Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πόσο λανθασμένη εικόνα μπορεί να περάσει ένα βίντεο;; Δείτε πώς μπορεί να αλλοιωθεί η αλήθεια:

Σε Ορθόδοξο Ιστολόγιο είδαμε τα δύο βίντεο που ακολουθούν:






Στα βίντεο, που είναι τραβηγμένα (το 2007 και το 2009) στην Πάτμο εμφανίζονται "Ορθόδοξοι κληρικοί" (έτσι εμφανίζονται να είναι) να συλλειτουργούν και να ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ μαζί με Ρωμαιοκαθολικούς.


Ως γνωστό η συμπροσευχή με αιρετικούς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.
Εδώ λοιπόν δεν έχουμε απλά συμπροσευχή αλλά ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.

Στη 2η φωτογραφία ο "ιερέας" ποτίζει τον "Άρτο" μέσα στο Άγιο Ποτήριο όπως κάνουν οι Καθολικοί:


Ένας ακόμη καθολικός ιερομόναχος προσέρχεται να μεταλάβει (διακρίνεται η κουκούλα πίσω από το άμφιο):
Στην φωτογραφία που ακολουθεί ιερείς μεταλαμβάνουν πιστούς (μερικοί πιστοί -στο βίντεο- κάνουν το σημείο του σταυρού ως Καθολικοί):
Προσέξτε ότι ο ένας άλλος "ιερέας" δεν έχει γενειάδα και είναι ντυμένος καθολικός
Ψαλμωδίες "προτεσταντικού τύπου" εναλλάσσονται με αγγλικούς ή βυζαντινούς ύμνους.
Προβληματιστήκαμε έντονα.
Πριν τα αναρτήσουμε και εμείς θεωρήσαμε αυτονόητο ότι έπρεπε να ακούσουμε και την άλλη μεριά.



Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την Πατριαρχική Εξαρχεία Πάτμου (οι οποίοι εκπροσωπούν το Οικουμενικο Πατεριαρχείο στο νησί της Πάτμου) και ζητήσαμε τόσο τηλεφωνικά όσο και ΕΓΓΡΑΦΩΣ την απάντησή τους.


Διαβάστε τώρα και την ΑΛΗΘΕΙΑ:
Οι ιερείς που εμφανίζονται ΔΕΝ είναι Ορθόδοξοι ιερείς.
Είναι ΟΥΝΙΤΕΣ (οι οποίοι ακολουθούν μεν το τυπικό, ντύνονται με άμφια Ορθοδόξων και τελούν τη Θεία λατρεία όπως και οι Ορθόδοξοι αλλά μνημονεύουν τον Πάπα και δεν σχετίζονται με την Ορθόδοξη Εκκλησία).


Η Ουνία ήταν ο ΥΠΟΥΛΟΣ τρόπος του ΠΑΠΑ να αλώσει ολόκληρους λαούς (αφού δεν μποροούσαν να γίνουν αποδεκτοί ως Καθολικοί, άλλαξαν -κυριολεκτικά- την εμφανισή τους).
Η Ουνία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να ΔΡΑ στα Ορθόδοξα κράτη (Ρωσσία, Ουκρανία κλπ). Ακόμη και στην Βόρειο Ήπειρο είχαμε συναντήσει (το 1994) Ιταλό Ουνίτη ιερέα (στο χωριό Σβερνέτσι, πλησίον της Άρτας Αυλώνας).

Διαβάστε την γραπτή απάντηση που πήραμε από την Πατριαρχική Εξαρχεία Πάτμου και που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ΑΠΑΤΗ:

Αξιότιμε,

Τα βίντεο που αποστείλατε καταγράφουν στιγμιότυπα τελετής Ουνιτών στον περίβολο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.

Δεδομένου ότι το Ιερό Σπήλαιο αποτελεί Ορθόδοξο Ναό, δισυπόστατο (μαζί με το παρεκκλήσι της Αγίας Άννης) δεν επιτρέπεται καμία ιεροπραξία, ή προσευχή, πλην της Ορθόδοξης Λατρευτικής Πράξης.

Ως εκ τούτου είναι συνήθης πρακτική ετεροδόξων ομολογιών να τελούν τελετές και ιεροπραξίες στον εξωτερικό περίβολο χώρο του Ιερού Σπηλαίου αφενός γιατί τους απαγορεύεται εντός και αφετέρου γιατί ο χώρος –έστω και ο εξωτερικός- τους βοηθά στην καλλιέργεια εντυπώσεων.

Αναφορικά με την Ουνία είναι μέρος της Καθολικής Εκκλησίας. Το όνομα προέρχεται από το λατινικό unio (ένωση) γιατί εξωτερικά έχουν τη Θεωρία Ορθοδόξων που έχουν ενωθεί με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «Ελληνόρρυθμοι». Την εποχή της Τουρκοκρατίας η εξάπλωση τους στους υποδούλους Έλληνες ήταν μεγάλη. Σε μεγάλο βαθμό στο φαινόμενο αυτό οφειλόταν η έντονη πολεμική του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατά των «Παπικών». Από τις αρχές του ’90 με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και εώς σήμερα το φαινόμενο αυτό συνεχίζει να καρκινοβατεί στην Σλαβική Ορθοδοξία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε Ορθοδόξους διαδικτυακούς τόπους, με προτίμηση αυτούς που έχουν σύνδεση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ή την Εκκλησία της Ελλάδος (εφόσον αναζητάτε ελληνόφωνους συνδέσμους).

Εκ της Γραμματείας της Ιεράς Μονής Πάτμου


Σημείωση Αντιπαρακμής:

Τα στοιχεία επικοινωνία της Μονής (για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει τα παραπάνω) είναι: Ιστοσελίδα: www.patmosmonastery.gr e-mail: moni@12net.gr τηλ: 22470-31223, Fax: 22470-31381

13 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

''Πόσ ο λανθασμένη εικόνα μπορεί να περάσει ένα βίντεο;; Δείτε π ώ ς μπορεί να αλ λ οιωθεί η αλήθεια:''.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Γιατί δεν προχωρείτε 'σε άμεση διόρθωση;Βλέπετε τι σας αποστέλλω ή όχι;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ρε φίλε,
πέρα από τον βομβαρδισμό των σχολίων σου σχεδόν σε κάθε ανάρτηση-που όπως βλέπεις το σεβόμαστε κ δεν τα σβήνουμε-,
απαιτείς στη συγκεκριμένη ανάρτηση "να γίνει άμεση διόρθωση"!!!

Δεν έχεις στείλει ΚΑΝΕΝΑ σύνδεσμο που να παραπέμπει οπουδήποτε ή να εκφράζει άλλες θέσεις.
Έχεις αντιγράψει απλά τον τίτλο της ανάρτησής μας.
Τι να διορθώσουμε δηλαδή;

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Απλούστατα έχετε κάνη 'στον τίτλο ορθογραφικά λάθη.Αυτά σάς επισημαίνω να διορθώσετε.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αυτό έλειπε:να απαλείφετε σχόλια επειδή σας ''βομβαρδίζω'',όπως ισχυρίζεσαι.Εξ άλλου,συνδέσμους έχω στείλη α ρ κ ε τ ο ύ ς και με αξιόλογα στοιχεία.Οπότε,προς τι ο θυμός σου;Π ρ ο φ α ν ώ ς,δεν προσέχεις τι γράφω α κ ρ ι β ώ ς.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αρχαίε Χριστιανέ
κατ αρχήν ευχαριστούμε για τις διορθώσεις

δεύτερον: Στην Αντιπαρακμή γράφουν διάφοροι Ιστολόγοι οπότε ο καθένας δικαιούται να κάνει και τα λάθη του και να έχει και την άποψή του. Φυσικά μας ενώνουν κοινά ιδανικά

τρίτον: Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι διαφωνείς με το περιεχόμενο της ανάρτησης οπότε περίμενα να διαβάσω κάποια διαφορετική άποψη σχετικά με το θέμα. Δεν φαντάστηκε ότι αναφερόσουν σε ορθογραφικά λάθη.

τέταρτον:
ότι κάνουμε το κάνουμε με πολύ κόπο, και με την μέγιστη προσοχή, χάνουμε πολλές ώρες και επιπλέον κινδυνεύουμε κάθε στιγμή να "μπλέξουμε" και με το "σύστημα" και τα "τσιράκια" του και να βρούμε κ το μπελά μας.

Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε αλάθητοι.
Είμαστε απλά αγνοί αγωνιστές, τίποτε περισσότερο.
Οι διορθώσεις σου και οι παρατηρήσεις σου είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς που κατανοείς.Μεταξύ σας είμαι κ α ι εγώ.Προσπαθώ να μείνω κ α ι εγώ ''αγνός αγωνιστής'',όπως λέγεις.Θα σας συμβούλευα,ως εκ τούτου,να ελέγχετε ε π α κ ρ ι β ώ ς τι και πώς το γράφετε ούτως,ώστε το κάθε ''τσιράκι'' του ''συστήματος'' να μην ευρίσκη λόγο να αντείπη.Να είμεθα δίκαιοι,δηλαδή,μαχητικοί,διεκδικητικοί και να α λ η θ ε ύ ο υ μ ε,να είμεθα πρωτίστως α λ η θ ε ί ς και ε υ θ ε ί ς.Όχι φαρισα'ι'σμός,όχι κουτοπονηρία,όχι το ήμισυ της αληθείας,δηλαδή αναμεμειγμένες,'''μικρές αλήθειες''(=,ευλογοφάνεια,λογικοφάνεια,σοβαροφάνεια,σεμνοτυφία,α λ η θ ο φ ά ν ε ι α,ψ ε ύ δ ο ς το ένα επί του άλλου διαδοχικό).Να επιλέγετε εκείνους που έχουν ικανότητα/χάρισμα 'στη γραφίδα και να επιχειρήτε με πίστη και ελπίδα 'στη Χάρη Του,καθότι,'σε τελική ανάλυση,τα π ά ν τ α (και) 'στην τωρινή κυανόλευκη χειμαζομένη πατρίδα κατατείνουν και προσβλέπουν 'σε Εκείνον.Έχουν ατονήση,εξασθενήση,κατακρημνισθή,κατεξευτελισθή πολλά διαχρονικά και ενοποιά 'στη σημερινή Ελλάδα και το μόνο που μας έχει μείνη,εφικτό να συσπειρώση και να εμπνεύση τους αμοίρους Ελλαδίτες,είναι ο Χριστός και οι Άγιοί Του.Οι νεαροί και οι νεαρές,ειδικότατα του Αττικού λεκανοπεδίου('στη Θεσσαλονίκη είναι διαφορετικά;),έχουν λοβοτομηθή από πολλές όψεις.Η εποχή,επομένως,των διαπιστώσεων και των λύσεων των ''λα'ι'κών συνελεύσεων'' με εκείνους που ''εκφράζουν τις απόψεις των'' μάς έχει οδηγήση 'σε κόπωση,σύγχυση,αποπροσανατολισμό.Ανατέλλει μία καινούρια χρονική (μεταβατική) περίοδος για τον τόπο αυτό όπου,τηρουμένων των ισορροπιών και εκλειψάντων των ''απροόπτων'' συμβάντων,είναι επιτακτικό να ενημερώνουμε,να διαφωτίζουμε,να πληροφορούμε αδιαλείπτως και κατόπιν αποκρυστάλλωσης θέσεων ενωτικών και συνεκτικών τον πολύπαθο και προδοθέντα ελληνικό λαό.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ελπίζω,τέλος,να μη μένης 'σε εντυπώσεις αλλά να μελετάς!

mnk είπε...

Aφού η Πατριαρχική Εξαρχεία μας λέει πως είναι ουνίτες, άρα είναι ουνίτες. Δεν έχουμε λόγο να μην το δεχτούμε.

Μήπως όμως, η Πατριαρχική Εξαρχεία μπορεί να μας πληροφορήσει και για τα καραγκιοζιλίκια που έλαβαν χώρα, προ ετών, στον -μιασμένο πλέον- ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, με τον πάπα; Κι εκεί ουνίτες ήταν;

Προφανώς! Διότι αν δεν ήταν ουνίτες δεν θα προσφωνούσε ο -και καλά- "πατριάρχης" τον πάπα ως «επίσκοπο Ρώμης», αλλά ως Μέγα Αιρεσιάρχη, τέτοιον όπως τον αντιλαμβάνεται και ξεκάθαρα τον ονοματίζει η Ορθοδοξία και οι Άγιοι Πατέρες.

Κι έχουμε το εξής γελοίο: Οι δακτυλοδεικτούμενοι αλλά "κρυφοί" ουνίτες, εγκαλούν τους πασίγνωστους και μη αποκρυπτόμενους ουνίτες, ως ...ουνίτες!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Τι θα πει "-και καλά-Πατριάρχης";
τον αναγνωρίζετε ή όχι ως Πατριάρχη;

Και αν δεν τον αναγνωρίζετε ποιον αναγνωρίζετε ως Πατριάρχη;

Ένας Πατριάρχης δεν αποκλείεται να κάνει λάθη.
Στην ιστορία της Ορθοδοξίας συνέβη αυτό αρκετές φορές.
Και κανένας μας δεν ενθουσιάζεται με τους "εναγκαλισμούς" με τους Παπικούς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αναγνωρίζουμε ως Πατριάρχη.
Όπως αν διαφωνούμε με τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, δεν σημαίνει ότι παύουμε να τον σεβόμαστε για το σχήμα που φέρει.
Άνθρωποι είναι, θα κάνουν κ λάθη,
και γι αυτό είμαστε και οι πιστοί για να καταγγέλλουμε τα "στραβά" και να διορθώνονται.


Προφανώς δεν μπορείς να προσκαλέσεις κάποιον (πχ τον Πάπα) και να τον αποκαλέσεις "Μέγα Αιρεσιάρχη",
υπάρχουν κ στοιχειώδης κανόνες ευπρέπειας κ ευγένειας.
Καταλαβαίνετε τι προτείνετε;;


επίσης άλλο να κριτικάρεις μία κίνηση-θέση ενός Πατριάρχη/Επισκόπου και άλλο να τον αποκαλείς "Ουνίτη".

Έχοντας δώσει αρκετούς αγώνες για την Εκκλησία μας, δεν θεωρώ καθόλου χρήσιμους τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Μάλλον εγωισμό εμπεριέχουν (πόσο κακός είναι ο άλλος) παρά διάθεση για αγώνα για την αλήθεια.

mnk είπε...

Αγαπητέ Μαχητή,

Το θέμα δεν είναι αν τον αναγνωρίζω εγώ ή "άλλοι 75 κατασκευαστές πλυντηρίων".
Η Εκκλησία δεν είναι κόμμα ή εξωραϊστικός σύλλογος, για να εκλέγουμε πρόεδρο κατά τα γούστα μας. Η Εκκλησία είναι υπερφυσική οντότητα (Σώμα Χριστού αν έχεις ακουστά) κι είτε είναι κανείς μέσα σ' αυτήν, είτε είναι έξω.
Αυτός, τον οποίο εσύ δέχεσαι ως πατριάρχη, έχει -ένεκα των επιλογών και των πράξεων του- εκπέσει προ πολλού κι από απλό μέλος της Εκκλησίας. (Τίποτα βέβαια δεν αποκλείει, κάποια στιγμή να μετανοήσει και να επανέλθει.)

Και στην εξοργισμένη ερώτηση που προφανώς θα μου θέσεις, "και ποια είσαι συ, κυρά μου, που θ' αποφασίσεις ποιος είναι μέσα και ποιος έξω;", απαντώ:

Εγώ δεν αποφασίζω τίποτα, δεν είμαι δα κι ο πάπας! Όμως έχω εμπιστοσύνη στην Καινή Διαθήκη, στους Αποστόλους και στους Ιερούς Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι με απόλυτη ακρίβεια και σαφήνεια μας περιγράφουν τα κριτήρια κι οριοθετούν το ποιος είναι μέσα και ποιος έξω. Όχι πως κι αυτοί οι ίδιοι αποφασίζουν (δεν είναι δα και πάπες), απλώς περιγράφουν μια πραγματικότητα.

Εκτός βέβαια κι αν δεχτούμε, πως όλοι αυτοί είναι σατανοκίνητοι, "θύματα του αρχέκακου όφεος" όπως τους απεκάλεσε ο πατριάρχης σου. Ενώ αυτός, που εκφράζει δημόσια τις απολύτως αντίθετες απ' αυτούς απόψεις και που τις υλοποιεί και σε πράξεις, αυτός είναι τελικά ο όντως ...θεόπνευστος!

Τότε, πάσσο και να με συγχωρείτε που σας χάλασα την ησυχία. Εγώ θα μείνω με τους προ-ηγούμενους.
:-)

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Σας ζητώ συγνώμη αλλά
θα σας απαντήσω με ειλικρίνεια:


1. Μάθετε ότι χρησιμοποιώντας υπερβολές (πχ "75 κατασκευαστές πλυντηρίων") κλπ
ΔΕΝ τεκμηριώνετε τον λόγο σας.


2. Δεν θα απαντάτε σε υποθετικές ερωτήσεις που κανείς δεν σας έκανε,
κ επιλέγοντες κ το ύφος που θα θέλατε να σας την κάνουν
("και ποια είσαι συ κυρά μου που θ αποφασίσεις...")

3. Απ όσο ξέρω δεν χαρακτήρισε ποτέ ο Πατριάρχης τους Ιερούς Πατέρες "σατανοκίνητους"
επί λέξη γράψετε:

"σατανοκίνητοι, "θύματα του αρχέκακου όφεος" όπως τους απεκάλεσε ο πατριάρχης σου".


Δικαίωμά σας να γράφετε ότι θέλετε,
απλά έχετε υπόψη
ότι το ύφος σας πέρα από την εμπάθεια και την υπερβολή που φτάνει τα όρια της συκοφαντίας,
δεν πείθει.

mnk είπε...

Η ειλικρίνεια είναι μεγάλη αρετή κι εγώ δεν προτίθεμαι να πείσω κανέναν.

Ο λόγος του Ευαγγελίου και των Πατέρων, οι Συνοδικές Αποφάσεις, όπως και τα γεγονότα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν, όλα αυτά είναι ευκολότατα προσβάσιμα σε ανθρώπους με κοινό νου κι επαρκή γνώση της Ελληνικής. Όποιος ενδιαφέρεται, ψάχνει, βρίσκει, εξετάζει, κρίνει κι ελευθέρα βουλήσει, αποφασίζει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ' αφήσει. Δόξα τω Θεώ έχουμε το αυτεξούσιο.

Πλην όμως, όπως εσύ διατηρείς, για τον εαυτό σου, το δικαίωμα να κρούεις τον κώδωνα του κινδύνου όταν κινδυνεύει η πατρίδα, με τον ίδιο τρόπο, δεν μπορείς ν' αφαιρέσεις κι από μένα το δικαίωμα να χτυπάω τα καμπανάκια, όταν κινδυνεύει η πίστη. Επειδή, εμείς οι χριστιανοί "οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν".

Δεν θα σε ξαναενοχλήσω.
Χαιρετώ.

Υ.Γ. Όσον αφορά τα περί "συκοφαντίας", δυο τινά συμβαίνουν: είτε αγνοείς παντελώς τα γεγονότα, είτε αγνοείς τις έννοιες των λέξεων και των νοημάτων. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε τίποτα απ' τα δυο. Όποιος ψάχνει, βρίσκει.