ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑΤΙ δεν επιτρέπουν στους Κύπριους φοιτητές της ΠΕΟΦ να ρωτήσουν τον κύριο Νταβούτογλου για την τύχη των 1619 αιχμαλώτων πολέμου της Τουρκικής εισβολής του 1974;
Δεν έχουν δικαίωμα να μάθουν για την τύχη των γονιών των θείων και των συγγενών τους;


Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΕΟΦ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΠΕΟΦ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την προσκυνημένη στάση που επέδειξε σήμερα η Ελ.Ασ. Σε σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώθηκε από τη ΠΕΟΦ, η Ελ.Ασ., που μόνο την ΕΛΛΑΣ δεν θύμιζε, με το πιο αισχρό και προκλητικό τρόπο προσπάθησε να φιμώσει τις ανυπότακτες, μη κομματικοποιημένες φωνές των φοιτητών, αλλά και απλών πολιτών που παρευρέθηκαν.
Οι προκλήσεις άρχισαν με την άφιξη μας στο χώρο, όταν μας περικύκλωσε ο αστυνομικός κλοιός για να μη προχωρήσουμε προς το προξενείο. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τρεις αστυνομικές κλούβες με σκοπό να κρύψουν τα πανό και τις Ελληνικές σημαίες τα οποία όπως μας δήλωσαν μπορούσαν να ενοχλήσουν τον «υψηλά ιστάμενο επισκέπτη». Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν όταν δε μας άφηναν να αποχωρήσουμε από το χώρο και επιδόθηκαν σε καταδίωξη διαδηλωτών που έμεναν πλησίον του προξενείου και δεν τους άφηναν να μπουν στα σπίτια τους.

Με τη σημερινή της στάση η Ελ.Ασ., που θύμιζε πιο πολύ τουρκική παρά Ελληνική αστυνομία, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν νιώθουν το βάρος του Εθνόσημου που κοσμεί τις στολές τους, επέδειξε την εθνοπροδοτική στάση που τηρεί η πολιτική μας ηγεσία καταπατώντας κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα για ειρηνική διαμαρτυρία. Μήπως κύριοι αξιωματούχοι σας ενοχλούσε το γεγονός ότι δε κάψαμε τις Ελληνικές σημαίες που πήραμε μαζί μας; Τα αυτιά σας δε μπορούσαν να ακούσουν το «Κύπρος Θράκη Μακεδονία κοινοί αγώνες και ιστορία»
Αυτό που μένει από την όλη διαμαρτυρία είναι η προδοτική-προσκυνημένη, ανθελληνική στάση που ακολουθούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες κάθε άλλο παρά υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Έθνους. Ας ξυπνήσουμε όλοι και να δούμε ποιοι είναι αυτοί που μας πουλάνε καθημερινά και ξεχνούν τα δείνα που υποφέρει το Έθνος μας από την τουρκία.

ΚΥΠΡΟΣ ΘΡΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΙΑΙΟ
http://peof78.wordpress.com/


Και για να μην νομίζουν ότι κυκλώνοντας τους φοιτητές της ΠΕΟΦ με 3 κλούβες και δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ διασφάλισαν την άφιξη του κ.Νταβούτογλου 
(που καταντήσαμε ... η "Ελληνική" αστυνομία να προστατεύει τον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών που ονειρεύεται να γίνει η Τουρκία και πάλι Οθωμανική αυτοκρατορία), 
ορίστε και μερικές ΔΙΚΕΣ μας φωτογραφίες από την άφιξη και αποχώρηση Νταβούτογλου:

Ο Νταβούτογλου γυρνάει ανέμελος στην Θεσσαλονίκη. Πίσω από τις κλούβες εγκλωβισμένοι οι φοιτητές της ΠΕΟΦΔεν υπάρχουν σχόλια: