Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τον Χριστόφια! Φταίει ο Χατζηπετρής - Να συλληφθεί πάραυτα!

Ακούσαμε με έκπληξή μας την απολογία του προέδρου Χριστόφια ενώπιων της επιτροπής (που ο ίδιος όρισε) σχετικά με την δολοφονική έκρηξη στο Μαρί κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 άτομα, τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα και καταστράφηκε η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της χώρας!
Συνοπτικά ο κ. Χριστόφιας κατέθεσε ότι:
- Κανένας δεν τον ενημέρωνε για τις συσκέψεις που γίνονταν για το θέμα (άσχετο αν στις συσκέψεις υπήρχε αντιπρόσωπός του – άσχετο αν υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν το αντίθετο).
- Αισθάνεται σαν τον απατημένο σύζυγο που τα μαθαίνει όλα τελευταίος! (Αλήθεια, σ εαυτή την περίπτωση ποιος σας απάτησε κ. Χριστόφια; Οι συνεργάτες σας μήπως; Αυτοί που ΕΣΕΙΣ διορίσατε;)
- Φταίει ο Υπουργός Εξωτερικών, φταίει ο Υπουργός Άμυνας, φταίει ο σύμβουλος του που συμμετείχε στις συσκέψεις ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ γιατί κανένας δεν τον ενημέρωσε (παρόλο που υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν το αντίθετο)! Μα και ακόμα έτσι να ήταν τα πράγματα, πρώτος από όλους φταίει αυτός που επέλεξε και διόρισε τα συγκεκριμένα άτομα στις θέσεις κλειδιά – Δηλαδή ο ίδιος ο πρόεδρος Χριστόφιας!
- Δεν γνώριζε ότι ο χώρος που φυλάχτηκαν τα πυρομαχικά βρισκόταν δίπλα από τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό! ΕΛΕΟΣ κύριε πρόεδρε! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για ένα πρόεδρο να μην γνωρίζει που βρίσκονται τα πιο ζωτικά σημεία του κράτους του (όπως ο σημαντικότερος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός και μια από τις κυριότερες ναυτικές βάσεις του τόπου)!
- ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που δεν λειτούργησε σωστά! Λες και το σύστημα θα λειτουργούσε μόνο του, λες και το σύστημα δεν είχε επικεφαλείς που φέρουν ευθύνη…

*Σαν ΑντιΠαρακμή κακίζουμε την αντίδραση μελών της προεδρικής φρουράς που επιτέθηκαν με σκοπό να συλλάβουν τον γιό του αδικοχαμένου Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Νικόλα Ιωαννίδη, όταν από το πλήθος ακούστηκε η ιαχή «ΔΟΛΟΦΟΝΕ». Οι αστυνομικοί αρχικά ισχυρίστηκαν ότι δρούσαν με προεδρική εντολή - κάτι που διέψευσε αργότερα το προεδρικό. (Αλήθεια, αν έδρασαν αυτόβουλα λέγοντας ψέματα ότι είχαν εντολές από τον πρόεδρο δεν πρέπει να τιμωρηθούν);
Η σύλληψη του Νικόλα Ιωαννίδη αποτράπηκε μετά από παρέμβαση του επικεφαλή της διαδικασίας Πόλυ Πολυβίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: