Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΕΙΛΟΥΝ τους 234 γονείς των καρδιοπαθών παιδιών για τις καταγγελίες.

Αυτό λοιπόν που  κατήγγειλαν   οι  γονείς  234  γονείς  καρδιοπαθών παιδιών ήταν  πολύ απλά,  ότι    αυτοί  που  θεσμικά  έπρεπε να τους προστατεύουν , ουσιαστικά τους εμπαίζουν  και   θέτουν  σε κίνδυνο  τη ζωή των   καρδιοπαθών παιδιών τους:

"Κύριε Υπουργέ,
Διαβάσαμε στα πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συνεδρία της 23.11.2011, τα πολλά ανακριβή που αναφέρατε, τα οποία αναμεταδόθηκαν αρκούντως παραποιημένα από συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Είναι σαφές ότι συνεχίζεται η παραπληροφόρησή σας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Σαν αποτέλεσμα, συνεχίζετε να σπιλώνετε αδιακρίτως όλους τους Παιδοκαρδιοχειρουργούς του, χρησιμοποιώντας τα ίδια, καθόλου πειστικά, «επιχειρήματα» και να κρατάτε κλειστό το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας.
1) Η πρωθύστερη (πρώτα τιμωρούμε και μετά ερευνούμε) Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) περατώθηκε. Αν και το πόρισμα αγνοείται τόσο από τους κατηγορούμενους – συκοφαντούμενους γιατρούς, όσο και από εμάς, τους γονείς, ενώ φαίνεται ότι είναι ήδη «γνωστό» σε σας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή της επέμβασης για τον λόγο αυτόν.

2) «Εν τω μεταξύ..», συνεχίζετε, «όλες τις περιπτώσεις τις νοσηλεύει το Ωνάσειο, δίχως ένα ευρώ επιβαρύνσεως, για να είμαστε σαφείς». Επειδή θέλουμε να είμαστε κι εμείς σαφείς, σας γνωστοποιούμε ότι...
ανάμεσα στους υπογράφοντες υπάρχουν γονείς εν αναμονή χειρουργείου, στους οποίους, τώρα, τους ζητήθηκαν από το Ωνάσειο, ποσά 7.000 και 40.000 ευρώ!!! (Τα ονόματα στη διάθεσή σας). Θα τους καλύψετε εσείς, κύριε Υπουργέ;

3) «Απορώ πώς αυτό το καθεστώς των τριών διαπληκτιζομένων γιατρών αυτού του νοσοκομείου διήρκεσε 20 χρόνια. Πώς 20 χρόνια συντηρούνε τον καυγά τους;». Κι εμείς πράγματι απορούμε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν ο ένας Καρδιοχειρουργός τοποθετήθηκε πριν 6 μήνες κι οι άλλοι δύο προ δεκαετίας περίπου!

4) Μία, ακόμα, απορία μας: Πώς ενώ στην ομιλία σας αναφέρεσθε στους «τρείς» Παιδοκαρδιοχειρουργούς, τα ΜΜΕ στα οποία διοχετεύσατε την είδηση, μιλούν για «δύο Καρδιοχειρουργούς, που θα δουν την πόρτα εξόδου από το ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»; Και ποιοι θα είναι αυτοί οι «δύο»; Μήπως οι καταξιωμένοι στη συνείδηση του κόσμου, αλλά όχι «ημέτεροι» και αρεστοί στη Διοίκηση; Τα ΜΜΕ πάντως, έχουν σχεδόν αποφασίσει: «Κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο παιδοκαρδιοχειρουργοί θα πάνε σπίτι τους»!!

Πάνω στο ίδιο θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Διοικητής του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββας είχε όλο αυτό το διάστημα την πόρτα του κλειστή σε μας τους γονείς. Δε σεβάστηκε ούτε κάποιους που ζήτησαν ακρόαση κρατώντας βρέφος που νοσηλευόταν και περίμεναν σαφή απάντηση για το πότε επιτέλους θα ανοίξει το κέντρο για να γίνουν τα χειρουργεία. Ποτέ δεν είχε χρόνο για μας και πάντα μας παρέπεμπε αλλού. Είχε όμως αρκετό χρόνο να φωτογραφηθεί ως «manager» σε περιοδικό και να αναφέρει μάλιστα στη συνέντευξη πόσο «ακούει» τις ανάγκες μας. Ήδη, για τις σημαντικές και αδιαμφισβήτητες ευθύνες της Διοίκησης (σκόπιμη υποστελέχωση και έκθεση παιδιών σε κίνδυνο της ζωής), έχουμε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη…

Κύριε Λοβέρδο, ας τελειώσει επιτέλους, αυτός
ο εμπαιγμός! 

Για μια ακόμη φορά, και ελπίζουμε, τελευταία, ζητάμε:
1. Να αποκαταστήστε άμεσα τους γιατρούς των παιδιών μας κ.κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη και Αντώνιο Καλλικούρδη και
2. Να ανοίξετε το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, τώρα!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα χειρουργεία περιμένουν, τα παιδιά μας υποφέρουν, η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Οι αγωνιούντες γονείς (ακολουθούν τα 234 ονοματεπώνυμα και τηλ. επικοινωνίας)



 Θα μπορούσαμε  να  το "βουλώσουμε" η  να   γράψουμε  κανα δυό  γλυκανάλατα  "πιασάρικα"  άρθρα  για  τα ...κακόμοιρα   καρδιοπαθή παιδάκια   που  ταλαιπωρούνται  και κινδυνεύουν   για κάποιους   ...αόριστους  λόγους.

Δυστυχώς όμως , όλα αυτά   που  έκαναν   τους  234  γονείς  καρδιοπαθών παιδιών να μιλούν, να καταγγέλουν, να  γράφουν  δελτία τύπου και ανοικτές επιστολές, δεν ήταν  αόριστα, αλλά πολύ συγκεκριμένα και είχαν να κάνουν  με την  αναλγησία  του   υπουργείου υγείας  και την  υπονόμευση   της λειτουργίας   του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου  απο   αυτούς που για να το ...προστατεύσουν  του έβαλαν  λουκέτο!
Υποσχεθήκαμε απο  την αρχή , πως  αυτό το ιστολόγιο  θα είναι πάντα δίπλα   σε κάθε  πατέρα και μάννα  καρδιοπαθούς παιδιού   όπως   και σε κάθε άλλον  που  αποδεδειγμένα  μπορεί να προσφέρει στον αγώνα  για την  επαναλειτουργία   αυτού του κέντρου.
Αυτό ακριβώς  κάναμε και χθές  δημοσιεύοντας   το  4ο δελτίο τύπου  που  μας έστειλαν οι 234  γονείς  καρδιοπαθών παιδιών:    http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/11/2-234.html
Αυτό το δελτίο τύπου που περιείχε τη δεύτερη ανοικτή επιστολή  στον  κ. Λοβέρδο,  όχι μόνο ένόχλησε  ...
Τόσες επιστολες και δελτία  τύπου  που   ενημέρωναν   τον υπουργό και τη διοίκηση  του "Αγία Σοφία"ότι   έκλεισαν   χωρίς  ουσιαστικό λόγο το  μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό  κέντρο, θέτοντας  άδικα σε αργία  τους δύο απο τους τρείς παιδοκαρδιοχειρουργούς του, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Μέχρι χθές  η γνώμη , οι καταγγελίες   και τα αιτήματα  των  εκατοντάδων  επωνύμων  γονέων καρδιοπαθών παιδιών  δεν είχαν καταφέρει  να  αγγίξουν   κάποια  "ευαίσθητη χορδή".


Τι έγινε όμως και απο χθές άρχισαν να  παίζουν όλα μαζί τα "όργανα  της ορχήστρας";
Τι  είπαν  αυτοί  οι  απέλπισμένοι και συνάμα  εξοργισμένοι  απο την  κρατική αναλγησία  και τις μεθοδεύσεις γονείς, που έκανε  τον   "περιφερειάρχη  υγείας" κ. Μουσιώνη   να  τους απειλεί   λέγοντας :
«μπορεί να προβούμε σε όλα τα ένδικα μέσα, αν οι καταγγελίες που γίνονται από γονείς παιδιών, μείνουν καταγγελίες και δεν τεκμηριωθούν «καθώς», όπως τόνισε, «δεν μπορεί κανείς να δυσφημεί χωρίς να έχει αποδείξεις».


Ναι  κύριοι  γονείς   των καρδιοπαθών παιδιών .
Θα πρέπει   να ντρέπεστε που τολμήσατε να σηκώσετε  το κεφάλι  και να  πείτε  αυτά που είδατε ,που ακούσατε , που ζήσατε. 
Ποιός σας είπε  ότι ο λόγος σας  είναι   ισχυρός και  εξ  ίσου αξιόπιστος με  τον λόγο  των  "δικών" τους  ανθρώπων;
Αυτό  που  θέλουν να κάνετε  είναι  το ίδιο  που  ζητούν  και απο όλους μας.


Να σκύψουμε το κεφάλι  και να τους αφήσουμε να  αποτελειώσουν   ήσυχα και ήρεμα  το έργο  της "δημιουργικής καταστροφής"  και της παράδοσης  των πάντων  στα  χέρια   των  αρπακτικών του  ιδιωτικού τομέα.
Τι κι αν αυτό σημαίνει  την εξόντωση μερικών εκατοντάδων χιλιάδων  αφελών μη προνομιούχων Ελλήνων .
Όπως είπε   τον περασμένο Ιούνιο στην Ευρωβουλή  η  καλή τους φίλη   του ΛΑΟΣ  κ. Νίκη Τζαβέλα:  
"Ας καεί η Ελλάδα αρκεί να σωθεί το ευρώ και η ευρωζώνη" 

από το Κλασσικοπερίπτωση (που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα)



Επισημαίνουμε μία ακόμη φορά την ΥΠΟΠΤΗ σιωπή όλων των πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ όπως κάναμε και πριν λίγες ημέρες (δείτε σχετικά εδώ).

Όταν όλοι ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ τα ιστολόγια πρέπει να ΜΙΛΗΣΟΥΝ: Ποια συμφέροντα θέλουν να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων "Αγ.Σοφία";

Δεν υπάρχουν σχόλια: