Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Το παραεμπόριο στη Θεσσαλονίκη στο "γκέτο" της Ροτόντας. Εικόνες ντροπής!

Το "drive through" ήρθε και στο παραεμπόριο της Ροτόντας

Αγαπητοί αναγνώστες, προσέξτε τη παρακάτω φωτογραφία. Το "drive through" (αγοράζω οδηγώντας) είναι η νέα μέθοδος πώλησης μαϊμού sports shoes που εφαρμόζει το παράνομο εμπόριο στη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη για να μη ταλαιπωρτείται ο "πελάτης" και.. υοθετήθηκε από καταστήματα τύπου fast food.
Ο Νεοέλληνας με το όχημά του έχει καβαλήσει τον πεζόδρομο για τα καλά (ναι εκεί που βαδίζουν οι τουρίστες θεωρητικά...) οδηγώντας από σεντόνι σε σεντόνι, επιλέγοντας και αγοράζοντας από τους πλανόδιους αλλοδαπούς (φουκαράδες και καημένους κατά τον δήμαρχό μας) το "μαϊμού" παπουτσάκι του.
Η νέα μέθοδος πώλησης έχει φυσικά τις ευλογίες της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας όπως δηλώνουν πλέον οι αλλοδαποί στους οδηγούς περαστικούς:

"- Φίλε, έλα αγκοράσει παπούτσι με 20 ευρό."
"- Είμαι με τ'αμάξι ρε μεγάλε" απαντά ο οδηγός.
"- Μη φοβάσαι φίλε, ανέβα πάνω με το αυτοκίνητο. Ντεν έχει ντίμος εντώ ποτέ".(εννοεί δεν έρχεται ο δήμος - δημοτική αστυνομία εδώ ποτέ) του εξηγεί ο αλλοδαπός.
Δείτε τη παρακάτω φωτογραφία με θέα το μνημείο της Ροτόντας όπου απτόητοι οι "φουκαράδες" κάνουν χρυσές δουλειές ακόμη και υπό συνθήκες βροχερές.


































Ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμο μας που δίνει τη δυνατότητα στους "φουκαράδες" αλλοδαπούς να καινοτομούν με νέες μεθόδους πωλήσεων. Το μνημείο; Ποιος το λογαριάζει.... Ζήτω το "drive through"












Ορίστε και δυο άλλες φωτογραφίες παρακάτω που μας έστειλε άλλος φίλος και που δείχνει
τη βόλτα του ίδιου ΙΧ πάνω στο πεζόδρομο για να επιλέξει ο οδηγός του το κατάλληλο παπούτσι από το κατάλληλο σεντόνι. Αφιερωμένες στην Αντιδήμαρχο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Πηγή: http://makpress.blogspot.com/2012/02/drive-through.html#ixzz1lGN6WCXW

Γκέτο η Ροτόντα

Τι μπορεί να πει κάποιος έπειτα από το δημοσίευμα της εφημερίδας "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" τη Δευτέρα (30/1) που μας πέρασε! Δείτε το απόκομμα παρακάτω το οποίο αποτελεί μέρος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας και διαβάστε όλο το δημοσίευμα το οποίο αναδημοσιεύεται από τον σύλλογο των ..φίλων του μνημείου κάνοντας κλικ ΕΔΩ .








Το δημοσίευμα φυσικά περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες που επικρατούν στο μνημείο και αλλά και το καθεστώς ομηρίας και απόγνωσης που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα "άκρα" με ότι αυτό συνεπάγεται προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα ζωής η οποία τούς στερείται από την ανικανότητα και αδιαφορία της πολιτείας.

Τη προηγούμενη ημέρα του δημοσιεύματος δηλαδή τη Κυριακή (29/1), υπήρξε ακόμη ένα σημαντικό δημοσίευμα στην κυριακάτικη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", το οποίο, αν και πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, εντούτοις δείχνει τη κατάντια στην οποία έχει περιέλθει το μνημείο από τη ματιά των ξένων τουριστών. Το δημοσίευμα της εφημερίδας κάνει αναφορά στην πιο διάσημη ταξιδιωτική ιστοσελίδα του κόσμου την "http://www.tripadvisor.com.gr" την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να ενημερωθούν για τα διάσημα αξιοθέατα του κόσμου και κυρίως διαβάζοντας τις κριτικές των ανθρώπων για τα μνημεία και περιοχές που έχουν επισκεφτεί. Επιλέγοντας λοιπόν στο διεθνές αυτό web site το μνημείο της Ροτόντας, η πρώτη κριτική που διαβάζει κάποιος είναι ενός ταξιδιώτη ο οποίος τονίζει μεταξύ των άλλων ότι η όλη εικόνα του εντυπωσιακού αρχαίου μνημείου χαλάει από τους παράνομους μικροπωλητές οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα τείχη του και σε όλο τον πεζόδρομο. Δείτε μόνοι σας τα χάλια μας από την τουριστική ιστοσελίδα κάνοντας κλικ ΕΔΩ και διαβάστε το πρώτο σχόλιο το οποίο μπορείτε επίσης να δείτε παρακάτω στη φωτογραφία:
Φυσικά τίποτε δεν είναι τυχαίο και οι φόβοι του Υπουργείου Πολιτισμού με την επιστολή που απέστειλε προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ για κίνδυνο άμεσης υποβάθμισης του μνημείου με διαγραφή του από τους καταλόγους της UNESCO είναι πέρα για πέρα απ' ότι αντιλαμβάνεστε πραγματικοί.
Την ίδια ώρα και μετά τόσες ημέρες από τη δραματική εκείνη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που μονοπώλησε το θέμα της Ροτόντας, η κατάσταση συνεχίζει και είναι το ίδιο απελπιστική στη περιοχή, δείχνοντας κατά κάποιο τρόπο "ποιος" ή "ποιοι" είναι τα αφεντικά στη περιοχή του μνημείου μας αλλά και στη πόλη μας εν τέλει. Δείτε στη παρακάτω φωτογραφία τη κατάσταση που επικρατεί δίπλα στη κύρια είσοδο του μνημείου:


Δείτε επίσης στη φωτογραφία παρακάτω και στο πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη το αυτοκίνητο των "φουκαράδων" (κατά τον δήμαρχό μας) αλλοδαπών το οποίο έχουν παρατήσει προκλητικά στη κυριολεξία ακριβώς στη μέση, αδιαφορώντας αν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση έκτακτης ανάγκης κάποιο ΙΧ κατοίκου, ή αν θα μπορέσει να έχει πρόσβαση κάποιο ασθενοφόρο για να προσεγγίσει κάποια πολυκατοικία.





Φυσικά, ο βαθμός της παραβατικότητας αυξάνει όταν βρίσκονται τόσα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στον πεζόδρομο δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε αλλοδαπό να τα χρησιμοποιεί για κάλυψη όταν κατουράει και στον κάθε τοξικομανή για να κάνει τη δόση του. Άξιο απορίας: Κάθε πρωί 8-9 και 10 ή ώρα, είναι ώρα ηρεμίας και ασφάλειας. Για ποιόν λόγοάραγε η Δημοτική αστυνομία δεν έρχεται να κόψει μαζικά κλήσεις στα ήδη από το βράδυ παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα για μερικές ημέρες ώστε να εμφυτεύσει στους οδηγούς τον "φόβο" του νόμου; Τι την εμποδίζει; Ποιόν φοβάται πρωί πρωί; Τη Φρίντα; Για ποιον λόγοεξακολουθούν τα σιδερένια κολονάκια να είναι βγαλμένα από τη συγκεκριμένη περιοχή ωθώντας τους οδηγούν να εισέρχονται στον πεζόδρομο με ότι αυτό συνεπάγεται; Ποια ...επικινδυνότητα αποτρέπει τα συνεργεία του Δήμου να αποκαταστήσουν πολύ πρωί τις ζημιές; Γιατί κρύβετε την ανεπάρκειά σας κύριοι του Δήμου πίσω από το θέμα "Ροτόντα" Μήπως τελικά σας βολεύει η παρούσα παρακμή;

Όσο για τη "μόστρα" του μνημείου από τη πλευρά της Καμάρας, αυτή συνεχίζει και είναι καλυμμένη από την εξευτελιστική εικόνα που βλέπετε παρακάτω για την οποία σφυρίζει αδιάφορα η ηγεσία της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθώντας παράλληλα να μεταθέσει την ανεπάρκεια της στην Ελληνική Αστυνομία.











Προσέξτε στο βίντεο παρακάτω τι λέει η Αντιδήμαρχος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! κα Γούλα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου για την επικινδυνότητα της Ροτόντας.


Δηλαδή όπως καταλάβατε, για να κάνει μια επέμβαση η Δημοτική Αστυνομία στον πιο διάσημο τουριστικό προορισμό της πόλης, απαιτείται η "μοιραίως αναγκαία" παρουσία της ΕΛ.ΑΣ με δύο διμοιρίες ΜΑΤ!!! Παραδέχεται η κα Γούλα στο βίντεο, ότι η περιοχή μας δεν είναι "Τσιμισκή" (λες και δεν το ξέρουμε) και ότι είναι απαραίτητη η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. να συνδράμει στο έργο της δημοτικής αστυνομίας σ' έναν τέτοιο ..."ΧΩΡΟ". Καταλάβατε;

Καθημερινά από αυτόν εδώ τον "χώρο" περνούν σχολεία με μικρά παιδάκια για εκπαιδευτικές εκδρομές στο μνημείο, ενώ αμέριμνοι ταξιδιώτες προσπαθούν να το προσεγγίσουν από τον χώρο που είναι κατειλημμένος από τους αλλοδαπούς με τα σεντόνια, και τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ γύρω η τραγική εικόνα συμπληρώνεται από τους διάφορους τοξικομανείς που, προκειμένου να κερδίσουν τη δόση τους φτάνουν στα "άκρα".

Και ρωτώ λοιπόν: Ποια ασφάλεια παρέχεται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επισκέπτονται στο μνημείο, όταν καθημερινά βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τα "ενδογενή" (σύμφωνα με τη κα Γούλα) προβλήματα που παρουσιάζει η περιοχή μας. Ποια ασφάλειαπαρέχεται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους όταν είναι αδύνατη η πρόσβαση των αστυνομικών αν (πάλι κατά τη κα Γούλα) δεν συνοδεύονται από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ; Πως μπορεί η πολιτεία και επιτρέπει στο μνημείο τη πρόσβαση αμέριμνων ανθρώπων και μικρώνμαθητών όταν η ίδια παραδέχεται ότι αδυνατεί να τους προστατέψει;

Με αυτά τα δεδομένα, δυο επιλογές λοιπόν κυρίες και κύριοι του Δήμου έχετε:
  1. Να διασφαλίσετε τη περιοχή από όλα αυτά τα φαινόμενα που πραγματικά φαίνεται ότιδιασύρουν τη χώρα διεθνώς όπως το Υπουργείο πολιτισμού τόνισε στην επιστολή του και τελικά είχε δίκιο,
  2. Να αφήσετε τη περιοχή όπως είναι και να ενημερώσετε: α) Το Υπουργείο Παιδείαςκαι αυτό με τη σειρά του τις σχολικές μονάδες για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των παιδιών στη Ροτόντα και για την επικινδυνότητα του χώρου και β) τις ανυποψίαστες πρεσβείες των χωρών των οποίων οι κάτοικοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη περιοχή.
Το πράγμα έχει "αγριέψει" όπως καταλάβατε και μάλιστα σοβαρά. Η αδράνεια αυτή της ηγεσίας της δημοτικής αστυνομίας είναι αρκετά περίεργη. Αξίζει να παραθέσω απόσπασμα από δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" όπου γράφει: "η ΕΥΠ παρακολουθεί κορυφαία στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας μεγάλων δήμων. Ερευνά αν εμπλέκονται σε παραεμπόριο». Η λαθραία διακίνηση παράνομων εμπορευμάτων κοστίζει φόρους 4,5 με 5 δισ. ευρώ ετησίως στο Δημόσιο." Πηγή: εδώ

Θα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα αυτής της παρακολούθησης δεν νομίζετε;

Κάποιοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε τον ανεύθυνο ερασιτεχνισμό σας. Αν δεν πάρετε τις αποφάσεις σας ΣΥΝΤΟΜΑ, θα αναγκαστούν να τις πάρουν κάποιοι άλλοι χρησιμοποιώντας άλλα μονοπάτια δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: