Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή της αποψινής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας για τον Ναούμ Ντίσιο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το απόγευμα, η Ελληνική Αστυνομία μας περιέγραψε  την τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί ήδη στο κέντρο της Αθήνας και μας ενημέρωσε για τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Συντάγματος και το χώρο έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, όπου υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να σημειωθούν έκτροπα, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν.Κατόπιν αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων, μας ζητήθηκε να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για τον Πρόεδρο της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς Ναούμ Ντίσιο, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν συμπλοκές που ενδέχεται να σημειωθούν στα σημείο όπου είχαμε προγραμματίσει την εκδήλωση.


Υπό αυτές τις συνθήκες, σκεπτόμενοι την ασφάλεια των διαδηλωτών που επιθυμούσαν να παραστούν στην συγκέντρωση για τον Ελληνόβλαχο αγωνιστή από την Κορυτσά Ναούμ Ντίσιο, αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την κινητοποίηση που είχαμε προγραμματίσει για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 5:30 μ.μ., μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, για μία άλλη ημέρα όπου θα είναι δυνατή η διεξαγωγή της, ώστε να μπορέσουμε να προβάλλουμε ειρηνικά και ανεμπόδιστα τις διεκδικήσεις μας

Ζητούμε την κατανόηση όσων είχαν τη θέληση να είναι παρόντες στο κάλεσμα μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ο αγώνας για την διεκδίκηση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού δεν αναβάλλεται ποτέ.
εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας
Κυριάκος Θωμάς
Πρόεδρος της Ομόνοιας Περιφέρειας Κορυτσάς - παράρτημα Αττικής

                                                                                                                             ΠΗΓΗ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Το είδαμε εδώ
Σχόλιο: 
1. Κλασσική τακτική της "Ελληνικής" Αστυνομίας, την οποία έχουμε βιώσει ήδη σε αρκετές συγκεντρώσεις πατριωτικών φορέων:
Ισχυρίζονται ότι έχουν τάχα πληροφορίες ότι μαζεύονται "αναρχικοί" κλπ που σχεδιάζουν να επιτεθούν σε συγκεντρώσεις και ζητούν "για το καλό μας" να ακυρώσουμε την εκάστοτε συγκέντρωση.
Οπότε "μ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: Και αποφεύγουν ως ΕΛ.ΑΣ. τον "μπελά" μιας ακόμη διαδήλωσης και (κυρίως) πετυχαίνουν να μην πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση αφύπνισης Ελλήνων.

2. Πάντως άσχετα από το πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί της Αστυνομίας, συγχαίρουμε τους διοργανωτές που για την ασφάλεια του κόσμου ακυρώνουν τη συγκέντρωση και ενημερώνουν έγκαιρα παντού ώστε να μην συμβούν προπηλακισμοί μεμονωμένων προσερχομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: