Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Όταν όλοι εγκαταλείπουν .. κάποιοι (ΛΕΦΕΔ) αποδεικνύουν ότι υπάρχουν Έλληνες ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.

Τέλειωσαν τη στρατιωτική τους θητεία πριν αρκετά χρόνια. Όμως αυτό δεν τους πτοεί από το να φροντίζουν να είναι διαρκώς ετοιμοπόλεμοι. Βάζουν οι ίδιοι τα χρήματα που χρειάζονται. Κόπος, κούραση, χρόνος. Όλα, θυσία για την πατρίδα.

CP11-front_Ok

Στις 28/10/2011 συμμετείχαν στο Cambrian Patrol 2011 -Patrol G32B
Για πρώτη φορά ΕΛΛΗΝΙΚΗ συμμετοχή.
Το 70% των συμμετεχόντων ήταν επαγγελματίες των ειδικών δυνάμεων από διάφορες χώρες (μόνο το 30% ήταν έφεδροι -οι οποίοι, σε αντίθεση με την Ελλάδα- εκπαιδεύονται και μισθοδοτούνται).
Οι 40 από τις 100 ομάδες που πήραν μέρος στην άσκηση ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ.

Αποτέλεσμα: Χαλκινο μετάλιο στο περίπολο της ΛΕΦΕΔ στο Cambrian Patrol 2011


Αναδημοσιεύουμε μερικά αποσπάσματα από την Ιστοσελίδα τους:

 

Η άσκηση  διοργανώνεται από το 1959 από την 160η ουαλλικη ταξιαρχία στην εκπαιδευτική περιοχή του sennybridge στο βόρεια του εθνικού πάρκου  brecon beacon της Ουαλίας (εκεί που γίνεται και η επιλογή των SAS) και δεν πήρε ποτέ μέρος Ελληνική ομάδα!!
Λεπτομέρειες για την άσκηση μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο ισότοπο του Αγγλικού στρατού:http://www.army.mod.uk/events/events/23041.aspx. το σημαντικό είναι ότι η άσκηση απευθύνεται σε μόνιμα στελέχη (regulars) και σίγουρα όχι σε εφέδρους όπως τους γνωρίζουμε εμείς αφού στο Αγγλικό σύστημα οι ''εφεδροι''(teritorial army) εκπαιδεύονται συστηματικά  και επί χρήμασι (δηλαδή συμπληρώνουν το εισόδημα τους).

ENDEX

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Τρεισήμισι  χλμ μας χώριζαν από το τέλος όχι όμως και τα πιο εύκολα αφού μα έβαλαν να προχωρήσουμε πάνω από ένα ρέμα στο οποίο αν πέφταμε μέσα....δεν θέλω να το σκέφτομαι.Σχεδόν συμπληρώναμε 48 ωρες άυπνοι και τα μάτια έκλειναν σε ανύποπτο χρόνο.Αυτό που μας έκανε να είμαστε σε επαγρύπνηση ήταν ότι στο σημείο που κατευθυνόμασταν βλέπαμε συνέχεια να πέφτουν φωτιστικά και ακούγαμε βολές  πολυβόλων και όλμων πράγμα που στην κυριολεξία μας έφτιαχνε.

Όταν αφιχθηκαμε μας είπαν να φορέσουμε κράνη να βγάλουμε τα bergen και να φορέσουμε αλεξίσφαιρα διότι έριχναν με τροχιοδεικτικά πάνω από τα κεφάλια μας!!(απίστευτο θέαμα).Μετά ακολουθήσαμε έναν Άγγλο ο οποίος μας εξήγησε και την τακτική κατάσταση με χάρτες και αεροφωτογραφίες και φτάσαμε στην τελική γραμμή εφόδου(F.U.P),αρχίσαμε να προωθούμαστε προς τον ΑΝΣΚ(3σπιτια όπου πιστεύανε ότι είχαν καταφύγει 2-3 αντάρτες που είχαν προηγουμένως εμπλακεί με φίλια περίπολο)σε φάλαγγα κατά μέτωπο και όταν μας αντιλήφθηκαν ήταν ήδη αργά γι'αυτους αφού με μια γρήγορη έφοδο είχαμε περάσει την περίμετρο τους,κατόπιν έλεγχος κτισμάτων ,περιμετρική,έλεγχος νεκρών,έρευνα για έγγραφα-πληροφορίες(βρήκαμε σημειωμενους χάρτες),έλεγχος  οπλισμού ,τραυματιών,ανακατανομή πυρομαχικών και ακόμα μια άριστη προσπάθεια μας έλαβε τέλος.

Μετά από ακόμα ένα χιλιόμετρο(τρεξίματος)με τον οδηγό-αξιολογητη μας που μάλλον  είχαμε πωρώσει φτάσαμε σε ένα σύνδεσμο ο οποίος μου έδεσε  χέρια πόδια με δετικά(t-raps)λέγοντας μου ότι από την πνευματική προσπάθεια(λέγανε ο commander και όχι patrol leader) είμαι ανήμπορος να συνεχίσω και ότι πρέπει να αναλάβει ο δεύτερος στην ιεραρχία και να με κουβαλήσουν για 1,5 χλμ όπως και έγινε.
Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι εκεί ήρθαν όλοι στα όρια τους καθώς το μεν περίπολο διένυε το 50 και κάτι χιλιόμετρο της κουβαλώντας έναν άνθρωπο 105κιλων  ο δε commander βρισκόμουν στο παγωμένο φορείο (rescue mat όχι stretch)και μάζευα  λάσπη και κρύο για τα εγγόνια μου(αφού με άφηναν κάθε 40 βήματα στην λάσπη για να αλλάξουν θέσεις-χέρια)φανταστείτε ότι βρήκα λάσπες στις μασχάλες του softshell μου!!(εσωτερικά).


Τελικά το περίπολο GOLF THREE TWO BRAVO ολοκλήρωσε την άσκηση cambrian patrol 11 σε αντίθεση με 40 περίπου από της 100 ομάδες(από της ομάδες  που παραιτήθηκαν θα αναφέρω μόνο δύο,Βέλγοι αλεξιπτωτιστές και Ολλανδοι ειδική ομάδα αναγνώρισης κάτι σαν το Ε.Τ.Α,ΦΥΣΙΚΑ  REGULARS-ΜΟΝΙΜΟΙ),η αναλογία μονίμων-''εφεδρων''ηταν 70-30.


FlagBrian
 

ΑΠΟΝΟΜΗ

Στην απονομή ο επικεφαλής ταξιαρχος της 160 που διοργανώνει  το CAMBRIAN PATROL από το 1959 είπε εκτός των άλλων ότι και αυτός βρισκόταν στην θέση μας πριν 29 χρόνια αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει μετάλλιο,συνεχάρη τους Έλληνες για την υπερπροσπάθεια είπε μάλιστα κατά λέξη ''WE NEED MEN LIKE YOU'',τόνισε ότι η Ελληνική σημαία θα βρίσκεται για πάντα στην αίθουσα των τιμών στο sennybridge training camp λόγω ημών και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γιαυτό,μας ρώτησε αν θα έρθουμε και του χρόνου και φυσικά δεν άφησε ασχολίαστη την γενειάδα του νοσ/μου της ομάδας.Ο δε υπεύθυνος ασκήσεως WO1 B Pratt(αλεξ/της)είπε ότι στοιχημάτισε την εγκατάλειψη μας εντός 12 ωρών και γι αυτό μας ζήτησε συγνώμη και μας έβγαλε το καπέλο (μπερέ) κλίνοντας ελαφριά την κεφαλή.

Φωτογραφίες, βίντεο, περιγραφές της σημαντικής αυτής επιτυχίας εδώΜία ακόμη φορά, ένα μεγάλο ΟΛΟΨΥΧΟ ΜΠΡΑΒΟ στα παλικάρια της ΛΕΦΕΔ!
(δείτε και μία πρόσφατη αμφίβια δραστηριότητά τους πριν λίγες μέρες εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: