Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η Κερύνεια δεν παζαρεύεται!

H εφημερίδα Χαραυγή σε δημοσιεύματα της αναφέρει ότι η πρωτιά του ΑΚΕΛ στην επαρχία της Κερύνειας, νομιμοποιεί τον Δημήτρη Χριστόφια να συνεχίσει την πολιτική που ασκεί στο Κυπριακό και να επιμείνει στην εξεύρεση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το εκφραστικό όργανο της κυβερνήσεως όμως στα συγκεκριμένα κείμενα της, δεν αναφέρει πουθενά ότι το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος επί του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων βλέπουμε να καταλαμβάνει μόλις ένα στους τέσσερις Κερυνειώτες ψηφοφόρους.

Πάντως το θέμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι η Κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί να δείξει ότι η πλειοψηφία των

Κερυνειωτών στηρίζει τους χειρισμούς της. Και έχει ιδιαίτερη σημασία η επιλογή της κατεχόμενης πόλης της Κερύνειας διότι αποτελεί για όλους μας φάρο και την πηγή έμπνευσης για ανένδοτο αγώνα ενάντια στην κατοχή, διότι οι θιασώτες της ΔΔΟ αποφάσισαν να ξεγράψουν την Κερύνεια από τα σχέδια τους.

Η προσπάθεια του ΑΚΕΛ έχει ως στόχο να εκμηδενίσει τις φωνές των Κερυνειωτών, οι οποίοι μέσα από την διζωνική διευθέτηση του προβλήματος που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται, θα δουν την αγαπημένη τους πόλη να «χαρίζεται» στην Τουρκία χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν να έχουν όλα τους τα δικαιώματα. Η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια ξέρει καλά ότι άμα σωπάσει η Κερύνεια είναι ευκολότερο να σωπάσουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Αυτό που αγνοούν όλοι είναι το γεγονός ότι ο Κερυνειώτης αλλά και γενικά ο Κύπριος πολίτης αγαπάει τον τόπο

του και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να του τον κλέψει. Το απέδειξε και το 2004 όταν στην συντριπτική του πλειοψηφία έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν, κόντρα στα ομοσπονδιακά κομματικά επιτελεία που στήριξαν στις βουλευτικές εκλογές!

Μ. Μεσαρίτης


Η απάντηση στη Χαραυγή από τον έγκριτο δημοσιογράφο Λάζαρο Μαύρο:


Δεν είπε Διζωνική στους Κερυνειώτες ο Γ.Γρ. του ΑΚΕΛ…

27/05/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Π Ε Κ Ρ Υ Ψ Ε κι αποσιώπησε τη Διζωνική, ούτε μια φορά δεν την ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στην προεκλογική επιστολή που έστειλε στους ψηφοφόρους της Κερύνειας. Μιάμιση σελίδα επιστολή έξι παραγράφων και 54 γραμμών, με την υπογραφή «Άντρος Κυπριανού Γενικός Γραμματέας ΚΕ ΑΚΕΛ» και με την εναρκτήρια προσφώνηση «Φίλε Κερυνειώτη, Φίλη Κερυνειώτισσα», ΔΕΝ περιέχει ούτε μισή φορά τη λέξη «Διζωνική» ή «Δικοινοτική». Απόλυτη σιωπή. Στην 30ή αράδα της επιστολής του ο κ. ΓΓ γράφει ότι, «ως Ε/κ πλευρά αποδεχτήκαμε τη λύση ομοσπονδίας ως λύση ανάγκης» (κ.ο.κ.), ΧΩΡΙΣ τον Δικοινοτικό & Διζωνικό προσδιορισμό της.


Α Φ Ο Υ ΑΠΕΚΡΥΨΕ τη ΔΔΟ στις γραπτές προς Κερυνειώτες προεκλογικές του υποσχέσεις ο αρχηγός του κυβερνώντος ΑΚΕΛ, κι αφού πήρε στις εκλογές της Κυριακής τις 7.571 ψήφους που είναι το 26,68% των 28.369 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Κερύνειας, βγήκε στην εφημερίδα του κόμματος, την Τρίτη και Τετάρτη, η διευθύντρια της «Χαραυγής» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ κ. Α. Γκιούρωφ και ισχυρίστηκε (25&26.5.11) ότι, η ανάδειξη του ΑΚΕΛ ως «1ης δύναμης» στην επαρχία Κερύνειας, «με ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 36%»(!!!), αποτελεί «ηχηρή απάντηση στους κατήγορους του ΠτΔ, αλλά και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ πως τάχατες με τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που επιδιώκεται θα ξεπουλήσουμε τον τόπο»…

Σ Τ Η Ν προς Κερυνειώτες επιστολή του ο κ. ΓΓ, ενώ υποσχέθηκε «αγώνα μέχρι την Ανάσταση της σκλαβωμένης μας Κερύνειας» και βεβαίωσε ότι «το λιμάνι της Κερύνειας αποτελεί για εμάς το σύνορο μιας ελεύθερης, επανενωμένης και ειρηνικής πατρίδας», ούτε λέξη δεν είπε για τη διζωνικότητα, τη δικοινοτικότητα, τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς» Χριστόφια - Ταλάτ, την «πολιτική εξίσωση» του τουρκικού 18% με το ελληνικό 82%, την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, ή τα «δικαιώματα του χρήστη» που οι «ολοκληρωμένες ε/κ προτάσεις για το περιουσιακό» του κ. Χριστόφια προσέδωσαν στους Τούρκους καταπατητές και σφετεριστές των σκλαβωμένων εστιών και περιουσιών των εκτοπισθέντων αυτοχθόνων Ελλήνων Κυπρίων.

Ε Α Ν ο κ. ΓΓ της ΚΕ ΑΚΕΛ ήθελε να πάρει στις εκτοπισμένες κάλπες το ηχηρό «ναι» των Κερυνειωτών υπέρ της ΔΔΟ και λοιπών «γενναίων προσφορών» Χριστόφια προς Τούρκους (ώστε να θριαμβολογεί και η κ. Γκιούρωφ), γιατί απέφυγε να γράψει έστω και μια φορά τη λέξη «Διζωνική» στην επιστολή του; Τι τον εμπόδιζε άραγε; Ισχυριζόμαστε, συνεπώς, ότι: Ούτε οι 7.571 ψήφοι του ΑΚΕΛ στην επαρχία, αποτελούν έγκριση της ρατσιστικής, άδικης, αντιδημοκρατικής, ανελεύθερης και πρωτίστως ανθελληνικής ΔΔΟ…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Είχε τότε, ή έχει έστω και τώρα, μετά από δύο 10ετίες, κάποια έγκυρη μελέτη το ΑΚΕΛ (των τόσων εγκύρων διανοουμένων) για ποιους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ λόγους είχε απορρίψει ο Νέλσον Μαντέλα, στις συνομιλίες του με τον Φρεντερίκ ντε Κλερκ απ’ το 1990, τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (κυπριακού τύπου) που πρότειναν τότε οι σκληροπυρηνικοί του ρατσιστικού καθεστώτος των λευκών της Ν. Αφρικής; Μπορεί να μας διαφωτίσει η, επί Μαντέλα, αρθρογράφος της 21.5.11 στη «Χ» κ. Μαρία Φράγκου;

Λάζ.Α.Μαύρος

1 σχόλιο:

vous είπε...

ΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΩΜΙΤΗΣ ΟΤΙ Η ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ. Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.