Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

12η Σεπτεμβρίου 2011: Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Προεδρικό και οι συλλήψεις συναγωνιστών στην Αθήνα.

Το τέλος των χθεσινών διαδηλώσεων έμελλε να αποδείξει, για άλλη μια φορά πως ο λαός μας δεν κοιμάται ακόμα σε ύπνο βαθύ. Οι 15-20 χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν έξω απ’ το προεδρικό, μακριά από κόμματα κι οργανώσεις, μαζί με τις εκατοντάδες Κυπρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να δώσουν άλλη μια γροθιά στο σάπιο κυπριακό κατεστημένο της υποχώρησης και της χριστοφιοποίησης. Η 12η Σεπτεμβρίου αποτελεί ήδη παρελθόν, ενώ ο λαός παραμένει οργισμένος απέναντι σ΄ ένα γυμνό βασιλιά, καθισμένο βαθιά στο θρόνο του…

Αυτό το καλοκαίρι, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο νησί. Οι 13 δολοφονηθέντες, με ευθύνη του ίδιου του απατημένου συζύγου, Χριστόφια, έσπρωξαν έναν λαό σε μια κινητοποίηση πέραν πάσης προσδοκίας.

Ποιος ξεχνάει εκείνη την Τρίτη των δακρυγόνων, εκείνη την Πέμπτη των 25 χιλιάδων, τις πρώτες μέρες του αγώνα μας;
Ποιος θα ξεχάσει εκείνο τον επικήδειο του πλοιάρχου Ιωαννίδη, εκείνο τον λόγο του Νικόλα, ο οποίος μας έδωσε να καταλάβουμε ότι αυτή η πολιτική θέλει ανατροπή;
Ποιος ακόμα θα λησμονήσει εκείνη την κατάθεση του Χριστόφια ενώπιον της ερευνητικής «επιτροπής», όπου μπροστά στα μάτια των συγγενών δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα;
Πάντως η οργή του λαού, βγήκε στο δρόμο και απέδειξε ξανά, χθες, πως τίποτα δεν ξεχνιέται. Πως ακόμα κι αν παραιτηθεί αυτός ο πρόεδρος, ακόμα κι αν αναλάβει άλλος, θα είμαστε εκεί, έτοιμοι να παλέψουμε για τα δίκαια και τον τόπο μας.




Διαβάστε τώρα πως ένα μικρό επεισόδιο έξω από τα γραφεία της κομμουνιστικής Προοδευτικής στην Αθήνα, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΑΙ πλήρως και οδηγεί σε συλλήψεις συναγωνιστών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ:

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από την Ιστοσελίδα του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ:
Με το πέρας της εκδήλωσης, αρκετοί παρευρισκόμενοι στην Κυπριακή πρεσβεία ακολούθησαν τα μέλη του κινήματος μας, προς το οίκημα της Προοδευτικής Αθήνας στους Αμπελόκηπους για ειρηνική διαμαρτυρία, όπως πράξαμε και την προηγούμενη Δευτέρα. Ο λόγος που επιλέγουμε το οίκημα της εν λόγω παράταξης για τις διαμαρτυρίες μας είναι προφανές, αφού είναι οι μόνοι που στηρίζουν ακόμη την εγκληματική διακυβέρνηση Χριστόφια.


Ενώ η εκδήλωση μας κυλούσε σε ειρηνικά πλαίσια, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, μέλη της προοδευτικής που βρίσκονταν κλεισμένοι στο υπόγειο οίκημα τους, απάντησαν με συνθήματα, προσβάλλοντας την μνήμη των νεκρών. Εξαγριωμένοι με την άθλια στάση που κράτησαν τα τσιράκια του καθεστώτος μέρος των διαδηλωτών δεν συγκρατήθηκαν και επιτέθηκαν στην πόρτα του οικήματος τους. Όταν κατάφεραν και άνοιξαν την πόρτα μέλη της προοδευτικής προετοιμασμένοι μας επιτέθηκαν με χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροσυμπλοκές. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν όταν παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι από τους διαδηλωτές και απομάκρυναν τους εξαγριωμένους συναγωνιστές μας.


Καθώς αποχωρούσαμε από τον χώρο δεχτήκαμε μια πρωτοφανή και αναίτια επίθεση από μεγάλη σε αριθμό αστυνομική δύναμη και συνελήφθηκαν 10 άτομα, στελέχη και φίλοι του ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.
(...)

Φαίνεται η φράση «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει», ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού είναι καθαρό ότι οι μέθοδοι που ακολουθεί ο δολοφόνος Δημήτρης Χριστόφιας, με συλλήψεις αντιφρονούντων, ακολουθείτε με τον ίδιο τρόπο και την ίδια πολιτική από τον γιό του Χρίστο Χριστόφια (Γενικό Γραμματέα κεντρικής Προοδευτικής) μέσω της Προοδευτικής στην Αθήνα.


(Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ)



Δείτε τώρα πως παρουσιάζει τα γεγονότα και η Προοδευτική!

Παρουσιάζουν 3 φωτογραφίες που υποτίθεται δείχνουν την "καταστροφή" των γραφείων τους όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι.
Στην 1η φωτογραφία μας δείχνουν την καταστροφή της πόρτας.
Όπως βλέπετε η μοναδική καταστροφή είναι το χερούλι της πόρτας- 
(ακόμη και η απλή κλειδαριά της πόρτας βρίσκεται στη θέση της)

Ακολουθεί η 2η φωτογραφία:
ναι, εδώ οι "ζημιές" είναι όντως ΦΟΒΕΡΕΣ! 
ένα ραγισμένο τζάμι-που δεν αποκλείεται να ήταν ήδη ραγισμένο από πριν (και γι αυτό υπάρχει η καφέ ταινία). 
Έχουμε και λέμε λοιπόν: ένα χερούλι (5 Ευρώ) και ένα τζάμι (10 Ευρώ).


Για να δούμε όμως και την 3η φωτογραφία:



Παρατηρήστε ότι τόσο το σκαμπό όσο και το τασάκι αλλά και το ποτήρι βρίσκονται κανονικά στη θέση τους.
Ομοίως και τα πράγματα επάνω στο γραφείο.
Ομοίως και οι πίνακες ανακοινώσεων!
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!!
Σκέτη "καταστροφή"!!!

Μόνο μία παλιά τηλεόραση (από αυτές που ούτε σε αγγελίες στο ιντερνετ δεν βάζουν πλέον αφού δεν τις αγοράζει κανείς) δείχνει πεσμένη στο έδαφος (λογικά θα την είχε αφήσει κανένας παλιός φοιτητής εδώ και χρόνια και βρήκαν ευκαιρία να την χρησιμοποιήσουν ως τεκμήριο!)
15 ευρω λοιπόν (αν το τζάμι δεν ήταν ήδη ραγισμένο) και μια παλιά τηλεόραση!
Όντως πολύ καλή δικαιολογία για να ζητήσουν τα μέλη της Προοδευτικής την σύλληψη των συναγωνιστών του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ.


Όπως εύστοχα γράφηκε στην ανακοίνωση του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ:

(...) Γνωστή και η στάση που διατηρούσαν οι παππούδες τους όσον αφορά την ΕΟΚΑ και τον Εθνικό-απελευθερωτικό Αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού, όπου φορώντας κουκούλες κατέδιδαν τους αγωνιστές. Κουβαλώντας το γονίδιο του καταδότη από τις προηγούμενες τους γενιές έπραξαν το ίδιο και χθες το βράδυ, καλώντας την αστυνομία με ψευδείς κατηγορίες για να συλληφθούν μέλη του κινήματος μας.


Για κακή τους τύχη όμως η αστυνομική διεύθυνση στην ΓΑΔΑ δεν λειτουργεί διεφθαρμένα όπως η καθεστωτική αστυνομική δύναμη Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: