Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Γιατί οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ψηφίζουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

Ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα που ζητούν να τους εμπιστευθούμε την ψήφο μας είναι και η επονομαζόμενη "Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

Αν και στην πατρίδα μας είναι χιλιάδες οι συνειδητά πιστοί χριστιανοί (το πόσοι είναι φυσικά μόνον ο Θεός το ξέρει), και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι πλέον γνωστή (υπάρχει από το 2008 και συμμετέχει σε εκλογές από το 2009) είναι έκδηλο ότι ΔΕΝ κατορθώνει να πείσει και να πάρει αυτές τις ψήφους των πιστών.
Φταίνε άραγε οι "συγκυρίες" ή μήπως φταίει η στάση της ίδιας παράταξης;
Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε συνοπτικά να προσεγγίσουμε που οφείλεται αυτό παραθέτοντας 6 λόγους που προβληματίζουν τους πιστούς :



1ον: Ξεκίνησαν μόνοι τους ..
Την Παράταξη  ξεκίνησαν τα πνευματικοπαίδια ενός πνευματικού με την καλή πρόθεση "να σώσουν την Ελλάδα". Δεν θα έπρεπε άραγε προηγουμένως να προσεγγίσουν και άλλους πνευματικούς, μοναστήρια, αδελφότητες, μητροπολίτες που είναι γνωστοί για το αγνό ήθος και την καλή τους διάθεση;
Ξεκίνησαν μόνοι, κάνουν τις επιλογές των προσώπων μόνοι (με την καθοδήγηση μόνον του πνευματικού τους), και το μόνο που ζητάνε από τους υπόλοιπους χριστιανούς -κυριολεκτικά- είναι να τους δώσουν "υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια"!
Αυτό δεν θυμίζει χριστιανικό ήθος αλλά φανερώνει εγωισμό.


2ον: Οι "πολιτικάντικες" μέθοδοι
Διαπιστώσαμε ότι τα στελέχη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ χρησιμοποιούν έντονα "πολιτικάντικες" μεθόδους (που καμιά σχέση δεν έχουν με το Ορθόδοξο ήθος).
Ενδεικτικά διαδίδουν  ότι  "ο τάδε" ιερέας είναι μαζί μας, και ο " τάδε" δάσκαλος κλπ κλπ.
Σε πολλές περιπτώσεις τα αξιοσέβαστα αυτά πρόσωπα αναγκάζονται να απομακρυνθούν από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ βλέποντας την εσκεμμένη πολιτική εκμετάλλευση (π.χ. οι βιβλιοπαρουσιάσεις μετατρέπονται αυτόματα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι παριστάμενοι "στιγματίζονται", γνωρίζουμε αρκετά παραδείγματα και αν χρειαστεί μπορούμε να τα κατονομάσουμε).

Όταν βλέπεις τον κόσμο μόνον ως "πρόβατα" και "ψήφους" και χρησιμοποιείς ανέντιμα μέσα για να τους αλιεύσεις, δεν ξέρουμε αν έχει την ευλογία του πνευματικού τους αλλά σίγουρα δεν έχει την ευλογία του Θεού


3ον: Η επιμονή τους να κατεβαίνουν στις εκλογές ΜΟΝΟΙ τους.
Η επιμονή τους να μην συνεργαστούν με πολιτικά πρόσωπα κύρους όπως π.χ. ο Παπαθεμελής, που αν μη τι άλλο κράτησε μια σοβαρή στάση για δεκάδες χρόνια ως πολιτικός και ουδέποτε πρόδωσε την πατρίδα ή την Ορθοδοξία δείχνει ένα κ μόνον πράγμα: τον ΕΓΩΙΣΜΟ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Ως Ιστολόγιο γνωρίζουμε ότι προεκλογικά τους έκανε πρόταση ο κ.Παπαθεμελής για να συνεργαστούν-το πληροφορηθήκαμε τόσο από τον ίδιο αλλά και μας το επιβεβαίωσαν "με καμάρι" και από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ότι την απέρριψαν "εξ αρχής" ως πρόταση.
Η γνωστή "χριστιανική" ρητορική: εγώ είμαι ο "καθαρός", οι άλλοι δεν είναι τόσο καλοί όσο εγώ.
Φοβόμαστε ότι θα καθίσουν πολλά χρόνια έξω από τη Βουλή μέχρι μια μέρα να ταπεινωθούν και να καταλάβουν τα λάθη τους.


4ον: Η στάση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη και η "κολοτούμπα" στις πρόσφατες εκλογές.
Μπορεί το θέμα να έχει παρέλθει σε κάποιο βαθμό από την επικαιρότητα αλλά κάθε τι έχει τη σημασία του:
Ας θυμηθούμε ποια ήταν η θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για το θέμα, την ίδια περίοδο που χιλιάδες πιστοί διαδήλωναν σε μαζικές συγκεντρώσεις την εναντίωσή τους στο διαρκώς εντεινόμενο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην Κάρτα του Πολίτη.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία που προέρχεται από το επίσημο Δελτίο Τύπου της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που εκδόθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2011 (για να μην έχετε αμφιβολίες, ο σύνδεσμος στην επίσημη ιστοσελίδα τους εδώ), η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν ήξερε αν η κάρτα του Πολίτη "είναι καλή ή κακή"



"Πώς λοιπόν να ξέρουμε αν είναι καλές ή κακές;  
Αν μας πει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αρνηθούμε την πίστη μας στο Χριστό για να τις πάρουμε, φυσικά και δεν θα τις πάρουμε.  
Αν είναι ένα ακόμα κρατικό έγγραφο όπως η ταυτότητα, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γεννήσεως, η φορολογική ενημερότητα, το βιβλιάριο υγείας κ.λ.π. φυσικά και θα το πάρουμε."
Φαίνεται ότι εκεί στην κοινωνία θέλουν να μας πείσουν ότι οι Κυβερνήσεις είναι "καλές" και θέλουν το καλό των πολιτών, οπότε, γιατί να μην διευκολύνουμε την Κυβέρνηση παίρνοντας την Κάρτα.
Το σκεπτικό τους ξεκινάει με το συλλογισμό "Αν μας πει η Κυβέρνηση ...".

Με το ίδιο σκεπτικό οι πολιτευτές της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ δεν ξέρουν αν το μνημόνιο θα είναι καλό ή κακό για να αποφασίσουν κλπ κλπ .. Ότι τους πει η Κυβέρνηση ..
Και αυτοί οι υποψήφιοι -πιστοί κατά τα άλλα- ζητάνε την ψήφο μας.



Λίγο παρακάτω αναφέρουν:


 "Πώς μπορούμε εμείς να θεωρήσουμε τον εαυτό μας αυθεντία και να αποφανθούμε για το θέμα, παρακάμπτοντας την Ιερά Σύνοδο;"
Όντως πανέξυπνος ελιγμός όταν δεν θέλεις να τοποθετηθείς ... Τέτοιο ελιγμό θα τον ζήλευαν και τα "κλασσικά" πολιτικά κόμματα.
Με το ίδιο σκεπτικό, για ότι δεν έχει πάρει ακόμη θέση η Ιερά Σύνοδος, δεν μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό της "αυθεντία" και να τοποθετηθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ..


και λίγο πιο κάτω:


"Η πίστη μας είναι η «νικήσασα τον κόσμον», όχι η τρέμουσα τον κόσμο και τον κοσμοκράτορα. Δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε τις φοβίες με την Πίστη."
Δεν πρέπει λοιπόν να φοβόμαστε τον κοσμοκράτορα και κακώς κάνουν όσοι φοβούνται και αντιδρούν ...


και κλείνουν  γράφοντας :


"Οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» που αντιδρούν για την επιβολή των καρτών, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό μας και να μας βοηθούν να καθαρίσουμε τον πολιτικό χώρο, αντί να μας κάνουν συστάσεις για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Επίσης, οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» δείχνουν την πίστη τους πρώτα με το ήθος και το χαρακτήρα τους, και όχι με ζήλο «ου κατ’ επίγνωσιν.» "
Ακούτε πιστοί χριστιανοί;
ΜΗΝ κάνετε συστάσεις στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ για το πως πρέπει να αντιδράσει.
Εσείς έχετε ζήλο "ου κατ' επίγνωσι".
Η ανωτερότητα και η διάκριση σε όλο της το μεγαλείο.


Λίγο πριν την υπογραφή τους μας προτρέπουν (αναφερόμενοι στην Κάρτα του Πολίτη) "να μην κυνηγάμε φαντάσματα" ...




Βέβαια στις πρόσφατες αλλαγές έκαναν κι αυτοί μία "κολοτούμπα", όπως συνηθίζεται στην πολιτική και αναθεώρησαν αρκετά τη θέση τους .. (και ας μην βγήκε ακόμη η απόφαση της Ιεράς Συνόδου!)
Αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές προβληματίζουν τον πιστό λαό που έχει προδοθεί από πολιτικούς επανειλημμένως και δεν τρώει πλέον "κουτόχορτο". Σε τελική ανάλυση αν είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ να κάνει ότι κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα (τόσο σε θέσεις όσο και σε προπαγανδιστικές τακτικές) δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής της.


5ον:  Η δικαιολογία της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ είναι ότι "δεν την γνωρίζει ο κόσμος".

Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική.
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή του διαδικτύου κάποιος να λέει ότι δεν με προβάλει η τηλεόραση και γι αυτό είναι χαμηλό το ποσοστό μου. Με το ίδιο σκεπτικό δεν θα ανέβει ποτέ το ποσοστό αφού δεν πρόκειται ποτέ να το προβάλει η τηλεόραση. (βέβαια όπως προβάλουν οι ίδιοι στην ιστοσελίδα τους, στις τελευταίες εκλογές υπήρξε 2 φορές εκτενής παρουσία τους στην κρατική τηλεόραση, δείτε εδώ και εδώ)

Επίσης,  ούτε την Χρυσή Αυγή την προσκαλούσαν στην τηλεόραση  κι όμως έφτασε στο 7%. Συγκρινόμενο με το 0,45 % της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, συμπεραίνουμε ότι μάλλον κάτι άλλο φταίει και η μη προβολή από την τηλεόραση μοιάζει ως μια καλή δικαιολογία.


Γνωρίζοντας αρκετά καλά τον "θρησκευόμενο κόσμο" της Θεσσαλονίκης βεβαιώνουμε ότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν για την ύπαρξη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Κι όμως, ΔΕΝ τους εμπιστεύονται. Και δεν ισχύει φυσικά ο ισχυρισμός τους ότι τάχα οι "πιστοί" της Θεσσαλονίκης ψηφίζουν "Παπαθεμελή" το οποίο ισχυρίστηκαν από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε κατ' ιδίαν μας συναντήσεις. Στις πρόσφατες εκλογές ο συνδυασμός "ΟΧΙ" με το οποίο κατέβαινε ο κ.Παπαθεμελής δεν πήρε ούτε 1%.
Άρα μήπως αντί να κατηγορούνε ότι φταίνε ΟΙ ΑΛΛΟΙ πρέπει να δούνε σε τι φταίνε ΟΙ ΙΔΙΟΙ;


6ον: Οι "προβληματικές" θεολογικές απόψεις του π.Βολουδάκη
Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε ότι ο πνευματικός τους έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε διαμάχες για διάφορα θέματα πχ για τον πάτερ Παΐσιο. Η ύπαρξη μιας τόσο "έντονης" και διφορούμενης προσωπικότητας ως καθοδηγητή της παράταξης θα λέγαμε ότι μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί.
Και επειδή η νέα ρητορική είναι ότι δεν υπάρχει πνευματικός της παράταξης αλλά ο καθένας έχει τον πνευματικό του, δείτε το Δελτίο Τύπου τους:
Όπως βλέπετε, αν χαρακτηρίζεται για κάτι αυτή η Παράταξη είναι η "συνέπεια" ...
πως λοιπόν να μην είναι επιφυλακτικός απέναντι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ο πιστός λαός;


Κλείνοντας, αν και από την πρώτη στιγμή χαρήκαμε και ελπίσαμε στην Παράταξη αυτή (δείτε την παλαιότερη ανάρτησή μας, από το 2009,  εδώ), πλέον δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τον έντονο σκεπτικισμό μας για το αν αξίζει να επιβραβευθεί αυτή η προσπάθεια ή αν αποτελεί πλέον μία χαμένη ψήφο με δεδομένο το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό που έλαβε πριν από μόλις λίγες εβδομάδες.
Να πούμε ότι ελπίζουμε ότι θα καταλάβουν τα λάθη τους και θα αλλάξουν; Μακάρι. Πάντως αν ποτέ γίνει αυτό, θα προτιμούσαμε να γίνει με τη γλώσσα της ειλικρίνειας.
Οι πολιτικοί ελιγμοί μας έχουν όλους κουράσει.


Νεότερη Ενημέρωση:
Διαβάστε και

καθώς και 

38 σχόλια:

alexD είπε...

με συγχωρείτε αλλά δεν διάβασα ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα εδώ: το ότι ξεκίνησαν μόνοι τους, από εναν πνευματικό είναι απολυτα λογικό. ένας πνευματικός εμπνεύστηκε την ιδέα και την υλοποίησε. από κει και περα προστέθηκαν χιλιάδες πνευματικοί. πού είναι το μεμπτό;
το ότι δεν συμμαχούν με κάνεναν πάλι είναι απολυτως λογικό. δεν έφτιαξαν μια καινούρια παράταξη για να την "καψουν" μέσα στα καμμένα πολιτικά κόμματα. νέες ιδέες διαβάζουμε, νέα προγράμματα τα οποία κανένας δεν τα έχει πει. και...με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο του κ. Παπαθεμελή, αλλά δεν κατάλαβα τι σχέση έχει; εκείνος έχει διαγράψει μια πολιτική πορεία, έχει παρακμάσει το πρόγραμμά του και έχει μείνει στην ιστορία. γιατί πρέπει να τον βάλουν μέσα στην νέα παράταξη; εξ άλλου ο κ. Παπαθεμελής τους ζήτησε να γίνει μέλος και το αρνήθηκαν; αυτό δεν το πιστεύω....
για την κάρτα του πολίτη, πολλές κωλοτούμπες διαβάζω αλλά δεν τις βλέπω. εγώ το έχω ξεκαθαρίσει το θέμα: οι κάρτες και τα άλλα κρατικά έγγραφα είναι για τις δουλειές του κράτους. ούτε μου προσθέτουν ούτε μου αφαιρούν τιποτε. θα πολεμήσω όμως αυτούς που εμπαίζουν την πίστη μου.
αντί λοιπόν να ασχολούμαστε με χαζά επιχειρήματα εναντίον μιας νεας παρατάξεως που έχει πολλά να πει, ας την ψηφίσουμε μηπως και δοτυμε προκοπή σ'αυτή τη χώρα. πολεμάμε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και αφήνουμε όλους τους άλλους να μας κυβερνούν. η ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα μας βλάψει περισσότερο; ας αφήσουμε τις εμπάθειες στην άκρη κι ας αγωνιστούμε για το καλό της Ελλάδας.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

αγαπητέ AlexD

όταν έχεις εγωισμό
και έχεις μια ιδέα ... (ακόμη κι αν νομίζεις ότι αυτή είναι η πιο σωστή) ξεκινάς να την υλοποιήσεις ΜΟΝΟΣ σου.
Έτσι κάνει ο καλός εγωιστής.
Είναι σίγουρος ότι έχει την καλύτερη ιδέα και ότι θα πετύχει με τις δικές του δυνάμεις.
Δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί να σκεφτούν.Δεν υπάρχουν άλλες καλές ιδέες.

2ον:
alex το τι έχεις καταλάβει εσύ για την Κάρτα του Πολίτη δεν αφορά την ανάρτηση. Δεν είσαι πολιτικό κόμμα, δεν ζητάς εσύ την ψήφο μας, δεν κατηγορείς εσύ τους πιστούς που δεν συστρατεύονται μαζί σου.
Δες τις συνεντεύξεις του νέου Προέδρου της Κοινωνίας και θα διαπιστώσεις ότι όταν προκαλείται να τοποθετηθεί αναγκάζεται να αλλάξει την αρχική θέση τους για την Κάρτα του Πολίτη.
Βέβαια αρχικά προσπαθεί να αποφύγει την ερώτηση λέγοντας πχ ότι εμείς θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική και να μπούνε χριστιανοί στην πολιτική κλπ κλπ. Στις τρίπλες ειλικρινά δεν παίζονται.
Τέλος πάντως δες τις πρόσφατες δηλώσεις του, σύγκρινέ τες και με το Δελτίο Τύπου και με τις παλιότερες τοποθετήσεις του πνευματικού τους (θα τις βρεις στο διαδίκτυο) βγάλε και τις κομματικές παρωπίδες και τότε θα δεις την κολοτούμπα.

3ον:
Ο Παπαθεμελής τους ζήτησε να συνεργαστούν. Φυσικά το θεώρησαν υποτιμητικό και το αρνήθηκαν. Ποιος είναι ο Παπαθεμελής που θα συνεργαστεί με τόσο σημαντικό κόμμα όπως η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Πρόσεξε πόσο απαιτητικά σκέφτεσαι. "Τους ζήτησε ο Παπαθεμελής να γίνει μέλος τους..."!
καμαρώστε ανωτερότητα και σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου..


Ο προηγούμενος Πρόεδρος της Κοινωνίας, ο κ.Βολουδάκης, υιός του πατρός Β.Βολουδάκη (είναι αυτό που λέμε "οικογενειοκρατία" στην πολιτική;)
ο ίδιος είχε πει ότι ανήκε σε πολιτικό κόμμα και γι αυτό έφυγε και αποφάσισε να κάνει την Κοινωνία. Το είπε όταν ρωτήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν έκανε την προεκλογική του συγκέντρωση πριν 2 χρόνια σε αίθουσα του Μακεδονία Παλλάς στην οποία είχα παραβρεθεί για να τους στηρίξω. Άρα ήταν κι ο ίδιος λοιπόν πολιτικός. Θες να σε βοηθήσω να αρχίσουμε να μετράμε τις κολοτούμπες; Πίστεψέ με θα κουραστείς να μετράς.


Όσο για την προτροπή σου να την ψηφίσουμε, πολλοί πιστοί την ψήφισαν, και το αποτέλεσμα ήταν -αντί να προβληματιστεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ για το εξευτελιστικά χαμηλό ποσοστό της δεδομένης της απογοήτευσης του κόσμου για τα μεγάλα πολιτικά κόμματα στην παρούσα συγκυρία- δεν φαίνεται να πήρε κανένα μάθημα.
Συνεχίζουν ακάθεκτοι με τον ίδιοι υπερβάλλον εγωισμό τους.

ΥΓ. Δεν ήταν τυχαίο που απέφυγα να καταγράψω τους λόγους πριν τις εκλογές. Δεν ήθελα να ισχυριστούν ότι συκοφαντήθηκαν και να αποδώσουν το χαμηλό τους ποσοστό σε αυτό. Δεν ήθελα να τους δώσω μία ακόμη φτηνή δικαιολογία που θα καλύψει την αλήθεια.

Από περιστατικά έχω να σου γράψω πολλά ακόμη. Αν προκληθώ μπορεί και να το κάνω. Αλλά όταν βαδίζεις στο γκρεμό -έχοντας μάλιστα την ψευδαίσθηση ότι είσαι στο δρόμο του Θεού και κατηγορώντας όσους δεν ακολουθούν πίσω σου- δεν χρειάζεται κανείς να σε σπρώξει. Πέφτεις μόνος σου.

makveth είπε...

Καλησπέρα σας.
Οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνθηκα ιδιαίτερη χαρά με την "κριτική" της Αντιπαρακμής, στην πολιτική πρακτική της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Ξέρετε, κάποιος βαθύτερος λόγος υφίσταται, όταν εξαπολύεται τέτοιας σφοδρότητας επίθεση κατά της συγκεκριμένης παράταξης. Ή η φθίνουσα πορεία του κομματικού σχήματος-μορφώματος του κ. Παπαθεμελή προκαλεί άναρθρες κραυγές στους λάτρεις του ή το αταλάντευτο σθένος και το διαρκές αγωνιστικό ήθος της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" εγγράφουν ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον. Από την έως τώρα ροή των πραγμάτων και επειδή και το σχήμα του κ. Παπαθεμελή όντως φθίνει, αλλα και η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" εκτυπώνει ευθαρσώς το μήνυμά της σε όλο και ευρύτερη έκταση, είναι ξακάθαρο ότι οι ανησυχούντες από μια τέτοια εξέλιξη , νιώθουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Αλήθεια τώρα θυμήθηκε η "Δ.Α." να κριτικάρει την έως τώρα πορεία της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"; Στις 9 Μαϊου 2012 εκάλεσε η "Δ.Α." την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για την αναζήτηση μιας μορφής συνεργασίας σε ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης. Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" προσήλθε δια του εκπροσώπου της, περιμένοντας προφανώς την διατύπωση της πρότασης της "Δ.Α." Ο εκπρόσωπος της "Δ.Α." έθεσε κυριολεκτικά το ερώτημα "Γιατί δεν ενωνόμαστε;" Τότε φαίνεται δεν ίσχυαν τα 6 σημεία κριτικής που αργότερα ανεκαλύφθησαν στην "επίθεση" κατά της "Κ". Σε ερώτηση μάλιστα του εκπροσώπου της "Κ" για το ποιά μορφή θα πάρει η "συνεργασία" που προτείνουν στην "Κ" , ελήφθη η απάντηση, "η ατζέντα είναι ανοικτή και συζητάμε τα πάντα". Αυτά και μόνον τα στοιχεία είναι υπεραρκετά για να διαφανεί ο πατεντάτος οπορτουνισμός των στελεχών της "Δ.Α." Από κεί και πέρα, είναι σαφές ότι οι κύριοι της "Δ.Α." ενοχλούνται σφόδρα από την αγωνιστική πορεία της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Αλήθεια γιατί έπρεπε να απευθύνουμε ερωτήματα εγκρίσεως για την εκκίνηση του αγώνα μας κατά τον Μάρτιο του 2008 σε παλαιοκομματικούς πόλους που εκφράζουν ξεκάθαρα την πολιτική αγκύλωση, και έχουν αυτομπλοκαριστεί από τα "βαρίδια" του παρελθόντος και από την διακονία σε "δουλείες" στο θνήσκον πολιτικό σύστημα ; Μήπως οι κύριοι της "Δ.Α." έχουν αυτοχρισθεί ως κάποια ιδιότυπα ΚΠΕΟ ;(Κέντρα Πολιτικού Ελέγχου Οργανισμών). Ο ίδιος ο κ. Παπαθεμελής έκανε ποτέ την αυτικρική του στην πασοκική του περίοδο; Θυμάμαι ότι υπηρέτησε αγογγύστως τον πασοκικό νεποτισμό και μάλιστα στην πλέον οξυμένη του μορφή κατα την διάρκεια του σκανδάλου Κοσκωτά. Μάλιστα όντας ο ίδιος στέλεχος-απερχόμενος υπουργός (στις εκλογές του Ιουνίου του 1989, όταν ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ),δεν παρέδωσε το υπουργείο στον νεό υπουργό. Και όλα αυτά επειδή υπήκουε στην σκληρή παπανδρεϊκή γραμμή της καταγγελίας του (δήθεν βέβαια)"βρώμικου" κατά τα άλλα 89. Οπότε για ποιά πολιτική ήθους ομιλούν οι κύριοι της "Δ.Α." όταν οι ίδιοι έχουν προ πολλού "κάψει" τις μπαταρίες τους στις ατελείωτες δολιχοδρομίες τους στα στάδια των ευκαιριακών και τυχοδιωκτικών και χωρίς αρχές συμπράξεων... Όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ποιό πρέπει να είναι το πολιτικό βάθος μια συνεργασίας, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ τις θέσεις της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για την Κάρτα του Πολίτη ή για άλλα ακόμη πιο κρίσιμα και σοβαρά θέματα; Εντάξει καταλαβαίνω την πικρία για την μη συμμετοχή της "Δ.Α. στις εκλογές της 17/6/2012, αλλά αυτό δεν συνιστά και λόγο σοβαρό να χάνει κανείς την ψυχραιμία του.

Nik είπε...

Διαπιστώσαμε ότι τα στελέχη της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ χρησιμοποιούν έντονα "πολιτικάντικες" μεθόδους (που καμιά σχέση δεν έχουν με το Ορθόδοξο ήθος).
Ενδεικτικά διαδίδουν ότι "ο τάδε" ιερέας είναι μαζί μας, και ο " τάδε" δάσκαλος κλπ κλπ.

Ολο μυστικοπάθεια και κουτσομπολιό είσαι.
Δεν έχεις το θάρρος να βγείς και να μιλήσεις καθαρά αλλά εκτοξεύεις λάσπη
Αυτό αν είναι Ορθόδοξο ήθος

Λέγε ποιό ιερέα εννοείς και ποιο δάσκαλο για να σου δώσουν οι άνθρωποι την απάντηση

Γιατί "oι πολιτικοί ελιγμοί μας έχουν όλους κουράσει."

ΝΙΒΑ είπε...

Καλησπέρα σας.
Διαβάζοντας την ανάρτηση σας καταλαβαίνω ότι μιλά η πίκρα του κ. Παπαθελή ...
Κατηγορείτε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ότι κάνει διάφορους πολιτικούς ελιγμούς , ενώ είναι η μόνη παράταξη που ξεκάθαρα και αποφασιστικά είναι ενάντια στην Μασωνία και κάθε μορφή αποκρυφισμό. Μάλιστα έχει καλέσει και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να την αποκηρύξουν εγγράφως δημόσια. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ , ούτε και κ. Παπαθεμελής που προτίμησε να συνεργαστεί με τον δηλωμένο άθεο κ,Καζάκη ... (Αλήθεια εδώ βλέπετε πολιτικούς ελιγμούς εξασφάλισης ψήφων;)Λογική λοιπόν συνέπεια είναι να μη γίνονται πολιτικές συνεργασίες όχι λόγω εγωισμού όπως λέτε,αλλά λόγω μη αποδοχής των βασικών αρχών και πιστεύω από τα άλλα κόμματα και τους αρχηγούς τους που αρνούνται να υπογράψουν ενάντια στα συμφέροντα της μασωνίας.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν μεταβάλλει τα πιστεύω και τις αρχές της , μια και δεν επιδιώκει την άγρευση ι ψήφων όπως την κατηγορείτε. Αν την ενδιέφερε μόνο το πως θα κερδίσει ψήφους τότε θα είχε μια ανοικτή και όχι σταθερή και συγκεκριμένη ατζέντα θέσεων.
Είναι φανερό πως η κριτική που της ασκείτε είναι αν μη τι άλλο αναξιόπιστη μια και χρησιμοποιούνται πολλά μέτρα και σταθμά , που αφήνουν απέξω την ουσιαστική κριτική όσων πραγματικά είναι διπλοπρόσωποι, επικίνδυνοι και μετρ των πολιτικών ελιγμών που κουράζουν και εξοργίζουν τον Έλληνες ψηφοφόρους.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Το Ιστολόγιό μας έχει 5 χρόνια παρουσίας. Χιλιάδες ήταν οι αναρτήσεις μας.
Μπορείτε να μας υποδείξετε έστω και μία που διαφημίσαμε τον κ.Παπαθεμελή ή τη Δημοκρατική Αναγέννηση και να προτρέπουμε τον κόσμο να τη στηρίξει;

Στα 5μιση χρόνια μία μόνον φορά κάναμε σύσταση και προβάλαμε δημόσια κόμμα. Και ήταν το δικό σας κόμμα:
η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Μην χαίρεστε λοιπόν. Ούτε είμασταν ούτε θα γίνουμε ποτέ κομματικό όργανο ή γραφείο τύπου.


Με τον κ.Παπαθεμελή επικοινωνήσαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας πριν λίγους μήνες, μέσω email, όταν πληροφορηθήκαμε ότι συζητούσε την κοινή κάθοδό του με το ΣΠΙΘΑ, για να τον αποτρέψουμε και να του αντιπροτείνουμε την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Για τους χειρισμούς μας ενημερώναμε συνεχώς και κάποια φιλικά μας ιστολόγια αφού ΚΟΙΝΗ είναι η αγωνία μας και η προσπάθειά μας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.


Επειδή κάποιοι άρχισαν τις εξυπνάδες,
ας αρχίσουμε λοιπόν την προθέρμανση:
Πολιτικάντηκες μέθοδοι είναι να πηγαίνεις στην συγκέντρωση για την Γενοκτονία των Ποντίων, στην Πλ.Αγίας σοφίας στη Θεσσαλονίκη, στις 19/5/2012, και να κρατάς πανό που γράφει πάνω του μόνον το όνομα του κόμματός σου.
Πως θα σας φαινόταν αν στην ίδια συγκέντρωση 3 ΠΑΣΟΚοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε ΠΑΣΟΚ;
σκέτο ΠΑΣΟΚ;
η σκέτο ΝΔ;
ή σκέτο ΚΚΕ;
ενώ η συγκέντρωση διοργανώνεται από τα Ποντιακά σωματεία (από την Ομοσπονδία τους).

Ε λοιπόν αυτό κάνατε εσείς πριν μόλις λίγες μέρες.
3 μέλη σας (και ένα μικρό παιδάκι) κρατούσαν ένα πανό που έγραφε σκέτο "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια). Χωρίς καν τα προσχήματα (2 λέξεις τον Πόντο για τη γενοκτονία, οτιδήποτε).
Το καταλάβατε;
Όταν 3 άτομα με ένα πανό καπελώνουν μια συγκέντρωση χιλιάδων αυτό λέγεται ΚΑΠΕΛΩΜΑ και δεν σας τιμά.


Θέλετε ένα ακόμη:
Πολιτικάντικο είναι να καλείς έναν γνωστό και σεβάσμιο ιερέα της Θεσσαλονίκης στα γραφεία σου για να σου κάνει αγιασμό, και στη συνέχεια να τον προβάλεις πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα σου ότι στηρίζει το κόμμα σου. Μήπως θέλετε και τα αρχικά του ιερέα; π.Θ.Ζ. (βοηθάει, ή να γράψω ολόκληρο το όνομα).
Θέλετε να συνεχίσω;

Μην ψάχνετε λοιπόν εχθρούς φαντάσματα. Δυστυχώς, ειλικρινά δυστυχώς, τη ζημιά στην παράταξή σας την κάνετε ΟΙ ΙΔΙΟΙ, με τη νοοτροπία και τον εγωισμό σας.

axilleask3 είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΛΟΥΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΝ ΟΡΘΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑ.ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΩΝΕΙ - ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΤΕΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.

Nik είπε...

Πάλι τα μασάς τα λόγια σου

Γράψε ολόκληρα τα ονόματα και μην ντρέπεσαι

Επίσης και το όνομα του δασκάλου περιμένουμε να ακούσουμε

Γράψτα καθαρά ώστε να αποδειχθεί πόσο ημιμαθής και τελικά πόσο επικίνδυνος είσαι

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Όταν έμαθα για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, έσπευσα να ζητήσω από έναν φίλο μου (Γ.Δ.) που γνώριζε προσωπικά τον π.Θ.Ζ., να του μεταφέρει την ύπαρξή της στη σύναξη (Αρχονταρίκι) που κάνει κάθε Κυριακή ο σεβάσμιος αυτός ιερέας της Θεσσαλονίκης.
Του έδωσα και ότι έντυπα είχα.

Πήγε λοιπόν εκεί ο φίλος μου, και στη συζήτηση που γίνεται ενημέρωσε για την νέα αυτή Παράταξη και πρότεινε σε όλους τους παραβρισκομένους να τη στηρίξουνε.
Τότε πήρε το λόγο ο σεβάσμιος ιερέας και είπε ότι ενώ τον κάλεσαν απλά για να τους κάνει τον αγιασμό, έμαθε από το επόμενο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ότι τους στηρίζει!!
Έκτοτε ο γέροντας αυτός ιερέας έπαψε να έχει οποιαδήποτε σχέση με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Σε πρόσφατη προεκλογική επίσκεψη του Προέδρου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη (στα γραφεία τους) αναρωτήθηκε -σαν να μην ξέρει τι συμβαίνει- "γιατί δεν συνεχίζει ο ιερέας αυτός μαζί τους" .. (αφήνοντας την εντύπωση ότι ξεκίνησαν μαζί και στη συνέχεια εγκατέλειψε)
Σε όσους δεν ξέρουν την αλήθεια, άφηνε την εντύπωση ότι φταίει ο ιερέας.

Ο σεβάσμιος αυτός ιερέας είναι ο πατήρ Θεόδωρος Ζήσης. Ήταν καθηγητής Παν/μίου στη Θεολογική και πρωτοστατεί στους αγώνες για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία (το διαδίκτυο είναι γεμάτο με την παρουσία του).

Το ίδιο ανέφερε και για άλλον σεβάσμιο γνωστό αρχιμανδρίτη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης (μιας αδελφότητας).

Για τέτοιο επίπεδο Ορθόδοξου ήθους μιλάμε..
Όποιος δεν συνταυτίζεται μαζί τους ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ.


Πάρε και τα αρχικά του δασκάλου τον οποίον επικαλούνται από την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ότι ανήκει σ αυτούς: Δ.Ν. Πάντως εγώ δεν είδα καμιά δήλωσή του ακόμη αν και γράφει διαρκώς στο διαδίκτυο. Στο παρελθόν είχαν προσεγγίσει και άλλη γνωστή δασκάλα (Χ.Ν.) προσπαθώντας πάλι με έντεχνο τρόπο να την δεσμεύσουν με δημόσια παρουσία μαζί τους.


Κατάλαβες φίλε
Όλοι ελπίζαμε να είναι κάτι αληθινό και αγνό και με ήθος.
Αλλά δυστυχώς όταν ασχολείσαι με την πολιτική εύκολα "πέφτεις". Πόσο μάλλον όταν δεν ξεκινάς σωστά.
Όταν έχεις μαλώσει προηγουμένως με όλο τον κόσμο.

Εδώ θα σταματήσω. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Έκρινα ότι έπρεπε να απαντήσω στις ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ τους τους σε "λαϊκούς" και "κληρικούς" που δεν τους ακολουθούν.

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύριε που δεν σας ξέρω και, μην ανησυχείτε, δεν θέλω και να σας μάθω.

Θέλω όμως να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί, χάρη σε σας μου λύθηκε το δίλημμα
ποιόν να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.Θα ψηφίσω την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που εσείς προτρέπετε
τους ορθόδοξους χριστιανούς να ΜΗΝ την ψηφίσουν. Και να σας πω γιατί:

1. Γιατί αν οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν τη δική σας παρακμιακή νοοτροπία
και την ονομάζουν αντιπαρακμιακή, δεν μου αρέσουν. Ωστόσο, μου αρέσει η
ορθόδοξη πίστη που ικανοποιεί και τη λογική και την καρδιά μου. Άρα, πρέπει να
βρω χριστιανούς που να μη σας μοιάζουν.
2. Γιατί τους κατηγορείτε ότι ξεκίνησαν μόνοι τους. Κι εγώ θέλω ανθρώπους που να
είναι νέοι και γνήσιοι και να μην ξεπουλιούνται για μια καρέκλα.
3. Γιατί τους κατηγορείτε ότι είναι πολιτικάντηδες, επειδή δηλώνουν δημόσια ποιοι
είναι και ποιους φίλους έχουν, ώστε να μπορώ κι εγώ να ξέρω αν μου αρέσουν.
4. Γιατί τους κατηγορείτε ότι εξακολουθούν να είναι ΜΟΝΟΙ τους, κι αυτό, όπως
προείπα, μου δείχνει ότι δεν μοιάζουν με κανένα και τους ανεβάζει στην
εκτίμησή μου.
5. Γιατί αρνούνται να υποκύψουν στη ψυχαναγκαστική υστερία που έχει πιάσει
τους θρησκευόμενους με τα σημεία και τα τέρατα, κι αυτό επίσης τους ανεβάζει
στην εκτίμησή μου. Αν φοβόσαστε το Θεό σας, δεν θα τρέματε αριθμούς και
μαντείες.
6. Γιατί τα αποσπάσματα από κείμενά τους που βάλατε, μου κίνησαν το ενδιαφέρον
να τα ψάξω περισσότερο.
7. Γιατί, για να θεωρείτε προβληματικό τον π. Βολουδάκη, σημαίνει πως διαφέρει
από την παρακμιακή σας νοοτροπία και αξίζει το ενδιαφέρον.

Σας ευχαριστώ θερμά για την εξυπηρέτηση. Επειδή έχω βάσιμες υποψίες ότι δεν θα
αναρτήσετε την άποψή μου, θα την στείλω και στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Αν, παρ’ όλ’ αυτά
σας αδικώ και είσαστε τόσο αντικειμενικός ώστε να αναρτήσετε και μια διαφορετική
άποψη, σας ζητώ συγνώμη που σας αδίκησα και –αν αυτό σημαίνει κάτι για σας-
ανεβαίνετε και στην εκτίμησή μου.

Πολλές ευχαριστίες και πάλι.

alexD είπε...

κι εγω ΚΟΙΝΩΝΙΑ ψήφισα και ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα ψηφίσω. Μετά από τα σχόλιά σας που φανερώνουν το ήθος σας, δοξάζω το Θεό που δεν σας μοιάζουν!!! αν εσεις εκφράζετε τους Χριστιανούς αλλίμονο στην Πατρίδα μας.
Άκου τρεις άνθρωποι κι ένα παιδάκι καπέλωσαν την εκδήλωση!! πώς ακριβώς την καπέλωσαν; μοίραζαν καπέλα; είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα και τα ονομάζετε επιχειρήματα; Αφήστε λοιπόν αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση της Πατρίδος μας και πολεμηστε τους γνήσιους ανθρώπους επειδή ξεκίνησαν μόνοι τους και δεν σας προσκάλεσαν! Ελεος παιδιά!! τέτοια εμπάθεια δεν επιτρέπεται σε Χριστιανούς.

ElefteriaN. είπε...

Αγαπητέ Μαχητή Θεσσαλονίκης, γράφεις ότι απέφυγες να αναφέρεις όλα αυτά πριν της εκλογές για να μη θεωρηθεί ότι συκοφαντείς. Μα και τώρα πριν από εκλογές είναι! Μπορείς να μας πεις τελικά που αποσκοπούν όλα αυτά που γράφεις; Να αποτρέψεις χριστιανούς να ψηφίσουν χριστιανούς; Δηλαδή τι προτείνεις να ψηφίσουν, τη ΝΔ που έχει προδώσει την Ελλάδα και την έφερε εδώ που την έφερε και που θέλει την ψήφο μας για να αποτελειώσει αυτό που ξεκίνησε υπογράφοντας το 2ο μνημόνιο, ἤ το ΣΥΡΙΖΑ που ούτε και το ίδιο δεν πιστεύει αυτό που του συνέβη και τρέχει τώρα να σχεδιάσει τα προγράμματά του. Άσε βέβαια που είναι ανοιχτά εναντίον της Εκκλησίας. Ποιόν άλλο να ψηφίσουν και μετά να κοιμούνται ήσυχοι ότι κάνανε το καλύτερο για την Πατρίδα τους και κυρίως για την Πίστη τους;
Εσύ πάντως κοιμήσου ήσυχος ότι με την τεράστια δημοσιογραφική σου έρευνα έκανες το καθήκον σου απέναντι στην Πατρίδα.
ΜΕΓΆΛΕ!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Το "παιχνίδι" έχει τελειώσει, τουλάχιστον αναφορικά με αυτές τις νέες εκλογές για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Εκτός αν πιστεύεις ότι υπάρχει πιθανότητα να πολλαπλασιάσει ως δια μαγείας το ποσοστό της και από 0,45% να φτάσει το 3% και να μπει στη Βουλή.
Οπότε προφανώς δεν αποσκοπώ στο να στερήσω την είσοδό της στη Βουλή. Τώρα λοιπόν που έχει ουσιαστικά λήξει το "ματς", αποφάσισα να γράψω τι έφταιξε.Τις προειδοποιήσεις μου τους τις είπα και πριν τις εκλογές αλλά δεν με άκουσαν.


Σ αυτό το Ιστολόγιο έγραφα και θα γράφω την αλήθεια. Γιατί εγώ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ μίλησα σε κάποιους ιερείς, σε αρκετούς φίλους, και όπως έγραψα ήταν η μόνη παράταξη που προβλήθηκε δημόσια στο Αντιπαρακμή στα 5 χρόνια παρουσίας του Ιστολογίου επειδή ακριβώς πρόβαλε τα ιδανικά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Άρα μόνον για κακή πρόθεση δεν μπορείς να με κατηγορήσεις.
Μίλησα με καλά λόγια για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ όπως μίλησα με καλά λόγια και για ακόμη 2-3 κόμματα που θεωρώ ότι δεν είναι κακές επιλογές για την πατρίδα μας.


Δεν είναι "δημοσιογραφική έρευνα" ενός "περίεργου". Είναι οι διαπιστώσεις ενός συνοδοιπόρου.


Επιχειρηματολόγησα γιατί κατά τη γνώμη μου δεν κατάφερε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ η γίνει αποδεκτή από τον πιστό λαό.
Δεν τους φταίνε ούτε οι ιερείς ούτε οι πιστοί που δεν τους ακολουθούν. Δόξα το Θεό χιλιάδες είναι οι καλόπιστοι άνθρωποι. Φταίνε οι ίδιοι οι άνθρωποι που έχτισαν αυτό το κόμμα και ο τρόπος που το έχτισαν. Και τώρα αντί να καταλάβουν τα λάθη τους επιμένουν ότι πάνε καλά. Αυτό είναι το πρόβλημα κάθε εγωιστή, πάντα θα επικαλείται μία δικαιολογία για να καλύπτει τα δικά του λάθη.


Έγραψα τη γνώμη μου, γνωρίζοντας φυσικά εκ των προτέρων ότι θα δεχθώ κριτική και αντιδράσεις. Λογικό είναι, κάποιοι νομίζουν ότι είναι μια θεάρεστη προσπάθεια και προσπαθούν να την υπερασπιστούν. Σεβαστό και κατανοητό. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μου θυμίζει αρκετά την Χριστιανική δημοκρατία. Όλοι τη συμπαθούσαμε λόγω ονόματος αλλά ήταν πάντα πολύ μικρή για κάτι περισσότερο. Πάντα καθηλωμένη σε ανύπαρκτα ποσοστά.

Γιατί όμως "ποινικοποιείται" η κριτική; Γιατί η προτροπή να "κοιμηθώ ήσυχος" και τα ειρωνικά "τεράστια δημοσιογραφική έρευνα" και το "Μεγάλε";
Δεν πειράζει, ειλικρινά δεν πειράζει. Καταλαβαίνω πως νιώθεις αλλά μάθε να διακρίνεις τις πραγματικές αιτίες μιας πτώσης. Δεν φταίει ο αγγελιοφόρος της δυσάρεστης είδησης.

Η κριτική προκύπτει από την προσωπική μου εμπειρία. Κατέθεσα αρκετά παραδείγματα και στοιχεία.
Αν τα επιχειρήματά μου είναι σαθρά, τότε δεν κινδυνεύει σε τίποτε η Παράταξη αυτή. Αν όμως ισχύουν ..

όσο για το τι θα πρέπει να ψηφίσει ένας χριστιανός, όπως βλέπεις το αφήνω στην κρίση του καθενός. Ένα πολιτικό κόμμα πάντα θέλει τα μέλη του εγκλωβισμένα. Δεν τους αφήνει ελεύθερους να σκεφθούν. Μην περιμένεις λοιπόν να μας δεις να φορέσουμε κομματικό μανδύα και να παπαγαλίζουμε τα επιχειρήματα που ακούσαμε από τον κομματικό ινστρούχτορα. Αν θέλεις, υπάρχουν στο ιστολόγιό μας ετικέτες σχεδόν για όλα τα κόμματα, υπάρχουν ντοκουμέντα προδοσίας από τη Θράκη, υπάρχουν κόμματα υπηρέτες της Νέας Τάξης που ψήφισαν μνημόνια και υποδούλωσαν την πατρίδα μας. Υπάρχουν και κόμματα ποτισμένα με ανθελληνισμό και μίσος για την Ορθοδοξία.
Υπάρχουν και προβλήματα στην πατρίδα μας (διάβρωση κρατικού μηχανισμού, χρέος, λαθρομετανάστευση)που απαιτούν λύσεις. Δεν νομίζω ότι με αυτά τα δεδομένα υπάρχουν πάνω από 2-3 διαθέσιμες επιλογές.
Ο καθένας κάνει ότι νομίζει ότι είναι το καλύτερο για την παρούσα συγκυρία στην πατρίδα μας.

cummulus είπε...

Πρίν τίς ἐκλογές, ἕνας φίλος μου (πού ἀσχολεῖται μέ παραεκκλησιαστικά συλλογικά σχήματα) μέ ρώτησε ἄν θά ψηφίσω ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Ἀπάντησα ἀρνητικά. Οὔτε κάν προέκυψε κάτι τέτοιο ὥς δίλημμα. Ποτέ δέν μπόρεσα νά καταλάβω, πῶς κάποιος πνευματικός κάνει κόμμα. Δέν τολμῶ νά φανταστῶ τί θά γίνει, ἄν προβούν σέ παρόμοια κίνηση δυό-τρεῖς ἀκόμα πνευματικοί. Μπορεῖ νά τό διανοηθεῖ κανείς;

makveth είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ <>.Κατ αρχήν δεν αμφιβάλω για τις καλές σου προθέσεις αν και οι ευσεβείς σου πόθοι οτι δηλ. τελείωσε το παιχνίδι για την<< ΚΟΙΝΩΝΙΑ>> άλλα μαρτυρούν.Λύσε μου ομως σε παρακαλώ πολύ κάποιες απορίες1..Απο που προκύπτει οτι δεν μας ψηφίζουν Χριστιανοί.Οι 28.500 ψηφοφόροι τι ειναι.Αθεοι? Σε πληροφορώ οτι οι περισότεροι εξ΄αυτών ειναι πιστοί , κληρικοί και λαικοί.Το οτι είναι λίγοι εχει να κάνει και με την άγνοια για την παραταξή μας αλλά και την απολιτίκ νοοτροπία ημων των Χριστιανών που μας οδηγεί 200 χρόνια στο να στηρίζουμε αθέους .2.Μας κατηγορείς οτι ξεκινήσαμε μόνοι μας.Με ποιούς θα έπρεπε να ξεκινήσούμε δηλαδή.Με το κ. Παπαθεμελή που στήριξε τοΠΑΣΟΚ χωρίς να εχει κάνει την αυτοκριτική του?3Μας λες οτι έχουμε εγωισμό και οτι θέλουμε να σώσουμε τον κόσμο.Οχι δεν μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο,Αλλος θα τον σώσει.Εμεις να ξυπνήσουμε θέλουμε, πρώτα εμεις και μετά οι αδελφοί μας , και παρά τα λάθη μας να πούμε ενα ΟΧΙ στους εχθρούς της πατρίδας μας.Καθαρές ,πνευματικές λύσεις θέλουμε και οχι νοθευμένες.Αλήθεια πες μας <>, οι 2-3 λύσεις που μας προτείνης να ψηφίσουμε, δεν χρησιμοποιούν πολιντικάντικες μεθόδους?Και ποιά ειναι η θέση τους για την κάρτα του πολίτη?Ελεος <>, έλεος.
"Κοινωνός"
.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Αδερφέ, προσπαθείς με λογοπαίγνια να διαστρεβλώσεις τα λόγια μου και να υποτιμήσεις την κριτική.

Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω σε ένα ένα:
1ον: Γράφεις:
"οι ευσεβείς σου πόθοι οτι δηλ. τελείωσε το παιχνίδι για την<< ΚΟΙΝΩΝΙΑ>> άλλα μαρτυρούν."
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όταν ο γιατρός σου λέει ότι πχ έχεις καρκίνο δεν φταίει ο γιατρός. Δεν φταίει αυτός που κάνει τη διάγνωση ή που προσδιορίζει τους λόγους που εμφανίστηκε ο καρκίνος.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι φταίω εγώ που δεν βλέπω το "μέλλον" της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στις παρούσες εκλογές;
Πόσο μπορεί να σε τυφλώνουν οι κομματικές παρωπίδες.
Πόσο τραγικό είναι να βλέπεις χριστιανούς να φορούν κομματικές παρωπίδες.

Πιστεύεις λοιπόν ότι έχει μέλλον η ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις παρούσες εκλογές;


2ον:
Γράφεις:
"1..Απο που προκύπτει οτι δεν μας ψηφίζουν Χριστιανοί.Οι 28.500 ψηφοφόροι τι ειναι.Αθεοι?"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ξέρεις πολύ καλά τι έγραψα.
Όταν ζεις σε μια χώρα που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου είναι αληθινά πιστοί, κοινωνούνε, εξομολογούνται, ζουν πνευματική ζωή μέσα στην Εκκλησία, και αδυνατείς να τους πείσεις, τότε πρέπει να προβληματιστείς.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ότι η μικρή συγκρητικά μειοψηφία που σας ψήφισε είναι άθεοι"!
Πως είναι δυνατόν να επιχειρηματολογείς υποτιμώντας τόσο τη λογική των αναγνωστών;

3ον:
Γράφεις:
"2.Μας κατηγορείς οτι ξεκινήσαμε μόνοι μας.Με ποιούς θα έπρεπε να ξεκινήσούμε δηλαδή.Με το κ. Παπαθεμελή"
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Σου έγραψα με ποιους έπρεπε να ξεκινήσετε.
Αντιγράφω από το κείμενό μου:
"Δεν θα έπρεπε άραγε προηγουμένως να προσεγγίσουν και άλλους πνευματικούς, μοναστήρια, αδελφότητες, μητροπολίτες που είναι γνωστοί για το αγνό ήθος και την καλή τους διάθεση;
Ξεκίνησαν μόνοι, κάνουν τις επιλογές των προσώπων μόνοι (με την καθοδήγηση μόνον του πνευματικού τους), και το μόνο που ζητάνε από τους υπόλοιπους χριστιανούς -κυριολεκτικά- είναι να τους δώσουν "υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια"!"
Αυτό έγραψα.
Μ αυτούς λοιπόν έπρεπε να έρθετε σε επικοινωνία ΠΡΙΝ δημιουργήσετε την Παράταξή σας. Έχουν ΟΛΟΙ λόγο όταν γίνεται τέτοια προσπάθεια.


4ον:
Γράφεις:
"Αλήθεια πες μας , οι 2-3 λύσεις που μας προτείνης να ψηφίσουμε, δεν χρησιμοποιούν πολιντικάντικες μεθόδους?"
Αδερφέ
δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί από ψέμματα πολιτικών και δεν ξεγιελιέται εύκολα πλέον;
Και όταν εσύ προσπαθείς να τον ξεγελάσεις για να αλιεύσεις ψήφους (λέγοντας πχ ότι ο ένας ή ο άλλος είναι μαζί μας στην Παράταξή μας, ενώ δεν είναι), πέρα από την αμαρτία και την πτώση, τελικά αποτυχαίνεις και να τον πείσεις;
Δεν καταλαβαίνεις ότι όταν εμφανίζεσαι σε μια συγκέντρωση για θέμα που αφορά όλους τους Έλληνες με το κομματικό σου πανό, εκνευρίζεις τον κόσμο που βλέπει ότι προσπαθείς να αλιεύσεις ψήφους;
Είναι δυνατόν ως Ορθόδοξος πιστός να χρησιμοποιείς δόλιες τακτικές και να μην σε προβληματίζει και να επιχειρηματολογείς με βάση ότι και οι υπόλοιποι αυτά κάνουν;
Δεν βλέπεις ότι με στόχο τις ψήφους έχει διαβρωθεί το κριτήριό σου;



Ξέρεις δεν είναι κακό αντί να ψάχνεις επιχειρήματα να κάνεις την αυτοκριτική σου (ως Παράταξη).
Στο ξαναγράφω, θεωρώ ότι ξεκινήσατε τελείως εγωιστικά, ότι εσείς είστε οι μόνοι σωστοί και εσείς θα σώσετε τον κόσμο.
Και τώρα που σας γυρνάνε όλοι την πλάτη τώρα αντί να δείτε τα λάθη σας, ψάχνετε εχθρούς να κατηγορήσετε.

Μετά τις εκλογές και το μεγάλο "χαστούκι" που φάγατε, περίμενα να συνέλθετε. Αλλά νομίζω ότι ο εγωισμός δεν σας αφήνει και επιμένετε ότι πάτε καλά.
Δεν πειράζει, συνεχίστε.
Απλά σταματήστε να κατηγορείτε όσους ιερείς και λαϊκούς δεν δέχονται να υποταχθούν στην τόσο λανθασμένα πορευόμενη προσπάθειά σας.

ΝΙΒΑ είπε...

Δεν έχετε νομίζω καταλάβει τον λόγο δημιουργίας της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Εαν η πολιτική σκηνή της χώρας απαρτίζονταν από έντιμους ανθρώπους που επιθυμούσαν η πορεία της Πατρίδας, καθώς η προσωπική τους να στηρίζονται στις οδηγίες της Εκκλησίας μας, τότε δεν υπήρχε λόγος δημιουργίας της παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Όμως όπως βλέπουμε καθημερινά οι πολιτικοί, ανεξαρτήτου πολιτικού σχηματισμού, προωθούν την αποχριστιανοποιηση της καθημερινής μας ζωή και εργάζονται αμοραλιστικά και ανθέλληνικά συμφέροντα. Ξεχνάμε πως στην ορθόδοξη παράδοξη μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολιτικά κόμματα που να χωρίζουν τον πιστό λαό. Ο μόνος διαχωρισμός που μπορεί να υπάρξει είναι σε αυτούς που παρατάσσονται με το Χριστό και σε αυτούς που τον πολεμούν. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν ονομάζεται τυχαία παράταξη. Σκοπός της είναι να παραταχθούν ενωμένοι όλοι οι πιστοί ορθόδοξοι μαζί με τον Χριστό και να πολιτευθούν με βάση τις εντολές Του. Είναι η μοναδική παράταξη που να γίνεις απλό μέλος της πρέπει να υπογράψεις ενάντια στη μασωνία και κάθε μορφή αποκρυφισμού. Δυστυχώς όμως αυτό όχι μόνο παραβλέπεται , αλλά δέχεται και πόλεμο από όσους καταφέρονται εναντίων των λεσχών , των μασώνων και ανθελλήνων προδοτών

Μιλάτε για εγωισμό, από το ξεκίνημα της παράταξης και παραβλέπετε το ότι ο πρώτος που ευλόγησε την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και την διέδιδε ήταν ο άγιος γέροντας Μάρκος Μανώλης,(ο άγιος των φυλακών όπως αποκαλείται)και την παρακολουθούσε από κοντά . Εγωιστής και αυτός και την συμβούλευε λάθος; Συνιστάτε στην "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" να κάνει αυτοκριτική, εσείς άραγε δεν πρέπει να κάνετε την δική σας αυτοκριτική που κρίνετε και κατακρίνετε χωρίς να έχετε πολύπλευρη ενημέρωση και ιδία γνώση για τις δράσεις και επαφές της παράταξης με άλλους ενδιαφερόμενους και τις απαντήσεις που λαμβάνουν πριν τους κατηγορήσετε δημοσίως ως εγωιστές ; Γιατί έγινε αυτή η δημοσίευση από μεριάς του ιστολογίου σας ; Επειδή επιθυμείτε να διορθώστετε την κατα εσάς λάθος τακτική της ΚΟΙΝΩΝΙΑ ; Ή μήπως θέλετε , με την δική σας «σωστή» άποψη να προφυλάξετε τους ψηφορούς από την εγωιστική αυτή παράταξη ; Εσείς δηλαδή γνωρίζετε και διακρίνετε τις υστερόβολους προθέσεις που έχει και σαν παντογνώστες και καθόλου εγωιστές καθώς είσαστε , είπατε ας προφυλάξουμε όσους θέλουν να την ψηφίσουν γιατί ε, η δική τους κρίση υστερεί , ας τους βοηθήσουμε με την δική μας που είναι πιο ανεπτυγμένη !!!!

θυηπόλος είπε...

ΠΩΣ είναι τόσο σίγουρος ο Μαχητής της Θεσσαλονίκης ότι γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις επαφές και τις συζητήσεις που έκανε η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" με Πνευματικούς, Ι. Μονές,με Φορείς ή άλλα προσωπα; Επρεπε να τον ενημερώνουν για το κάθε τι, αν υποθέσουμε ότι αληθεύει το ότι πλησίασε κάποτε την Παράταξη;
Ειναι ενδεικτικό του ότι ο άνθρωπος συκοφαντεί, αφού σχολιάζει δυσμενώς και την δημοκρατικότερη κίνηση της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ": Γράφει: "το μόνο που ζητάνε από τους υπόλοιπους χριστιανούς -κυριολεκτικά- είναι να τους δώσουν "υποψηφίους για τα ψηφοδέλτια"!"!!! Αλήθεια, ειναι μικρό πράγμα να σου ζητούν να γίνης υποψήφιος μιας Παρατάξεως και, μάλιστα μιάς πνευματικής Πολιτικής Παρατάξεως; Τι ήθελε ο Μαχητής να πετύχη; Μόλις πλησίασε την Παράταξη να του αναθέσουν την Προεδρία ή κάθε φορά που εισηγείτο κάτι να το υιοθετή η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" οπωσδήποτε; ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΤΕΛΕΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ "ΦΟΥΡΝΟ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ" ΚΑΙ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ΔΕΝ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προς ΝΙΒΑ:
Κοιτάξε,
μετά από τόση αποπλάνηση του Ελληνικού λαού από κόμματα, έχει ο καθένας το δικαίωμα να αμφιβάλει.

Μου λέτε "θεωρητικά" τι είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ. "Θεωρητικά" όμως όλα τα κόμματα αγωνίζονται για το "καλό μας".
Και σας έγραψα μια σειρά από επιχειρήματα για να σας αποδείξω ότι οι μέχρι τώρα πορεία τους μόνον Ορθόδοξο ΗΘΟΣ δεν πιστοποιεί.


Βλέπω ότι πλέον επικαλείσθε κεκοιμημένους ιερείς ..
Εδώ που τα λέμε, καλύτερα αφού έτσι αποκλείεται να σας αμφισβητήσουν. Αν βρείτε μερικούς ακόμη κεκοιμημένους πνευματικούς και ισχυρισθείτε ότι και αυτοί ήταν μαζί σας, εντάξει, όλο και κάποιοι ακόμη Ορθόδοξοι πιστοί θα παρασυρθούν και θα σας ψηφίσουν.

Πάντως παντού σε όλα τα έντυπά σας ΠΑΝΤΟΥ φιγουράρει πάντα το όνομα του π.Βολουδάκη. Τυχαίο;;
Μπορείτε καμιά φορά ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ της σκέψης σας; Να χωρέσετε και άλλους μέσα; Τι σόι Ορθοδοξία και εκκλησία επικαλείσθε;


Φταίω εγώ που -για 1η φορά- σας έκανα κριτική δημόσια και δεν φταίει ο εγωισμός με τον οποίο ξεκινήσατε και συνεχίζετε στην κίνησή σας.
Για μία ακόμη φορά αλλοιώνετε όσα διατύπωσα (πχ λέτε "Ή μήπως θέλετε , με την δική σας «σωστή» άποψη να προφυλάξετε τους ψηφορούς από την εγωιστική αυτή παράταξη ;")

Πόσο θεμιτό είναι να ειρωνεύεστε στον Πολιτικό σας λόγο, το σκεφθήκατε ποτέ;
Εγώ αποφάσισα -έχοντας προηγουμένως δημόσια υποστηρίξει την ΚΟΙΝΩΝΙΑ- να διατυπώσω τους προβληματισμούς μου. Δεν είπα ούτε αν είναι σωστοί ούτε τίποτε.
Αυτό αφήνω να το κρίνει ο καθένας.
Σεβαστείτε επί τέλους το δικαίωμα του άλλου να έχει άλλη άποψη. Σταματήστε την εύκολη λύση να ανακαλύπτετε παντού εχθρούς επειδή δεν ασπάζονται τις δόλιες πρακτικές σας.



Οσο για τον "θυοπόλο"
μου γράφει:
"Ειναι ενδεικτικό του ότι ο άνθρωπος συκοφαντεί, αφού σχολιάζει δυσμενώς και την δημοκρατικότερη κίνηση της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ":"
τι να πρωτοσχολιάσω;
Την "δημοκρατικότητα" της Κίνησης στην οποία αποφασίστηκε να είναι πνευματικός ο συγκεκριμένος ιερέας;
Που ακούστηκε ιερέας να κατευθύνει πολιτικό κόμμα;
Και να θεωρείται μάλιστα αυτό "δημοκρατικό";

Επιπλέον, όποιος "σχολιάζει δυσμενώς" ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ κατά τον "θυοπόλο".
Το ενδεχόμενο o "sykof;anthw" να έχει δίκιο σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ή δεν σας επιτρέπει τέτοιες σκέψεις το αλάθητο του π.Βολουδάκη;
(ψάξε και λίγο τις θέσεις του π.Βολουδάκη για την γνησιότητα κάποιων επιστολών του πατρός Παϊσίου, και θα καταλάβεις την επιμονή της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ να επικαλείται τον π.Πορφύριο αλλά και γιατί άργησε τόσο πολύ να διατυπώσει με χίλια ζόρια στοιχειώδη επιφυλάξεις για την Κάρτα του Πολίτη. Όπως βλέπεις τίποτε δεν είναι τυχαίο και δεν μασάμε κουτόχορτο. Το ότι δεν λέμε ΟΛΑ όσα ξέρουμε δεν σημαίνει ότι δεν τα ξέρουμε. Πριν λοιπόν ξανατοποθετηθείς, κάνε τον κόπο να ψάξεις όπως έκανα κι εγώ.


Όσο για την επιπολαιότητα με την οποία αντλούνε υποψηφίους, αρκεί να διαβάσετε την ανακοίνωσή τους:
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/630-ektakti-anakoinosi

Από τους μόλις 2 υποψηφίους βουλευτές στη Β' Θεσσαλονίκης -μια τεράστια εκλογική περιφέρεια- τελικά καλούν δημόσια να μην ψηφίσουν τον ένα γιατί τον διέγραψαν από την Παράταξη αλλά δεν πρόλαβαν να αλλάξουν το ψηφοδέλτιο!
Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο..

Αλλά πως να έχεις τη δυνατότητα να έχεις επιλογές στη λίστα υποψηφιοτήτων όταν έχεις μαλώσει με όλο το χριστιανικό κόσμο;

Το κάρβουνο είπε...

Το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν είναι το τέλειο, οι άνθρωποι όμως έχουν χριστιανικό ήθος, αγνές προθέσεις και είναι ανεξάρτητοι. Καλύτερο κόμμα ΔΕΝ υπάρχει οπότε ψηφίζουμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Το ότι έχουν κάνει λάθη δεν σημαίνει κάτι, εγώ είμαι σίγουρος ότι αν μπουν στη βουλή (που πιστεύω πως θα γίνει σε μερικά χρονιά) θα υπηρετήσουν το Χριστό και την Ελλάδα. Αν τους κλείσουμε από τώρα την πόρτα πως θα απαλλαγούμε από το σάπιο κατστημένο;

Ας τους βοηθήσουμε με κάθε τρόπο...

ΝΙΒΑ είπε...

Αν εσύ μαχητή χρησιμοποιείς ψευδώς δηλώσεις ανθρώπων ζώντων ή κεκοιμημένων δεν συμβαίνει το ίδιο και για μένα. Είναι ανεπίτρεπτο και προσβλητικό να ισχυρίζεσαι ότι χρησιμοποιώ κεκοιμημένους που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα μου, και μάλιστα για ένα Άγιο γέροντα όπως τον π. Μάρκο. Δεν γνωρίζω για σένα αλλά εμένα η συνείδηση μου δεν επιτρέπει να παίζω με τέτοια θέματα, και δεν γίνομαι ανίερος όπως εσύ. Δες λοιπόν την ομολογία μαρτυρία του π. Μάρκου,καλό θα είναι να είσαι πιο ανοικτός και καλόπιστος και να μην βλέπεις παντού δολιότητα. Εδώ

Όσο και για το θέμα του π.Παισίου που αναφέρεσαι δες και αυτό Εδώ

θυηπόλος είπε...

Αγαπητέ Μαχητη, άλλοτε λες γιατι βάζει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ονόματα Κληρικών για να τους σφετερισθη οτι είναι μαζί της και αλλοτε λες, γιατι σε κάθε εντυπό της φιγουράρει το όνομα του π. Βασιλειου Βολουδάκη! Αποφάσισε, τελικά, τι θέλεις;Ουτε στο σακκί, ούτε στο σακκούλι δεν χωράς; Αντί να διερωτάσαι γιατί ενας πνευματικός ακούγεται, διερωτήσου γιατί οι άλλοι αδρανούν; Εχεις μιλήσει ποτέ προσωπικά με τον π. Βασίλειο και σε περιφρόνησε και σου έδειξε αλαζονεία; Γιατί αυτό το πάθος εναντίον του; Αν δεν είχες πάθος, θα επαυες να ασχολείσε με αυτήν την Παράταξη. ΄Η μήπως θέλεις να πιστέψουμε ότι αυτή η Παράταξη είναι ο πρώτος και μοναδικός κίνδυνος για την Ελλάδα;Δεν βλέπεις ότι δεν ησυχάζεις μέχρι να τους "εξοντώσεις" όλους της ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Τι άραγε επιδιώκεις; Ως πού θα το τραβήξεις, λέγοντας οτι δεν τα εχεις πεί όλα; Οσο κι αν ψάξεις δεν πρόκειται να βρεις τίποτε, γιατί δεν έχουν τίποτε κρυφό. Και ως προς τα Θεολογικά θέματα, άφησε άλλους να εκφρασθούν για τον π. Βασίλειο και όχι τους διαστρεβλωτές των λόγων του.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Θυοπόλε,
γράφεις οι άλλοι πνευματικοί "αδρανούν"
δεν είναι σαν τον π.Βασίλειο Βολουδάκη ..
Μάλιστα..
(χωρίς σχόλιο).


Μου καταλογίζεις και "πάθος εναντίον του" π.Βολουδάκη! Σε ενημερώνω λοιπόν ότι τον π.Βασίλειο Βολουδάκη δεν τον έχω συναντήσει ποτέ, δεν κρίνω τον ίδιο αλλά την ΚΟΙΝΩΝΙΑ συνολικά: το ότι ξεκίνησε με απόφαση ενός και μόνου πνευματικού, το ότι συνεχίζει ακριβώς έτσι, το ότι κατηγορούν όσους δεν τους ακολουθούν κ όλα όσα έγραψα.
Όλα αυτά δείχνουν πτώση.


Δεν έχω διάθεση "να εξοντώσω" την ΚΟΙΝΩΝΙΑ όπως γράφεις!!
Όπως ξαναέγραψα, μόνοι τους κατορθώνουν να παραμένουν σε τόσο χαμηλά ποσοστά.
Όταν δεν ταπεινώνεσαι, ο Θεός αφήνει να τρως "χαστούκια" για να σε βοηθήσει.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μου θυμίζει πολύ την Χριστιανική Δημοκρατία. Η Ιστορία δεν διδάσκει και γι αυτό επαναλαμβάνεται.

makveth είπε...

Αδελφέ μου, αφού έγινες πρώτα καρδιογνώστης και ξέρεις για ποιό λόγο μας απέριψαν όλοι οι χριστιανοί της Ελλάδος , και μας έδωσαν χαστούκι αφου πρώτα μας γνώρισαν όλοι, και ύστερα γνώρισαν ολοι ολα τα γεγονότα που καταγγέλεις και συμφώνησαν μαζί σου ολοι σε όλα, έγινες και γιατρός και εντοπίζεις τον καρκίνο.Και μετά κατηγορείς εμάς για εγωισμό.Περιμένω βέβαια να μου πείς τις 2-3 διαφορετικές λύσεις που προτείνης που δεν έχουνε καρκίνο ούτε εγωισμό, και εχουν λαμπρό μέλλον σε αυτές τις εκλογές.


ΚΟΙΝΩΝΟΣ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Η θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑ (στο φετινό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Προέδρου κ.Ηλιάδη, αυτού που παρουσιάζετε στο βίντεο), για τις εκτρώσεις δεν είναι η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των εκτρώσεων αλλά απλά να τις πληρώνουν οι ίδιες οι γυναίκες που κάνουν έκτρωση:
"το Κράτος δεν θα καλύπτει πλέον δωρεάν τα έξοδα των εκτρώσεων –όπως γίνεται τώρα με τις αφιλάνθρωπες πολιτικές του Τόπου μας– αλλά οι γυναίκες που θα κάνουν έκτρωση θα καλύπτουν με δικά τους χρήματα τα έξοδα του Νοσοκομείου. "

Διαπιστώστε το και από την επίσημη ιστοσελίδα της
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/deltia-typoy/851-christoygenniatiko-mhnyma-toy-proedroy-ths-koinwnia

Δείτε και σχετικό δημοσίευμα του Hellas-Orthodoxy:
"http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1927.html

Μετά έβγαλαν νέα ανακοίνωση που έλεγαν ότι "θα κάνουν δημοψήφισμα για τις εκτρώσεις" και ότι αποφασίσει ο λαός.
Διαβάστε επί λέξη:
"Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», για το θέμα της ποινικοποιήσεως των εκτρώσεων, θα διενεργήσει πανελλήνιο δημοψήφισμα "
και η επίσημη ανακοίνωσή τους:
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/deltia-typoy/857-apanthsh-toy-proedroy-ths-koinwnia-se-sykofantika-dhmosieymata-gia-to-uema-twn-ektrwsewn

Θα κάνουν δημοψήφισμα λοιπόν οι Πόντιοι Πιλάτοι, κι "ότι αποφασίσει ο λαός",
αν αποφασίσει ο λαός ότι επιτρέπονται οι εκτρώσεις, θα επιτρέπονται,
και αυτά τα άτομα αυτοπροσδιορίζονται ως οι τάχα μόνοι Ορθόδοξοι πιστοί ...
τι να πω

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Διακρίνω μιά εμπάθεια κατά της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ! Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από που πηγάζει αυτή η στάση.Τα μικρά και ασήμαντα προτάσσονται των σημαντικών.Οι πολιτικές θέσεις της παρατάξεως είναι ξεκάθαρες και απευθύνονται σε ελεύθερα (κατά το Θείον θέλημα)πνεύματα.Η Ελλάς βουλιάζει και ο αρθρογράφος περί άλλων τυρβάζει...

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ως συντάκτης της ανάρτησης, σε βεβαιώνω ότι μόνον εμπάθεια δεν έχω απέναντι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Από την πρώτη στιγμή εγγράφηκα μέλος της και τους βοήθησα.
Αλλά όταν διαπιστώνεις ότι είναι κάτι αρκετά διαφορετικό από αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι, τότε οφείλεις να γνωστοποιήσεις τι συμβαίνει.

Πόσο "ξεκάθαρες" σας φαίνονται οι θέσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
Είναι "ξεκάθαρο" να ζητάς δημοψήφισμα για το αν θα επιτρέπονται οι εκτρώσεις;
Δηλαδή αν ψηφίσει ο λαός να επιτραπούν;
Θα σφαγιάζονται τα αγέννητα ελληνόπουλα για την ιδιοτροπία της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"ς;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Οι νέοι σύνδεσμοι στη θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑ για τις εκτρώσεις:

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Προέδρου της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"
...
σύμφωνα με το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, το Κράτος δεν θα καλύπτει πλέον δωρεάν τα έξοδα των εκτρώσεων –όπως γίνεται τώρα με τις αφιλάνθρωπες πολιτικές του Τόπου μας– αλλά οι γυναίκες που θα κάνουν έκτρωση θα καλύπτουν με δικά τους χρήματα τα έξοδα του Νοσοκομείου.
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/deltia-typoy-89135/851-christoygenniatiko-mhnyma-toy-proedroy-ths-koinwnia


και η νέα απάντηση στα "συκοφαντικά" δημοσιεύματα:
"Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», για το θέμα της ποινικοποιήσεως των εκτρώσεων, θα διενεργήσει πανελλήνιο δημοψήφισμα (έως ότου επιτευχθεί η πλήρης απεμπλοκή και διαφοροποίηση της Πατρίδος μας από το Διεθνές Δίκαιο, με βάση τις πνευματικές Παραδόσεις της Ορθοδοξίας), ώστε όλος ο Eλληνικός λαός να αναλάβει τις ευθύνες του επί του θέματος αυτού.
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/deltia-typoy-89135/857-apanthsh-toy-proedroy-ths-koinwnia-se-sykofantika-dhmosieymata-gia-to-uema-twn-ektrwsewn
Απάντηση του Προέδρου της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" σε συκοφαντικά δημοσιεύματα για το θέμα των εκτρώσεων

Αδιόρθωτοι ...

KEKROPAS είπε...

Ο Παπαθεμελής έγκυρα σας λέω πως αρνήθηκε να υπογράψει πως αποτάσεται την μασονία, για αυτά τα θέματα δεν αναφέρθηκες όμως κύριε έξυπνε, είναι το μόνο κόμμα κατά των εραίσεων και της μασονίας...

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ε αφού μας βεβαιώνεις "έγκυρα" ότι ο Παπαθεμελής αρνήθηκε να υπογράψει ενάντια στη Μασονία...
Πιθανόν να εννοείς ότι ο Παπαθεμελής αρνήθηκε να υπογράψει την αίτηση μέλους στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις τη διαφορά:
Όσοι αρνούνται τις αιρέσεις, την Μασονία και τις παραφυάδες της (Ρόταρυ-Lions), δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν μέλη στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Και αν δεν εγγραφούν μέλη της ΚΟΙΝΩΝΙΑς, δεν σημαίνει ότι αρνούνται να υπογράψουν ενάντια στην Μασονία.

Ενδεικτικά σου λέω ότι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, και η Χρ.Αυγή, αρνούνται και κατηγορούν τη Μασονία.

Πρέπει να καταλάβεις ότι ένα κόμμα αξίζει την ψήφο και την υποστήριξή σου, επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αξίζει και όχι επειδή οι άλλοι χειρότεροι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Διάβασα με προσοχή την σχετική ανάρτηση και τα σχόλια που ακολουθούν. Αρχικά να αναφέρω ότι η πολιτική παράταξη 'Κοινωνία' είναι αυτή που εκφράζει κατά το πληρέστερο, σίγουρα όχι απόλυτο, τις πεποιθήσεις μου. Δράττομαι της
ευκαιρίας από φράσεις σχολιαστών να σημειώσω ότι υπάρχει σύγχυση ερμηνειών, όπου είναι και η πηγή του προβλήματος.
Ο Χριστιανισμός - η Ορθοδοξία είναι ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ έννοιες. Ο δε, Χριστιανισμός γεννήθηκε από τον ίδιο τον Χριστό και Θεό των όλων, και η Ορθοδοξία από επίπονους και συνεχείς πνευματικούς αγώνες προς την επικράτηση της Αλήθειας, κάτι που σφραγίστηκε διά των Οικουμενικών συνόδων και εδραιώθηκε από την παραδοχή στο σύμβολο της Πίστεως. Ο Χριστιανισμός είναι η ανώτερη διδασκαλία και ΔΕΝ δύναται να είναι δημοκρατική. Κανένας λαός και τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει, να αφαιρέσει, να συμπληρώσει ή να εφαρμόσει οποιαδήποτε αλλαγή επί της Θείας αυτής διδασκαλίας. Κανένα μωρό πλήθος δεν αποφασίζει για τον ήδη από αιώνων τοποθετημένο και συστημένο Λόγο του Θεού. Το ΦΩΣ δεν κάμπτεται με αυθαίρετες κοσμικές αποφάσεις. Το μόνο που θα μπορούσαμε να προσάψουμε ως προσωνύμιο του Χριστιανισμού
που να δηλώνει καθεστωτικό όρο είναι 'δεσποτισμός', υπό την σημασία της πραγμάτωσης της Κυρίαρχης Θείας εντολής.
Επομένως κάθε σύγχρονη πολιτική κίνηση δυστυχώς δεν μπορεί παρά μόνο να δηλώσει την τάση της προς και όχι να πλησιάσει την Αλήθεια και τους νόμους της. Ωστόσο η όποια πρόθυμη αγαθή ροπή προς την, έστω και 'υπό όρους', Χριστιανική επίσημη θέσπιση κανόνων της ζωής πρέπει να επιδιώκεται με σταθερές, αποφασιστικές και σαφείς πολιτικές
θέσεις για ΚΑΘΕ ζήτημα και όχι να επωφελείται των κοσμικών νομικών περιστάσεων διοχετεύοντας την προσωπική διστακτικότητα ή την επιλεκτική παραίτηση των Θείων παραγγελιών στο πρόσωπο του λαού μέσω δημοψηφίσματος.
Διαβάζοντας την επίσημη τοποθέτηση της πολιτικής παράταξης 'Κοινωνία' για το ζήτημα των εκτρώσεων δεν εξέλαβα, κρίμας, τα προσδοκώμενα. Αναμένω σε αναθεώρηση.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://amethystosbooks.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9612.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9096.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/09/group-facebook.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/09/blog-post_66.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9022.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2014/01/blogger.html

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

http://amethystosbooks.wordpress.com/2010/12/18/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%C2%AB%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83/
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9133.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2010/01/blog-post.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/2012/10/scientology.html
http://amethystosebooks.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html
http://amethystosbooks.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CE%B3%CF%8E.%20%CE%A4%CE%BF%20%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82%20-%20Frank%20Schirrmacher

Unknown είπε...

εμενα ο πνευματικος μου μου ειπε για την παραταξη .δεν ηξερα οτι υπαρχει.πηγα στα γραφεια τους στην αθηνα και πηρα τις θεσεις τους γραπτες και γραφτηκα και μελος στην παραταξη.και συμφωνω με αυτα που λενε.και στηριζω αυτη τη παραταξη.να ξερετε κατι που μου ειπε ο πνευματικος μου π. Αρσενιος Κωτσοπουλος εφημεριος πρ. Ηλια Παγκρατιου:"η πνευματικη ελιτ στηριζει την παραταξη "Βλεπετε καλοοπρροαιρετα κατι κακο σε ολα αυτα;με τιμη,Ηλιας Λυμπεροπουλος απο Βυρωνα Αττικης.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Φυσικά μπορείτε να ρωτάτε τον πνευματικό σας για το κάθε τι:
Για το τι μάρκα γάλα θα επιλέξετε να αγοράσετε, σε ποιο συνεργείο να κάνετε σέρβις το αυτοκίνητό σας, ποιο κόμμα να ψηφίσετε κλπ.


ΥΓ. Άκουγα μια ομιλία του πατρός Βαρνάβα Γιάγκου (στη Θεσσαλονίκη). Πάει ένας νέος και του λέει:
"Γνώρισα μια κοπέλα, έχει αυτά κι αυτά τα καλά".
-Καλά είναι αυτά, αν σου αρέσει προχώρα του απαντάει ο π.Βαρνάβας.
-Ναι αλλά έχει κι αυτό και αυτό που δεν μου αρέσουν.
-Ε τότε μην ασχολείσαι άλλο, αφού είναι τόσο σημαντικά για εσένα αυτά. Του απαντάει πάλι ο πάτερ.
-Ναι αλλά έχει και τα καλά. Εσείς τι λέτε, τι να κάνω;
-Άκου, το τι θα κάνεις το αποφασίζεις εσύ. Δεν θα σου πω εγώ ποια να παντρευτείς. Εσύ αποφασίζεις.


Αν με όσα έγραψα για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ συνεχίζεις να επαναπαύεσαι στις γραπτές διακηρύξεις τους και στο ότι σου είπε ο πνευματικός σου ότι η "πνευματική ελίτ" την ψηφίζει, φυσικά μπορείς να την ψηφίζεις.
Είναι επιλογή καθενός να αποδίδει χαρακτηριστικά γκουρού στον πνευματικό του και να συντρίβει το μυαλό και την ικανότητα σκέψης και κρίσης που του χάρισε ο Θεός.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ούτε Χάρρ(λ)υ(ι)δες Πο(ό)τ(ττ)ήρηδες πρόκειται να γίνουμε,ψευδανασταίνοντας το Λάζαρο,για τα καπρίτσια μας του εγκεφάλου μας,των('')κληρικών('')('')μας('') ένεκ',αλλ'ούτε μετανοούμε με την κανον(ι)ολογία,τη στειρότητα,την απεύθυνση για το κάθε τι,χωρίς επαγρύπνηση,εγρήγορση,νήψη,ε ν τ ό ς της κοινής και γενικής (νοσηροτάτης) καταστάσεως(http://amethystosebooks.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html αλλά/όπως και επ'ίσης http://amethystosbooks.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4451.html).

AR.MICHAEL είπε...

Το κόμμα αυτό στον ένα σας ξυνίζει και στον άλλο σας βρωμάει, ενώ οι κάλλιστοι εσείς 'Ορθόδοξοι' ψηφίζετε τους μασώνους ανθέλληνες της ΝΔ και τ' άλλα άθεα κόμματα ελαφρα τη καρδία!! ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα καλοπεράσετε μετα θάνατον όλοι σας, με τη μεγαλύτερη αμαρτία που υπάρχει, να καταστρέφετε την Ορθοδοξία, μην ανησυχείτε καθόλου, θα το πληρώσετε ακριβά εκτός και έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε και δεν το ξέρουμε εμείς οι ουδέτεροι Χριστιανοί ψηφοφόροι!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Η ανάρτηση γράφτηκε πριν 2μιση χρόνια.
Ακολούθησαν και άλλες 2-3 αναρτήσεις που αφορούν το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ουσιαστικά απαντήσεις στον βρώμικο πόλεμο που δεχθήκαμε από τους κατά τα άλλα "ορθοδόξους" αδελφούς της Κοινωνία.

Εκ των υστέρων, είναι ξεκάθαρο ότι για μία ακόμη φορά, ως Ιστολόγιο, δικαιωθήκαμε.

Επισημάναμε τι έκανε λάθος εξ αρχής αυτό το κόμμα-ενορία.
Επισημάναμε τις λανθασμένες θέσεις του -που αναγκαζόταν να τροποποιήσει, μόνον εκ των υστέρων και μόνον προεκλογικά.
Εξηγήσαμε γιατί με την επιμονή να μην αναγνωρίζει τα λάθη του, συνέχιζε να βαλτώνει σε ποσοστά και ψήφους.

Το ότι οι ορθόδοξοι πιστοί μιας ενορίας και ο πνευματικός τους αποφασίζουν μόνοι τους να κάνουν κόμμα δεν υποχρεώνει τους υπόλοιπους Ορθοδόξους να τους εξουσιοδοτήσουν εν λευκό.

Φυσικά και δεν ψηφίζουμε ΚΑΝΕΝΑΝ Μασόνο.
ΕΜΕΙΣ αποκαλύψαμε πρώτοι τις σχέσεις του Ρόταρυ με την ΝΔ:
http://antiparakmi.blogspot.com/search/label/ROTARY-LIONS