Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Εσείς γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας;

Greece not for sale value of Greece

Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που «τάχα» πάει για φούντο….

1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτείνεται από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Η Ελλάδα είναι 2η στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δέχεται 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και Η Ελλάδα διαθέτει μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Η Ελλάδα έχει τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

6. Η Ελλάδα έχει βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Η Ελλάδα διαθέτει 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία Η Ελλάδα είναι έτσι 1η στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5η στον κόσμο.

8. Η Ελλάδα είναι 2η παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3η στις ελιές, 3η παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Η Ελλάδα είναι 1η στον κόσμο σε νικέλιο, 1η σε λευκόλιθο, 1η στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1η στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2η παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1η στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1η και σε χρωμίτη, 1η και σε ψευδάργυρο, 1η και σε αλουμίνα.

10. Η Ελλάδα έχει την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ η Ελλάδα έχει και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Η Ελλάδα έχει νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Η Ελλάδα έχει εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου της Ελλάδας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ! όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δισ.;

Δεν υπάρχουν σχόλια: