Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

14 και 15/11/2011: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία. Δίνουμε ΜΑΖΙΚΑ το παρόν.

20 Ιουλίου 1974. Οι Τούρκοι, προφασιζόμενοι δήθεν την ασφάλεια των «αδερφών» μας Τούρκων της Κύπρου, εισβάλλουν στην ανέκαθεν Ελληνική νήσο, σκοτώνουν, βιάζουν, λεηλατούν και ατιμάζουν τα Άγια χώματά μας.
Εννέα χρόνια αργότερα, στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο δολοφόνος – τρομοκράτης Ντενκτάς πάντοτε με τις ευλογίες και διαταγές της Άγκυρας, ανακηρύσσει την παράνομη Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου ( «ΤΔΒΚ») υπό την προεδρία του ιδίου.



Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π) εν έτι 2011 δεν παύει να αγωνίζεται για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας στον βωμό της οποίας έπεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη παιδιά αμούστακα, σύζυγοι, γονείς, παππούδες.

Όταν το 1955 κάποιοι «ονειροπόλοι» υπέγραφαν με το αίμα τους τον διακαή πόθο για Απελευθέρωση, Αυτοδιάθεση και Ένωση, κάποιοι άλλοι υπέγραφαν στα χαρτιά τη λεγόμενη πολιτική ισότητα (equal footing), την απαρχή δηλαδή του ξεπουλήματος της Κύπρου στην Τουρκία. 
Από τότε, η Τουρκία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι διεκδίκησης δικαιωμάτων, που είχε απολέσει το 1914 και έτσι τροχοδρομείται η εντατική προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου για διχοτόμηση του νησιού.

Το 1960 το αίμα των ηρώων μας ξεπουλιέται με το μελάνι των πολιτικών που κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνουν στις θυσίες τους. Έτσι γίνεται άλλο ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη της επιδίωξης της Τουρκίας για διχοτόμηση του νησιού. 
Η εφαρμογή του σχεδίου επιτυγχάνεται το 1974 με την παράνομη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 38% των εδαφών μας και την αφόρητη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νομίμων κατοίκων του νησιού με τα εγκλήματα της εισβολής να συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.


Έκτοτε, η πολιτική μας ηγεσία, για επίδειξη «καλής θελήσεως» πέφτει θύμα της Τουρκικής αδιαλλαξίας που μόνο σκοπό έχει τη διχοτόμηση του νησιού, αν όχι και την πλήρη κατοχή του.
Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του πρώην προέδρου της Τουρκίας Κενάν Εβρέν σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο Τουρκικής εφημερίδας αν η εισβολή του 1974 πέτυχε τους στρατηγικούς και πολιτικούς της στόχους. Η απάντηση του ήταν: «Σκοπός ήταν η εγκαθίδρυση μιας ομοσπονδίας, δυστυχώς όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Δηλαδή η στρατιωτική επιχείρηση πέτυχε αλλά στην ουσία δεν επιτεύχθηκε ακόμη ο στόχος.»
Θα επιτρέψουμε να επιτύχουν τους στόχους τους;

Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. 
Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για την δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η Εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. 
Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.















ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΑΕΦΠ 
για την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους:
14261_181498139490_699659490_2734729_6383727_n
Αθήνα
  • Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η ώρα 20:00, μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους  στο οίκημα μας.
  • Τρίτη 15/11 ωρα 18:00 Προαναχώρηση από το οικημα του Δράσις ΚΕΣ Παιανίας 5-7 η κατεύθυνση Τουρκική πρεσβεία


Θεσσαλονίκη
  • Κυριακή, 13/11/2011, 3ήμερη απεργία πείνας απέναντι από το τουρκικό προξενείο,
  • Τρίτη 15/11 ώρα 17:30 εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους στο Πνευματικό Κέντρο του ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, έναντι Μητρόπολης(Αγίας Σοφίας 3).Θα ακολουθήσει η αντικατοχική πορεία προς το τουρκικό προξενείο



Λευκωσία
Α.Φ.ΕΠΑΛξη Παν. Κύπρου (Λευκωσία):
Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν 
  
από την Ανακοίνωση Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π



Οι φωτογραφίες από την φετινή απεργία πείνας της ΠΕΟΦ, έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: