Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σκόπια: Οι διωγμοί της Εκκλησίας συνεχίζονται. Σκληρές συνθήκες φυλάκισης για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος


Το μόρφωμα-κράτος που ονομαζόταν μέχρι πρότεινος Bardarska, πέρα από την αλλυτρωτική πολιτική εναντίον της Ελλάδος σε επίπεδο ονομασίας, για να μπορούν αργότερα σε δεύτερο βήμα να διεκδικήσουν (όπως κάνουν ήδη), ολόκληρη την Μακεδονία, και την υποτιθέμενη "ελευθέρωσή" της από την Ελλάδα, βλέπουμε καθαρά να έχει συνεργάτες την σχισματική εκκλησία που δημιούργησε.

Βλέπουμε δηλαδή ότι δεν είναι σάπιο μόνο το σημερινό πολιτικό καθεστώς, (ο πρώην Πρόεδρος των Σκοπίων Γκλιγκόρφωφ είχε παραδεκτεί δημόσια ότι είναι Σλαύοι, και καμιά σχέση δεν έχουν με τους Έλληνες Μακεδόνες, καθώς επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός Λιούμπκο Γκεοργκιέφσκι ξεκαθάρισε ότι: «Η αρχαία Μακεδονία δεν είναι δική μας ούτε η ιστορία της»), αλλά δραστηριοποιούν και την  εγκάθετη και πρακτορική σχισματική εκκλησία του συγκεκριμένου μορφώματος, την οποίαν δεν αναγνωρίζει καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Αυτό βεβαίως δεν την εμποδίζει από το να συνεργάζεται με το αυταρχικό καθεστώς, και να συλλαμβάνουν παράνομα τον κανονικό Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος για πολλοστή φορά, την τελευταία, ημέρες Χριστουγέννων, όπως ακριβώς έπραξε και το πολιτικό μόρφωμα που κυβερνά την Ελλάδα με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ.

Δυστυχώς τις συνθήκες φυλάκισης του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη τις βαρύνουν όπως θα διαβάσουμε παρακάτω από τον Ζωηφόρο, με σκοπό την φυσική και ψυχολογική εξουθένωσή του.
 Σκληρές συνθήκες φυλάκισης για τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος στο «Ιντρίζοβο»

Την μεταφορά του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις Φυλακές «Ιντρίζοβο» των Σκοπίων, σε κελί υψίστης ασφαλείας αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές της γειτονικής χώρας. Σκληραίνοντας την στάση τους έναντι του Ιεράρχη του Πατριαρχείου Σερβίας και Κανονικού ποιμενάρχου των Σκοπίων, οι Αρχές προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα δικαστεί εκ νέου ο κ. Ιωάννης.

Υπενθυμίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών. Παραταύτα, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, αυτή η ποινή και οι αιτίες της δεν αποτελούν λόγο για έναν τόσο αυστηρό εγκλεισμό και μια εξαιρετικά σκληρή μεταχείριση δεδομένου ότι άλλοι κρατούμενοι, με πολύ μεγαλύτερες ποινές, απολαμβάνουν καλύτερες και ηπιότερες συνθήκες κράτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη, η απόφαση αυτή των Αρχών φέρεται να είναι αποτέλεσμα των πιέσεων και των απαιτήσεων της σχισματικής αυτοπροσδιοριζόμενης «Μακεδονίκης Ορθόδοξης Εκκλησίας» που – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – επέμεινε η κράτηση του κανονικού Ποιμενάρχου της χώρας να είναι ιδιαίτερα αυστηρή ώστε να καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη η επικοινωνία του με τους συγγενείς και συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: