Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ, Η ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ;

Είναι φοβερό είναι απίστευτο είναι αδιανόητο για εμένα όπως και για την συντριπτική πλειοψηφία του Κυπριακού λαού. Για τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ όμως, οι συναυλίες παρωδίες, όπως αυτή στις 24/10/2011 είναι η συνήθης πρακτική για να κρατηθούν τα ‘’πρόβατα στην στάνη’’ σε τόσο δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.

Δυσκολεύουμε πραγματικά να φαντασθώ η και ακόμη χειρότερα να δω στιγμιότυπα από αυτή τη συναυλία της ντροπής για στήριξη του Προέδρου Χριστόφια. Να δω δηλαδή τον Χριστόφια και την Έρση παρέα με τον Άντρο και τους υπόλοιπους στρατευμένους του ΑΚΕΛ να τραγουδούν και να χαριεντίζονται σαν παιδαρέλια σαν να μην έγινε τίποτα στις 11/7/2011. Να στηρίζονται και να επιβραβεύονται από καταξιωμένους καλλιτέχνες για ποίο στα αλήθεια λόγο; Γιατί απλά ήσαν οι αίτιοι της απώλειας 13 συνανθρώπων μας και για την καταστροφή της ΑΗΚ; Ο θεός να μας ρεουλάρει.

Αγαπητοί και εκλεκτοί μου καλλιτέχνες, μπορεί ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ να ζουν στο δικό τους μοναχικό κόσμο, όμως κατάφεραν και σας πήραν από τον κόσμο της ελληνικής μουσικής, από τον δικό μας κόσμο. Σας εκμεταλλεύτηκαν με ένα και μοναδικό στόχο, την συσπείρωση του ΑΚΕΛ γύρω από το πρόσωπο του κύριου υπεύθυνου για την τη τραγωδία στο Μαρί.

Στα τραγούδια σας βρίσκαμε στο παρελθόν πνευματικό καταφύγιο και ανάταση ψυχής όταν κάποιοι ανόητοι καταργούσαν την Δημοκρατία και ο τούρκικος Αττίλας μας σκότωνε και μας ατίμαζε. Μέσα από τις λέξεις των τραγουδιών σας εξωτερικεύατε το γνήσιο εθνικό και κοινωνικό μας αίσθημα, εξωτερικεύατε την πραγματική αλήθεια. Την αλήθεια αυτή ψάχνουμε να βρούμε σήμερα για το έγκλημα που διέπραξε ο Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ στις 11/7/2011. Στις 24/10/2011 εσείς δεν θα τραγουδήσετε ούτε για την αλήθεια ούτε για τους θεσμούς, ούτε για την δημοκρατία όπως τραγουδούσατε πάντα στο παρελθόν, θα τραγουδήσετε για να για αυτούς που τα καταπατούν. Ντροπή σας.

Τα δικά σας τραγούδια είναι τραγούδια όλού του λαού, του απανταχού γης ελληνισμού, όφειλαν και έπρεπε να ενώνουν όπως πάντα τον λαό και όχι να τον διχάζουν. Αλήθεια πώς πέσατε σε αυτή την τεράστια παγίδα;

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία. Εμείς κρατάμε την ουσία και ονειρευόμαστε.


Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: