Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Κόνιτσα βροντοφώναξε: "Όχι στην Κάρτα του Πολίτη". Μητροπολίτης Ανδρέας: "Όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις την Κάρτα ΔΕΝ θα την πάρουμε."

Μια ανεπίσημη περιγραφή (από το Ιστολόγιο της Αντιπαρακμής) της εκδήλωσης ενάντια στην 'Κάρτα του Πολίτη' (Κόνιτσα, 19/6/2011):

Χρειάστηκε να ξυπνήσουμε την Κυριακή στις 4 τα χαράματα.
Χρειάστηκε να διανύσουμε πάνω από 700 χλμ (μετ επιστροφής) για να είμαστε έγκαιρα στην ακριτική Κόνιτσα και να προλάβουμε τη Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγ.Κοσμά (ναό που ίδρυσε ο αείμνηστος αγωνιστής Ιεράρχης Σεβαστιανός).

Η δυναμική εκδήλωση που ακολούθησε ΑΞΙΖΕ κ με το παραπάνω την μικρή αυτή ταλαιπωρία.


Μία ώρα μετά τη Θεία Λειτουργία και παρά τον αφόρητο ήλιο ο κόσμος κατέκλυζε την πλατεία της Κόνιτσας γεμάτος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.


Παραθέτουμε φωτογραφίες και βίντεο από τα Ιστολόγια Ρωμαίϊκο-Οδοιπορικό και Ήπειρος-Ελλάς τους οποίους συγχαίρουμε για μία ακόμη φορά.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης (που είχε η μητρόπολη Κονίτσης και το Ιστολόγιο Ήπειρος-Ελλάς) ήταν άριστη.

Ελληνικές σημαίες παντού,
όμορφο σκηνικό στην εξέδρα,
καλογραμμένα πανό,
τηλεβόες, συνθήματα να δονούν διαρκώς την ατμόσφαιρα.




Μας εντυπωσίασε ο λόγος του πατρός Αθανασίου -προηγουμένου της Ι.Μ.Μεγάλου Μετεώρου.
  • Αντέκρουσε όλα τα "επιχειρήματα" με τα οποία προσπαθούν να μας καθησυχάσουν ότι η Κάρτα "δεν είναι κάτι κακό".
  • Καυτηρίασε την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ύποπτη "σιγή".
  • Μίλησε τεκμηριωμένα για τους κινδύνους τόσο σε επίπεδο ατομικών δικαιωμάτων όσο και για τους πιστούς και αναφέρθηκε εκτενώς στα σχέδια της Νέας Τάξης και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.


Ήταν τόσο όμορφη η εικόνα να βλέπεις ιερομόναχους, μοναχές, απλό κόσμο κάθε ηλικίας παρά τον δυνατό ήλιο και τη ζέστη να στέκεται ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ στην πλατεία και να ΦΩΝΑΖΕΙ.
Η μητρόπολη Κονίτσης ΕΔΕΙΞΕ μία ακόμη φορά το δρόμο του ΑΓΩΝΑ.



Ακολουθεί η περιγραφή από το Ιστολόγιο Ρωμαίϊκο-Οδοιπορικό:

Ἡ διαμαρτυρία ξεκίνησε μὲ τὸ Τὴ Ὑπερμάχω καὶ ἀκολούθησε σύντομη παρουσίαση ἀπὸ τὸν Πρωτοσύγκελλο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κονίτσης π. Ἰωήλ.



Στὴ συνέχεια τὸ λόγο ἔλαβε ὁ κύριος ὁμιλητῆς, ὁ προηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μ. Μετεώρου ἀρχιμανδρίτης Ἀθανάσιος, ὁ ὁποῖος ἀνέλυσε διεξοδικὰ τὸ θέμα καὶ κάλεσε τοὺς πιστοὺς νὰ ἀρνηθοῦν τὴν ἠλεκτρονικὴ φυλακή. Τόνισε ὅτι στὰ πλαίσια τῆς παγκοσμιοποίησης κάποιοι ἐντολοδόχοι ἔχουν βαλθεῖ νὰ χτυπήσουν ὅτι θυμίζει Ἑλλάδα καὶ Ὀρθοδοξία χρησιμοποιώντας τὴν Κάρτα τοῦ Πολίτη ὡς μέσο ὑποδούλωσης καὶ ἐλέγχου τῶν πολιτῶν.

(Σχόλιο Αντιπαρακμής:
Δείτε οπωσδήποτε μετά το 21:38 (που αναφέρεται στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος))





Ἔπειτα στὸ βῆμα ἀνέβηκε ὁ δικηγόρος παρ’ Ἀρείω Παγω κ. Δῆμος Θανάσουλας προκειμένου νὰ ἀναπτύξει τὴ νομικὴ πλευρὰ τοῦ θέματος τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη.
Ο λόγος του δικηγόρου κ. Δήμου Θανάσουλα:





Τὴν ἐκδήλωση ἔκλεισε ὁ Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ἀνδρέας ποὺ ἀπέδειξε γιὰ μία ἀκόμη φορᾶ τὸ δυναμικό του λόγου του. Ὁ Σεβασμιώτατος κάλεσε τὸ λαὸ σὲ ἐγρήγορση καὶ παρακίνησε τὴν ἐπίσημη Ἐκκλησία νὰ ἐναντιωθεῖ σὲ κάθε ἀντιχριστιανικὸ καὶ ἀνθελληνικὸ μέτρο ποὺ πλήττει τὰ ἑλληνοχριστιανικὰ ἰδανικά μας:



Το ψήφισμα:



Κλείνουμε με το σύνθημα που υπήρχε στην κεντρική εξέδρα:

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

3 σχόλια:

Διαπρύσιος κήρυξ είπε...

Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει Μητρόπολη και στην οποία παρευρίσκεται ο ίδιος ο Μητροπολίτης!!! Συγχαρητηρια σε οσους κουραστηκαν για την επιτυχια της και σε όσους ταξιδεψαν απο μακρυα για να δυναμωσουν τις φωνες μας κατα της καρτας του πολιτη!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Πολλά ήταν τα θετικά της συγκέντρωσης.

Ακούστηκε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ λόγος, ικανός να πείσει κάθε καλόπιστο ακροατή, χωρίς ακρότητες.

Εφράστηκε η αδιαπραγμέτευτη άρνηση παραλαβής της Κάρτας από όλους τους παραβρισκομένους.
Υπήρχε δυναμισμός.

Συνεργάστηκαν τόσο άψογα όλοι οι παράγοντες της περιοχής (κ κυρίως η νεολαία) για να πετύχει αυτή η εκδήλωση.
Ο ήλιος λίγο μας τα χάλασε,ήταν πολύ δυνατός και δεν μπορούσε να σταθεί ο κόσμος στην πλατεία και αναγκαζόταν να μετακινηθεί κάτω από τα δέντρα.
Ήταν επίσης συγκινητικό να βλέπεις ηλικιωμένους ρασοφόρους να συνεχίζουν να στέκονται καταιδρωμένοι στην πλατεία, κάτω από τον ήλιο.

Μοναδικές στιγμές.
Μαζεμένοι όλοι μαζί "ομοθυμαδόν" και "επί το αυτό".

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

αξίζει να διαβάσετε ακόμη:

Δημόσια ευχαριστήρια για όσους βοήθησαν στη συγκέντρωση για την Κάρτα του Πολίτη.
http://www.epirus-ellas.gr/2011/06/blog-post_124.html



και
Με αφορμή την παντελή έλλειψη των τοπικών παραδοσιακών Μ.Μ.Ε. από την προχθεσινή συγκέντρωση- ομιλία για την κάρτα του πολίτη στην Κόνιτσα... --- Ήρθε η ώρα να "τ΄ακούσετε", ήρθε η ώρα να σας "τα πω".
http://www.epirus-ellas.gr/2011/06/blog-post_3745.html